Keresés

TV TANÁCSOK

2013. július 31., szerda 22:49
Na ez az! Lesz nekünk még Ultra tévénk, kérdés, hogy akkorra az még kompatibilis lesz az öttel újabb fejlesztéssel. :)
most posts by TM
0
2013. július 31., szerda 21:40
Bár szerintem egy tévé nem lehet túl nagy, de azt hiszem, én is kénytelen leszek beérni egy kisebbel. Az 55 col reális méretnek tűnik, és már ez is 30%-kal nagyobb képátló, mint a mostani 42 colos. :-)

Csak az a durva, hogy a legolcsóbb 55 colos Panasonic plazma is majdnem annyiba kerül, mint ez a 65-ös. De mire nekem aktuális lesz, még úgyis alakulnak az árak.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2013. július 31., szerda 20:39
A 213 cm-es Ultra nálam a tévé bal oldalától balra eső másik polcon elhelyezett mini hi-fi bal alsó sarkától a tévétől jobbra levő másik polc felső kétajtós részének a tetejéig ér. Ha azt oda betenném, akkor két műszaki berendezés és kb. 120 DVD maradna hely nélkül s akkor még nem számoltam a hangfalakkal. Így sincs helyem, most toljak még ki jobban magammal? :)
most posts by TM
0
2013. július 31., szerda 20:26
Engem sem hoz különösebben lázba, de ettől még a tévé tudja. Meg sok más netes funkciót is. Szóval ár-érték arányban nem tűnik rossznak.

Már le is mértem a nappalit. Ha a szekrénysor bal felét nekitolom a konvektornak, pont befér egy ekkora. Csak télen lenne gáz, hogy leveszi a hő egy részét a szekrény. Igaz, egyesek szerint a plazma fűteni is jó, egy 65 colos FullHD modell talán kompenzálná is az elpazarolt hőmennyiséget. Na, még alszom rá vagy ezret! :D
0
2013. július 31., szerda 20:14
Ha lefekteted, akkor meg tésztát gyúrni. :)
Egyre kevésbé bírom az általad említett alkalmazást. Egyébként a fb már nem annyira menő, legalábbis a fiatalok körében nem, sokan lekoptak, miután apu és anyu is megjelent rajta. Mára már a 30-35 felettiek vannak túlsúlyban, az ez alattiak nagy részben elhúztak máshová, Linkedin meg ilyen helyekre. Közben nekem még ugyanaz a levelezési címem, a telefonszámom, mint tíz éve, de lehet, hogy régebb ideje.
Ha ezren ideírjátok, hogy "tetszik" akkor megosztom mindenkivel. :)
most posts by TM
0
2013. július 31., szerda 19:55
Ja, és persze "okostévé", facebookozni is lehet rajta. :-)
0
2013. július 31., szerda 19:53
Az bizony.

Nem ástam bele magam túl mélyen, nyilván nem a legfrissebb csúcsmodell, de nem is 1,2 millió az ára:
http://elektroakcio.hu/aid-10236-Panasonic-TX-P65ST50E.html

A gyártó oldalát is linkelném, de nem engedi a fórum motor. :(
0
2013. július 31., szerda 19:34
Ez már 3D-s?
most posts by TM
0
2013. július 31., szerda 19:20
Nagyvonalúan felfelé kerekítettem, úgyhogy ennyiből kijön szállítással együtt is. :-)

Egyébként ezen az áron én magam is ledöbbentem. Jó, nem éppen olcsó, de azért kitartó spórolással nem is elérhetetlen. Pár éve egy ekkora tévé magasan egymilla fölött volt. A nagyobb gond az, hogy el nem tudom képzelni, hová tudnék tenni egy 65 colos tévét. Pedig milyen jól mutatna a nappaliban! :-)
0
2013. július 31., szerda 18:44
Köszi! Most csak 499ezrem van, úgyhogy kivárok. ;-)

Valójában még van néhány 3D-s film, ami hiányzik, ha azzal megvagyok, akkor már csak az utána megjelentekre kell ügyelnem, s reményeim szerint akkor kezdődhet el a megjelenítőre való spórolásom.
most posts by TM
0
2013. július 31., szerda 9:14
65 colos (165 cm) Panasonic plazmát már most is tudsz venni mindössze fél milláért. Az se lenne éppen egy Junoszty méret. :-)
0
2013. július 30., kedd 19:17
Nekem tetszik ez az új tévé, már ki is mértem a nappaliban a helyét. Megdöbbentő volt a méret, pedig csak a sorból kihúzott DVD-k jelölték a leendő(?) készülék széleit. Az biztos, hogy ekkora masinán már érdemes otthon is 3D-t nézni!
most posts by TM
0
2013. július 29., hétfő 19:19
Nekem az tetszett többek között, hogy egy 213 centis képet legfeljebb 1,67 méterről nézhetünk, ha minden részletet látni szeretnénk belőle. :o

Ha abból indulok ki, hogy a helyi kábeltévé milyen minőségű analóg és digitális képet szolgáltat, illetve, hogy mire képes a Blu-ray technológia és egy otthonra még betuszakolható méretű FullHD tévé, továbbá hogy milyen árcédulára lehet majd számítani a majdani UHD ready cuccokon, akkor nem tudom, mennyire lesz létjogosultsága az új szabványnak a közeljövőben. Főképp annak tudatában, hogy a teljes videoláncot meg kell hozzá újítani a forgatástól az utómunkán, kódoláson, dekódoláson át a megjelenítésig.

