1. A bennük lévő panel jelenleg messze a legjobb. Ezek tudják a legsötétebb feketét, és a legjobb színeket produkálni. Ez a panel a Pioneer saját fejlesztése.
2. A bennük lévő elektronika szintén nem az olcsó kategória. Szajszűrés, skálázás, deinterlacing szempontjából professzionális szintet képviselnek. Analóg tévéadásból, DVD-ből is elképesztően jó képet tudnak kihozni. Szolgáltatásban is átgondoltak, mindent tudnak, amit kell.
3. A Pioneer maga fejleszti a panelt és gyártja a készülékeket, viszont csak töredékét értékesíti a Panasonichoz vagy az LG-hez képest.
4. A Pioneer eleve az igényesebb közönségnek, magasabb árkategóriába pozícionálta ezeket a plazmákat. Amikor bemutatták őket, még alig 1,5-szer kerültek többe mondjuk a Panasonic plazmáinál, amiknek viszont azóta is agresszíven nyomják le az árát, így a különbség ma már nagyjából kétszeres. A Pioneer nem tudja tartani az árversenyt a nagyközönséget megcélzó riválisokkal. De például 24p-t és a Pioneerhoz hasonló fekete szintet csak a nemrég bemutatott Panasonic modellek tudnak.
5. A Pioneer értékesítési rendszere sokkal szigorúbb, a fullhd plazmákat például csak bizonyos minőségi követelményeknek megfelelő boltokban árulhatják, így kiesnek az olcsó netes boltok.
Én nem bántam meg, hogy a Pioneer-t vettem, mert ez tudta azt ami nekem kellett, és semmilyen kompromisszumot nem kellett kötnöm, leszámítva a fullhd-t, ami azért annyira nem hiányzik. Egyszerűen tökéletes. A szüleimnek például Panája van, és a Piohoz képest tényleg kicsit fapadosabb, nem olyan szép a képe. A mai árak mellett persze más a helyzet, főleg ha bejönnek az új Panák, de biztos, hogy egyelőre a Pio képviseli a csúcsot. Bár épp a napokban jelentették be, hogy leállnak a panel fejlesztéssel, és jövőre már a Panasonictól veszik az "üveget", de az elektronika és a design marad a megszokott igényes szinten.