Keresés

50000 HUF-ból milyen DVD lejátszót érdemes venni, ami tudja a DTS hangzást és a divx, xvid cd-ket is lejátssza?

2004. június 14., hétfő 1:18
Kicsit talán túloztam.

2,5 óra mpeg2 PAL (átlag 7Mbps) 7800Mb.

Az 1920x1080-as film közel 5-ször annyi információt tartalmaz, tehát ötször akkora sávszél kellene neki. Persze a tömörítés farag ebből a szorzóból, de ha néggyel számolunk akkor is 31Gb-ról beszélünk. És akkor ez csak két és fél óra. A Sony a felével számol és nem is engedi 20Mbps fölé a sávszélt (ami csak duplája a DVD-nek).
0
2004. június 14., hétfő 0:10
OFF:
"Az szerintem technikai nonszensz, hogy 50-60Gb-ot foglaljon egy film HDTV felbontásban mpeg2-vel."
Huhh, hogy jött ki ez az 50-60 Gb? Ez túl sok, Ennek a Sony is csak. kb. a felével számol.
0
2004. június 13., vasárnap 23:35
"A divx nem másolós illegális média már"
Igen tényleg. A DivX-eknek már csak 99,99%-a illegális.

"hanem hogy mondjuk 2 rétegű dvdre (9G) lehet majd rippelni hdvd anyagot(15G) minőségromlással, de a mostani dvdnél jobb minőségben."
Ha még egyszer rippelést említesz nekem, akkor esküszöm kijövök a sodromból. De ugye továbbra sem hiszed, hogy a Yamada PAL-nál nagyobb felbontásu DivX-et le fog tudni játszani?

"ami jó, és elfogadható áron van azt mindig is meg fogom venni eredeti példányban."
Úgy érted, hogy megveszed szar MPEG2-ben?
0
2004. június 13., vasárnap 22:45
OFF:
Jó, mint mondtam sosé nézz divxet, maradj akkor is mpeg2nél mikor már mindenki mást néz majd. Én nem magamat magyarázom, én tudom mit miért veszek, de tudod mit, többet nem is próbálkozok vele hogy kifejtsem álláspontomat. Nem vagyok elszállva a 2cds divxtől, de épp te írod, h az dvdből készül, épp ezért nem lesz jobb, csak megközelítőleg olyan. Ha eleve erre csinálják, jobb lesz, kevesebb helyen. A divx nem másolós illegális média már (mint ahogy az mp3 sem, lásd ipod), ha vetted volna a fáradtságot hogy megnézd miket linkelek be, tudhatnád. Nem is alacsony sávszélre kitalált video stream, nézd csak a divx 5 menüjét. A használhatóságnál nem arra gondoltam hogy viszi majd a hdvdt hanem hogy mondjuk 2 rétegű dvdre (9G) lehet majd rippelni hdvd anyagot(15G) minőségromlással, de a mostani dvdnél jobb minőségben.
Másrészt én nem vagyok warezbuzi, ami jó, és elfogadható áron van azt mindig is meg fogom venni eredeti példányban.
0
2004. június 13., vasárnap 22:27
Nyilván ha szükség volna rá az mpeg4-et is lehetne olyan irányba fejleszteni, módosítani, hogy PAL felbontásnál vagy akár HDTV felbontásnál is optimálisan a maximumot nyújtsa. Az szerintem technikai nonszensz, hogy 50-60Gb-ot foglaljon egy film HDTV felbontásban mpeg2-vel. Ezt a készítők is így gondolhatják mert arányaiban kisebb sávszéleségben gondolkodnak a HDTV-nél. Ez pedig szerintem elfogadhatatlan.
0
2004. június 13., vasárnap 20:58
"Az mpeg4 fejlettebb és jobb tömörítő, mint az mpeg2"
Azt azért tisztázzuk, hogy egyik sem tömörítő, csak utasításkészlet. Tömörítőből meg van ilyen is, olyan is.

"Ha egy filmet mpeg4-be tömörítenénk 6-8Mb/sec sávszéllel akkor az jobb minőséget adna, mint ha mpeg2-be tömörítenénk."
Papíron igen. Csakhogy sokminden múlik a tömörítőn is, márpedig az MPEG2-es tömörítők rengeteger fejlődtek az elmúlt évtizet alatt (lásd: A király visszatér).

