Keresés

A halál angyala 1. (DVD)

2010. augusztus 7., szombat 18:09
Szerintem szeptembertől felélednek a kis kiadók, ha nem, akkor tévedtem.
0
2010. augusztus 7., szombat 15:46
Mikor fog megjelenni? Tudja valaki? Nagyon tologatják az időpontot!
0
2010. július 30., péntek 19:48
Sziasztok!

Csak az alábbiak miatt írok most ide!
Bőrarc beszólásait mind e film HSZ-eiben, mind a második rész HSZ-eiben bírom, amiket K-nak írt!Jókat röhögtem!Néha vissza is olvasom az elmúlt pár hétben...;-)))):D
Pár éve járok ide fel, olvasom a különböző kritikákat, hozzászólásokat, néha én is leírom a véleményemet, hozzászólok a kritikákhoz, és eleinte csak néztem, hogy miket ír K.Hát...igencsak érdekesek, mit ne mondjak...
Egyet kell értenem Bőrarccal a két részhez írt HSZ-eivel K-t illetően.Bocs K!...
Amit Sonny írt ehhez a részhez kritikaként, felkeltette az érdeklődésemet!Kíváncsi leszek, hogy nekem vajon mik lesznek a benyomásaim ezekről a filmekről!Várósak nálam, mind a két rész!Be is szerzem őket, csak jelenjenek már meg, könyörgöm!
Amúgy jópár évvel ezelőtt már hallottam erről a sorozatról, sőt, mintha már láttam is volna egy részét a rokonainknál még a videós hőskorban (ami iránt hogy miért vannak oda olyan sokan, és miért "hőskor", az számomra rejtély..na mindegy:-) ) még a nyolcvanas évek végén, de kiment a fejemből kiskamasz korom környékén, és csak pár évvel ezelőtt olvastam róla az egykori Fangoriában a sorozatról az Import DVD-k című rovatban.Ismerősnek tűnt egyből valahonnan, vagyis valahol már hallottam róla, és rémlik, hogy még a rokonaitól hallottam róla, de ez nem 100%.
A lényeg az, hogy várom mindkét filmet!És mint írtam, kíváncsi vagyok, hogy Sonny véleményét mennyire fogom osztani!Na persze nem vehetem viszonyítási alapnak, és nem is veszem annak!
0
2010. július 14., szerda 17:31
Azt nem értem,hogy a kiadó miért nem ír augusztusi megjelenést!? Komolyan! Ha hamarabb hoznák ki! Öröm lenne!
0
2010. július 8., csütörtök 18:07
Olyan jó,hogy így tologatják a megjelenést! Kezdek morci lenni,mert annyira várom a kiadványt! Nem lesz valami díszdoboz hozzá?feltéve,ha kijön a 3.rész is! Hu ez merész álom!
0
2010. június 18., péntek 16:38
A popularitással kapcsolatban: ez (sajnos) nem csak nálunk volt így, mert pl: Mario Bava életműve is csak nem olyan régen jött ki DVD-n, felújítva, ha jól tudom, de pl Jodorowsky-val is hasonlóképpen bánt a filmforgalmazás.
0
2010. június 17., csütörtök 19:44
Azért ez a hozzászólás is elég vicces. :D
0
2010. június 17., csütörtök 1:10
"Ez jellemző ránk most is,ahelyett hogy értéket vennénk megvesszük a gagyit mert az olcsóbb.Lásd:Schindler listája."

