Keresés

Híradó

2018. február 23., péntek 16:57
"Kedves Követőink!

Örömmel értesítünk titeket, hogy a Kojotot az alábbiakban felsorolt mozik utánjátszásban ismételten
műsorra tűzik!

Hamarosan pontos vetítési dátumokkal jelentkezünk!

Mindekit várunk szeretettel a következő helyszíneken:

10’S Mozi Nyergesújfalú

Agoria-Savaria Szombathely

Cirko-Gejzír

Budapest Kino Mozi Nagyterem
23.febr. 20:15
24.febr. 15:45
25.febr. 15:45

Mozgó Mozi

Cinema City Aréna
23.febr. 19:30

Cegléd Uránia

Cinema Ózd

Szeged Belvárosi Mozi

Part Mozi Szentendre

Kecskemét Otthon Mozi

Szarvasi Mozi"

ezek szerint nálunk lesz, akkor másodszor is moziban fogom látni:)
0
2018. február 23., péntek 16:20
Csillaghegyen élek, nem lesz holnap villanyoszlopcsere :-)
0
2018. február 23., péntek 8:01
Ahogy láttam a porton, Budapesten is lesz egy pár vetítés most hétvégén.

Rég értettem egyet veled ennyire bármiben is.
0
2018. február 23., péntek 1:11
Közben utánanéztem, néhány vidéki helyen lesz ugyan vetítés, de ezzel az állítólagos 120ezres nézőszámos ingyennetes hétvégével gyakorlatilag kinyírták azt a réteget, aki valóban pénzt adott volna a filmért. Így az ingyenesség magában nem sokat ér, pláne, hogy a mozik nagy része profitorientált és az egy-két termes kisvidékiek is ugyanazt a Fórumos-InterComos nyomást szenvedik el, hogy az ő filmjeiket kötelező vetíteni a legtöbb teremben és legtöbb alkalommal, mint a 7-8-9-10-stb. termes nagy multiplexes városok, így nekik marhára nem könnyű egy Kojot forgalmazási szintű (jelen esetben ingyenes) filmet beszúrni a szűk lehetőségek közé bárhová. Nálunk konkrétan az új Spielberg nem fér be, a 13 Oscar-díjra jelölt A víz érintése nem fér be, mit kezdjen a mozi a Kojottal? S ezek a tények azt a következtetést sugallhatják, hogy igen, ennél nagyobb filmek sem érnek el minden vidéki helyre, akkor mi a különleges a Kojot deficitjében, ami igaz is, de az, hogy egy filmet előbb a saját producere nem enged vetíteni, majd nem akarja filmhétre benevezni se, utána meg, amikor az emberek mégis hallanak róla, meg balhé generálódik a szellemi alkotója és a mecénás között, plusz még érdekes áthallásosság is kialakul (tök mindegy, hogy alkotói szándékból vagy sem) és emiatt lesz a semmiből egy nagy hype, akkor ezt egy ilyen, a korábbiakhoz képest 180 fokos fordulattal kezelik... Sánta ez mindenképp.
Politizálni eddig is szoktam, olyan helyen és olyan közegben, ahol értelmét látom. Ahol - ezt most olvastam - a hírek párhuzamos ellenállásról is szólnak. Amúgy nem titok, hogy mi a véleményem a mai közéletről, de mivel ez filmes fórum, nem feltétlen idetartozik. Meg igényes is vagyok, ebből kifolyólag finnyás is, és akármilyen közegben nem is kezdek bele a mondókámba. Főleg ha úgy látom, hogy totál hatástalan, mert a paraziták már száz százalékban uralják a gazdatestet, akkor minek? Annál drágább az időm. Néha a szenvedélyességemet kiélem a moziajánlóban, de amúgy teljesen kontrollált vagyok. :) Egyébként a politikai helyzetről és annak a közösségre, a "népre" gyakorolt hatásáról tudnék írni így helyből annyit, mint DNS a Last Jediről az angoloknak. Szóval van az ilyen beszélgetésre irányuló potenciál bennem, de egyrészt - és ez nagyon fontos! - akármennyire is próbálják sulykolni a 20-30 percenként ismétlődő "üzenetekkel", hogy ez mindenki életének a legfőbb, legfontosabb ügye, ez hazugság, a kardinális listán talán még a második tucatban sincs benne. Másrészt meg pozitív szemléletű vagyok és inkább a vidámabb, építő - tehát nem a romboló - dolgokat engedem magamhoz közel, azokra vagyok hajlandó több figyelmet és energiát fordítani. Sajnálom azokat az embereket, akiket sikerült meghekkelni, és azóta úgy működnek, hogy az magukra nézve is ártalmas, csak már ezt nem is fogják fel.
Röviden ennyi. :)
most posts by TM
0
2018. február 22., csütörtök 23:59
Nem szoktál te ennyit politizálni :) ...
0
2018. február 22., csütörtök 22:44
Az ingyenessé tétel bejelentése csak egy "boldog üzenet", amivel az addigi, elégedetlenség alapján verbuválódott csoportosulást sikerült semmivé higítani. Tipikus taktikai húzás, lényeg, hogy a hírekben ne szerepeljen semmi, ami kicsit is megtavarja a "jól teljesítést".
Mindez nem azt jelenti, hogy bárhol is lesz Kojot vetítés.
most posts by TM
0
2018. február 22., csütörtök 22:04
Hát, vagy ezek, vagy jön a te variációd, hogy a forgalmazó ugyan ingyenessé tette a filmet, de ő vagy a politika fentről leszólt a Csillaghegynek, hogy mégse merjék bemutatni. :)
0
2018. február 22., csütörtök 21:53

