Keresés

TV TANÁCSOK

2009. május 26., kedd 14:08
Samsungot ne.
0
2009. május 26., kedd 0:09
Szerintem kérdezhetsz sok embert, de nem a sok ember fogja nézni hanem Te és a Te szemed. Tehát a legjobb megoldás ha szépen elballagsz egy samsung és egy sony boltba és megnézed hogy neked melyik hogy tetszik képminőségre. Nemcsak a tvk nem egyformák, de az emberi szem sem. Lehet ami téged zavar mást nem, vagy fordítva. Menj el, nézd meg, hosszan figyeld meg, esetleg olyan boltba ahol rögtön egymás után megtekinthető tehát nem 200 km vagy fél napi különbséggel, hanem amíg frissek az élmények. Vigyél demo anyagot: dvdt, bd-t, esetleg házi felvételt. És kérd meg eladókat hogy mutassák meg rendes földi tv adás képét is. Főleg m1-et, rtl-t. Ha ezek is jók akkor többivel sem lehet baj.
Ja és mégegy, hanetán valamelyik készülék szíved csücske, de péládul az eladó arról próbál meggyőzni hogy ez azért nem jó mert.... a másik pedig azért mert..... te pedig zavarba esel, akkor gondolj arra hogy a nappalidban nem lesz egymás mellett ez a két készülék soha, tehát ami így side by side összehasonlításban kijön, azt lehet utánna az életben nem fogod észrevenni mert nem lesz egymás mellett.....

én sonyra szavazok amúgy :)
0
2009. május 26., kedd 0:01
szerintetek melyiket érik meg megvenni? :

Samsung LE40B530P7WXXH LCD televízió

vagy

Sony KDL KDL-40V4000 LCD televízió

válaszotokat előre is köszönöm.
üdv!
0
2009. május 20., szerda 15:51
Ó,ez nekem új. A T-Homeos tányéros nem engedi venni az FTA-adókat? No még ilyet! Azért ez elég fura, noha igaz, a legtöbb ilyen adó nem nagy veszteség, de azért anno UPC Direct-es koromban volt pár ilyen csatorna, amiket szívesen néztem alkalmanként. De a T-home Sat nem az Astran van, ugye?
0
2009. május 20., szerda 15:48
Tudomásom szerint csak az Intek-es beltérik képesek erre. De állítólag azok is elvesztik majd eme funkciójukat. Egyébként pedig nem sokat vesztesz ezekkel az ingyenes adókkal, egy kézen megszámolható, ami figyelemre érdemes.
0
2009. május 9., szombat 14:48
Üdv

Már pár hónapja van nekünk T-Home Sat TV. ADB 5800S beltéri van hozzá. A probléma az lenne, h párszor próbáltam már beállítani ugy, h ne csak azt tudjam fogni, ami a programcsomagban benne van, hanem az ingyenes külföldi adókat is, de eddig nem sikerült. Neten is próbáltam szétnézni, de eddig semmi.
Ezért irok ide, mert ami eddig volt problémám, és ide is irtam, mindig hasznos infokat kaptam. Bízom benne, h most is igy lesz.
Ha vki tud vmi okosságot, az jó lenne.

Szép napot, és köszi
0
2009. április 6., hétfő 13:22
Nagyon szépen köszönön, sikerült.
Remélem a szoba felújítása után marad egy bd-re és egy 7.1-es erősítőre is pénzecském és akkor egyszerübb lesz.
0
2009. április 6., hétfő 0:43
Többcsatornás PCM hang nem megy át optikai kábelen. A Blu-ray lemezeken mindig van a PCM hangsáv mellett például DD hangsáv, azt kell kiválasztanod. A digitális hangkimenetet pedig bitstream-re kell állítani.
0
2009. április 5., vasárnap 23:02
Segitség,,,,

