Keresés

TV TANÁCSOK

2008. május 13., kedd 17:58
Azért ne vegyél új DVD-lejátszót is! Viszont igaza van Rainbow-nak, ha van komponens kimenet a lejátszón, használd inkább azt!
0
2008. május 13., kedd 17:48
Én rettentő laikus vagyok a témában, mindössze a mezei tapasztalataimat tudom veled megosztani. Nekem is 32 -es Panasonicom van, és nekem sincs HDMI-m a dvd-n, "csak" komponens.Előszőr scart-tal próbáltam nézni a filmeket, tény, a hagyományos tv-hez képest lényegesen jobb a kép, de a komponens-sel a scarthoz képest is nagyon javult a minőség. Nyilván a HDMI még jobb lenne, bár - és itt jön az, hogy nagyon nem vagyok szakértő - talán az csak a Blu-Ray lemezeknél tud igazán érvényesülni.

Majd jönnek a srácok és megcáfolnak ...
0
2008. május 13., kedd 9:30
Sziasztok !

Én is kinéztem a TVm utódját: Panasonic TX-32LX70P LCD TV-t.

Egyetlen kérdésem volna a nagyérdeműhöz: a jelenlegi DVD-men nincs HDMI csatlakozó.
Jelentős minőségi javulás várható attól, ha a scart csatlakozást HDMI váltaná fel ?
0
2008. március 22., szombat 17:26
Samsung LCD-nél tudja vki mi a különbség a Wide Color Enhancer meg a Movie+ között? Az R81 meg R88 sorozat-nál látok ilyet.
0
2008. március 17., hétfő 17:16

Jelenleg még gyűjtöm a lóvét, kb. 3-4 hónap múlva lesz esedékes a vásárlás.
Remélem addigra megjelennek az új modellek.
0
2008. március 16., vasárnap 21:12
Na, rosszul írtam. A PZ-ben van DVB-T, a PY-ban nincs.
0
2008. március 16., vasárnap 21:10
Ez ugyanaz, mint a 42PY70, csak DVB-T tuner nélkül. Szerintem érdemes megvárni a 42PY80-at, ami már tudja a 24p-t, és sokkal jobb a kontrasztja.
0
2008. március 16., vasárnap 19:47
Na! Végre valaki többet tud nálam! :))) Ez az bizonyos "6-os széria" amiről már lehetett hallani... Mit lehet még róluk tudni?
0
2008. március 16., vasárnap 19:40

Én ezt néztem ki magamnak:

Panasonic TH-42PZ70E

Ismeri valaki?
0
2008. március 16., vasárnap 16:46
Hali!
Az LE40F86-ot a Samsungnak július közepéig ki kell futtatnia!Április közepén jönnek az új 40"-os modellek a köv. számozásokkal: LE40A656A1=449.990ft,LE40A550P1=359.990ft.
0
2008. március 16., vasárnap 13:06
Na! A kiszemeltemnek most nagyot esett az ára! :))) Samsung LE40F86BD 392.000-ről, 362.000-re! :))) Alig várom már a karácsonyt! :)))
0
2008. március 12., szerda 6:59
Szerintem is érdemes várni a FullHD-ra! Idén karácsonykor nagyon lent lesznek az árak! Mivel nyáron már egyre több kísérleti HD adás kezdődik, aztán az olimpia miatt, aztán októbertől az M2 is HD adást fog sugározni... Ennek népszerűsítésére, biztos vagyok benne hogy lejjebb mennek az árak! Már néhány hete figyelem az árát az általam kiszemelt Samsungnak! (LE40F86BD) Akárhányszor megnézem, mindig kevesebbe kerül! :) 410.000-ről, már lement 392.000-re... 1 hónap alatt! Karácsonyra hol fog tartani?
Egyébként jönnek majd újabb Samsung LCD-k idén kereskedelmi forgalomba? Tud erről valaki?
0
2008. március 11., kedd 22:53
Várni mindig "megéri", hiszen az újabb tévék mindig olcsóbbak és többet tudnak. Ez törvényszerű.

A választáshoz az alábbi szempontokat kell végiggondolni:
1. Mit nézel rajta főleg, és mennyit? TV, DVD, számítógép, konzol?
2. Milyen távolságból nézed?
3. Mekkora az anyagi keret?

A fullHD-ról annyit, hogy, egy sima HD ready TV-n is fantasztikusan néznek ki a (jó) HD anyagok, még 127 centi átmérőnél is. Nálam ekkora átmérőnél nagyjából 2-2,5 méter nézési távolság az, ahol a full HD hiányát érzem, és én 3,5 méterről nézem.

Ha legalább 3 méterről nézed a tévét, akkor javaslom a legalább 50"-es átmérőt, viszont a full HD-t nem tartom szükségesnek, főleg amíg csak alkalmanként nézel túlnyomó full HD anyagokat vagy HD adást.

Én plazma párti vagyok, még nem láttam olyan LCD-t, ami meggyőzött volna.
0
2008. március 11., kedd 22:37
1. A bennük lévő panel jelenleg messze a legjobb. Ezek tudják a legsötétebb feketét, és a legjobb színeket produkálni. Ez a panel a Pioneer saját fejlesztése.

2. A bennük lévő elektronika szintén nem az olcsó kategória. Szajszűrés, skálázás, deinterlacing szempontjából professzionális szintet képviselnek. Analóg tévéadásból, DVD-ből is elképesztően jó képet tudnak kihozni. Szolgáltatásban is átgondoltak, mindent tudnak, amit kell.

3. A Pioneer maga fejleszti a panelt és gyártja a készülékeket, viszont csak töredékét értékesíti a Panasonichoz vagy az LG-hez képest.

