Keresés

50000 HUF-ból milyen DVD lejátszót érdemes venni, ami tudja a DTS hangzást és a divx, xvid cd-ket is lejátssza?

2004. június 10., csütörtök 13:39
A Yamada tud divXet. Svideo mindenkébb rosszabb az rgbnél, ezen a 'mágikus' kábel sem segít, svideo ugyanúgy kompozit mint a video, bár sokal szebbek a színek, hisz nem a videojelbe fésülve mennek, hanem külön, de az rgb komponens jelet ad. olvasgasd ezt: http://www.hazi-mozi.hu/index.php?csid=fc1519bae016d1433ff27caef81326f0
Egy scart kébel pedig nem drágább egy svideonál.
A tökéletes kép nekem egy nem mai de nem is túl öreg 80 cm tvn megjelenő kép(ez van).
Dvd audióra, SACDre semmi szükségem. Dvi kimenet, meg progresszív meg nem kell mert nincs ilyen megjelenítőm, ez eddig más árkategória. Egyébként a jobb drága tvkben van beépített progresszív megjelenítő rendszer ami sokszor jobb mint ami a dvdkben van, ugyanígy D/A átalakítójuk is elég jó, ezért a dvivel majd' azonos képet adnak az rgb jelből. (ua a link)
0
2004. június 10., csütörtök 2:35
"ha valaki az x ezer forintos lejátszóját video v svideo kábellel köti a 72cm x ezres tvre (nem 1 ilyen van), akkor annak ugyan mindegy a képminőség"
Először is a kompozit és az s-video között azért nagy különbség van, másrészt nem mindegy, hogy milyen az az s-video kábel.

"A yamada Scarton keresztül RGB jellel sztem tökéletes képet ad, nekem bőven elég,"
A tökéletessel én is kibékülnék, de hát attól messze vagyunk. Viszont ha egy kábel esetén pár ezer forint ég-és-földnyi különbséget jelent (igen, saját tapasztalat), akkor azért elgondolkodok a lejátszóban lévő alkatrészek minőségén is. Nem is beszélve az összerakás minőségéről. Régebben néztem egy akkor középkategóriás Samsung lejátszót, ami még nem is a leggagyibb márka. Jó lett volna, mert lehetett régiófüggetleníteni. Máig kiráz a hideg az igénytelen, lötyögő kezelőszervektől, rögtön letettem róla.

"Minek? 2 év múlva úgyis minden elavul, jön a hdvd meg a blue-ray, meg MS bácsi a WM9es cucokkal"
Ez is egy hozzáállás, de azért jópár év lesz, mire minden újra kijön az új formátumokon is, és ha én az elkövetkező 2 évben is jó minőségben szeretnék filmet nézni, akkor teszek rá, hogy mi lesz 2 év múlva.

"a mostani csúcs 500ezres Denont is kilökheti az ember, a kis Yamada meg még akkor is jó lesz valamire."
Ezt nem nagyon vágom, hogy itt mire gondoltál. Tud valamit a Yamada, amit a Denon nem? Melyik Yamada tudja ezeket: DVD-Audio, SACD, DVI/HDMI, DCDi?
0
2004. június 10., csütörtök 2:06
Ehhez a kábelezéshez csak annyit, ha valaki az x ezer forintos lejátszóját video v svideo kábellel köti a 72cm x ezres tvre (nem 1 ilyen van), akkor annak ugyan mindegy a képminőség. A yamada Scarton keresztül RGB jellel sztem tökéletes képet ad, nekem bőven elég, akkor se vennek drágább 'márkásabb' cuccot ha sz*rásig lennék pénzzel. Minek? 2 év múlva úgyis minden elavul, jön a hdvd meg a blue-ray, meg MS bácsi a WM9es cucokkal, akkor a mostani csúcs 500ezres Denont is kilökheti az ember, a kis Yamada meg még akkor is jó lesz valamire.
0
2004. június 10., csütörtök 1:48
Én nem is az összes 'noname cuccot próbálom védeni, de amelyik megérfemli (mint pl a yamada sztem) azt nem kell csakazértis lefikázni, mert még nem hallottunk róla. Nekem ez van, jól szuperál, ha sz*r lenne, nem írnék jókat róla. A yamakawa, dimarsion, tevion... nem ismerem, ezért nem is írok róluk.
0
2004. június 9., szerda 10:51
che?
0
2004. június 9., szerda 9:52
Nem 10 éve van lejátszóm, hanem 1986-ig visszamenőleg vannak filmjeim. Az igaz, hogy csak 2000-től kezdtem el filmeket vásárolni, de visszamenőleg. Szal ha így számolod, akkor tényleg csak évi 1-2 film.
0
2004. június 8., kedd 19:27
Bocs ezt nem neked címeztem,de rajtad keresztűl biztos eljut a megfelelő helyre!
0
2004. június 8., kedd 19:25
Ha évente 1-2 dvd-t veszel meg,de számoljunk 2-vel,akkor neked már van 10 éve DVD lejátszód!?Akkor neked biztos a prototípus van meg!? :))
0
2004. június 8., kedd 16:01
A legtöbb DVD játékosnál van DOWNMIX lehetőség.
A kérdésem, hogy az LT/RT és a STEREO DOWNMIX között mi a különbség?
0
2004. június 8., kedd 15:46
Hát túl sokat nem kell költened filmekre az biztos. :)
0
2004. június 8., kedd 15:08
Nem tudom, mire célzol a hozzászólásoddal derceto.
0
2004. június 8., kedd 14:41
"Nekem kb. csak 20db eredeti DVD-m van! Évente alig jön ki 1-2 db film, amit érdemes megvenni."

