Tudomásul kell venni, hogy... egyáltalán mi az, ami élő idehaza???
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2018. március 29., csütörtök 21:35
52684
Liza, a rókatündér BD-t én is vennék, ha valaki eladja gondoljon rám!! :)
most posts by TM
0
2018. március 29., csütörtök 19:11
8260
A kedvelők és a nézőzám sajnos nem egyenesen arányos azzal a számmal, aki hajlandó több ezer forintot áldozni lemezre. Nemhogy magyar filmet tartalmazó lemezre, de ma már egyre inkább lemezre sem.
Sajnos tudomásul kell venni, itthon a BD halott ügy - és tulajdonképp sosem volt élő.
0
2018. március 29., csütörtök 18:39
80
Valóban, én nem találkoztam ilyennel. (Én csak a magyar filmekről beszélek egyébként) Nem tudom a Lizát hány példányban adták ki BD-n de 2,5 év alatt elkelt mind, legalábbis nem nagyon találtam belőle. Már nem árulják.
0
2018. március 29., csütörtök 18:30
52684
Lemaradtál, volt BD+DVD amit a BD-sek pfújoltak, hogy minek raktak bele elmaradottaknak való DVD-t, a DVD-sek meg nyilván az ára miatt nem fizettek érte többet a csak DVD-nél. Mára ez a kombó kihalt a magyar piacról.
most posts by TM
0
2018. március 29., csütörtök 18:22
80
Kincsem 455 ezer néző / 24 ezer fő kedveli a filmes oldalt Viszkis 286 ezer néző / 61 ezer kedveli a filmes oldalt Pappa pia 208 ezer néző / 12 ezer kedveli a filmes oldalt Testről és lélekről 95 ezer néző / 15 ezer fő kedveli a filmes oldalt ADS filmek 3697 fő kedvelő
Blu-ray eddig a Kincsemből és a Viszkisből lett csak.
A Liza a róka tündér 3 hónap alatt elérte a 105 ezer fős nézőszámot 2015-ben. Még abban az évben kiadták dvd-n és Blu-ray discen is, egy és kétlemezes verziókban. Mondjuk ez a film nagyon sok fesztiválon sikeresen szerepelt, és nagyon gyorsan eladták sok országba a filmet.
Én azt gondolom, hogy valahol el kell kezdeni a kiadóknak és a filmalapnak(támogatni) is szívükön viselni a magyar filmek blu-ray kiadását.
Én simán el tudom képzelni, hogy dvd+blu-ray kombóban kellene kijönni a filmeknek, hogy megismerjék ezt a formátumot is az emberek. (ugyanúgy mint az uhd+blu-ray kapcsolásánál ezt megtették)
0
2018. március 29., csütörtök 17:17
52684
Főleg hogy az az 500 csak kitalált szám, ezer a minimum, de 500 is pont sok lenne. Ez olyan fejlettebb gazdaságú helyen elmegy, mint pl. Németország, Anglia, ahol mellette még a lélekszám is nagyobb. Meg olyan sincs, hogy "majd mi eladjuk a németeknek meg az angoloknak". Persze, eladjuk a film jogait és a német meg az angol majd eldönti, hogy abból akar-e hordozót és milyet, mer nála elfogy. S nem mi vesszük "vissza", mi egy német terméket vagy egy angol terméket veszünk, ami történetesen egy magyar filmet hordoz. De ha itt Magyarországon nekiállunk világkizárólagossággal gyártani magyar filmes magyar BD-t ki a túrót érdekelne? Senkit. Nem is jutna el a híre se a filmnek a határon túlra. Az meg megint nem életképes, hogy kiküldjük a filmet külföldre, de kikötjük, hogy lemezt csak itthon vehetsz, köcsög nyugati néző. Ezzel az erővel küldhetnénk külföldre csak mozielőzetest is azzal, h ogy a filmet Magyarországon nézheted meg, utazz ide. Bár a Kojottal akkor is ráfaragnának. :)
most posts by TM
0
2018. március 29., csütörtök 16:33
8260
500 darab????
Szerintem egy közepes hollywoodi produkcióból sem fogy annyi. :(
0
2018. március 29., csütörtök 16:11
1849
Mivel így is szerelemprojekt az egész magyar film kiadás, klasszikusok esetében meg pláne, így szerintem ez beleférne. Próbaképp jöhetne pár cím, elférne a palettán.