Ez volt a legviccesebb mondat azóta, hogy Uwe Boll azt állította, hogy a konkurenciától rettegő Spielberg áll a Boll-ellenes petíció mögött! :-) De azért tiszteletre méltó, hogy síkraszállsz az igaz értékek védelmében!! :-)
0
2010. június 17., csütörtök 1:10
A Schindler listája mint horrorfilm? Végül is, lehet így is nézni. K számára biztos az.
0
2010. június 17., csütörtök 0:50
Ebben tökéletesen igazad van.Nem hiszem hogy sokan ismerik a Hasta el viento tiene miedo,vagy az El libro de piedra esetleg az El espejo de la bruja című fantasztikusan jó mexikói horrorokat.Pedig sok mai filmnek adtak ötleteket,amiről esetleg nem is tudunk.Sajnos nálunk "csak" Polanski,Bava,Kubrick és egy-két nevesebb rendező munkája kapott hírnevet,míg sok Európai és kevésbé ismert Amerikai műve feledésbe merült és helyettük megkaptuk a szemetet.Ez jellemző ránk most is,ahelyett hogy értéket vennénk megvesszük a gagyit mert az olcsóbb.Lásd:Schindler listája.
0
2010. június 16., szerda 23:06
Érdekes, hogy csak a populárisabb filmeket említitek mind a 70-es, mind a 80-as évekből.
Ez utóbbi időszak volt egyébként a VHS/narrátoros stuffok aranykora hazánkban, mely a 90-es évek elejére már túlnőtte magát, köszönhetően a szaporodó videotékáknak.
A 70-es évek végétől úgy 84-85-ig nyilvánvaló, hogy az aktuális címek futottak csak az ezerszer másolt szalagokon.
Nem hiszem, hogy túl sokan ismerték anno Mario Bava munkáit, vagy a spanyol, mexikói, stb. vonalat.
Mára már kinőtte magát a dolog, és aki beleássa magát a témába az rájöhet, hogy az 50-es, 60-as éveknek is ugyanúgy megvoltak a nagyágyúi. Csak éppenséggel lehetőségünk nem volt hozzáférni ezekhez a filmekhez.
0
2010. június 16., szerda 20:39
Ja és még valami. A hozzáállás. Szerintem egy Ómen az mindenkit megakart szólítani, aki moziba jár. Egy Péntek 13 inkább már csak a horror rajongóknak készült.
0
2010. június 16., szerda 20:38
"A 70-es években készült horrorok nagy részét a filmes szakma ma is elismeri, míg a 80-as évek filmjei inkább egy kisebb "fan" közösség "kult" filmjei lettek."

Ez szerintem abból fakad, hogy a 70-es évek nagy horrorjai (Az ördögűző, Ómen stb.) át tudták törni a rétegműfajiság falát. Egyrészt a témájukkal, másrészt a  megvalósításukkal. Profin elkészített filmek, nagy színészekkel, jó rendezőkkel, ezért úgymond populárisabb horrorok voltak. Igazi szupermozik. Sok esetben nem is tipikus horror-rendezők rendezték a horrorokat. Williem Friedkin (Az ördögűző), Richard Donner (Ómen),  korábban Polanski a Rosemrayt, később Kubrick a Ragyogást stb.
A 80-as években kicsit megváltozott a helyzet. A 70-es évek feszültséggel teli, művészien keltett félelemmel voltak tele. A 80-as években már az erőszakfaktort is növelték ráadásul a 70-es években elindult generáció ekkora érett főállású horror rendezővé léptek elő míg a 80-as években egy újabb generáció tűnt fel. Ha megnézzük a 80-as évekre neves horror rendezőkké váló személyeket John Carpenter (78-as Halloween után elég meghatározó lesz), Wes Craven (ő ugye a Rémálommal tört be),  Stuart Gordon stb.  őket már elsősorban horror-rendezőként jegyzik hiába rendezett némelyik teljesen más stílusú filmet. Ez volt jellemző Amerikára, persze vannak kivételek.
Olaszországban ilyen szempontból tisztább volt a helyzet ott Bava és Argento életét tette rá a giallok és horrorok rendezésére. Fulci nem horror rendezőként kezdte, de az lett belőle. Aztán később Soavi, aki szerintem óriási tehetség. Persze náluk is volt mondjuk Pupi Avati, az ő műveinek nagy része közel se horror, de megpróbálkozott velük és nagyon jó volt bennük.
Németország az expresszionista filmek után egy időre rendesen leállt. Werner Herzog a német újhullám nagy alakja a Nosferatujával szerintem az egyik legjobb horrort rakta le az asztalra, ráadásul  a legjobb remaket is, ami valaha készült. Később már csak Jörg Buttgereit csinált jó német horrorokat, de ő sajnos csak underground szinten maradt meg és amennyi pénzből ő filmet tudott forgatni nem csodálom, hogy csak ilyen sokkoló témákat tudott kihozni, amivel ellensúlyozni tudta a kisköltségvetést (megjegyzem sikerült neki). Úgy tudom elege is lett, hogy mindig a szarból kell várat építenie és, hogy beskatulyázták.
0
2010. június 16., szerda 18:43
Érdekes lenne egyszer a "mítosz" mögötti valóságot vizsgálva objektíven értékelni a 80-as évek horrortermését.
Szerintem Lorden-nek valahol igaza van abban, hogy csak néhány valódi filmként is értékelhető alkotás született akkoriban.
CV összehasonlító listájából is világosan látszik ez szerintem.
A 70-es években készült horrorok nagy részét a filmes szakma ma is elismeri, míg a 80-as évek filmjei inkább egy kisebb "fan" közösség "kult" filmjei lettek.
0
2010. június 16., szerda 18:23
Na ez már egy sokkal jobb (úgy tudom, ez a film valamilyen szinten klasszikus!?) választás a Navigátor részéről, mint a múltkori Fenyegetés :-)
0
2010. június 15., kedd 19:34
Hát szerintem a 80-as évek és a 70-es évek a két legmeghatározóbb évtized.