Milyen szerencsés csávó! Én mondjuk nem lennék erre ennyire büszke.
0
2004. június 8., kedd 10:50
Vettem egy Yamada DVX-6600 játékost 29000 HUF-ért. Úgy döntöttem, hogy 1-2 évig jó lesz ez is, aztán majd meglátjuk.

Felraktam a beta 2-es firmware-t, és így már tudja a játékos az srt feliratokat kezelni.
Az észrevételeim: Szerintem a felirat mérete teljesen tökéletes! Nekem egy 55cm-es FLAT képernyős SONY tv-m van és azon teljesen jól olvashatók a feliratok. (Na ezért nem vettem drágább játékost, mert a TV-m sem egy 72cm-es vadállat.) A felirat balra van igazítva, de ez nem nagyon zavaró. A nagy gond az, hogy levágja a feliratokat az első és a második sorban is, ha azok túl hosszúak. Persze ez csak az srt feliratokra vonatkozik. Ezt mindenképen javítaniuk kell, mert ez így elfogadhatatlan. Mondjuk ez még csak beta firmware, úgyhogy ez szerintem javítva is lesz.
A DVD lemezeknél egészen szép képe van. Egyébként DVD lemezre írhatunk divx/xvid filmeket is és onnan is le tudja játszani a játékos. Egy lemezen több minden is lehet pl.: film, mp3, jpg stb. Összességében nekem tetszik a játékos.

Jelenleg a piacon ennek a játékosnak meg az ELTA-nak van a legjobb csippje, ami képes divx/xvid/mpeg4 lejátszására. Az AC3-as hanggal spékelt avi-kat is simán lejátssza.
Nekem kb. csak 20db eredeti DVD-m van! Évente alig jön ki 1-2 db film, amit érdemes megvenni. Szal marad a dvd kölcsönző meg a haveroktól begyűjtött xvid/divx filmek. Eddig a számítógépemről néztem a filmeket, de a ventillátorok hangja megőrjített.
A Kiss-t azért nem vettem meg, mert szerintem a tudásához képest nagyon drága és a divx pro-t sem tudja lejátszani.
Na egyelőre ennyi.
0
2004. június 7., hétfő 12:57
Ez természetesen csak a hangvonalra igaz. Mivel a DVD lejátszó a kép és a kompatibilitás miatt is fontos, így gyakran előbbre kerül, mint az erősítő vagy akár a hangfalak.
0
2004. június 7., hétfő 10:59
A kábellel kapcsolatban:

Létezik egy elvi szabály, hogy miképpen kell összeállítani egy mozit. Valószínűleg ti is ismeritek. 4:3:2:1
4=hangfal, 3=erősítő, 2=dvd, 1=kábelezés
Tehát a komplett cucc 10% a kábel.
Nekem kb ki is jön. 2*4-es jamo hangfalkábeleim vannak. A többi kábelem Monitor. Nem a legdrágábbak, de a cuccomhoz megfelelőek.
0
2004. június 7., hétfő 3:32
Persze mielött félre értés lenne nekem is a legális kupac a jobb, ahogy írtam (korábban).
Egyszerüen nem tudok betelni a nyelv választási lehetőségekel és extrákkal.
Szóval hajrá gyári DVD!!!!
0
2004. június 7., hétfő 3:22
Bocsi, de olyan jól jött ki. :)
Nem hagyhatam ki.
Amúgy a Te szemszögedböl a divx egy kupac illegális adat, a DVD pedig egy kupac legális adat, mert hát úgye technikai szemszögből az is adat.
Ez is egy szempont....
0
2004. június 7., hétfő 3:19
Látom az eszmecserének az értelmes része befejeződött...
0
2004. június 7., hétfő 3:15
"....a másik meg egy kupac adat"

