Az ugyan olyan HDMI kábel, csak többe kerül, mert PS3 logó van rajta.
0
2008. június 6., péntek 16:19
47
Ps3-hoz vAN direkt hdmi kábel, nézd meg konzolboltokban. kb 8e Ft
0
2008. június 6., péntek 13:16
4201
Bármelyik jó. A PS3-ból a DVD hangját optikai kábellel minőségromlás nélkül át tudod vinni az erősítőre. A Blu-ray lemezeknél a veszteségmentes (PCM/TrueHD/DTS HD MA) hangsávokhoz HDMI-s erősítő kell.
0
2008. június 6., péntek 12:18
333
Köszi és ezek közül melyik lenne jó 40" hd ready lcd-hez szted? Most tervezek venni egy ps3-at és azon keresztül nézném a dvd-ket is így megoldódna a lejátszás probléma. Kérdés az hogy minőségromlás nélkül tudom e továbbvinni a hangot a házimozira.
0
2008. június 5., csütörtök 15:30
4201
Én KáCsa Audió HDMI kábeleket használok.
KáCsa Audio - HDMI termékek - HDMI kábelek
0
2008. június 5., csütörtök 2:26
4201
"DVD tisztító lemezt használt már itt vki, érdemes egyáltalán?"
Nem érdemes. Ha új a cucc, akkor olvasófej, vagy szervó hiba. Garanciális.
"További fájó pont, hogy fekete színt csak úgy tudok elérni (samsung le40r81) ha teljesen leszedem a fényt."
Mert LCD-t vettél. Ezzel nem fogsz tudni olyan feketét produkálni, mint egy képcsöves tévével. Plazmával sem, de az annak egy fokkal azért jobb a feketéje. Persze a kivilágított boltban jól mutatnak az LCD-k, otthon a sötét szobában meg világítanak. Meg kell szokni.
0
2008. június 2., hétfő 16:12
333
Nah igértem h írok a tvről meg az 5,1ről. Hát sajnos az örömöm nem egészen felhőtlen. Akadozik a dvd lejátszás még az eredeti lemezeknél is. Amit a régi LG lejátszóm gond nélkül vitt, azt a jamo 502 hcs alig tudja lejátszani. Sokszor kiirja h bad disc még a zsir új bolti lemeznél is. Hangzásban viszont veri a jóval drágább társait is. Ami a boltban ki volt állitva azon is akadozott a lejátszás. Akkro azt mondták karcos a lemez. DVD tisztító lemezt használt már itt vki, érdemes egyáltalán? További fájó pont, hogy fekete színt csak úgy tudok elérni (samsung le40r81) ha teljesen leszedem a fényt. Sztem a hdmi kábel a ludas kár volt ezt választani. Másra nem tudok gondolni. Ti milyet használtok? köszi
0
2008. május 28., szerda 23:58
346
Most látom, hogy kicsit elnéztem a topikot....elnézést a TV vásárlóktól. :)
0
2008. május 28., szerda 23:50
346
derceto Te nagy király vagy ebben a témában. Milyen Blu-Ray lejátszót tartasz érdemesnek megvásárolni? Minden árszekvencia érdekel.
0
2008. május 28., szerda 1:32
47
A tévém képe rosszabb lett, konkrétan a film+ és az axn borzalmasak. Én nem nézek tévét, inkább dvd filmeket, annak sokkal jobb a képe és örülök, hogy végre széles képernyőn nézhetem a filmeket. Ha valaki szokott tévén hosszabb műsorokat , filmeket nézni, az csalódni fog. A dvd nézés viszont más, teljesebb élményt nyújt. Akár a legrosszabb filmeket is megnézném , ha jó a képe.
0
2008. május 27., kedd 23:52
605
Hali
Úgy általában kérdezem az LCD TV tulajdonosokat, hogy a DVD filmek képe, ill. a televizió adás képminősége ugyanolyan távolságból, mint a hagyományos TV-nél, mennyivel jobb, esetleg rosszabb. Legyen akár HD, vagy csak HD ready. Kinek mi a tapasztalata? Csalódott-e valaki esetleg mióta megvette a készüléket?
köszi
0
2008. május 27., kedd 22:25
5042
Jah, majd egy év múlva lecseréled, mikor váltaszt Blu-Ray-re... :)
0
2008. május 27., kedd 13:10
333
Ma érkezik a gép estére már tudok irni pár sort róla. Már bánom kicsit, hogy nem a LE40M86-ot vettem, ami full hd és csak 40eFt-al drágább. Dehát későn láttam meg. na mind1
0
2008. május 27., kedd 0:40
333
Komolyan? Hát akkor ezzel xart sem érek :(
0
2008. május 25., vasárnap 14:19
4201
Valószínűleg nem visz át 1080p jelet.
