Keresés

Ha Külföldről rendelek DVD-t megkapom-e és megéri-e?

2004. március 17., szerda 20:29
Egy fenét! Megyünk Romániába! :o)))
0
2004. március 16., kedd 22:28
Az info nem pontos, mert az ÁFA (VAT) postai rendelés és kiszállítás esetén az adott EU tagország helyi adóinak megfelelően alakul  (és ezt az amazonnak fizeted majd májustól). Így nem az angol ÁFA-t fogod fizetni postai rendelés esetén hazai kiszállításkor, hanem a mindenkori magyart (vagy a szállítás helyén érvényeset). A magyar ÁFA-tartalom is bizonyára hamarosan felkerül a VAT táblázatba, hogy legyen mit rontani a statisztikákon...

Helyi vásárlás esetén fizeted a helyi ÁFA-t. Kiszállítás esetén a célországét. Ezért fog mindenki majd hamarosan Ausztriába vásárolni... szinte mindent.
0
2004. március 16., kedd 20:32
Bocs a tulzott erőszakmániámért de ez van :-)
Ezt kell szeretni.
0
2004. március 16., kedd 20:32
Hoyg a kurva életbe. Nálunk szóval ne is álmodjunk erről mi? Még ezekről a figurákról is lemondanék (de az a maci KEL!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
De elég lenne ha mi is erőszakos változatot kapnánk.

KÖNYÖRGÖM!!!!!!!!!!!!!!!!!!
0
2004. március 16., kedd 16:18
Koszonom szepen a valaszt!
0
2004. március 16., kedd 7:09
Ezen nem sok vitáznivaló van. Jelenleg ugyebár úgy néz ki a dolog, hogy pl. Angliából nettó áron, azaz VAT (value added tax = ÁFA) nélkül rendelhetsz, tehát az Amazonon szereplő bruttó árból lejön a 17.5% VAT, viszont vámolásnál kell vámot és a jó magyar 25% ÁFÁ-t fizetni (ha kell). A belépés után nem lesz sem vám, sem ÁFA, viszont már nem nettó, hanem bruttó áron rendelhetsz kintről is, vagyis az Amazon nem vonja le rendeléskor a VAT-ot. Röviden: minden EU tagállamból bruttó áron vásárolhatsz vámmentesen. Mintha csak itthon vásárolnál, azzal a különbséggel, hogy az adott ország ÁFÁ-ját fizeted.
0
2004. március 16., kedd 2:54
Pont a temaba is vag, ha mondjuk az amazon.co.uk-rol rendelek CD/DVD-t akkor vajon majus 1 utan, hogy alakul a vam? Lehet, hogy tul trivialis a kerdesem de azert jo lenne ha vitatkoznank ezen kicsit.

Igazabol komolyzenei DVD-t szeretnek rendelni amit se az Xpress, se a versenytarsai nem tudnak (akarnak?) beszerezni igy maradt a rendeles.

Koszi!
0
2004. március 4., csütörtök 16:51
Egyébként pedig megéri. Szvsz sokat lehet spórolni azzal, hogy az ember nyitva tartja a szemét, és tisztában van az árakkal. Mi hol mennyi.
Xpressnek egyébként jó árai vannak
0
2004. március 4., csütörtök 16:49
nem kötözködés képpen, de pont a noname olcsóbb kkészülékek azok, amik mindent lejátszanak (némi pötyögés után) pl. a Dimarson
0
2004. február 24., kedd 5:28
ne röhögtess..best hollywood meg a díszdoboz,amiben 1:10-es méretű Hanzo kard van,meg póló,meg még anyám kínja?:DDD
0
2004. február 24., kedd 4:44
Ugyan már! A Best Hollywood biztos, hogy egy még ennél is extrább kiadással fog minket megörvendeztetni, mint azt tette már sok esetben. Elég csak a Chihiro innovatív borítójára pillantani, hogy efelől kétségünk se legyen.
0
2004. február 24., kedd 3:08
de érted miért a linket adtam be...ami benne van basszus:DDDDDD
0
2004. február 24., kedd 0:52
akkor lássuk is:

