Keresés

Verdák (Blu-ray)

2019. január 21., hétfő 20:48
Kétrészes Verdák-mindenttudó - főleg Artunak :)

https://hetediksor.hu/2017/06/06/verdavalosag-avagy-miert-mestermu-a-verdak-1-resz/

KÜLSŐ LINK
most posts by TM
0
2011. július 13., szerda 12:08
tegnap megvéve offline, este bele is néztem, ma reggel meg a fiammal a verseny részeket (mert ott sok autó van :) :

a dvd képe se volt rossz, de a bd kiadás képe döbbenetesen jó.

régebbi felújításoknál ( (7 törpe, dumbo) talán ez kevésbé ütős, de természetesen itt is azért a bd javára billen a mérleg :) ) az új rajzfilmeknél, elképesztően gyönyörű képet ad a nagyfelbontás, így a verdák esetében is.

nem minden extra kapott magyarítást ( hornetről szóló film pl.), de a java igen, feliratot, illetve szinkront.

gyerekeknek és felnőtteknek is szóló poénok, minden korosztálynak ajánlott, aki még nem tudná. :-D
0
2010. február 27., szombat 11:53
valaki itt említette, hogy talán az éven megjelennek nálunk is... csak így hirtelen nem ugrik be, hogy ki és hol mondta.
0
2010. február 27., szombat 0:38
"befutnak az éven" - ezt hogy érted?
0
2010. február 26., péntek 23:16
na aki azt mondja nem érdemes animációs filmet bd-n megvenni az egy kretén. McQueen villámja lefolyik a tv-ről! egyszerűen gyönyörű. és a mese is fantasztikus. a visszaemlékezős résznél mindig összeszorul a gyomrom. basszus ilyet a dreamworks nem tud csinálni csak a disney. éreztem én hogy nem kell nekem a dvd és megérte várni. még aWall-e meg a Volt kellene nagyon bd-n. hátha befutnak az éven (valaki már emlegette, hogy lehet, hogy lesz belőle valami...)
0
2010. február 26., péntek 22:38
OFF (uccsó mert hosszú lesz az éjszaka,meg a LOTR is)

"Oké, de ha már vitázgatunk erről, annyit azért hadd mondjak, hogy Te pont itt fejtetted ki a nézetedet azokról, akiknek mindig bajuk van a lemezekkel, ráadásul épp akkor amikor informálódni próbáltam afelől, hogy .... hadd ne írjam le megint :)"

Akkor sem hinném hogy úgy válaszoltam Neked hogy "mi a **arról beszélsz".Ebben azért biztos vagyok.vagy ez egy akkor vélt sérelem és ez most a megtorlás ?? :)

Mindegy,felejtsük el.Biztos csak félreértettük egymást. :)

"Bocs ha úgy érzed túlreagáltam (asszem igaz is, bocs a "....-ért), csak ma is kb. 10x olvastam már, hogy miért nem ilyen ez a kiadvány és miért nem olyan..."

Látod pont ezért írtam amit írtam.Nincs olyan adatlap amin ne azt látnám már,miért nem DTS a szinkron ? A Final fantasy -nél MIÉRT NINCS SZINKRON ?? :O LOL

Animét szinkronnal nézni ??? szerintem ez derceto szerint is szentségtörés. :D

Olvasgasd el a kritikáimat a BD adatlapokon,nem sokhoz írtam(terminátor 4,rent),de nem azt hogy "ez se kell meg ez se kell",ha van is ilyen kiadány,azt leírom a BD teszt topikba nem az adatlapot szemetelem tele.

nem is kritikákat inkább kérdéseket látok feltéve a BD-hez,meg azt hogy "na ezt sem vesszük meg",ez sok ember még azzal sincs sokszor tisztában hogy elég magas bitrátával egy dts HR is szólhat MA minőségi szinten,ezt nem értem sokszor.Szigetnél is:"miért csak DD 5.1 ?" De hát mindenhol így jelent meg ba**zus,nem mi lettünk lehagyva róla,sem a Prestige-ről. :(

Nekem inkább egy bajom van főleg a régiónkkal:az árak,ezt nem győzöm és fogom is hangsúlyozni a jövőben is.örülnék ha már itthon is tudnánk 8-10 fontos árnak megfelelő árért lemezhez jutni ,de erre még sokáig várnom/várnunk kell.

