Keresés

TV TANÁCSOK

2008. március 1., szombat 12:00
melyik típus? :)
0
2008. március 1., szombat 11:59
Én is így vagyok vele. Az általam kiszemelt tévé amit talán még idén megveszek, az egyik műszaki üzletláncba ki van rakva, meg tudtam nézni, beszélgettem az eladóval róla, rákötöttünk egy Blu-Ray lejátszót stb... 470.000 forintba kerül "akciósan". Neten a legolcsóbb helyen 398.000 forint... Most akkor hol vegyem meg?
0
2008. március 1., szombat 10:52
dehogy nincs értéke, őt azért az értékért megfizetik havonta.. de ha vmi pofátlanul drága vhol akkor minek vegyem meg.. élve a piac túlkínálatával ott veszem meg meg annyiszor próbálok ki vmi ahányszor jól esik :)húzzák le úgy is a népet mindenhol akkor meg legalább ami teljesen szembeötlő hadd ne legyen már lelkiismeretfurdalásom.. főleg ekkora tételnél, náluk 320 volt álvány nélkül + házhozszállítási ktg., netboltba 249 ingyen házhozzal :) na majd hülye leszek a boltba megvenni
0
2008. március 1., szombat 10:39
Még mindig nem téged akarlak bántani, csak nem tudok azonosulni a véleményeddel...Szerinted a kiszolgálásnak, az eladók által nyújtott segítségnek, a (most eltekintve a konkrét esettől) hozzáértésnek, egyáltalán annak, hogy a maga fizikai valójában láthatod a kiszemelt terméket, hogy ezért fenntartanak egy üzlethelyiséget - nincs értéke? Merthogy valószínűleg többek között ezt kell megfizetned a magasabb árban.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2008. március 1., szombat 10:26
netboltba nehezen tudnám kipróbálni ahol terveztem, megvenni.. különben meg ezért vannak h versenyezzenek értem mint vevőért nem (ha nem elég versenyképes az ár vagy szerintem nem az, akkor megveszem máshol, tudatos vásárló vagyok :D)? :) attól még h vmit kipróbálok megnézem milyen nem kötelességem - hál  jó éhnek megvenni -
0
2008. március 1., szombat 9:41
Előre is elnézést kérek tőled, nem áll szándékomban megbántani, de...Egy kicsit sem érzed pofátlanságnak, hogy egy üzletben kipróbálod a készüléket, lejátszót köttetsz rá, az RGB képpel be se éred, aztán máshol veszed meg...?
0
2008. március 1., szombat 0:34
hát odáig még nem jutottam el, 1 hetes a tv és még annyira nem volt időm bűvészkedni de szívesen kipróbálnám, mondjuk nincs birtokomban egyenlőre HD-rip de hát ami késik nem múlik ugye :)
0
2008. március 1., szombat 0:09
Hát, az Utolsó cserkész sem egy referencia-képű matéria, mivel elég régi transzfer... :)))

A Die Hard 4.0-n nem csodálkozom, sem a Hihetetlen családon, azoknak tényleg nagyon szép a képe.