"Nincs hozzájuk kitalált sávszélesség."
Nyilván minden tömörítőnek van egy sávszélesség-tartománya, amiben a leghatékonyabb. Egy MPEG4 tömörítő, ami alapvetően nagyon alacsony internetes streaming videókra lett kitalálva, nem biztos, hogy ki tudja használni a 6-8 mbit-et, ha nincs úgy belőve. Én például nem láttam még, hogy egy DivX a sötét részeket ne barmolta volna össze, hacsak nincs felhúzva irracionálisan magas sávszélességre, egyszerűen azért, mert ilyen spórolósra van beállítva. Nagy sávszélességen egyszerűen nem tudja kihasználni azt a plusz tudást, amellyel sok-sok bitet tud adott esetben megspórolni, viszont az kockázatot jelent, hogy túlbuzgóságában olyan információkat is eldob, amit egy MPEG2 eleve nem is tud figyelmen kívül hagyni, így nem feltétlenül lesz látható különbség a kettő között.
0
2004. június 13., vasárnap 20:00
Ezzel nem értek egyet. Az mpeg4 fejlettebb és jobb tömörítő, mint az mpeg2. A hatékonyabb tömörítők nem csinálnak rosszabb képet csak a "hozzájuk kitalált sávszélesség mellett". Csakhogy ez így baromság. Nincs hozzájuk kitalált sávszélesség. Ha egy filmet mpeg4-be tömörítenénk 6-8Mb/sec sávszéllel akkor az jobb minőséget adna, mint ha mpeg2-be tömörítenénk. Éppen ezért van jövője a hatékonyabb tömörítőknek mert adott sávszélesség mellett jobb minőséget adnak vagy ugyanolyan minőséget adnak alacsonyabb sávszélen.

A Yamadával kapcsolatos véleményedet osztom. :-) Szerintem az emberek szeretik megmagyarázni maguknak (és másoknak), hogy milyen baromi jó vásárt csináltak.
0
2004. június 13., vasárnap 18:50
Most kit hülyítesz? Engem vagy magadat? A Yamada nem fog HD-DVD-t lejátszani, de még HD felbontású DivX-et sem. Ezenkívül hiába jön a HD-DVD egy éven belül, mert egyrészt alig lesz rá film, másrész ez is biztos pénzbe fog kerülni, méghozzá sokba, és te nem fogod megvenni a lemezeket, ahogy a DVD-ket sem veszed meg, hanem nézed továbbra a DivX-eidet!

"Értsd meg, az mpeg4 mint neve is mutatja, sokkal fejlettebb a 10 éves mpeg2nél."
Azért okoska gondold már végig, hogy azok a 2CD-s DivX-ek, amiktől úgy el vagy szállva, azok előtte MPEG2-esek voltak. Az DivX és az MPEG2 minőségét csakis azonos sávszélesség mellett lenne értelme összehasonlítani, de itt erről szó sincs. Ha meg eltekintünk a mérettől, akkor a legeslegjobb tömörítő az, ha nem is tömörítünk, annak van a legjobb minősége, egyben a legrosszabb hatékonysága, és ez a fordított irány általában mindig igaz. A hatékonyabb tömörítők rosszabb minőségű képet generálnak (a hozzájuk kitalált sávszélesség mellett). Ha megvan az MPEG2-höz szükséges elegendő sávszélesség, akkor fölösleges MPEG4-et használni, mert az csak több rondaságot csinál. Nincsenek csodák és csodaalgoritmusok, ami információ elveszik, az elveszik.

"Szóval a divxes Yamada még évek múlva is használható lesz"
Mire?