0
2008. május 25., vasárnap 13:38
5042
Várjuk a részletes élménybeszámolókat a tévéről! :)
0
2008. május 25., vasárnap 0:39
333
Közben megrendeltem a tv-t az avplanet-től (samsung le40r81), remélem nem csalódok bennük. És vettem egy jamo hcs 502-t is ez mrá megérkezett, döbbenetes ahogy szólnak ezek a kis vackok. Nagyon meg vagyok velük elégedve mindenkinek ajánlom. hdmi kábelből pedig vettem egyet 2500 ft-ért (nem HAMA) sztetek lesz lényeges eltérés képben a 18e Ft-os-hoz képest?
0
2008. május 22., csütörtök 13:17
333
Hali, te melyik netboltból vetted?
0
2008. május 14., szerda 18:42
9489
No, örülök, hogy nagyjából jól írtam a dolgokat.
Dylan: attól, hogy a dvd-lejátszón nincs HDMI, komponens még bőven lehet, hiszen volt idő, mikor az volt a "top". Az én masinám 3 és fél éves és "csak" komponens van rajta. Decreto írása alapján értelmetlen is lenne cserélni, ha a HDMI is kb azt mutatja a 82-es tv-n.
0
2008. május 14., szerda 17:34
4201
A DVD által támogatott PAL és NTSC szabványok nem progresszívek, hanem ún. váltottsorosak (interlaced). Ez azt jelenti, hogy a páros és páratlan sorai a képnek nem egyszerre, hanem felváltva jelennek meg, legalább is a képcsöves tévéken. Ez látható csíkosodást, recés éleket eredményez. Az LCD/plazma/DLP megjelenítők progresszívek, vagyis egyszerre jelenítik meg a teljes képet, de maga a PAL/NTSC szabvány nem progresszív, a DVD lejátszó jelét progresszívvé kell alakítani (deinterlacing). A progresszív DVD lejátszók szintén képesek a DVD képét progresszívvé alakítani, és úgy küldeni a tévének, de ez csak komponen és HDMI csatlakozással működik. A progresszívvé alakítás meglehetősen bonyolult, nem éppen triviális feladat, és nem biztos, hogy a lejátszó jobban csinálja, mint a tévé.
0
2008. május 14., szerda 0:06
3721
Elnézést, mi az a "progresszív lejátszó"? Meg a nem progresszív?Köfi
0
2008. május 13., kedd 23:44
5042
Már fél éve készülök FullHD-ra váltani. Azóta gyűjtögettem szorgalmasan a már jó ideje kiszemelt Samsung LE40F86BD-re, amire már-már össze is gyűlt a pénzem, hála a 3 hónap alatt bekövetkezett 100.000 forintos árzuhanásnak. :) Most meg az van, hogy gyűjtögethetek tovább, mert időközben megérkezett a Samsung 2008-as sorozata, amiből az LE40A656 a legkomolyabb, ami már tudja a 100Hz-et, a 24p-t kétszer nagyobb a kontrasztaránya, ráadásul még bordó is! :)) Esetleg van már ilyenje valakinek? Tapasztalatok érdekelnének! Itt már van is egy teszt róla: http://www.avforum.hu/index.php?showtopic=838
0
2008. május 13., kedd 23:31
5042
Én bizony elég nagy különbséget láttam komponens és HDMI csatlakozás között, pedig nem a legolcsóbb komponens kábelt használtam. Mások a színek... Ez nem tudom hogyan lehet. És elmosódottabbnak látom a képet. A HDMI kontrasztosabb. Úgyhogy maradtam annál, és a 720p-s kimeneti jelet használva, mivel ez passzol a HD-Ready felbontáshoz.
0
2008. május 13., kedd 21:24
4201
Az én lejátszómon sincs HDMI, viszont van komponens. Ha egyik sincs, akkor valószínűleg megérné cserélni. SCART-on van komponens, s-video és RGB. Ezek közül legfeljebb az RGB az, ami pariban tud lenni a komponenssel, a másik kettő felejtős.
Ami fontos különbség az RGB és a komponens között, az az, hogy a lejátszó csak a komponens és HDMI csatlakozáson keresztül tud progresszív képet adni. Ha progresszív lejátszód van, és használni akarod a progresszív kimenetet, akkor csak komponens és HDMI jöhet szóba.
A tapasztalatok alapján a komponens és a HDMI között csak nagyon nagy méretű kijelzőkön látszik számottevő különbség, de ezt sokminden befolyásolja, nem lehet egyértelmű relációt tenni a kettő közé. 82 centis átmérőnél viszont gyakorlatilag mindegy.
0
2008. május 13., kedd 20:19
5042
De ha HDMI nincs a lejátszódon, akkor valószínűleg komponens sincs... Az LCD tévéhez szerintem a HDMI az ideális csatlakoztatási lehetőség. Mivel digitális, nem kell a jeleket Digitalisból analógba, majd visszakonvertálni. Nálam is látható volt a minőségi javulás, persze ez attól is függ, hogy mit nézel rajta. Divxnél, meg agyontömörített másolt DVD-knél tök mindegy mivel kötöd össze. Ma már akár 20.000 forint alatt is lehet HDMI csatlakozós DVD lejátszót venni.