Keresés

Star Wars

2019. december 21., szombat 10:07
Véleményeken pedig kár megsértődni. Engem különösebben nem zavar, ha valakinek nem tetszik, ami nekem igen - vagy fordítva. Egyébként fel nem fogom, mi ez a fröcskölve dühödt támadás sok (egykori) rajongó részéről az új filmeket illetően. Emberek, ezek csak filmek!                                        Ami a IX. epizódot illeti, nem volt rossz, élveztem a filmet, de tény, hogy a Disney-féle trilógiából ez tetszett a legkevésbé, mégpedig azért, mert valahogy elmaradt a nagy katarzis, pedig azt gondoltam, az biztos meglesz, ha már fináléról van szó. Mindenesetre mindenképp megnézem még egyszer moziban, hogy jobban leülepedjen.
0
2019. december 21., szombat 10:02
Kösz az objektív véleményezést. Számomra a csúcsot az 5. rész jelentette. Mondani se kell, hogy az eredeti szinkronnal.

A varázs pedig már a Jedi visszatér közepén megtört, az Endoron zajló harc közben. Miért kellett Chewbacca-nak tarzan üvöltés kíséretében átugrania arra a lépegetőre? Soha nem fogom megérteni.
0
2019. december 21., szombat 9:57
Nagyjából tizenöt éve vagyok Xpress-vásárló, és ugyenennyi ideje - kisebb, nagyobb - szünetekkel fórum tag is. Úgy emlékszem,annak idején itt még sértődések nélkül lehetett filmekről beszélgetni.
0
2019. december 21., szombat 9:49
Megvetted már a Trónok harca 8-at? Én a 4K-fémdobozra csábultam el. :)
most posts by TM
0
2019. december 21., szombat 9:27
Nos, én is megnéztem és - sajnos - azt kaptam, amit sejtettem. Majdnemhogy egy nagy semmit! Nagyon szeretem a Csillagok Háborúját, mind az első, mind a második trilógiát. Az ezerszer elmondott, már zsibbasztóan ható közvélemény, hogy a Disney (a fedélzetén mindenkivel, a bérelt készítőkkel együtt) nem érti a Star Warst, tökéletesen igaz. A Disney kapott valamit a kezébe, amivel nem tudtak mit csinálni, ezért csak csinálták, és az lett belőle, ami. Egy nagyon gyenge vezérszál, ami még gyenge mivoltában is abszolút megkérdőjelezhető, a mellékesek pedig minősíthetetlenek.
Egészen eddig a percig, én nem adtam hangot a csalódottságomnak, csak a nagyon közeli ismeretségembe tartozó embereknek mondtam egy-két gondolatot erről, és most sem az önygilkosság kerülget. Viszont most, hogy a "nagy egész összeállt", és az lett a vége, amit majdnem 100%-ban gondoltam, leírom.
Mind az első, mind a második rész rossz film, és a harmadik a legrosszabb. Továbbmegyek, a 9-ik rész a legrosszabb Csillagok Háborúja film, amit valaha csináltak. Sem önmagukban, sem egyben, sem elvonatkoztatva nem érnek semmit. Összekapcsolni a régi trilógiákkal, egyenesen szentségtörés.
Nincsen koncepció! Vagyis de, egy, öntsünk bele mindenkit, aki él (vagy halott...), körítsünk mellé fiatal színészeket - akik szintén nem tudták mibe csöppentek - és öntsük le régi díszletekkel, és szórjuk meg némi CGI-al. Ez volt a recept! De a szakácsok elrontották, mert ezt a receptet egy széfben őrzik és onnan nem jön ki, kivenni nem lehet, és amint kiderült, visszafejteni sem. Ez a széf, Lucas agya.
Állítom, hogy mikor már a moziba került a 7. rész, akkor még fogalmuk nem volt arról, hogy ki lesz a 9. részben az, aki a szálakat mozgatja. Az pedig, hogy Luke Skywalkerből, A Jediből, egy Alzheimer-kóros öregemebert csináltak, bűncselekmény.
Az egyetlen pillanat, mikor azt éreztem ez Star Wars, amikor Han és Chewie a Sólyomra lép. De ezután a P-hullám végleg ki is simult.
Mindegy, az első hat rész egy komplett történet, amit nem lehet már elrontani.
0
2019. december 21., szombat 2:05
Trónok harca 8-ban szintén egyetértünk, szeretem! :)
Filmzenealbumot ne is mondd, ma - most már tegnap - minden forrást felhajtottunk, hogy kiderüljön, mi lesz a Rise of Skywalker CD lemezekkel. Kiderült, hogy ugyan megérkezett a Universal Music Hungary raktárába, ahonnan pénteken kellett volna menni egy kört autóval, hogy kiszállítsák, ám ezt nem tartották fontosnak, ezért - és az év elejei leltár miatt - kb. január közepén juthatnak hozzá a hoppon maradt filmzenegyűjtők...
Persze ha ezt előre tudni lehetett volna, megreszkíroztam volna a külföldről vásárlást, de most már ott is a legjobb szállítási pozíció a január 3-11 közötti "valamikor" érkezés. Szóval fogtam és letöltöttem, hogy addig is tudjam hallgatni. Vicc.
most posts by TM
0
2019. december 21., szombat 1:51
Igen, ez teljesen igaz, amit előzőleg írtál az is!