Házimozi 5.1 sony
ps3 optikai kábellal összekötve.
amikor bejelentkezik a ps3 5.1 kék fény kigyuladd okés hagzás, film elindul angol 7.1 hang és azt írja ki pcm 48khz semmi kék fény semmi hangzás.Mi a hiba?
0
2009. április 5., vasárnap 22:27
Ha inaktív, akkor nem RGB jelet kap, hanem YCrCb-t, aminél csak egyféle üzemmód van. Állíts mindent alaphelyzetre standard vagy user presetben, és kapcsolj ki mindenféle képmódosító opciót, innen próbáld meg ízlés szerint beállítani és a kontrasztot semmiképpen ne állítsd túl magasra!
0
2009. április 5., vasárnap 21:12
Igen megtaláltam, csak nem tudom állitani, mivel inaktiv. De normálon van.
És ugy tudom pásztázásra kéne állitani még a képet gép esetén, de az a rész is inaktiv. Műholdnál működik mind, pedig az is HDMI-n van.
Azért kösz, még próbálok vmit.
0
2009. április 5., vasárnap 20:25
Utánanéztem: Picture options -> HDMI Black Level -> standard
0
2009. április 5., vasárnap 20:19
Ja, nincs Samsung tévém, lehet, hogy a HDMI beállításoknál Black level (fekete szint) néven fogod megtalálni, és valószínűleg PC/video között lehet állítani. És azt ott PC-re kell állítani.
0
2009. április 5., vasárnap 20:16
Ha PC-hez van kötve, akkor a TV HDMI beállításainál az RGB szintet valószínűleg PC-re kell állítani. Ugyanis a PC a teljes 0-255 tartományt használja, a TV meg csak a 16-240 tartományt, vagyis a legsötétebb 16 árnyalatot levágja, ha nincs jól beállítva.
0
2009. április 5., vasárnap 18:59
Hello

Abban kérném ama Samsung tv tulajdonosokat, esetleg aki még ért az ilyenhez, miszerint mik a legjobb beállítások 1 Samsung tv-n, h a lehető legjobb képet kapjuk. A BD-knél főleg a sötét részeknél van kicsi bibi, mert olyan sötét lesz a kép, h nehéz kivenni vmit is. Bármi más forrásnál ilyen nem kép fel, csak a BD-nél. Gondolom fontos, h géphez van kötve a tv, nem filléres kábellal.
Az infokért nagy kösz, jo lenne, h vki tudna segiteni.
0
2009. március 21., szombat 15:24
Sziasztok!

Volna egy kérdésem,remélem tudtok segíteni.
Szóval vettem egy házimozit,és az AUX kimenetén szeretném hallgatni a tv-t,illetve a PS2-est is. Milyen kábel kell hozzá és hová dugiszáljam.
Bocs ha túl gagyinak hangzik a kérdés.
Köszi előre is!
0
2009. március 4., szerda 23:54
Sony, Sharp, Toshiba.

Ha viszont ár/érték arányt nézünk, akkor LG vagy Samsung.
0
2009. február 17., kedd 23:38
köszi a válaszokat. egy plazma az évre be van tervezve, de akkor a bd játékost is tolom addig. az általam pedig kiszemelt "első bd"-k árát meg elverem "ócska" DVD-kre :P
0
2009. február 17., kedd 23:35
Sziasztok! Tudnátok márkát mondani? Én leginkább a Pc-t szeretném rákötni 82cm érdekelne 720P videót kilökni rá,meg DVD :D
olvastam olyat hogy az egyik márka nem támogatja "az optimális"felbontást,hanem torzítja,vagy kisebbre rakja
0
2009. február 17., kedd 23:29
Leginkább csak annyi tapasztalható, hogy a kép annyira nem zajos, minőségjavulás semmiképpen sem. Pont ezért vártam 3 hetet az első BD lemezem megtekintésével, amíg az LCD is beugrott a nappaliba...
0
2009. február 17., kedd 23:05
Nem hiszem. Már a DVD-nek is sokkal jobb a felbontása, mint amit a CRT tévé tud. Felesleges rákötni egy BD-lejátszót.
0
2009. február 17., kedd 22:50
ha veszek egy BD játékost akkor a CRT tévén fog látszódni némi javulás vagy nem?
0
2009. február 8., vasárnap 13:43
Dehogy nincs különbség, az ára! :-)))
0
2009. február 8., vasárnap 10:45
dehogy nincsen!!!!  ég és föld, hidd el!!!
0
2009. február 8., vasárnap 0:15
Nincs nagy különbség olcsó és drága között.
0