Független attól ,hogy jelenleg 5 BD figyel a kosárban innen,emellett úgy érzem 7k nem reális egy lemezért(hazai fizetési viszonylatban semmiképp),de azért úgy érzem illik támogatni  hazai kiadásokat is(főleg most mikor úgy néz ki elindult valami végre),pedig valószínű a LOTR dobozossal is jobban járnék kintről,de ebben az esetben inkább a hazaira voksolok (tetszik a szinkronja egyébként azért,nagyon jónak tartom).

Akinek meg ennyire fontos a lossless mindenáron még mindíg megteheti hogy kintről vásárol,cserébe lemond a magyar vonatkozásról(nagyobb részben én is így teszek).

"És itt nem a "dts magyar szinkront minden lemezre!!" gondolok..."

:))))

Hát ezt meg hagyjuk.A magyar DTS szinkronokról megvan a véleményem.Egy olyan film van aminél azt mondtam jobb lett a magyar DTS sáv (keverésre is nemcsak hangerőre !!!) mint az angol DD 5.1 az pedig a Terminátor 3. része oszt kifújt.Esetleg még LOTR,de már ködösek az emlékek,na de mindjárt izzítom az első korongot. ;)

na ennyi,úgy érzem kiveséztük(még túl is) a témát.

ON:na de vissza a Verdákhoz mert ki leszünk he*élve. :)

Jóccaka
0
2010. február 26., péntek 22:17
Oké, de ha már vitázgatunk erről, annyit azért hadd mondjak, hogy Te pont itt fejtetted ki a nézetedet azokról, akiknek mindig bajuk van a lemezekkel, ráadásul épp akkor amikor informálódni próbáltam afelől, hogy .... hadd ne írjam le megint :)

Bocs ha úgy érzed túlreagáltam (asszem  igaz is, bocs a "....-ért), csak ma is kb. 10x olvastam már, hogy miért nem ilyen ez a kiadvány és miért nem olyan... Szinte minden esetben próbálom védeni a magyar BD kiadást, függetlenül annak milyenségétől, de ugyanakkor azért nem akarok elmenni szó nélkül olyan dolgok mellett, amelyek emelhetnék annak színvonalát. És itt nem a "dts magyar szinkront minden lemezre!!" gondolok...
0
2010. február 26., péntek 21:53
OFF:

akkor csak önérzetes. :)

OK.szóval írok egy kommentet,mert általánosságban a BD filmek adatlapján folyamatosan azt látom hogy "nincs DTS" " "miért lossy az angol ?" "nincs extra" stb... vágod miről beszélek nem ? van akiknek semmi sem jó.:)

De Te ezt magadra veszed,mikor a kommentben nem neked szegezek valamit hogy  "diablo69 emlékszel mikor azt írtad hogy ??" hanem leírom hogy általánosságban állandóan sírnak a HD hang hiánya miatt.Pont nem Rád értettem,mert akkor neked írtam volna azt a kommentet,de pusztán csak reagáltam derceto kommentjére.

visszakérdezek :

ha egy hozzászólás azzal kezdődik :"te mi a **arról beszélsz ??"

az minden csak nem kultúrált,és normális hozzáállás az esetleges vitapartnerhez.
Ennyi.

na jó mulatást Neked Aragornékhoz fórumtárs,engem is vár Középfölde. ;)

u.i.
természetesen ez a komment sem vita szándékkal született,mielőtt félreértenéd
0
2010. február 26., péntek 21:45
Engem is :)

Egyébként meg nem vagyok ellenséges.
0
2010. február 26., péntek 21:43
"az Xpress PCM hangot ír. Ezért csalódtam kissé, de mindegy."

A borítón is hibásan szerepelt ?"

Nem figyeltem a borítót, mert a tékából vettem ki a gyerek kedvéért. Meg akarom venni, csak most inkább más BD-ket raktam a kosaramba, ezt meg majd később kapja meg.

0
2010. február 26., péntek 21:43
ellenségesen..és kultúráltan.

na mindegy.engem vár a Gyűrűk ura. :)
0
2010. február 26., péntek 21:40
nem rólad beszéltem.abszolút nem.

fura hogy mindenki mindent ellenségesen reagál le.
0
2010. február 26., péntek 21:39
"az Xpress PCM hangot ír. Ezért csalódtam kissé, de mindegy."

A borítón is hibásan szerepelt ?

"A Corpse Bride nekem is meg van, nagyon szeretem :) Kiadhatnák itthon is..."

