Közben utánanéztem, néhány vidéki helyen lesz ugyan vetítés, de ezzel az állítólagos 120ezres nézőszámos ingyennetes hétvégével gyakorlatilag kinyírták azt a réteget, aki valóban pénzt adott volna a filmért. Így az ingyenesség magában nem sokat ér, pláne, hogy a mozik nagy része profitorientált és az egy-két termes kisvidékiek is ugyanazt a Fórumos-InterComos nyomást szenvedik el, hogy az ő filmjeiket kötelező vetíteni a legtöbb teremben és legtöbb alkalommal, mint a 7-8-9-10-stb. termes nagy multiplexes városok, így nekik marhára nem könnyű egy Kojot forgalmazási szintű (jelen esetben ingyenes) filmet beszúrni a szűk lehetőségek közé bárhová. Nálunk konkrétan az új Spielberg nem fér be, a 13 Oscar-díjra jelölt A víz érintése nem fér be, mit kezdjen a mozi a Kojottal? S ezek a tények azt a következtetést sugallhatják, hogy igen, ennél nagyobb filmek sem érnek el minden vidéki helyre, akkor mi a különleges a Kojot deficitjében, ami igaz is, de az, hogy egy filmet előbb a saját producere nem enged vetíteni, majd nem akarja filmhétre benevezni se, utána meg, amikor az emberek mégis hallanak róla, meg balhé generálódik a szellemi alkotója és a mecénás között, plusz még érdekes áthallásosság is kialakul (tök mindegy, hogy alkotói szándékból vagy sem) és emiatt lesz a semmiből egy nagy hype, akkor ezt egy ilyen, a korábbiakhoz képest 180 fokos fordulattal kezelik... Sánta ez mindenképp.
Politizálni eddig is szoktam, olyan helyen és olyan közegben, ahol értelmét látom. Ahol - ezt most olvastam - a hírek párhuzamos ellenállásról is szólnak. Amúgy nem titok, hogy mi a véleményem a mai közéletről, de mivel ez filmes fórum, nem feltétlen idetartozik. Meg igényes is vagyok, ebből kifolyólag finnyás is, és akármilyen közegben nem is kezdek bele a mondókámba. Főleg ha úgy látom, hogy totál hatástalan, mert a paraziták már száz százalékban uralják a gazdatestet, akkor minek? Annál drágább az időm. Néha a szenvedélyességemet kiélem a moziajánlóban, de amúgy teljesen kontrollált vagyok. :) Egyébként a politikai helyzetről és annak a közösségre, a "népre" gyakorolt hatásáról tudnék írni így helyből annyit, mint DNS a Last Jediről az angoloknak. Szóval van az ilyen beszélgetésre irányuló potenciál bennem, de egyrészt - és ez nagyon fontos! - akármennyire is próbálják sulykolni a 20-30 percenként ismétlődő "üzenetekkel", hogy ez mindenki életének a legfőbb, legfontosabb ügye, ez hazugság, a kardinális listán talán még a második tucatban sincs benne. Másrészt meg pozitív szemléletű vagyok és inkább a vidámabb, építő - tehát nem a romboló - dolgokat engedem magamhoz közel, azokra vagyok hajlandó több figyelmet és energiát fordítani. Sajnálom azokat az embereket, akiket sikerült meghekkelni, és azóta úgy működnek, hogy az magukra nézve is ártalmas, csak már ezt nem is fogják fel.
Röviden ennyi. :)