Szerintem az egész magyarázkodásodnak semmi értelme. El lehet dönteni, hogy hajlandó-e az ember fizetni a DVD-ért, vagy letölti/gyártja magának otthon a DivX-et, innentől kezdve kurvára mindegy, hogy melyiknek milyen a minősége, hatékonysága, vagy a nézése közben elfogyasztott bablevesből keletkező fing szaga.
0
2004. június 13., vasárnap 3:35
http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=10&id=7049
igen, a hd-dvd itt van egy éven belül és nézdmár, milyen videotömörítést használ?: három videotömörítési eljárást támogatnak: az MPEG2-t, az MPEG4-et és a WMV9-et.
Szóval te csak nézz mpeg2t, sose láss divxet azt kívánom. Értsd meg, az mpeg4 mint neve is mutatja, sokkal fejlettebb a 10 éves mpeg2nél. Nem az 1 cds dolgokra kell itt gondolni. Szóval a divxes Yamada még évek múlva is használható lesz, jobban mint bármely mai csúcs ami nem divxes.
0
2004. június 13., vasárnap 3:29
Nagyon köszönöm a hozzászólásodat, teljes mértékben egyetértünk, de sajnos ez nem csak erre a fórumra, hanem a magyar fórumok többségére jellemző. Hiába, a magyar ember már csak ilyen, mindig mindent sokkal jobban tud mint bárki más...
0
2004. június 12., szombat 21:50
"Rengeteg dolog van, ami nálunk soha nem fog megjelenni(pl Animék) akkor ezeket megrendeled r1ből és nézed magyar felirat nélkül?"
IGEN ÍGY VAN PONTOSAN JÓL MONDOD!!!!!

De nekem hiába írod ezeket a dolgokat, mert én DivX-et egyátalán nem csinálok, ha meg akarok nézni egy-egy anime fansubot, akkor megnézem a gépen, vagy a tévén (kompozit kábellel összekötve), és nem igazán foglalkozok a minőségével. MP3-at hallgatok nagyritkán, de nekem mindegy, hogy 64kbit vagy 320kbit, mert a CD-hez képest gyenge. Magadat győzködheted, hogy milyen jó a DivX és az MP3 és milyen ostoba mindenki, hogy képes fizetni ugyanazért, amit te ingyen is tudsz élvezni, de ez engem hidegen hagy.

"nem vagyok egy audiofil."
Csak videofil. Egy olyan videofil, aki DivX-et néz.
0
2004. június 12., szombat 18:42
Ha már így végigrágtam magam a hozzászólásokon, nem bírtam megállni, hogy ne írjam le a véleményemet!
Abszolút igazat adok nn687-nek, abban, hogy ennek a témának ugye "50000 HUF-ból milyen DVD lejátszót érdemes venni, ami tudja a DTS hangzást és a divx, xvid cd-ket is lejátssza?" a címe.
A fórumoknak arra kellene szolgálniuk, hogy az emberek véleményeket cseréljenek, elbeszélgessenek egy-egy témáról, vitázzanak, és nem utolsó sorban segítséget kérhessenek, ill. segítsenek egymásnak kérdések megválaszolásában, ill. problémák megoldásában. Javítson ki valaki ha tévednék....
Valószínű, hogy aki ezt a témát nyitotta (nem néztem meg ki volt az, elnézést Tőle!) segítséget szeretett volna kérni ahhoz, hogy egy ilyen divx, xvid formátumokat lejátszó készülékek közül melyiket, és miért válassza!
Miért kell itt néhány embernek annyira okosnak lenni? Segíteni azt nem tudtok, csak fikázni, és bántani a másikat, ráadásul úgy alkottok véleményt, hogy a kérdéses készülékekkel kapcsolatban semmiféle tapasztalatotok nincsen.
Senki nem lesz attól jobb ember, mert neki otthon sokmilliós házimozi felszerelése van. Ugyanis van aki csak szerényebb eszközöket tud megvásárolni, és hiába szeretne otthonra Plazma TV-t magának ha ezt nem engedheti meg.
Uram bocsá, azt meg mindenkinek engedtessék már meg, hogy neki mi a minőség, a divx, vagy a másolt, vagy a gyári dvd, esetleg még ezzel is elégedetlen, és amíg nem lesz HD-DVD, addig nem is néz filmeket, mert úgy "élvezhetetlen".
Nagyon sokat jártam/járok ide ezekre a fórumokra (beirni csak ritkán szoktam), de azt már néhány film adatlapján is szóvá tettem, hogy nem értem miért van az ha valaki leírja a véleményét, és az másnak nem tetszik akkor azonnal letámadják! Jópár fórumon vagyok regisztrát tag, de ez ami itt van sehol nem divat! De szomorúnak azért szomorú....
Bocs, ha valakit untattam.

