Keresés

Golden Globe 2010

2019. január 8., kedd 16:43
😃😃😃
0
2019. január 8., kedd 15:42
Január 22.

Mivel a jelölt filmek/sorozatok egy része ilyentájt még nem is hozzáférhető, ezért érdemes nyitottnak lenni. Minden évben vannak jó alkotások. Az új szolgáltatók belépése a filmbizniszbe kicsit megkavarta a viszonyokat, s ez közvetve a minőségre is kihat. De még moziban is lehet elcsípni nívós filmeket.
most posts by TM
0
2019. január 8., kedd 15:22
Azért egy egész jó beszélgetést sikerült kiprovokálnunk.
Alkalmaznunk kéne a módszert a filmzene-rovatra is! :D
most posts by TM
0
2019. január 8., kedd 14:46
Malek számos jelenetben sokkal inkább hajazott Mick Jagger-re, mint Mercury-ra. Amúgy a film engem sem fogott meg, érzelmileg kicsit sem tudott bevonni, és minden konfliktust, drámai helyzetet elkapkodtak, mintha mielőbb a Live Aid koncerthez szerettek volna érni az alkotók. (Ez utóbbi egyébként valóban remekül sikerült része volt a filmnek.)

Az idén volt egy másik, valós zenekar és énekes valós történetét feldolgozó film a mozikban, ami messze felülmúlta a Bohém rapszódiát, csak sajnos alig látta párszáz ember, mégpedig a Nyár című orosz mozi. Ha tudjátok, nézzétek meg!
0
2019. január 8., kedd 13:26
Mivel a zenekar igaz történetét nem ismerem, tőlem ez lehetett volna egy xy zenekar is. Akkor igazán jó a sztori.
A libabőrösséget az ismert zenék viszik el.
Nekem nem tetszett Malek alakítása, vagyis inkább a smink, az néha nagyon béna volt. azt nem díjaznám.
0
2019. január 8., kedd 11:51
Oké, belenézek majd, ha lesz rá lehetőségem.
0
2019. január 8., kedd 11:23
Kiváló, hogy felhoztad ezt a példát. Bevallom, hogy az enyém sem. Nyilván ismerem a slágereit, meg soha nem vontam kétségbe hogy tehetséges, de nem érdekelt különösebben. Mint előadó sem kimondottan vonzott (kinézetre, viselkedésre stb.).

Aztán megnéztem ezt a filmet és pozitív irányba változott a megítélésem. Mivel a film fő ereje abban van, hogy teljesen természetesen viselkedik a filmben. Ez nyilván színészi érdem is (nagyon jól alakít), de legfőképp Cooper érdeme, hogy ilyen szintű összhang van közöttük. Egyszerűen működik a kémia, a mozivarázslat, a dráma.

Ajánlom csak azt, hogy tegyél vele egy próbát, ha még nem láttad.
0
2019. január 8., kedd 11:09
A Csillag születiket nem láttam, de Lady Gaga zenéje nem az én világom.
0
2019. január 8., kedd 11:04
Az egész Golden Globe válságát jelzi, hogy a dráma kategóriában nyert egy zenés film, a komédia/musical kategóriában meg nyert egy dráma. Nem tudom, már melyik kritikusnál olvastam az alábbi gondolatot, de maximálisan egyet tudok érteni vele.

Plusz, ez a Queen film (bármennyire szórakoztató is), de tipikusan olyan, hogy jövőre már nem is emlékszünk rá. A Csillag születik hiába sokadik feldolgozás, de érzelmi töltetben és minőségben is köröket vert rá, hogy zenés vonalnál maradjunk.
0
2019. január 8., kedd 10:30
Én szeretem a Queen zenéjét, és ismerem valamelyest a zenekar történetét. Ezért is zavartak már azok a korai pletykák, hogy a film nem akarja megmutatni a Queen befutásának árnyoldalait, és kvázi csak a jó, pozitív dolgokra fog fókuszálni. Sacha Baron Cohen sem véletlenül dobbantott, és lehet bármennyire jó Rami Malik, engem mindig is zavarni fog ebben a filmben, hogy nem mert elég tökös és bevállalós lenni. Hogy rossz film lenne emiatt? Nem feltétlenül. Csak tompítja az értékeit, hogy lehetett volna sokkal őszintébb, sötétebb, drámaibb filmet is készíteni a Queen-ről.
Majd egyszer valaki talán csinál egy kőkemény Freddy filmet, és megmutatja minden oldalát ennek zenei zseninek.
0
2019. január 7., hétfő 20:23
Igazából, szerintem akkor találják igazán jó filmnek.
A Queen rajongó barátom konkrétan utálja mert nem úgy dolgozták fel a történetüket, ahogy megtörtént, hanem úgy hogy a még élő bandatagokat tisztára mossák és tramaturgiailag megható legyen.
A nem Queen ismerő barátom pedig az egekig magasztalta a filmet (ha nem rángatom el, meg se nézte volna :) ).
Szóval, szerintem akkor is világjó filmnek találnák, bár az kétségtelen hogy ha nem Queen film lett volna, akkor nem nézi meg majd  500.000 magyar :D.
0
2019. január 7., hétfő 18:57
Mintha csak az én véleményemet írtad volna le!
0
2019. január 7., hétfő 18:55
Igen.
0
2019. január 7., hétfő 18:37
"Az a nagy helyzet, hogy én pl. a Legjobb Dráma díjazottjában majdnem biztos voltam, pedig a Bohemiant még nem is láttam, de úgy tűnik az óriási hájpnak itt volt létjogosultsága."

