az "elméletileg"-et úgy értettem, hogy hiába azaz értékhatár, nem az értéktől függ, hogy fizetsz-e vámot vagy sem, hanem a szerencsédtől:)
0
2009. augusztus 29., szombat 17:44
144
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat ötleteket, bár anno rendeltem az USA-ból, de egy film volt mindig és 20-30 dolcsi között, mindig a postás bácsi hozta ki. Most két BD lemeznél rezeghet a léc.
0
2009. augusztus 29., szombat 16:43
4201
"elméletileg 50 dollár az értékhatár"
Mi az, hogy elméletileg? Pár hozzászólással ezelőtt lett elmagyarázva a PONTOS számítási módszer.
0
2009. augusztus 29., szombat 13:03
1256
így van, a vám egy nagy lutri...elméletileg 50 dollár az értékhatár, és még ajándékként küldött dologra is ki kell fizetni, ha kiszúrják...jópár évvel ezelőtt, amikor még minden csomagomat Bp-re kértem nekem is intéznem kellett vámfizetést...pont előttem a pasinak vmi bazi drága hegedűt küldtek usából ajándékként, de ugyanúgy legombolták róla a 25%-ot, hőzöngött is rendesen...na most miután a postások rákaptak a csomagjaim "eltűntetésére" Pesten, gondoltam egyet, és vidékre kérettem mindent egy kis faluba, ahol Szüleim laknak...kb. 3 éve minden egyes csomagot megkapok, vám még SOHA nem volt, pedig a világ minden tájáról gyűjtök díszdobozokat, amik értéke jócskán meghaladja az 50 dolcsit, le is kopogom:)...szóval lutri az egész, de a pesti csomagokat sokkal jobban szűrik...a postások is:)
0
2009. augusztus 29., szombat 2:08
4842
0
2009. augusztus 29., szombat 2:07
4842
nem tudjátok hogy ez a kiadás honnan szerezhető be?
USA-ból?
0
2009. augusztus 28., péntek 16:35
958
Hogyne, tisztában vagyok vele h ott is rápakolnak mindenféle dijat, ezzel nincs isgond. A gondolatom csak arra vonatkozott h nagyobb tétel esetén az egy 1db-ra jutó szállitási költség értelemszerűen alacsonyabb.
0
2009. augusztus 28., péntek 16:10
4201
"nagyobb tételnél meg belefutok a vámba (persze csak USA esetén, UK már jobb ebből a szempontból). "
Azt hiszed? :)
0
2009. augusztus 28., péntek 15:34
958
Sztem is itt lehet a kutya elásva. Ott tuti mindent átnéznek, ellenben nem hinném hogy a Postán beleugranak a nagy konténerbe és kiszednek mindent. Mondjuk a sima megrendeléssel sincs semmi bajom, eddig még minden megérkezett.
0
2009. augusztus 28., péntek 15:24
1059
a futár lehet a kucsszó. én simán rendelem. feltűnés nélkül. nagy a para, ha eltűnik, de olcsóbban is kapom - eddig. bár az új woodstock-filmmel kicsit parázok, mert nagobb mint a honi kiadvány.
0
2009. augusztus 28., péntek 15:23
958
Ez nem is rossz ötlet, sztem filózok egyet rajta. Egyébként én is a biztonság+gyorsaság miatt rendelek futárral cuccokat. 1-2 darab esetén persze nem nem éri meg, nagyobb tételnél meg belefutok a vámba (persze csak USA esetén, UK már jobb ebből a szempontból).
A könyvekkel kapcsolatosan emlitette a vámos hölgy h az értékhatár + a kulcsok is más, lehet hogy ezért úsztad meg.
0
2009. augusztus 28., péntek 15:22
1059
warneres topicba írtam, de itt jobban néz ki:
nemrég rendeltem angliából egy kb 5 kilós grindhouse könyvet, és akkora volt, hogy nem fért sehová. a fiókos postám ezért kiküldte a lakcímemre. na ott rám jött a para, mert ha ott eltűnik, sehol nem nyomozom vissza. szerencse otthon voltam. amúgy egyszer fordult elő, hogy térti, ajánlott nélkül adtam fel valamit, és azóta sem bocsátottam meg magamnak: egy magyar hangalámondásos rambo 2. a srác nem kapta meg. egy ilyen értéket....