Ui.: Akinek nem inge, ne vegye magára....
0
2004. június 12., szombat 17:30
Ja a lényeget lehagytam, szóval a divx lehet akár 1024x768 progresszív felbontású is, és ezt egy jó minőségű dvd transzferból igényesen interpolálva elő lehet állítani, így a dvdnél szebb képet kapva, ugyanakkora tárhelyen. Akkor a HDTV capekről és a dv videókról  és pénzért letölthető nagyfelbontású dolgokrólmár nem is beszélve.
pl http://www.dynamicforces.com/botp/divx.html
0
2004. június 12., szombat 17:03
Jól van, én nem tépem itt feleslegesen a számat, nem akarok senkit meggyőzni, csak a saját véleményemet írom, nekem jó ez a Yamada, neked nem, hát akkor ez van. A topik címe: divx lejátszó 50e Hufért. Akkor nem értem minek kell itt a kábelekről, márka/minőség dolgokról vitázni. Egy csomó embernek még egy témábavágó hozzászólása se volt, csak fikázzák azt amit még nem s próbáltak. Ha svideo képet akarnék nézni, nem vettem volna dvd lejátszót, arra a számítógép is jó. A jövőről pedig: a dvd szabvány pal felbontás interlaced, max 10 megabit/s a divx és mp4eké a jövő. Ha nem 1cds filmeket csinálsz, akkor sokkal jobb minősége lesz a divxnek mint mp2nek kisebb méretben. egy 2cds divx egy az egyben nyújtja a dvd minőséget. Rengeteg dolog van, ami nálunk soha nem fog megjelenni(pl Animék) akkor ezeket megrendeled r1ből és nézed magyar felirat nélkül? Én divxben nézem, a tvmen a kép ua mint dvdn, magyar felirattal, 2 hangsávval. a SACD + DVD audióról meg annyit, nem is lehet nálunk igazán ilyesmit kapni, és nem is sok értelmét látom.Először is nagyon drága, másrészt nekem az mp3 pont megfelelő minőség, a filmeket is dd5.1ben nézem, nem dtsben, nem vagyok egy audiofil. Persze mp3ak közt is van különbség, de van ami 1/1 cd minőség, az nekem elég.
Szóval ha ti semmi értelmét nem látjátok 1 olyan lejátszónak, ami ugyanazt tudja mint a többi! és még PLUSSZ tud divxet is, hát akkor írjátok be egyszer h szerintetek hülyeség és kész.Én örülök neki hogy egy 'márkás' cuccnál olcsóbban, nagyob tudású dolgot vettem.
0
2004. június 11., péntek 18:31
"... egy még mindig működő régiófüggetlen Pioneer lejátszó valamelyik ismerősnél"

remélem akkor még működni fog :))
0
2004. június 11., péntek 18:28
Egy jó SCARTOT,miért nem egy jó S-VHS kábellel hasonlítasz össze,miért egy gagyival,ezt nem értem? Ez olyan mintha egy jó Panasonicot hasonlítanál egy gagyi Philips-szel!
De ezt most nem azért kérdem,mintha S-VIDEO párti lennék,csak legyünk igazságosak!
0
2004. június 11., péntek 9:45
sziasztok!
én is vettem egy yamada 6600-t sokféle avival kipróbáltam, mindegyket lejátszotta cdről és dvdről az írt dvd filmekkel (dvd-r, dvd-rw) sem volt problémája
0
2004. június 11., péntek 9:31
sziasztok!
én is vettem egy yamada 6600-t sokféle avival kipróbáltam, mindegyket lejátszotta cdről és dvdről az írt dvd filmekkel (dvd-r, dvd-rw) sem volt problémája
0
2004. június 10., csütörtök 16:47
... lesz 100-200 DVD-m

... lesz ugyanaz a felszerelésem, mint most

... ábrándom, hogy valaha nekem is lesz Blu-Ray/HD-DVD/WMVHD cuccosom

... remélem nem robban le addig semmim...
0
2004. június 10., csütörtök 16:39
Back to the Future! ... avagy mi lesz két év múlva:

Két év múlva lesz...