Ettől függetlenül azért szívesen megnézném. :-)
0
2013. július 27., szombat 1:07
Találtam egy kis írást a jövőről... már ha egyáltalán eljön valaha.

Mármint ez a jövő... :)

http://www.hazi-mozi.hu/cikkshow.php?cid=2752&old=1
0
2013. április 18., csütörtök 1:29
Ez szerintem szinte biztosan így van! Mindenből elég a legutóbbit feltenni, annak tartalmaznia kell minden olyan dolgot, amit az azt megelőzőben benne volt.
0
2013. április 17., szerda 19:24
Havernak van egy Philips 40PFL5605H típusú led-lcd-je. 2010. júniusi szoftver van rajta, azóta 14 firmwire frissítést adtak ki hozzá, utoljára 2011. decemberében. Kérdésem a következő: ha ezt a legutóbbit - ami minden bizonnyal az utolsó - több nem lesz hozzá, rátesszük usb-ről, akkor ez tartalmazza a többi 13 frissítést is??
0
2013. március 18., hétfő 22:26
Sziasztok!

Egy Samsung ES7000-es tévém van és az lenne a kérdésem, hogy ha 3d filmet nézek (mindegy hogy eredeti bd vagy mkv) akkor nem lehet változtatni a képarányt, de miért nem? Illetve 3d filmek nézésénél a kép szélén egy világos sáv jelenik meg (mintha a két kép nem azonos méretű lenne és nem teljes az átfedés). Ez a sáv nincs ott folyamatosan csak néha feltűnik...
0
2013. február 25., hétfő 15:02
Hello!
Azt szeretném kérdezni,hogy ha HDMI elosztót használok akkor az minőségromlással jár?
Csak azért,mert ha igen akkor nem veszek.
0
2013. február 25., hétfő 13:01
Sziasztok!

LG 42LM640S típusú LED TV-hez szeretnék fali konzolt venni. VESA 400x400 szabvány.

Hol érdemes szétnézni, vagy tudnátok nekem ajánlani? Nem kell semmi extra funkció, csak könnyen szerelhető legyen és tartsa meg a tévét :) Na meg az ára is baráti legyen. Az ággyal szemközti falon lenne szemmagasságban. Nem kell dönthető, forgatható, stb. funkció...

Köszi!
0
2013. január 31., csütörtök 11:50
A 100Hz-cel érdemes vigyázni, sok gyártónál ez egyszerűen annyi, hogy az 50Hz-es képkockák közé beszurkál egy-egy "fekete képet", vagyis minden képkocka után kikapcsolja a háttérvilágítást.
0
2013. január 31., csütörtök 11:11
Ezt a funkciót nem feltétlenül kell, hogy a TV tartalmazza kivéve ha TV adás nézése közben is használod.
Panasonic BD lejátszóm ( DMP-BDT320 ) pl. rendelkezik ezzel a funkcióval+ a feliratot is lehet mozgatni vertikálisan mind a két irányban egy 15 skálán. BD tartalmak megjelenítésénél  a zoom funkciók természetesen eleve nem működnek. Amúgy válaszolva az eredeti kérdésedre SAMSUNG tv-k (LED) biztosan tartalmazzák (nekem is van- kb 1.5 éves) így gondolom az LG is. Panasonic tévém nem tartalmazza, se a mostani ,se a régebbi így gondolom ez inkább gyártó függő. Ennek ellenére a Panasonicot én sokkal jobban szeretem.
0
2012. november 25., vasárnap 15:56
a pana plazmáknak meg 2000 meg 2500 hz. :))))
és a képminősége meg sokkal jobb, mint az lcdknek vagy ledeknek. ;)
SuperHeRo
0
2012. november 25., vasárnap 12:52
A mostani crt-s tévém legjobb funkciója az, hogy a távkapcsoló gyűrűjének alját vagy tetejét nyomva képarányváltoztatás nélkül tudom függőleges irányban le-fel mozgatni a képet, így az esetlegesen túl mélyen levő feliratot (pl. Vadnyugat DVD) is jól láthatom, vagy ha egy 4:3-as forrást 14:9-re nagyítok, akkor ezzel a tologatási lehetőséggel eldönthetem, hogy a kép tetejét vagy alját akarom-e inkább jobban látni.
Kérdésem az lenne, hogy ez a fajta funkció létezik bármelyik mostani modern televíziónál? Mert ezt én nagyon szeretem használni és az egyik fő szempont ez lenne, ha új tévét vennék. Márpedig lassan rákényszerülök, mivel a bd-lejátszók és a modern videokártyák hdmi-kimenetét a mostani tévém scart-bemenetével nem lehet áthidalni.
most posts by TM
0
2012. szeptember 15., szombat 16:58
jobb a 100Hz ez tény, de még jobb a 200Hz!!!
LED: alacsonyabb fogyasztás, kontrasztosabb, szebb képminőség, vékonyabb kivitel!!!
0
2012. május 3., csütörtök 21:03
A LED háttérvilágítás azt hiszem, főleg az alacsonyabb áramfogyasztás miatt érdekes, de lehet, hogy más előnyei is vannak.
0