720p-s HD-rippel próbálkoztál már?
0
2008. február 29., péntek 23:43
azóta már megnéztem rajta néhány filmet és kop-kop-kop jó vételnek tűnik :)most mondjuk ha már szóba esett a Az utolsó cserkészt, bár ennek is ritka tréé a minősége de ettől még akárhányszor képes volnék megnézni :D :Dde mondjuk a Die Hard 4.0 csodaszép képe van
0
2008. február 29., péntek 23:13
Hát, a 300-zal tényleg hiba volt tesztelni, mert annak elég gyenge a képe állítólag...
0
2008. február 29., péntek 20:39
igazából köbeolvastam már róla de anynira nem sikerült belemélyedjek csak azt figyeltem ki mennyire elégedett vele, aztán néztem üzletekbe is, végül úgy döntöttem viszek néhány lemezt megnézem milyen a nem HD adás..beesek az egyik műszaki üzletbe "kék-sárga-fehér"..mondom az eladónak h hát hoztam 2 dvdt próbáljuk ki megszeretném nézni milyen a képe.. akkor közölte velem először h hát hiszen fut rajt műsor láthatom.. mondom ez mind szép és jó de nem hd adásra vagyok kiváncsi mert az a legócskább gazdaságos noname tvn is gyönyörű, hanem amire használnám, dvdkre.. sóhajtozik majd mondja jó akkor hoz egy készüléket.. majd a drágám fél óra kajtatás után kihoz a sufniból egy 200 éves made in Józsefváros lejátszót egy már méterekről látszik h baromira viseltes scart kábellel.. mondom neki "Ember ezt most komolyan gondoltad??", majd időközben odatipeg vmi boltvezető hölgyike aki éppen akkor esett be az üzletbe vmiért, aztán kérdi mi a probléma.. mondom probléma egy szál se csak szeretném kipróbálni, hoztam dvdket, azt mondja a csaj az eladónak miután felnéz a mellettünk lévő player pultra "Miért nincs kinn a HDMI-is Samsungunk amit tegnapelőtt kaptunk?".. hebeg habog vmit a csávó aztán megint elmegy matat hátul.. előbattyog hozza a samsungot, majd a lelkem próbálja ráeröszakolni a scartot mikor szólok neki h "Hé bobi, nem lehetne h HDMI kábelt csapjunk rá?".. mire azt feleli "Ha gondolod..".. bazzzeg mondom haza megyek mindjárt.. nah hozza a kábelt rádugja bekapcs tv, tegyük be a 300-at, nah ez rossz döntés volt.. nem tudom h csak az én példányom-e, de baromi szemcsés a képe, azt hamar ki is vetettem, eddigi 51 centin nem tűnt annak ill nem ennyire.. Hihetetlen család be.. nah itt már volt nagy pislogás, ez már gyönyörűűűű volt.. aztán elbogarásztam a menüvel erre arra, majd megköszöntem a "szakértő" segítséget és mondtam gondolkozom és majd jelentkezem ha érdekel.. de hát azon az áron tudtam h nem fog.. aztán végülis közel 70nel úsztam meg olcsóbban a történetet hozzájuk képest és még ingyen házhoz is jött a produktum, de nekem semmi tanácsot nem mondtak ahonnan jött szal szívesen fogadok minden infot :)
0
2008. február 29., péntek 20:18
Bocs, nem akartalak beparáztatni.A mondandóm lényege csak annyi lett volna, hogy használd természetesen, ésszerűen, és ha nem hagysz rajta napokra egy állóképet, nemigen lesz vele gondod. Nem kell ezt túlmisztifikálni.Az mondjuk meglep, hogy a mozi üzemmódot sötétnek látod, szerintem teljesen rendben van. Nekem legalábbis sokkal jobban bejön a mozi mód plasztikusabb képe, mint a dinamikus mód - számomra - természetellenes kontrasztja.
0
2008. február 29., péntek 19:09
most így állítottam be: http://img221.imageshack.us/img221/7695/tv002800ae0.jpgezt a lejátszót böktem alá amúgy, Pana illett volna alá de hát azonos árbanaz kevesebbet tudott mint ez:http://www.sony.hu/view/ShowProduct.action?product=DVP-NS76H&site=odw_hu_HU&imageType=Main&category=DVD+Player
0
2008. február 29., péntek 15:36
Szerintem semmi gond nem lehet belőle: nem mérnököknek tervezik ezeket a cuccokat, akik logarléccel számolgatják az eltelt üzemidő kontra szükséges fényerő és kontraszt értéket, hanem egyszerű (sokszor együgyű) gombnyomogató átlag felhasználóknak. Állítsd be egy számodra nézhető-élvezhető értékre mindent, oszt jónapot, valószínűleg ehhez egyiket sem kell 100%-ra feltolni, sőt.
0
2008. február 29., péntek 15:25

ha eddig nem tapasztaltam hibát és még csak most veszem visszább a kontraszt értéket akkor lehet ebből gond most akkor?
0
2008. február 29., péntek 15:24
Ezért ezeket az dolgokat sem kell túlmisztifikálni: ahogy mondták, ésszel kell használni, ennyi a trükk.
0
2008. február 29., péntek 15:22
Az LCD-knél is létezik a képvisszamaradás jelensége statikus képnél. Főleg, ha nagy a kontrasztkülönbség, ilyenkor már pár óra múlva is tapasztalható, igaz egy ideig képes regenerálódni a panel. Szóval téves az a felfogás is, hogy LCD-nél nincs a konyhanyelven "beégés"-nek nevezett dolog. De ha a tulaj nem excel táblázatot használ képernyőkímélőnek, azaz normális módon használja, akkor egyik sem "ég" be.
0
2008. február 29., péntek 15:15