A Trónok harcánál is látható, vérciki ha valakinek tetszett az utolsó évad (pl. nekem), pedig én csak néztem és láttam, nem agyaltam túlontúl a dolgokat. Alig várom én is, hogy Blu-ray-en végig pörgessem az új trilógiát, mert tényleg így fog igazán kerek egészet alkotni, számomra legalábbis sok mindent új megvilágításba helyett a Skywalker kora a VII. és VIII. rész kapcsán is.

A Mandalorian, eddig, igazából tényleg nem az a klasszikus Star Wars, én ezt annyira nem is bánom, nem kellenek mindig Jedik és Sithek. Arra leszek majd kíváncsi, hogy miképp fog tovább alakulni a sorozat sztorija, mert a legutóbbi rész kapcsán nekem nagyon úgy tűnik, hogy eddig csak az építkezés folyt a sorozat 7. részének az eseményeihez, a 2. évadban jöhet tényleg egy fókuszáltabb sztorivonal.

Addig pedig a IX. részt is megnézem még újra moziban ^^ És hallgatom John Williams Mester albumát.
0
2019. december 21., szombat 1:31
Boldogan olvastalak, köszi! :)
Szerintem a három film alatt közrekerült rengeteg kamu háttérinformáció, idióta blogok által közzétett sületlenségek, kattintásvadász baromságok sokban rombolták ezt az egészet. Ezeket mind ignorálni kell, leülni és megnézni egyben a három filmet, ami egy nagy egészt alkot és hagyni, hogy úgy hasson az élmény. Abrams remek finálét tett le az asztalra és innentől kezdve lényegtelen is, bogy a három filmben mi volt előre eltervezve, mi ad hoc, a végeredmény a lényeg és azt hálistennek nem úgy kell kikapisgálni, mint pl. a Lost esetében. Szóval, még egyszer, örülök, hogy neked  is tetszett!
Ha már szóba került a sokak szerint SW-messiásnak tekintett Mandalorian, szerintem sehol nincs a IX. részbez képest, de tévésorozatként nem is összevethető egy nagyszabású mozifilmmel. Persze szeressük azt is, elvégre Star Wars, mégha mini(mál) is. :)
most posts by TM
0
2019. december 21., szombat 1:13
Biztos nem fogom a film okozta örömömet kitenni annak, hogy számomra ismeretlen alakok jöjjenek és megmagyarázzák, hogy én vagyok a hülye. Ez menjen csak más fórumokon, de itt ne. Részemről ennyi a titok.
most posts by TM
0
2019. december 21., szombat 0:47
Én ma délután láttam, nem rég értem haza. Nem tökéletes (létezik egyáltalán olyan Star Wars film?), de szerintem tisztességes, szórakoztató film, én szerettem. Egy hosszabbat írtam is róla egy Star Wars csoportban, spoilermentesen, azt át is másolom ide:

Le kell előre szögeznem (vagy kell-e egyáltalán?), nem vagyok hardcore rajongó, a filmek mind itt sorakoznak a polcomon Blu-rayen, de könyveket, képregényeket nem igen olvastam, a Rebels-t láttam még illetve természetesen a The Mandalorian-t. Én előbb láttam a Baljós árnyakat, mint bármelyik másik filmet, de rögtön utána tékából, VHS-en már meg is néztem a Trilógiát, a II. rész már moziba ért, ahogy azóta mindegyik film. Őszintén szólva, 30 évvel A Jedi visszatér után, ennél jobban nem tudom, hogy lehetett volna folytatni a filmsorozatot, Még a 90-es években kellettek volna a folytatások, hogy a régi szereplők is mozgalmasabb szerepet kapjanak, Lucas nem így gondolta. Azzal, hogy pénzzé tette "gyermekét", a sorsát i eladta a filmsorozatnak, és ennyi év távlatából szerintem egy nem tökéletes, de remek trilógiát raktak le az asztalra. Az nagy kár, hogy nem volt koherensen felépítve a három film, ezt előre le kellett volna papírozni, legalább nagy vonalakban. Colin Trevorrow, a IX. rész eredetileg kiszemelt rendezője árulta el, hogy azért is tették/lépett ki, mert az ő elképzései nem azok voltak, amik a Disney és Abrams tervei voltak - de könyörgöm, ha őt nem avatták be, mit beszéltek meg a VII. rész idején, akkor hogyan tarthatta volna ahhoz magát? Na mindegy. Nekem tetszett, ahogy visszahozták az Uralkodót, összerántották a csapatot, Oscar Isaac számomra az új filmek legjobbika, tovább árnyalták, mélyítették Rey és Kylo Ren karakterét, és az ismert univerzumot, fizikailag és az Erőt tekintve.

A legjobb érvem a film mozikban való megtekintéséhez viszont ez: valószínűleg ez volt a Saga utolsó része, a későbbiekben készülő filmek valószínűleg új területeken, új szereplőkkel játszódnak majd, így most van utoljára lehetőség néhány szereplőt a mozivásznon látni, és hát a prológust is öröm mindig megélni egy moziteremben.

Ui.: Hatalmas dicséret illeti a film íróit, hogy Leia-t így beleírták a filmbe, köré írták a jeleneteket, szerintem ez igazán méltó módja volt utoljára a moziban látni Carrie Fisher-t.
0
2019. december 21., szombat 0:22
Senki nem látta még a IX. részt?

Hol vannak a kedvcsináló, pozitív kicsengésű, mindent megbocsátó rajongói megnyilvánulások?

Ja, bocs, sehol...
0
2019. december 19., csütörtök 22:08
Bárhogy is... remélem, legalább egy "szimpla" BD kiadványként megjelenteti valamelyik forgalmazó!

Csak azért, hogy legalább magyar nyelven is teljes legyen a gyűjtemény.
0
2019. december 19., csütörtök 22:08
Ah, értem. Köszi az info-t!

Mondjuk valamiért én úgy emlékeztem, hogy anno a Media Markt viszonylag nem sokkal a karácsonyi/újévi bemutatót követően megjelentette az "Ébredő Erő" kiadványt...

Nekem január vége-február rémlett. De annyira régen volt, hogy nem is csoda, hogy nem emlékszem rá pontosan.
0
2019. december 19., csütörtök 15:51
Április előtt nem szokott jönni a december végi SW premier. Attól még mondjuk a márciussal kapcsolatos jóslatod igaz lehet...
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2019. december 19., csütörtök 15:24
Mert négy hónap szokott eltelni a mozibemutató és az otthoni megjelenés között.
0
2019. december 19., csütörtök 15:13
Miért éppen márciusban?
0
2019. december 19., csütörtök 13:55
Ezt márciusban sem fogja tudni senki, nemhogy most.
0
2019. december 19., csütörtök 12:27
Sziasztok!

Van új érdemi info azzal kapcsolatban, hogy végül is Magyarországon is elérhető lesz-e az új rész ("The Rise of Skywalker") BD kiadásban?
0
2019. november 22., péntek 15:15
Filmrészletek háromféle szinkronnal:
Egy új remény: https://www.youtube.com/watch?v=4MpfR2u2G-E
A birodalom visszavág: KÜLSŐ LINK
A Jedi visszatér: KÜLSŐ LINK
0
2019. október 24., csütörtök 15:50
Nekem kellett volna, de kárpótol a tudat, hogy kivételesen sikerült premierre jegyet vennem. :)
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2019. október 23., szerda 19:02
Én máshol vettem jegyet. Nem kell az ingyen poszter! ;)
0
2019. október 21., hétfő 18:34
Szerver behalásra és ingyen poszterre fel! :)
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2019. október 21., hétfő 18:33
Holnaptól jegyelővétel a IX. SW-re a Cinema City gondozásában.
0
2019. május 8., szerda 18:01
:D
most posts by TM
0
2019. május 8., szerda 17:31
Jó pénzért bármit kivetítek. :)
0