0
2018. március 29., csütörtök 15:56
52684
Itt a "szerintem" a kulcsszó, ami egy üzleti húzásnál eléggé vékony jég. Akik próbálták, azok már tudják, hogy erre hiába alapoztak.
most posts by TM
0
2018. március 29., csütörtök 13:06
1849
Magyar filmek esetében nem lenne rossz pár BD kiadás. Akár klasszikus címek esetében is. Mivel most az MNFA is ad ki dvd-n egy csomó felújítást, lásd Fábri Zoltán gyűjtemény, sőt mozikba küldi a Körhintát, Moszkva teret felújítva, akkor nem értem, hogyha megvan a forrás, miért nincs 1-2 fontosabb címből BD is, szerintem vennék az emberek. Nem kellene nagy példányszám, de 500 darab szerintem nem lenne rossz kezdésnek.
0
2018. március 29., csütörtök 1:21
52684
Bocs, de még egyszer sem akartam magyar filmet kiadni BD-n. A magyar kiadók se nagyon, mivel ez idehaza egy-két kivételtől eltekintve életképtelen, nem véletlenül nincs. Mondtam én már neked pár infót, de azokat meg nem hitted el, úgyhogy akkor hajrá, mutasd meg, hogy neked van igazad. Én biztos nem leszek az ellendrukkered. :)
most posts by TM
0
2018. március 29., csütörtök 1:01
80
Majdnem biztos, hogy a megafilmtől származik az infó. De a Kojot alkotói oldalt a Kostyál Márk a film rendezője hozta létre, vagy az ő kérésére hozták létre. Ott meg tudjátok kérdezni. Viszont néhány napja nekem is azt írta a megafilm, hogy kiadják áprilisban a KOJOT-ot, de a közleményben szereplő részleteket nem közölték természetesen.
0
2018. március 29., csütörtök 0:58
80
Nem vagyok abban az élethelyzetben, hogy kiadói céget indítsak, de vannak ötleteim. Ellenben nem én vagyok az akinek a hozzászólásaiból az látszik , hogy sokszor belát a színfalak mögé. Tehát amit írtál nem nagy segítség, de azért köszi.
0
2018. március 29., csütörtök 0:35
1141
Köszi! Sajnos nem derül ki, hogy a közlemény kitől származik, de kinyomozzuk.
- fentről kb. a 9. bejegyzés aktuálisan "10 órája" posztolták.
most posts by TM
0
2018. március 28., szerda 23:08
1141
Kedves Niwrok! Jól sejted, hogy nem tudunk róla. Ki adta ki a közelményt?
0
2018. március 28., szerda 21:18
52684
Nem vagy túl meggyőző, mint leendő filmforgalmazó, ha már az első lépést sem magadtól teszed meg, hanem másokra vársz, de legyen, itt egy tipp: Hívd fel őket! :)
most posts by TM
0
2018. március 28., szerda 19:03
8260
Szegény nyuszi... a tojás mellett most már DVD-t is tojik. :)
0
2018. március 28., szerda 18:27
80
Nincs valakinek bennfentes infója, hogy egy magyar film esetén pl. a blu-ray kiadás jogát mennyiért lehetne megvenni, és hány évre vagy hány darabra szólna az engedély?
0
2018. március 28., szerda 17:11
4595
A megjelenések közé való, de a film inkább itt volt téma, szóval:
"Közlemény: Elindítottuk a Kojot DVD forgalmazását. Várhatóan április 4-től lesz elérhető többek között ... az Xpress.hu-n."
Vajon az itteniek is tudnak róla, hogy jövő héten már árulniuk kell :) ? De én örülök, ha tényleg ezt tojja a nyuszi :) .
0
2018. március 23., péntek 14:34
52684
"nézzenek filmet" helyett "maradjanak" de a lényegen nem változtat.
most posts by TM
0
2018. március 23., péntek 14:34
7074
Tücsök és bogár :)
0
2018. március 23., péntek 14:31
52684
1. életét vesztette a teremben majd egy hét múlva elhunyt 2. reméljük, hogy az eset nem tántorítja el az embereket attól, hogy mozi helyett inkább otthon nézzenek filmet - azaz lefordítva, bízunk benne, hogy a haláleset ellenére ezután is mindenki otthon néz filmet