sorry, Xpress, de ez nekem a felkelő nap országából kell! Gyönyörű! :)
0
2004. február 23., hétfő 22:46
hamár külföld..azt hiszem ezt nézzétek meg ha még nem láttátok...anyádozásom folyamatban van:)))
http://dvdmagazin.hu/hirek.php?id=463
0
2004. február 23., hétfő 20:39
Ezenkívül - mivel a pénzt általában nem azonnal emelik le, hanem előszőr zárolásra kerül a számládon - ha igénybe veszed az internetes banki szolgáltatást, amennyiben ilyesmit észlelsz, letilthatod, mielőtt ténylegesen leszednék a pénzt.
0
2004. február 23., hétfő 20:36
"...ha a TV nem rendelkezik NTSC lejátszási normával, akkor a DVD lejátszó ugyan lejátsza a lemezt, de a TV-n mégsem látható a film..."
Látni látható, csak éppen fekete-fehérben.
0
2004. február 22., vasárnap 22:17
Valaki nem tudja,hogy a "The Corruptor"című filmet honnan tudnám megrendelni,legalább felíratosan regio 2-be?
0
2004. február 22., vasárnap 18:13
Ja igen, es a legfontosabb: csak megbizhato boltobol vasarolj :)
0
2004. február 22., vasárnap 18:13
Ha felsz, hogy lenyuljak a kartyadat akkor hasznalj dombornyomott hitelkartyat (Debit card) vagy kulon ilyen vasarlasra egy kulon szamlat amire csak a szukseges osszeget helyezed el. Vagy ha normalis banknal vagy akkor kerheto olyan opcio, hogy terheleskor kapjal egy sms ertesitest. Ha nem te terhelted a szamladat akkor ezutan az sms utan egy telefonnal semmisse teheted a dolgot.
0
2004. február 22., vasárnap 11:19
Az én tapasztalatom az, hogy bizonyos esetekben igenis érdemes külföldről rendelni CD-t és DVD-t is! Annak ellenére, hogy a vámosok az Amazon.com, Amazon.de, és Amazon.uk küldeményeket már nézegetik. Nekem több küldeményemet fel is bontottak, és meg is vámolták!!!! De olyan áruházak küldeményét, mint a Barnes&Noble nem piszkálják (ez könyvekre specializálódott, és a könyv szerintem vámmentes!). Szóval többször és több helyen van LEÉRTÉKELÉS, nem csak idehaza. Lásd BOMBAÁR! Ilyen esetben már tényleg megéri vásárolni. Szóval a vásárlásnál mindenképpen meg kell nézni, hogy milyen régió kódos a vásárolni kívánt DVD. Az USA-ban általában mindig 1-számú, van persze ettől eltérő is, de Európában mindenütt 2-es van. Ha valakinek nincs lejátszója, ami az 1 kúdolásút tudja, akkor a filmet nem fogja tudni megnézni! Hazai kereskedelemben kapható DVD lejátszók kizárólag 2 kodolásúak! De azt is tudni kell, hogy a kódoláson felül a formátum is különbözik az Amerikai és Európai DVD-k között. Amerikában minden NTSC formátumú, Európában PAL formátumú. Ezt persze ma már minden DVD lejátszó tudja, de szerintem ezt is nézni kell, mert nem biztos, hogy a legolcsóbb készülékek ezt tudják. De igazából ez a probléma a TV készülékeleknél van, mivel, ha a TV  nem rendelkezik NTSC lejátszási normával, akkor a DVD lejátszó ugyan lejátsza a lemezt, de a TV-n mégsem látható a film! Szóval összegezve elég összetett a probléma, de ha mindez tisztázott, akkor már csak egy VISA kártyára van szükség, amivel fizetni lehet. És ha valaki elég figyelmetlen, és elkapja a vásárlási láz, úgy előfordulhat vele az, hogy idegenek megszerzik a VISA kártyájának számát és leemelik a pénzét, mint nekem is (potom 100eFt-omat!!!), és akkor már nem biztos, hogy megéri vásárolni! Szóval a kérdésre nekem ez a válaszom! :-(
0
2004. február 21., szombat 7:06
http://www.nagyutazas.hu/utravalo/lstGuide.asp?ID=81

Itt áválthatod.

Általában az angol hangsáv default, a felirat nem biztos. A kiadásról azonban ezek az információk általában rendelkezésre állnak. Persze, ha csak cirill betűkkel van... :)
0
2004. február 21., szombat 3:24
200 rubel kb.mennyi?
És ha megrendelem oroszul attol még lesz rajta angol felirat vagy szinkron nem?Esetlesg német?
0
2004. február 21., szombat 2:34
Én rendeltem, nem is egyszer, és mégsem tudom :). Volt már egy hét és volt már 25 nap is. Szerintem kalibrálj 10 napra, kb. az az átlag, de ha 3 héten belül nem jön meg, akkor se ess kétségbe.
0
2004. február 21., szombat 2:18
Angliából mennyi idő mire ideér egy DVDfilm? nekem hétfőn postázták, akkor nagjyából mikorra várjam? jövőhét elején megjön talán? valaki aki már rendelt az biztos tujda :)
0
2004. február 20., péntek 23:24
Szijasztok!

Bocsy hogy így eröltettem ezt az egészet csak annyira szeretném egnézni azt a filmet és kicsit tulzásba vittem....:(
Minden infot nagyon köszönök!
Rachel
0