80-as:
Ekkor készült: Re-animator, From Beyond, Rémálom az Elm utcában, Péntek 13, Evil dead, Dolog, Köd,  Ragyogás, Hellraiser 1-2, Phenomena, Inferno, Tenebre, Opera, The Beyond,  New York ripper, Stage Fright, La Chiesa, Nekromantik, Der todesking, Poltergeist, stb.

De a 70-es évek is ugyanolyan izmos sőt talán izmosabb:  Ómen, Az ördögűző, Texasi láncfűrészes mészárlás, Halloween. Black Christmas, Poronytok, Veszett, Paraziták, A nevető ablakos ház / The house with laughing windows, The Bird with chrystal plummage,  Cat o  nine tails,  Suspiria, Deep red, Holtak hajnala, Wicker man, Zombi 2, Cannibal holocaust, Last house on the left, Nosferatu (Herzog), Hentesbárd / Hatchet for the Honeymoon(Bava) A bay of blood, Baron blood,   stb.

Nehéz lenne eldönteni:)
0
2010. június 15., kedd 19:16
Nosztaliga, meg ezek a filmek nagy része futott nálunk vhsen, szvsz pár filmtől eltekinve nagy mocsok volt a 80-as évek horrortermése.
0
2010. június 15., kedd 18:57
Nem tudom miért erőlteti mindenki a 80-as évek horrorjait.
Inkább adnák ki az 1958-as Draculát, 1961-es The Innocents-t vagy az 1974-es Black Christmas-t, például.
Mindenki tömjénezi a 80-as évek horrortermését, pedig az előző évtizedekben sokkal érdekesebb, értékesebb darabok készültek a horror műfajában.
0
2010. június 15., kedd 0:49
Hát nem tudom...Ennyiért nem kell.Miért nem drágább?  :D
0
2010. június 14., hétfő 22:44
És nyilván nagyon sok pénzbe került az angol háromlemezes, és nyilván eredeti nyelven nézed, mert nagyon vágod az angolt. Tudjuk, tudjuk és tudjuk....
0
2010. június 14., hétfő 22:23
még jöhetnének:

sziklák szeme, a régiek
i spit on your grave
sleepaway camp 3
friday the 13th 9
antropophagus
absurd
blood feast

stb...
0
2010. június 14., hétfő 22:11
Na jó, az angol háromlemezes kiadást nem helyettesíti, de kiegészítőnek megteszi.

Viszont amit ezek után szívesen vennék, az a Return to Sleepaway Camp (2008) c. trashfos, ami az egyik legokádékabb szar film, amit életemben láttam, de annyira iszonyat mód szórakoztató, hogy három pizza és öt sör mellé minden társaságnak maximálisan ajánlom! :)
0
2010. június 14., hétfő 22:11
Remélem egy-két olasz horror is bevállal ebből az időszakból a tisztelt kiadó.
0
2010. június 14., hétfő 22:03
Váratlan meglepetés!
0
2010. június 14., hétfő 22:00
Heh?

Mi van?
0