... Blu-Ray lejátszó baromi drágán a nagyoktól, viszonylag sok filmmel (néhány tucat, esetleg 1-200), szintén baromi drágán,

... HD-DVD lejátszó valamivel olcsóbban itthon kevésbé ismert cégektől (Hitachi), jóval kevesebb filmmel,

... WMVHD-t támogató DVD lejátszó koreai gyártóktól (pl. Samsung), IMAX-filmekkel és T2-vel,

... semmi, ha Magyarországot nézzük, a lejátszó még csak-csak, de megjelenítő, és pláne magyar vonatkozású lemezek aligha.

... közepes felbontású LCD-k és plazmák a jelenlegi árak feléért, DVI bemenettel,

... nekem kb. 200-300 DVD-m, amit nem szándékozok kidobni, inkább sokat nézni egy jó lejátszóval,

... egy még mindig működő régiófüggetlen Pioneer lejátszó valamelyik ismerősnél,

... több száz DivX a Yamada játékosok szurkolóinál, amik már 80 centis tévén is csúnyák, pláne egy LCD-n

... néhány lerobbant Yamada :)
0
2004. június 10., csütörtök 15:56
ezt inkább oddman-nek írtam, de részben nn687-nek is.
0
2004. június 10., csütörtök 15:54
az a mondat nekem is ködös volt, hogy arra a pár évre amíg kijön a blu-ray,...

ha neked most is csak kb 20 DVD-d van, akkor ha kijön a blu-ray, vagy a HD-DVD, ugyanúgy nem fogod megvenni, hanem CD-re, vagy blu-ray-ről DVDre tömörített DivXeket fogsz töltögetni!
ha neked fontos lenne a minőség, akkor alapból nem DivX-eznél, hanem DVDket vásárolnál, és ha mégis van néhány DivXes filmed, akkor megvártad volna valamelyik nagy gyártó minőségi készülékét (pl. pioneer)!
0
2004. június 10., csütörtök 15:32
"Egy jó scart meg persze, hogy agyonveri az olcsó s-video-t."

Azért egy ócska scart is veri az ócska S-VHS kábelt.
0
2004. június 10., csütörtök 15:19
Hidd el a DivX az emberek zömét hidegen hagyja, és engem is. Hidd el nagyon jól tudom mi a különbség az S-video és az RGB között, és nem állítom, hogy nem rosszabb az első, csak annyit mondok, hogy egy olcsó hama és egy 9000-es monitor s-video kábel között megdöbbentő volt a különbség. De ha még nem láttál ilyen "mágikus" kábelt, akkor hiába mondom, ez látni kell. Egy jó scart meg persze, hogy agyonveri az olcsó s-video-t. A kompozitnál egyébként éppen Y és a C jel összefésülése adja a legnagyobb minőségromlást (leginkább a felbontásban és nem a színben), tehát az S-video már egy nagyságrenddel jobb (láthatóan).

"Dvd audióra, SACDre semmi szükségem. Dvi kimenet, meg progresszív meg nem kell mert nincs ilyen megjelenítőm, ez eddig más árkategória."
Akkor meg minek emlegetsz Blu-ray-t, meg HD-DVD-t, meg WMVHD-t? Nekem a DivX-re nincs semmi szükségem, viszont az SACD/DVDA érdekel. De ha mégis kellene, akkor ígérem fogok venni egy Yamada-t a félmillás Denon mellé csak DivX-re :)

"Egyébként a jobb drága tvkben van beépített progresszív megjelenítő rendszer ami sokszor jobb mint ami a dvdkben van, ugyanígy D/A átalakítójuk is elég jó, ezért a dvivel majd' azonos képet adnak az rgb jelből. (ua a link)"
De ilyenkor a lejátszó D/A-ja is számít, és nem hiszem, hogy ebben a Yamada köröket verne a Denon-ra. Nekem az egy kicsit furcsa, hogy azt mondod, hogy az RGB lealázza az S-video-t, de elhanyagolható a különbség a DVI-vel, holott szerintem a különbség valahol ugyanott leledzik mindkét esetben. Persze attól is függ milyen megjelenítőn nézzük.
0
2004. június 10., csütörtök 15:05
Hát nem tudom,hogy melyik kábel jobb,mert nekem sok helyen azt mondták,hogy az s-video kábel jobb,mint a scart,de akkor tényleg nem tudom!?
És hiába lejátszik sokmindent a Yamada,és olcsó is, de akkor sincs szükségem ilyen "JÁTÉKOSRA"!
0