Keresés

Én és én, meg az Irén (Blu-ray)

2018. december 7., péntek 4:47
Nincs esetleg olyan aki megválna a saját példányától? Vevő lennék rá. :)
0
2013. január 31., csütörtök 4:33
Végre sikerült a napokban beszerezni ezt a filmet is BD-n. Hála az égnek a szinkronos DVD-kiadás hibái javítva lettek, nevezetesen már nincsenek elcsúszva a frontoldal hangsávjai, így az út kezdete végre élvezhetően szól, a lövések sem visszhangzanak a "tehéngyilkolásnál", na meg van kiegészítő feliratozás is, ez főleg a német nyelvű két mondatnál hasznos...

A technikai paraméterek amúgy is rendben vannak, a képminőség nagyon szép, bár érezhető, hogy kicsit régebbi transzferről dolgoztak, ennek ellenére nincs senkinek sem gumifeje, szép részletes, nem alkalmaztak utólagos zajcsökkentést. Eredeti 1.85:1-es képarányt és AVC enkódot kaptunk 1080p24-ben, az amerikai MPEG-2 kiadással ellentétben...

Az eredeti hang viszont a mi kiadásunkon csak dts-HD HR 5.1-es. Az első Fox BD-k mind így jöttek ki, bár ennél a filmnél nincs túl nagy jelentősége. A magyar szinkron maradt DD5.1-es, ahogy a DVD-n is volt, csak itt már hibamentesen hallható. Szerencsére nem újat csináltak, hanem maradt a kiváló eredeti mozis változat.

Extraként van egy audiokommentár, néhány kimaradt jelenet (joggal nem kerültek be a filmbe, ráadásul SD-ről húzták őket fel HD-re, ami nagyon meglátszik), két előzetes (ezek rendes HD minőségűek), 10 perces werkfilm, plusz kb. 20 percnyi forgatási képsor, de ezek sajnos csak angolul nézhetők.

Maga a film viszont az egyik legbrutálabb Carrey-vígjáték, nálam régi kedvenc. Most sem csalódtam benne...

Film: 100%
Kép: 85%
Hang: 80%
Extrák: 40%
0
2011. július 4., hétfő 17:35
Ja, értem. Én azt hiszem, vele komolyodtam, nem bánom, hogy "enyhült" a hülyesége.
0
2011. július 4., hétfő 16:08
Pont azt mondom, hogy Carrey is komolyodik, ami a keményvonalas rajongóinak nem biztos hogy tetszik, mert ők a régi, a legelső stílust várják ma is tőle.
most posts by TM
0
2011. július 4., hétfő 16:03
Lemorzsolódik, illetve felnő/megkomolyodik az a bizonyos réteg. :)
0
2011. július 4., hétfő 15:16
Azt lehet mondani, hogy a Farrelly-tesók, és Jim Carrey külön-külön is "súlyos esetek", egyesülve meg aztán mindenkinek saját felelősségre ajánlottak.
Nekem egyébként szimpatikus, hogy Carrey mostanában a disztingváltabb irányt favorizálja, a Funes-féle mimikomikából amolyan Jerry Lewis-utánérzéssé avanzsálódva. Most ez áll jól neki, igaz, a korábbi rajongóiból emiatt lemorzsolódik egy réteg.
most posts by TM
0
2011. július 4., hétfő 13:24
Én meg abba a kategóriába tartozom, akinek annyira nem jött be a Dumb és Dumber, mert anyira nem bírom Carrey idétlenkedésiet (a Truman Show-ban, vagy az Ember a Holdonban zseniális volt), de ez a film kifejezetten tetszett. Be is szereztem a BD-t, amit egyáltalán nem bántam meg. Nem az a referencia-anyag, de mivel DVD-n nem volt meg, ezért egyértelmű volt, hogy a választásom a kék tokos lemezre esik. Szóval tényleg ízlések és pofonok! :)
0
2011. július 4., hétfő 0:01
Arthur!

"Imádom a Dumb és Dumbert. Láttam vagy félszázszor, és még mindig nagyokat tudok rajta röhögni. De ez a förmedvény (bocsánat, de nem tudom rá leírni, hogy film), ez katasztrófa. Mondhatni: kidobott pénz. Erőltetett, a feléig bírtuk megnézni és kivettem a lejátszóból. Tudom, hogy ízlések és pofonok, de ettől mélyebben már csak szegény kínai bányászok vannak.
Soha többet..."

Persze ízlések és pofonok, de...

...én is szeretem a Dumb és Dumbert is, mégis úgy gondolom, az Én és én, meg az Irén sokkal szórakoztatóbb annál. Akárhányszor megnézem, mindig fetrengek rajta. Nem meggyőzni akarlak, de talán megérdemel még egy esélyt.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2010. április 6., kedd 9:17
Neked is kösz a választ. Ez a film az egyik legfergetegesebb vígjáték, erősen gondolkodom rajta, hogy borsos ára ellenére benevezzek rá.
0
2010. április 6., kedd 9:15
Igen, valóban helikopter volt. Köszi, ez jó hír.
0
2010. április 5., hétfő 22:15
ha a helikopteres részre gondolsz a végé felé, akkor ott van kiegészítő felirat!
0
2010. április 5., hétfő 22:05
Amikor kijött, rákérdeztem erre a hibára én is, Dömi azt írta, hogy a BD-n már nem hibás a szinkron. Még a saját példányt sajnos azóta sem tudtam beszerezni, de ami késik, nem múlik...
0
2010. április 5., hétfő 21:46
Ja, a szinkronhibáról: a DVD-kiadáson a tehén lelövését megelőző néhány percben el van csúszva a bal-jobb hangcsatorna, emiatt csúnyán visszhangzik az egész. Pontosabban "előhangzik", merthogy az egyik csatorna siet. Ez különösen a lövésekkor nagyon-nagyon zavaró.
0
2010. április 5., hétfő 21:39
Kiegészítő felirat: pl. amikor az egyik gyerkőc a német nyelvű használati útmutató alapján vezeti el a repülőgépet, és a tesója olvassa neki a szöveget.

Valaki esetleg nem rendelkezik érdemi információval is? :-)
0
2010. április 5., hétfő 17:14
viszont jól körülírtad. :D
0
2010. április 5., hétfő 16:50
:D
0
2010. április 5., hétfő 16:49
gyakorlatilag semmire nem válaszoltam a kérdéseid közül! :D
0
2010. április 5., hétfő 16:48
szerintem rendben van. én nem észleltem hibát a szinkronban. van kiegészítő felirat? hol kéne lennie mert én nem találkoztam vele vagy nem emlékszem rá. az extrákon meg nem tudom van e falirat mert nagyon ritkán nézem meg őket...
0
2010. április 5., hétfő 12:15
Ja, és még valami: az extrákon van magyar vonatkozás?
0
2010. április 5., hétfő 12:14
Akinek megvan, megírná, hogy rendben van-e a kiadvány? Ugye ezen már nem hibás a szinkron? Kiegészítő feliratok rendben vannak?
0