4. A Pioneer eleve az igényesebb közönségnek, magasabb árkategóriába pozícionálta ezeket a plazmákat. Amikor bemutatták őket, még alig 1,5-szer kerültek többe mondjuk a Panasonic plazmáinál, amiknek viszont azóta is agresszíven nyomják le az árát, így a különbség ma már nagyjából kétszeres. A Pioneer nem tudja tartani az árversenyt a nagyközönséget megcélzó riválisokkal. De például 24p-t és a Pioneerhoz hasonló fekete szintet csak a nemrég bemutatott Panasonic modellek tudnak.

5. A Pioneer értékesítési rendszere sokkal szigorúbb, a fullhd plazmákat például csak bizonyos minőségi követelményeknek megfelelő boltokban árulhatják, így kiesnek az olcsó netes boltok.

Én nem bántam meg, hogy a Pioneer-t vettem, mert ez tudta azt ami nekem kellett, és semmilyen kompromisszumot nem kellett kötnöm, leszámítva a fullhd-t, ami azért annyira nem hiányzik. Egyszerűen tökéletes. A szüleimnek például Panája van, és a Piohoz képest tényleg kicsit fapadosabb, nem olyan szép a képe. A mai árak mellett persze más a helyzet, főleg ha bejönnek az új Panák, de biztos, hogy egyelőre a Pio képviseli a csúcsot. Bár épp a napokban jelentették be, hogy leállnak a panel fejlesztéssel, és jövőre már a Panasonictól veszik az "üveget", de az elektronika és a design marad a megszokott igényes szinten.
0
2008. március 11., kedd 22:32
Várd ki a full HD-t szerintem... én is azt teszem.
0
2008. március 11., kedd 22:21
Kedves Blu-ray szakértők.
Mivel még nincs tv-m az új formátumhoz (mondjuk Blu ray lejátszóm sincs) tanácsot szeretnék tőletek kérni. Milyen tv-t érdemes venni ami árban elfogadható megbízható. Sajnos nem engedhetem meg magamnak a full HD tv-t bár nem tudom hol olcsóbb. Tavasszal-nyáron mindenképp venni akarok egy tv-t csak már érdekelne hogy milyet érdemes és mennyibe kerül. A tv képátlója annyiból fontos hogy egy 4x4-es szobába szeretném rakni. Nagyon kezdőnek érzem magam most ilyen téren. Azért az LCD tv felé húzok, de most egy HD ready tökéletes vagy várjak még inkább 1-2 évet mikor a full HD olcsóbb lesz? Mert nem akarok azért 1-2 éven belül tv-t cserélni. Köszönöm a tanácsokat.
0
2008. március 11., kedd 17:54
Pioneer plazmák mitől ilyen drágák? 400e-től indul a 42"os.
0
2008. március 2., vasárnap 20:01
Persze... Vágom... 4-5 hónappal hosszabodott csk meg így a garanciám... A gyártó egyébként nem kérte a számlát, de ha kérte volna, azt is megoldották volna nekem... Rájöttem hogy jobban járok ha kiváltom a Samsung Prémium kártyát, és ehhez kellett a garancia papír, meg ilyesmi...
Egyébként most egy LE40R81-esem van, és mint már többször írtam, nagyon meg vagyok elégedve vele. Kategóriájának egyik legjobbja, amint azt az ESISA-díj is bizontja. Az R88-as nem sokban különbözik, asszem egy-két plusz csatlakozó van rajt, de egyébként ugyanaz!
0
2008. március 1., szombat 17:54
Pedig offline boltban is ki lehet fogni jó árat, ha résen van az ember. Én pl. nem neten vásároltam, és 234-be fájt a PV70.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2008. március 1., szombat 14:58
"nem tölti a garanciapapírt, csak hogy tovább tartson a garancia"
Attól nem fog tovább tartani, ugyanis a gyártók meghatározzák, mennyi idő telhet el a gyártás és az eladás között. Aztán meg a szerviz kérheti a számlát. Mi kérjük. Főleg a Samunál. Ma már egyre kevésbé megy az a játék, mint régen, hogy csak akkor pecsételtetek garlevelet, ha bedöglött a készülék.
0
2008. március 1., szombat 14:16
igazából váratlanul jött most ez a tv vásárlás, nem mostra terveztem be, vmikor nyárra, csak hirtelen véletlen egyéb ráhatásra most vettem meg :) mondjuk már nagyon régóta csorgott utána a nyálam, nagyon régen szerettem volna már egy szééép nagy televjúzsönt.. aztán meg úgy voltam ez a 106-107centi még az a maximum amit még "szeret"a dvd, ami már ennél nagyobb azon már hiába az original dvd akkoris elkezd pixelesedni, az ennél nagyobb már jóval inkább BDre hdre passzolnak
0
2008. március 1., szombat 13:50
Adjak? Van egy pár... :)))
0
2008. március 1., szombat 13:19
Én meg egy Samsung LE-40R88 -t néztem ki. 220e Nagyon gondolkozok rajta van vkinek ilyen?
0
2008. március 1., szombat 12:02
Samsung LE40F86 BD
0
2008. március 1., szombat 12:01
Én is szívesebben vásárolok rendes boltban, ahol ismerem az eladót, a tulajdonost, aki megtesz nekem olyan extra szívességeket, hogy nem tölti a garanciapapírt, csak hogy tovább tartson a garancia, meg belemegy abba hogy mittomén két részletbe tegyem le az árát kamatmentesen, meg ilyenek, mert ismerjük egymást... De a végösszegbeli különbség óriási! 70.000 forint...
0