Én is megoldottam.Még mikor megjelent HD-DVD-n akkor vettem meg,nem vártam itthon a csodára.Főleg hogy akkoriban az MM 17 ezerért pakolgatta ki a Toshiba lemezeket,külföldröl egy pöttyet olcsóbb volt,bár ezt konkrétan nem is láttam itthon boltban.

Ha választanom kell mondjuk a Terminátor 1 PCM hangja vagy az Ál/arc DTS ES-e között (amitől most is elájultam olyan intenzitással és minőségben szólt) inkább utóbbit nézem meg még vagy 20-szor.Néhány tömörítetlen hang nekem nagy csalódás,sőt inkább parasztvakítás.

Ezért nem értem mikor sokan le**arozzáka  DVD-t hogy csak síma dts meg DD van rajta.Na de kérem:az U-571-nek vagy a Gladiátor DTS-nek milyen minősége van DVD-n ?? :)

Sztem nem annyira fontos minden film alá a lossless hang.Inkább legyen egy jól kikevert hang alatta,semmint valami alibi HD.
0
2010. február 26., péntek 21:39
Nem tudom, hogy mi a s...ról beszélsz, mikor láttál tőlem hozzászólást, hogy valamelyik BD-n miért nem DTS a szinkron? Ezt tartom én túlzásnak, nem azt, hogy az eredeti hangot, ha az a kinti verziókon HD, akkor itthon miért nem lehet az.

Egyébként mint lentebb is írtam, ettől függetlenül nem bánom ez esetben a DD-t, csak meglepődtem, mert itt más volt/van az adatlapon.

0
2010. február 26., péntek 21:32
Igazából nincs ezzel a DD 5.1 EX angol hanggal semmi bajom, csak azért lepett meg, mert ha megnézitek itt a film adatlapját, az Xpress PCM hangot ír. Ezért csalódtam kissé, de mindegy.

A Corpse Bride nekem is meg van, nagyon szeretem :) Kiadhatnák itthon is...
0
2010. február 26., péntek 21:32
Ahogy audiophile barátom szoktam mondani nekem:

"Inkább egy jó minőségű sztereó ,mint egy **arul kikevert DTS."

Szerintem ezzel mindent el is mondott. :)

Nem tudom,sztem ez a HD hang mánia már kicsit túlzás dts-HD HR nem jó,DD + nem jó.Pedig vannak köztük eszméletlen jó keverések,nem győzök csodálkozni.

Bezzeg a Halloween PCM hangja...na az aztán jó.De csak mert lossless.

Egy vicc... :)))

0
2010. február 26., péntek 21:27
hangminőség = 90% keverés + 10% a használt formátum (lossy vagy sem)
0
2010. február 26., péntek 21:20
A Corpse Bride-on sincs HD hang ,de szerintem az is teljesen rendben van.Ráadásul gyönyörű a képe is.

Egy jól kikevert és kellően dinamikus hang többet ér bárminél,ha lossy,ha nem. ;)

Hallottam már PCM-et is rosszul szólni,hiába HD hang,főleg az ősrégi filmeknél.

0
2010. február 26., péntek 20:40
A Verdák simán kiszakítja a ház oldalát (pl. a film első versenyjelenete), de a HD hangnak egyébként sem csak az a lényege, hogy hangos legyen.
0
2010. február 26., péntek 20:26
tékás=bolti. nincs két különböz? traszfer a hazai kid?s esetében.
0
2010. február 26., péntek 16:32
Nem azt kérdeztem, hogy neked hiányzik-e vagy sem. Arra voltam kíváncsi, hogy aki megvette a "boltit", azon van-e HD hang vagy sem?
0
2010. február 26., péntek 15:59
bezzeg,ha át lett volna matricázva a tok. :D
0
2010. február 26., péntek 15:57
nagyon is. mondjuk az animációs filmektől ne is várjon az ember csodát... hisz ez alap :)
0
2010. február 26., péntek 15:55
Egyébként nem értem, egy gyerekeknek készült filmre minek kell feltétlenül HD hang? Úgysem arról híresek, hogy kiszakítják a ház oldalát. A Nagyon vadon első részén is csak DD5.1 angol van, mégsem kapartam le a tapétát a PCM / TrueHD hang hiányától... :D
0
2010. február 26., péntek 15:35
jó értelemben ,ugye ? :)
0