Hát, nem tudom, mikor én a 90-es évek második felében komolyan elkezdtem filmekkel foglalkozni, akkor rengeteg filmes vonatkozású újságot olvastam, de nem találkoztam olyannal, hogy úgy terveztek volna előre hogy meg volt a premierdátum a forgatókönyv, a rendező és a szereplők előtt. Viszont ha volt valami jó könyv amit adaptálni akartak, vagy jó eredeti forgatókönyv, akkor jött a rendező- és szereplőválogatás, forgatás, aztán a premierdátum kitűzése.
0
2018. február 22., csütörtök 21:19
A rendező lebetegedett a kópia rossz, milyen egyéb ötleted van még? Mondjuk holnap villanyoszlopcsere van Csillaghegyen és nem lesz áram? :)
most posts by TM
0
2018. február 22., csütörtök 21:00
Miért, belsős infóid vannak?

De az is lehet éppen, hogy a forgalmazó ugyan kiadta minden mozinak ingyen a filmet, de ugyanazzal a WC-öblítés hangkeveréssel, mint amilyen a Tecsőre feltöltött verzió volt, és azzal egy jóérzésű mozi nem óhajtja levetíteni.
0
2018. február 22., csütörtök 20:57
A kór nem kicsi, ez tény.
most posts by TM
0
2018. február 22., csütörtök 20:56
Ennyire közel az eseményhez lehet betegség is a háttérben.
0
2018. február 22., csütörtök 19:22
Újabb szarfordulat Kojot-ügyben, ami aláássa a marketingfogás-elméletet és egy sokkal ridegebb tényvalóságra erősítsen rá.
Íme ugyanaz a link, amit a múltkor is mellékeltem:

https://kulturkozpont.hu/esemeny/mozititkok-beszelgetes-es-filmklub-8/
most posts by TM
0
2018. február 22., csütörtök 18:54
Régen is előre terveztek, de nem kürtöltek vele mindent tele. Most meg már a marketinggépezet bekebelezte a jövőt is. Egymásra licitálnak rá, hogy ki, mikor, mit fog bemutatni. Mint valami választási ígéretcunami, olyan lesz/lett az egész.
most posts by TM
0
2018. február 22., csütörtök 18:21
Nem rossz az, hogy előre terveznek, de nagyon szomorú, hogy nagyköltségvetésű filmekben már csak X-edik részeket tudnak tervezni.
A folytatások olykor jól sikerülnek, de az elburjázásuk az ami aggasztó. Régen nem volt ennyi, több eredeti ötletből kellene film.
0
2018. február 22., csütörtök 17:04
Biztos példát vettek a Cannon stúdióról, azok csinálták a 80-as években, hogy előre eladták a filmjogokat, amikor még egy kockát nem forgattak le az adott műből, csak portfólióként létezett egy mű.
0
2018. február 22., csütörtök 16:52

Inkább erre gondoltam, igen. Mert ugye nem csak folytatásfilmeknél csinálják ezt, ha jól emlékszem volt már ilyen könyvadaptációval is. Lényeg a lényeg, hogy visszafelé csinálják a dolgokat és nem hinném hogy ez jót tesz mondjuk az írói kreativitásnak...
0
2018. február 22., csütörtök 12:50
Butch nem erről ír, hanem arról, hogy több évre előre bereklámoznak mindent, gyakorlatilag beparcelázzák a jövőt.
most posts by TM
0
2018. február 22., csütörtök 9:56
Ez a trend már a videójátékok piacát is elérte.
Futószalagon jönnek a folytatások (CoD, AC, stb.), anélkül hogy értelmes játékötlet lenne mögötte.

El se merem képzelni, hány jó forgatókönyv nem kerül megvalósításra, mert inkább egy jól bejáratott címnek dobnak ki egy gagyi folytatást, mert arra úgyis toltul a buta nézők serege.
0
2018. február 22., csütörtök 7:38
Pont nem rég beszéltük az asszonnyal, hogy mennyire vicces ahogy Hollywood elkezdett visszafelé dolgozni az elmúlt x évben: anno az első hírek arról szóltak hogy forgatják a filmet, majd jön a premier valamikor. Vagy egyszer csak láttunk egy előzetest. Most meg 10 évre előre meg van a premier és csak valamikor utána íratják meg a sztorit hozzá stb stb...
0
2018. február 22., csütörtök 5:05
Remélem megvalósul.
0
2018. február 22., csütörtök 1:27
Ne aggódj, lehet, hogy simán megbukik a kettes és akkor nem kell várakozni a harmadikra. :D
most posts by TM
0
2018. február 22., csütörtök 0:19
Ááá jó soká.
0
2018. február 22., csütörtök 0:09
Jurassic World 3.
2021. június 11.

Már erre az évre is végem van... :D
0
2018. február 13., kedd 0:35
A balhé valódi. Amúgy Kálomista egy ......... de ez nem újdonság, régen is az volt.
most posts by TM
0