Nos, én is megnéztem és - sajnos - azt kaptam, amit sejtettem. Majdnemhogy egy nagy semmit! Nagyon szeretem a Csillagok Háborúját, mind az első, mind a második trilógiát. Az ezerszer elmondott, már zsibbasztóan ható közvélemény, hogy a Disney (a fedélzetén mindenkivel, a bérelt készítőkkel együtt) nem érti a Star Warst, tökéletesen igaz. A Disney kapott valamit a kezébe, amivel nem tudtak mit csinálni, ezért csak csinálták, és az lett belőle, ami. Egy nagyon gyenge vezérszál, ami még gyenge mivoltában is abszolút megkérdőjelezhető, a mellékesek pedig minősíthetetlenek.
Egészen eddig a percig, én nem adtam hangot a csalódottságomnak, csak a nagyon közeli ismeretségembe tartozó embereknek mondtam egy-két gondolatot erről, és most sem az önygilkosság kerülget. Viszont most, hogy a "nagy egész összeállt", és az lett a vége, amit majdnem 100%-ban gondoltam, leírom.
Mind az első, mind a második rész rossz film, és a harmadik a legrosszabb. Továbbmegyek, a 9-ik rész a legrosszabb Csillagok Háborúja film, amit valaha csináltak. Sem önmagukban, sem egyben, sem elvonatkoztatva nem érnek semmit. Összekapcsolni a régi trilógiákkal, egyenesen szentségtörés.
Nincsen koncepció! Vagyis de, egy, öntsünk bele mindenkit, aki él (vagy halott...), körítsünk mellé fiatal színészeket - akik szintén nem tudták mibe csöppentek - és öntsük le régi díszletekkel, és szórjuk meg némi CGI-al. Ez volt a recept! De a szakácsok elrontották, mert ezt a receptet egy széfben őrzik és onnan nem jön ki, kivenni nem lehet, és amint kiderült, visszafejteni sem. Ez a széf, Lucas agya.
Állítom, hogy mikor már a moziba került a 7. rész, akkor még fogalmuk nem volt arról, hogy ki lesz a 9. részben az, aki a szálakat mozgatja. Az pedig, hogy Luke Skywalkerből, A Jediből, egy Alzheimer-kóros öregemebert csináltak, bűncselekmény.
Az egyetlen pillanat, mikor azt éreztem ez Star Wars, amikor Han és Chewie a Sólyomra lép. De ezután a P-hullám végleg ki is simult.
Mindegy, az első hat rész egy komplett történet, amit nem lehet már elrontani.