Pamela Anderson pedig csak egy kupac atom...
:)
0
2004. június 7., hétfő 2:55
Akár van benne hiba, akár nincs, a DivX az DivX marad, a DVD meg DVD, és a kettő között nem igazán a minőségi különbség a döntő. Az egyik egy termék amelyhez járulnak bizonyos jogok, a másik meg egy kupac adat.
0
2004. június 7., hétfő 1:44
"Egyébként nem mondom, hogy nem ad szép képet, csak azt, hogy van látható különbség."

Semmiképp nem akarok ilyen vitába menni, mert sehova se menne, csak én a azt mondom hogy:
Megfelelő (ez általában 2cd) tömörítés mellet igen is nincs olyan jól látható különbség, amit egy olyan laikus észrevenne aki nem tudja hogy "mit kell nézni", hogy észrevegye.
Most ez egy kicsit pongyola megfogalmazás volt, de nem akartam kihagyni semmit se.
Egyik "kötekedő" haverom csinálta azt, hogy minden áron hibát akart keresni a filmen. Aztán egyre közelebb ment a képernyőhőz és már kb 5cmről egy gyors jelenetnél felkiáltott:
- Áhá! Láttad!?
Majd gyözelem ittsan mutogatot valamit, amit nem láttam a székből, de biztos igaza volt.
Nos nem akarok ebből vitát mert ebben a témában nehezen születik egyezség, de ez az én véleményem.

A DVD előnyét én tehát nem a képminőségben látom, hanem a választható nyelvekben, extrákban és a doboz/ lemez design-ben. Ezért is van az, hogy inkább a DVD preferálom ha lehet.
0
2004. június 7., hétfő 0:55
"Hajjaj nekem már volt hozzá szerencsém és hidd el szintén meglepően szép képet ad. "

Én majdnem ugyanezt mondtam (4:3-ban jobban közelíti a DVD-t). Hál' istennek nem kell választani a 2CD-s DivX és a DVD között, vagy ha igen, akkor sem a minőségen múlik a dolog. Egyébként nem mondom, hogy nem ad szép képet, csak azt, hogy van látható különbség.

Van egyébként valami értelme hasonlítgatni? Szerintem nincs.
0
2004. június 6., vasárnap 23:55
Mondhatnánk így is:
http://www.dvdcenter.hu/dvdfaq.html#35
vagy így:
http://www.cs.tut.fi/~leopold/Ld/FilmToVideo/
:)
0
2004. június 6., vasárnap 23:18
Most mi van?

Ha anamorf DVD-t tesznek át DivX-ba, az anamorf marad.

Ha TV (illetve egyéb) rip-ről van szó, akkor cropolni lehet a fekete csíkokat.

Amúgy pontosan mit jelent az, hogy anamorf?
0
2004. június 6., vasárnap 23:17
"...DivX-ből meg én még nem láttam anamorf kiadást."

Hajjaj nekem már volt hozzá szerencsém és hidd el szintén meglepően szép képet ad. :)

Az egyik PC-s lap tesztelésénél írták az emberkék, hogy bár negatívan áltak divx témához nagyon meglepődtek, hogy milyen jó minőségű képet adott. Kénytelen kellet elismerték, hogy hatásos egy jószág:)
Másik.
Az USA-ban amikor per volt a DVD vs divx jogdíjból, akkor a divx jogiképviselője azzal érvelt, hogy mivel a divx adatokkal bizonyithatóan rosszabb így nem egyen értékű másolata a DVD-nek.
Erre a DVD érdekképviselet jogiszakértője bemutatott a bíroságnak egy DVD ripet (divx), hogy bebizonyítsa miszerint élményben és látványban 1-1 képes hozni a DVD-t.
Azt hiszem ez volt az egyetlen példája amikor a dvd képviselő bizonygatta a divx előnyeit. :)
0