Keresés

Galaktikus támadás (Mokép kiadás) (DVD)

2019. szeptember 5., csütörtök 20:52
Vagyis: "Zaminski-fivérek"...
0
2019. szeptember 5., csütörtök 20:42
Egyetértünk, Ron az Időzsaruban úgyszintén briliáns a szociopata, dölyfös szenátor szerepében! S az egyik kedvenc filmes-gonoszom Aaron McComb.

De azt említik a második filmben, hogy a "Zane-fivérek" csupán mostohatesók voltak.
0
2019. szeptember 5., csütörtök 20:14
20 éve azért jó kis B-movie-s thriller volt. Manapság tényleg nem hat nagy számnak. Ron Silver alakítása viszont briliáns és mondhatnám viszi a filmet - akár csak az Időzsarut.
A második filmben engem midnig az zavart hogy lehettek tesók Zane-el, ezt sehol nem magyarázzák el a filmben.
0
2019. szeptember 4., szerda 1:40
Helyenként kissé gagyi (az űrlények megvalósítása, s az effektek) és uncsi, kb. tévéfilm-kategóriás sci-fi ez, Charlie "bácsival". Fura, de sajna számomra nem volt meg benne a földönkívüli-témájú mozikra jellemző, paranoid, ám izgalmas, és olykor hátborzongató hangulat sem; s bevallom, hogy a szerintem (is) felesleges, eme első mozihoz képest meg egyenesen szar második résszel viszont -érdekes módon- már jobban "elvoltam"... mégha abban csak egyetlen ocsmàny, ember-álca nélküli idegen volt is. Mindenesetre Ron Silver szereplése -ebben a filmben is- remek!
0
2010. augusztus 31., kedd 22:16
Kicsit már kezd tele lenni a padlás azzal, hogy mindenki a piaci helyzetre hivatkozik, amikor egy-egy kiadás minőségével problémák adódnak...
0
2010. augusztus 31., kedd 21:35
Germániában kiadta a Kinowelt anamorf képpel, pár évvel ezelőtt.
0
2010. augusztus 31., kedd 21:22
Ha jól tudom ebből a filmből talán sehol a világon nem adtak ki rendes, anamorf szélesvásznú verziót. Korábban kutattam ezt és a folytatását is eBayen és mindenfele. De szinte minden kiadás 4:3 PS (netán Full Screen) vagy Letterbox formátumú. És a film eredeti negatív képarány 1:37.
Szóval, mint a sokat vitatott 1986-os Transformers rajzfilm állítólag szélesvásznú verziója, lehet e filmnél is csak kitakarással létezett.
0
2010. augusztus 31., kedd 19:03
Annyi elmondható, hogy e filmből a 4:3-as képű angol kiadás nyitott transzferű (vagyis nem kizárt, hogy a korábbi hazai, Mirax-verzió is az lehetett), tehát amennyiben a MOKÉP-változaton szélesvásznú a film, akkor természetes, hogy az alsó-felső rész kitakarásával lehetett elérni a film moziban is vetített, eredeti szélesvásznú képarányát.
0
2010. augusztus 31., kedd 18:48
Kedves fórumozók!

Amikor ezeknek a filmeknek a jogai hozzánk kerültek, akkor úgy döntöttünk, hogy bár nem filmtörténeti remekművekről van szó, mégis sokan szeretjük ezeket a filmeket, ezért megpróbálunk a korábban megjelent hazai változatoknál képileg, hangilag és ahol lehet, extrák tekintetében is többet nyújtani. A lehető legjobb anyagokat rendeltük be külföldről, hivatalos forrásból a filmekhez, ennél jobbat tudomásunk szerint máshol sem lehet kapni. Ha ez ennek ellenére valakinek nem tetszik, az szíve joga, meg a Blu-ray korszakban akár még nyilván igaz is lehet, de azt mindenképpen szeretném visszautasítani, hogy kvázi azzal vádolnak minket, hogy sufni tuning módszerekkel, korábbi magyar kiadásról „lelopva” készítünk DVD-t, mert ez már kimeríti a szakmai jóhír megsértésének fogalmát. Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült mindenkinek a kedvére tennünk, de megpróbáltuk, és nem gondoljuk, hogy ezekből a filmekből más jobb minőségű kiadványokat tudott volna készíteni Magyarországon, főleg olyan piaci helyzetben, mint amilyen itthon van.
0
2010. augusztus 29., vasárnap 21:54
Olvasd csak el a Száguldó bosszú adatlapjára írt megjegyzéseket! Sajnos az sem tökéletes.
0
2010. augusztus 29., vasárnap 20:53
Van itt egyéb gond is:

"Kedves Filmrajongók!

Összevetettem a korábbi Mirax kiadás és a mostani Mokép verzió képanyagát, s meglepő felfedezésre jutottam. A Mirax az eredeti (vélhetően szélesvásznú) mozikópiát 4:3-as képarányra butította le. Nagyon vártam az új Mokép kiadást, hiszen a borítón 1.85:1 képarányú, vélhetően több képi információt tartalmazó, szélesvásznú képméretet ígért. Ezzel szemben a két kópia azonos képkockáit összevetve azt tapasztaltam, hogy az Mokép a korábbi Mirax 4:3-as változat további butításával, elektronikus maszkolásával állította elő a "szélesvásznú" képkivágást, s így az új kiadás képtartalma még kevesebb információt hordoz a régi Mirax verziónál. A képbeállítások most még szűkebbek, a korábbinál is zavaróbbak.
Azt gondolom, hogy e meglehetősen inkorrekt megoldás méltatlan egy olyan nagymúltú filmes céghez, mint a Mokép. A következtetések levonásával akár a fogyasztók megtévesztéséig és tudatos megkárosításáig is elmehetnék...

Üdvözlettel:
Professzor"

Remélem, hogy Mokép Sajtó jön és villámgyorsan cáfol! Mert ha ez tényleg így van, akkor nagy gáz van... lesz...
0
2010. augusztus 27., péntek 12:08
A borító szerint nincs rajta angol DTS, de remélem csak elírás.
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2010. július 26., hétfő 16:56
Köszi az infót! :-(

Na nem mintha olyan egetrengetően szuper filmalkotás lenne, de mégis csak két része van...
0
2010. július 26., hétfő 16:53
Közeljövőben (idén) tőlünk nem valószínű.
0
2010. július 23., péntek 18:10
Köszi az infót! :-D

Második rész is jön majd esetleg?
0
2010. július 23., péntek 17:46
A film végleges specifikációi:

Hang(ok): magyar (2.0), angol (5.1 és DTS)
Felirat(ok): magyar
Képarány: 1,85:1 (16:9)
Extrák: Így készült... (magyar felirattal), képgaléria, előzetesek
0
2010. július 21., szerda 16:22
Ezek jó specifikációk. Kár, hogy nem végleges. :(
Lemondok a DTS-ről az anamorf kép javára. De remélem rendes Dolby 5.1 lesz. Mert a Miramaxosnál nálam csak sztereó van, mint olvastam nem csak nálam.
0