Februárban jött a multirégiós lejátszóm. Utána februárban és márciusban sorra rendeltem meg azokat az amerikai filmeket az angol Amazon Marketplace-ről, amiket meg akartam venni. Három amerikai eladótól rendeltem:
All Your Music
Rarewaves Usa
Moviemars-Usa
Az első kettővel semmi gondom nem volt, általában két héten belül minden ideért sértetlenül. Maximum három hétig tartott. De a Moviemars-Usával jól megjártam. Három filmet rendeltem tőlük február végén. De nem akartak ideérni. Végül nagyjából egy hónappal a rendelés után végre befutott az egyik. Rögtön megláttam, hogy mi volt a gond vele. A címzésnél nem írták rá, hogy Hungary, csak annyit, hogy HU. A postai bélyegzőkból láttam, hogy még Belgiumot és Lengyelországot is megjárta a csomag. Gondolom, hogy a külföldi postásoknak fogalma sem volt róla, hogy hova kellene továbbítani. Aztán valamilyen postás tollal ráírta, hogy Hungary?. Kérdőjelet is rakott utána, mert ő sem volt benne biztos. De végül egy hónap alatt ideért.
Két hete megreklamáltam, hogy nem ért ide egy másik csomagom, egy hete meg a harmadikat. Mindkét alkalommal írták, hogy sajnálják a dolgot, majd néhány napon belül újra postázni fogják. De most jött az e-mail az Amazontól, hogy az eladó mégsem adta postára újra a második filmet. Ezért az Amazon visszautalja a számlámra az árát öt napon belül. A harmadik filmről sem jött még e-mail, hogy feladták volna újra. De remélem, hogy nem is adják fel, és a jövő héten annak is visszakapom az árát. Akkor majd megrendelem ezt a két filmet valamilyen más eladótól.
Az biztos, hogy tőlük nem rendelek soha többé semmit. Eddig csak egy csomagom tűnt el, az egy olasz csomag volt. De másodjára az ideért. Most sok felől rendeltem februárban. Jött csomagom Amerikából, Ausztráliából, Új Zélandról, Szingapúrból, Angliából, Németországból, Spanyolországból, Lengyelországból. Minden szépen ideért maximum három hét alatt. A többség egy-két héten belül ideért. De ez a két csomag nem ért ide. Egyértelmű, hogy a hülye címzés miatt. Hogy lehetett csak annyit ráírni, hogy HU? Az biztos, hogy ezt az eladót a jövőben messzire el fogom kerülni. Ilyen kellemetlenségek nem hiányoznak nekem.