Ezt a ceremóniát ugyebár újságírók hada vezényli, nem a szakma, így valóban jobban átüt a "divat", s előfordul, hogy olyan sztárok is díjhoz jutnak, vagy jelöltek lesznek, mint mondjuk Schwarzenegger vagy Madonna. Az Oscar más tészta, de róla most tényleg csak annyit, hogy egy orbitális baromság a tíz jelölt. A külföldi filmek mezőnyét mondjuk bővíthetnék százra, és akkor talán megint beférne egy magyar produkció is a halmazba...
Az Aranyglóbusz idei felhozataláról szólva örülök a Brigantyk jelöléseinek, örülök, hogy Klint papa a kamera mögött továbbra is aktív, ahogyan Meryl Streep idei duplájának is. Eszméletlen, amit csinál ez a nő, és az is, hogy mindenben mennyire hiteles tud lenni! Ha kimaszkíroznák botsáskának, tuti, hogy azt is eljátszaná minden nehézség nélkül. Kíváncsi vagyok a pazar felhozatalú Nine-ra, a Tolsztoj utolsó éveit bemutató The Last Stationre, naná hogy az Invictusra is, az ezúttal countryban nyomuló Jeff Bridgesre, s a csak egy apró jelölése ellenére nagyon várom Peter Jackson Komfortos mennyországát. Sandra Bullock és Matt Damon duplázása meglepő, de nem mondanák negatívumot, amíg nem láttam a filmjeiket. Egyébként Bullock tud jól játszani is, bár eléggé egysíkú repertoárral producereli körbe magát, Damon meg számomra még mindig talány, hogy mivé fog kinőni, ha "nagy lesz", jó színésszé, átlagos iparossá, vagy divatját vesztett elfeledté. Drukkolok, hogy az első verzió váljon valóra. Azért mellékszerepben inkább Waltz vigye a szobrot, sőt, poénból megköszönhetné négy nyelven. Animációban egyértelmű, hogy a Fel sikeréért szorítok, bár lehet, hogy le kell nyelnie a békát, ha esetleg legyőzni nem tudja.
Televíziós sorozatok közül a drámaiban nekem mindenképp Mad Men. A Dextert és a House-t ki nem állhatom, a másik kettőt nem ismerem. Drámai sorozatszínész díját ki sem kellettt volna hirdetni, az egyértelműen Simon Bakeré A mentalistából. Haláli az a pali! Lubickol a szerepében, óriási szerepe van abban, hogy ma ez Amerika legnézettebb sorozata, beelőzve az évekig első Helyszínelőket. Most ismerkedek A hatalom hálójábannal (Damages) úgy érzem, nagyon fog tetszeni nekem, így annak jelöléseit is üdvözlöm. Ha végzek vele, akkor a változatosság kedvéért vidámba kezdek, s az A stúdió (30 Rock)lesz, vagy a nagyon dicsért újonc Glee.
Szóval részemről kíváncsisággal telve várom a Goldent, több kedvencem van a mezőnyben, s így sokkal élvezetesebb lesz végignézni a ceremóniát - feltéve ha találok olyan adót, amelyik közvetíti.