Keresés

TV TANÁCSOK

2010. március 1., hétfő 11:54
Én most tervezek egy nagyobb beruházást új tv-be, mondjuk én a plazma fele hajlok, de még senkitől sem hallottam, hogy a Panasonic helyett Samsung-ot ajánlana. Lehet LCD-ügyben más a helyzet, de nem hiszem.
0
2010. március 1., hétfő 11:51
A Samsung TV témához egy megjegyzés. Az egyik unokatesóm férje 2006-ban vett egy 42 colos Samsung plazmát, akkor még 400000 Ft körüli áron. Rá egy évre vett helyette egy Panasonic plazmát amit azóta is használ. Ebből nem akarok levonni messzemenő következtetéseket, már csak azért sem mivel ez az illető kissé vásárlási kényszerben szenved, már azt pedzegeti hogy vesz egy 50 colos Full HD-t a 42 colos HD-Ready helyett, közben meg kb. 2 méterről nézi az írott DVD-ket. Viszont gondolom ha meglett volna elégedve a Samsung-gal csak nem cserélte volna le egy éven belül.
0
2010. március 1., hétfő 10:49
na, ezek legalább konkrét dolgok.

ami még lehet, típustól függetlenül: szériák, sorozatokon belül eltérő minőségi ugrások.

mondjuk a samsung itthon rakja össze a cuccait, az lcd-t biztos.
0
2010. március 1., hétfő 10:36
Itt a munkahelyemen van egy 106 cm-es Samsung LCD TV-amit monitornak használunk. Ez kb. három éves. Nagyjából fél éve megjelent rajta egy függőleges piros csík. Azóta folyamatosan ott van. Van itt egy Samsung LCD monitor is. Annál egy éves korában ki kellett cserélni a monitor alján lévő vezérlőgombokat, mert tönkrementek. Pedig soha nem is használtuk őket, csak új korában. Az egyik munkatársamnak van egy 94 cm-es Samsung LCD TV-je. Most két éves. Fél éves korában ki kellett cserélni a teljes belsejét, mert úgy tönkrement. Azóta jól működik, de ez nem valami jó előjel. Úgyhogy én ezek a negatív tapasztalatok miatt nem vennék Samsung LCD TV-t. Háromból három hibásodott meg. Mindegyiknek más hibája volt.
0
2010. február 28., vasárnap 14:36
fórumokra is hivatkoztál.

melyikeken?
0
2010. február 28., vasárnap 14:34
"Egyszer volt Samsung LCD-m 3 hónapig"

találkoztál?akkor régebbi szériákkal, lcd, vagy plazma?vagy még crt?
0
2010. február 28., vasárnap 11:27
Egyszer volt Samsung LCD-m 3 hónapig, be is szart. Ez volt az első és az utolsó..

Munkámból kifolyólag viszont rengeteg TV-vel találkoztam, nem hasraütésből mondtam hogy a Samsung nem éppen jó választás.
0
2010. február 28., vasárnap 9:42
na, én is egy kicsit :)

érdemes körülnézni itt: http://www.avforum.hu/index.php?showforum=23
0
2010. február 27., szombat 22:28
Több cikket is találtam ami segíthet másnak is eldönteni a jövőben, hgy milyen Tv-t vegyen!

" Edgelit - backlit

Ezzel a két kifejezéssel biztosan sokat fogunk találkozni a jövőben, a két kifejezés a LED-ek beépítésének módjára vonatkozik. Az edgelit magyarul oldalsó megvilágításnak fordítható, és tulajdonképpen ez az a modell, amely kialakítását tekintve egyezik a fénycsöves háttérvilágítás kialakításával; a fényt a LED-ek oldalról adják, amelynek egyenlő elosztásáról egy diffúzor réteg gondoskodik. Backlit kialakítás, vagyis a hátsó megvilágítás esetén (ezt egyébként direkt megvilágításnak is hívják) a LED-ek mátrixszerűen helyezkednek el, és fényük közvetlenül az LCD panelre irányul. Mindkét megoldásnak vannak előnyei és hátrányai egyaránt. Az edgelit kialakításhoz kevesebb LED szükséges, így olcsóbb ez a verzió, valamint sokkal kisebb a helyigénye is, így egészen vékony, akár 6 mm-es tévé is készíthető alkalmazásával. A backlit megoldás előnyei közé tartozik ugyanakkor a nagyobb maximális fényerő, amelynek az eloszlása is egyenletes(ebb), valamint növelhető a (dinamikus) kontraszt is a local dimming használatával.
Mivel a local dimminggel a LED-ek a kijelző egyes részein akár teljesen lekapcsolhatók, a fekete szín kiváló. Az viszont erősen tartalomfüggő, hogy ez összességében javítja-e a képminőséget vagy sem, mert a sötétebb területek könnyen „foltosak” lehetnek. Napjainkban többségében vannak az edgelit LED LCD-tévék, és ez várhatóan a jövőben is így lesz, tehát a vásárlásnál nagyon oda kell figyelni, ha local dimminges LCD-tévét szeretnénk."