fényerő az asszem 50%on van meg a telítettség is asszem ugyanúgy a kontraszt az elég magason, de akkor visszaveszem amíg el nem éri azt a 200 órát, bár eddig kop-kop-kop semmi hibát nem tapasztaltam h jelentett volna, pedig elég magasra vittem rajt a kontrasztot.. a beállítás meg én dinamikusra állítottam mozisról mert olyan "sötétnek" tűnt a mozis.. de akkor vigyázok vele az első 200 órában.. amúgy hol lehet az üzemórát lehívni benne? nem nagyon olvasgattam a kézikönyvet csak a fontosabb részeket
0
2008. február 29., péntek 13:35
Ésszerűség? Mindent elbírnak már ezek a mai plazmák, ami nem ésszerűtlen. Ne hagyd rajta napokra a DVD-lejátszód háttérképét vagy a Windows desktop-ot (ha PC-t kötsz rá), és néha válts csatornát, ne menjen rajta egész nap a Mónika Show 12-es karikával.Gondolom, képben vagy azzal, mik a potenciális beégés veszélyforrások: a statikus képek.Emellett a kapcsolódó fórumokon javasolják a TV bejáratását - igaz, ezzel nem mindenki ért egyet. Ez lényegében csak a mérsékelt kontrasztot és fényerőt jelenti az első 200 üzemórában, meg persze a statikus képtartalmak fokozottabb elkerülését. Ez nálam a gyakorlatban annyit jelentett, hogy kezdetben mozi módra kapcsoltam a képet (itt 50% a fényerő és a kontraszt), ami szerintem annyira jó, hogy azóta se változtattam rajta. Képileg meg egyedül a 4:3-at, 14:9-et kerülöm, amennyire lehet, de pl. kezdetektől nézek rajta 2.35:1-es képpel DVD-ket, és semmi baja nincs a képnek.Tapasztalataim alapján be kell kapcsolni, és nézni, amikor jólesik. Nem fog neki megártani.
0
2008. február 29., péntek 12:28
Hali! Ésszerűség alatt mire kellene figyeljek? Jöhet mailbe is: s83contact@freemail.hu
0
2008. február 27., szerda 16:47
Nekem pont ilyen van, szeptemberben vettem. Maximálisan meg vagyok vele elégedve, kifogástalan képminőség, beégésnek semmi nyoma, pixelhiba sincs, és ghosting-ot se nagyon tapasztaltam. Ésszerűen kell használni, és nincs vele semmi gond.Esetleg ha konkrét kérdésed van, tudok segíteni.
0
2008. február 11., hétfő 21:36
270ért lenne álvánnyal és ingyen házhoz cipelik :) (álvány alatt nem azt a fröccsöntött háromszöget értem amit mindenhol alapba kínálnak mellé és 90%ban azt is álványnak nevezik, hanem az a 2 feszített üveglapos verzió)http://www.vigo.ro/images/TH-50PV70.jpg  tudom h ezen az 50es tv van de ugyanígy néz ki a 42es is, viszont az álvány ez
0
2008. február 11., hétfő 21:29
Máshol (más honlap fórumán) már beszélgettünk róla, a nálam jobban ismerők szerint nem rossz, főleg ennyiért, magam is ezt nézegettem beszerzés céljából.
Viszont hamarosan jönnek a 2008-as modelek, tehát nem árt kicsit várni, az elsődleges infók alapján több funkció és újabb generációs panelek lesznek bennük.
0
2008. február 11., hétfő 19:29
nem tom mi a különbség eközött meg a Tv vásárlás help topic köztt, ide írom akkor :)azt szeretném kérdezni van-e vkinek és ha van milyen tapasztalata a Panasonic 42PV70-es plazmájáról? :)most függetlenül attól h EISA díjas produktumvagy ha már volt róla szó (kereső híján) kb. hány héttel ezelőtt?Köszönöm előre is :)
0
2008. január 29., kedd 11:38
Köszönöm az igen bölcs és bőven kifejtett véleményedet, sokat segítettél. Azt hiszem erre szokták azt mondani, hogy bölcsebb maradtál volna, ha hallgatsz, de úgy látszik görcsberándult a kezed.
Egyébként megoldódott a probléma, a "scart" volt a bűnös.
0