0
2009. augusztus 28., péntek 15:19
1059
most rendeltem egy 4 lemezes díszdobozos jubileumi koncertfilmet és postával olcsóbb volt, mint itthon. ezért.
0
2009. augusztus 28., péntek 15:16
4201
Tapasztalataim szerint az ellenőrzés kissé találomra megy. Lehet, hogy lusták, vagy nincs kapacitásuk arra, hogy minden csomagot vámkezeljenek (magánszemély részére egész Magyarországon egyetlen helyen csinálják).
Mellesleg bármit veszel itthon a boltban, vagy rendelsz az Unión belül, ÁFÁt fizetsz, és nem tudod kikerülni. Soha nem értettem, hogy távolabbi rendeléseknél ez miért jelent akadályt egyeseknek.
0
2009. augusztus 28., péntek 15:15
1059
sőt: ha pestiek vagytok, és beszálltok a fiókbérlésembe, tolhatjátok hozzám. van egy-két vidéki arc itt, akik sose láttak, csak levelezünk, és rajtam keresztül rendelnek. ha megjön, postán feladom ő átutalja számlára és passz.
amúgy érdekeseket mondtok. és csodálkozom: én 1 hónapja rendeltem az amcsiról egy zsuranaliszták a filmtörténetben supermanig c. könyvet potom 20 ezer forintért+posta. 1 hét alatt megjött. gond vám nélkül.
0
2009. augusztus 28., péntek 15:10
958
Na erre még nem is gondoltam, kösz a tippet Gonzo :)
0
2009. augusztus 28., péntek 15:09
958
Asszem tartok magamnak egy kis gyorstalpalót ezügyben :)
0
2009. augusztus 28., péntek 15:08
958
Amikor futárral jöt a Watchmen 50 dodóért akkor nem kellett fizetni, a mostani 100 dolcsis rendelésért majd 25-öt kell leszurkolnom hétfőn. Ez a tapasztalatom eddig.
0
2009. augusztus 28., péntek 15:07
1059
sztem rendeld. tuti megnézik, de az én tapasztalatom 10 év alatt, hogy ha nem rendeltek be egy tankernyi cuccot, nem baszogatnak. ezt a hibát azóta úgy oldom meg, és ez lehet kvetendő példa is, hogy: az amazonon van egy olyan funjkció, hogy szelektált küldés, azaz amint van raktáron küldjék, ne várják meg míg összeáll a csomag - lásd itt. a postaköltség nem változik és tuti nem vámoltatsz. 2x annyi izgulni való, de hát ez a dolog ettől szép :o)))))
0
2009. augusztus 28., péntek 15:06
4201
Hát ez így nem egészen pontos: a vám és az áfa külön tétel. Az előbbi csak az árura vonatkozik, a szállításra nem, és árufajtánként változó (DVD ha jól emlékszem 3,5%). A 3. pont a két tételre külön-külön vonatkozik.
0
2009. augusztus 28., péntek 15:03
144
Ez engem is érdekel mert az amazon.com (USA) oldalról két BD film is kívánságlistán van. Szóval 60 dolcsi felett ne is rendlejem meg együtt őket?
0
2009. augusztus 28., péntek 15:02
958
Na akkor most már én is össze vagyok zavarodva :)
0
2009. augusztus 28., péntek 14:59
1059
rendeltem már 80 dollárért is. nem hívtak be. 120 felett igen. tejeltem is rendesen.
0
2009. augusztus 28., péntek 14:48
958
Alant volt valahol néhány kérdés a vámról. Engedjétek meg h megosszam veletek a tapasztalataimat. Néhány napja rendeltem az USA-ból filmeket amik szépen meg is érkeztek idehaza és éppen vámeljárás alatt vannak. Nyilatkozat, személyes adatok stb. intézése alatt megkérdeztem a kiszámolás módját, ime: 1) A kalkuláció alapja a mindenkori itthoni bekerülési érték (vételár+kezelési, szállitási dijak) 2) A Vám+import ÁFA összege ezen bekerülési érték 25%-a amit kézbesitéskor neked kell kifizetni 3) Ha a Vám+import ÁFA összege nem éri el a 10 EUR-t (kb. 15$) akkor azt NEM KELL megfizetni. Igy könnyen kiszámitható ha a rendelésed vételárral+csomagolással+szállitással együtt 40 EUR (kb. 60$) alatt van akkor nem kell vámot fizetni. Számitásom szerint ezalatt az érték alatt éri meg rendelni az USA-ból.