Akartam is kérdezni, illetve kérdezem is azoktól, akik látták a "Bohemian Rhapsody" című filmet...

Ha maximálisan tárgyilagosan tekintenek rá, mint filmre... elfelejtik, hogy melyik együttesről, és kinek az életéről szól...

Ha csak egy "átlagos", kitalált zenekar életét mutatná be teljesen megegyező formában...

Akkor is annyira világjó filmnek találnák?
0
2019. január 7., hétfő 18:26
Egyetértek. Én nagy díjnéző voltam mindig, Oscar, Golden Globe élőben, de az utóbbi években díjazott vagy jelölt filmek zöme vagy nem tetszett, vagy már eleve nem is érdekelt. Így decemberben még arról is megfeledkeztem, hogy mikor hirdetik ki a jelöléseket. (Apropó: az Oscar-nevezéseket mikor jelentik be?)

Azok a típusú filmek, amiket szeretek, és amik a  80-as,  90-es, esetleg a 2000-es években díjakat kaptak, ma már a jelölésig sem nagyon jutnának el szerintem. :(
0
2019. január 7., hétfő 18:03
Eltaláltad, nálam ez az eset állt fenn. Az a nagy helyzet, hogy én pl. a Legjobb Dráma díjazottjában majdnem biztos voltam, pedig a Bohemiant még nem is láttam, de úgy tűnik az óriási hájpnak itt volt létjogosultsága. A BlacKkKlansman nagyon jó volt, a Csillag Születik is nagyon tetszett, a Fekete Párduc jelölése meg gondolom humorizálás akart lenni.

A Legjobb vígjáték: eddig még csak a The Favourite-hoz volt szerencsém, az viszont piszok jó. Jelölt filmekből csak az említetteket láttam. TV -sorozatokból is csak a Sharp Objects-et ismerem.

Filmzene: itt viszont örülök a First Man díjának, megérdemelten nyert, habár Beltrami és Desplat, de inkább utóbbi is nagyot zenélt, sőt még a Fekete Párduc score-ja is érdekes, újszerű volt.

TV-sorozat Legjobb színész/színésznő: Patricia Clarkson alakítását csak Yvonne Strahovski alakításával tudom összevetni, ebből a szempontból valóban Clarksonnak jár a díj.
0
2019. január 7., hétfő 15:47
Inkább azt gyanítom, hogy a felhozatal nem hozza lázba a népeket...
0
2019. január 7., hétfő 14:23
Ha nincs benne sztílbúk vagy hádézeta vagy valami jó kis szaftossság, ami mentén anyázni lehet, akkor halott ügy. :D

Amúgy nem tudom az eredményeket, mert nem lehetett nézni élőben. Most szereztem egy felvételt, úgyhogy már bekuckóztam a kanapéra és kezdődhet a show! :)
most posts by TM
0
2019. január 7., hétfő 13:37
Hát már hogy ne érdekelné:)

Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2019. január 7., hétfő 11:11
Na, látod a kutyát nem érdekli már ez se :D Viszont nagyon vicces, hogy a 444 mást hozott ki dráma illetve drámai férfi szereplő győztesnek mint ami a valóság volt :D
0
2019. január 6., vasárnap 22:15
Éjjel díjkiosztó! :)
most posts by TM
0
2017. január 8., vasárnap 17:40
Azt hiszem, nem vagyok benne biztos, de öt évre vették meg a jogokat, valahol mintha ezt olvastam volna, de most csak olyan sajtóhíreket találok, hogy "állítólag" évekre. Én is örülök neki, hogy van ez a lehetőség, kényelmesebb mint a stream :D

A Golden Globe-ot sajnálom, hogy nem adja tévé, de stream-re se maradok most fenn, az Oscar a presztízs díjátadó számomra :D
0
2017. január 8., vasárnap 16:37
Igen, ennyi mázli azért van a képletben. Remélem megvásárolják a későbbiekre is.
0
2017. január 8., vasárnap 15:06
Az Oscart szerencsére adja majd a Duna Tv elméletileg.
0
2017. január 8., vasárnap 14:51
Hát, live streamről én nem nagyon nézem vissza. Az Oscart talán, de ezt nem hiszem. Viszont az gáz, hogy az HBO sem adja. Még felvételről sem látom a kínálatukban. Szomorú, hogy ide jutottunk.

Azt fogom csinálni, ha sikerül, hogy másnap visszanézem egyben. Egy-két lelkes ember fel szokta tenni a tv felvételt reklámok nélkül. Azzal elvagyok. Addig meg nem nézem meg a híreket, hogy ne lepleződjön le a dolog.
0