0
2010. február 27., szombat 19:12
ja igen: a személyes tapasztalatod mi?
0
2010. február 27., szombat 19:00
lusta vagyok, segíts légyszi: merre keresgéljek pontosan?

(remélem nem csak néhány ember rossz tapasztalata, akik aztán messzemenő következtetéseket vontak le...)
0
2010. február 27., szombat 18:28
Olvasd végig a neten a TV-s fórumokat, az azok is alátámasztanak mindent éppen eléggé.
0
2010. február 27., szombat 17:45
szóval, remélem megfelelő tényekkel alá tudod majd támasztani az érveid :)
0
2010. február 27., szombat 17:44
"Maga a Samsung márka ami megbízhatatlan.Élettartam szempontjából.Én ezt hallottam."

vannak márkák, amiből ez vagy az a terméke nem jó, vagy éppen kiugróan jó.

samsung dvd (esetleg br) lejátszók például nem örvendeznek jó hírnévnek.

amúgy - hülyén hangzik - de az lcd, vagy plazma nem arról lesz híres, hogy 10 év múlva is ott fog figyelni a szobában, mint a crt tv-é, ami 70 éve "van", és 20 éves tv vígan működik még mindig, igaz volt ideje kiforrni magát :-D

ma hihetetlen ugrások vannak pár év alatt a technológiában is.
0
2010. február 27., szombat 17:41
még mindig nem válaszoltál arra, honnan van a tapasztalatod ez ügyben ;-)
0
2010. február 27., szombat 17:36
Maga a Samsung márka ami megbízhatatlan.Élettartam szempontjából.Én ezt hallottam.

Most tervezek venni egy nagyobb winchestert (1TB) a PC-be (ugyan nem TV,hanem PC-s téma de idevág).Utána is érdeklődtem milyen kéne,de elsőkörben mindenhonnan ezt kaptam:mindegy milyet veszel csak Samsungot ne,nagyon sok a  hibás belőlük és hamar tönkre mennek.

Azért ez érdekes egybeesés.Nem tudom mit gondoljak...

Hozzátenném a régi képcsöves TV-m (72-es 100hz-es) Samu volt.kb 3-4 évig volt meg semmi bajom nem volt vele,tehát vagy hatalmas mákom volt,vagy kicsit túl van lihegve a Samu ellenesség.Persze általában mindenki arra esküszik ami neki van,így sokszor nehéz dönteni,ha venni akarsz valamit.Engem az LG-ről is mindenki le akart beszélni,de már több mint 3 éves és még mindíg ketyeg.Lehet ezzel is csak mázlim volt,nem tudom.

Boltokban ahogy nézegettem,a Samuknak semmivel sincs rosszabb képük mint a többi TV-nek.Az meg hogy mennyit fog bírni egyikre sincs ráírva,de gyanítom ezek az LCD,Plazma LED TV-k nem fogják 15-20 évig húzni mint az első régi batár ITT csöves TV-nk. :)
0
2010. február 27., szombat 17:29
Ne is aggódj. Ráérsz majd akkor ha megadja magát :)
0
2010. február 27., szombat 17:05
Én most gondolkodom tv cserén, s komolyan érdekel a véleményetek! Engem a Samsung Led Tv 7 Seria fogott meg! Viszont olvasom az előttem lévőket, hogy szar! Mi a gond velük?  Esetleg van konkrétan olyan ami jobb? köszi
0
2010. február 27., szombat 16:25
kissé rám ijesztettél samu ügyben, ezért váltottam pár szót az imént egy olyan emberrel , akinek a keze alatt (évek óta) rengeteg lcd és plazma átfutott és a mai napig is átfut a  százezres kategóriától a félmillásig és felette (is), tesztelés terén is tapasztalt, megnyugtatott, nem kell aggódnom :)
0
2010. február 27., szombat 16:12
nem akarok vitázni, de honnan a tapasztalat?szervíz visszajelzés, stb?
0
2010. február 27., szombat 16:09
majd kiderül :)
0
2010. február 27., szombat 15:07
Mert mind hamar beszarik. Látom Samsung tulaj vagy, ne vedd a szívedre, nem fogok elkezdeni felesleges vitákat, a Samsung lerágott csont.
0
2010. február 27., szombat 14:00
érdemes megnézni a fórumokat, a belépő kategóriás (olcsóbb) br lejátszókat relatíve sokan hirdetik eladásra(már), pár hónaposakat ki lehet fogni 30-40.000.- körül.
0
2010. február 27., szombat 13:56
persze, nem "műsor" közben, hanem a beállításokban és akkor természetesen nem változik.
0
2010. február 27., szombat 13:55
"Az LCD-k háttérvilágítása folyamatos"

ami nekem van samu lcd-ém, azon lehet szabályozni a háttérvilágítást.
0