Kösz, hogy szóltál. Komolyan, nem vagyok még "kék", de muszáj vennem egyet belőle. Előbb-utóbb át fogok állni úgyis...
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra? - Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2010. szeptember 3., péntek 17:46
5023
aki még szeretne rendelni gyorsan tegye, mert már visszaszámláló is van!!!
0
2010. szeptember 3., péntek 17:44
8851
Én a megjelenéskor vettem meg, és már eleve nem tartalmazott füzetkét.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2010. szeptember 3., péntek 17:41
52685
Szerintem inkább szégyellje magát az, akit érint. Gusztustalan ez a (de)generáció.
most posts by TM
0
2010. szeptember 3., péntek 17:36
13392
Egyébként (annak ellenére, hogy nem vagyok BTTF-rajongó) azért szégyellem magam, hogy eme tartalmas és szép exkluzív kiadás kapcsán született százkilenc hozzászólásnak csak elenyészően kevés része szól igazi örömről, vásárlói elégedettségről, a kedvenc film(ek) iránti rajongás kifejezéséről, a megnyilvánulások túlnyomó része ötezerszer áttárgyalt kerülgetése a már szánalomszámba menő "miért olyan drága", "bezzeg", és "az angol amazonon" kezdetű témáknak, melyeket a magam részéről már kurvára unok.
Továbbá biztos vagyok benne, hogy a rendelések többségét olyan (számunkra ismeretlen) felhasználók adták le, akik nem tudálékoskodni, értetlenkedni, vagy nyavalyogni, hanem vásárolni járnak ide.
0
2010. szeptember 3., péntek 17:30
6925
Szerintem 3500-4000 Ft. egy DVD reális ára. Én enyiért vásárolom az itthon piacra nem került,viszont magyar feliratos filmeket a Kulturbarlangban.
0
2010. szeptember 3., péntek 17:21
52685
Csakhogy nem készpénz, hogy a moziban látott feliratot vagy szinkront (főleg ha nincs is) használják fel később. Ugyanis mások állítják elő a mozikópiánál, s mások a hordozókon. Ékes példája ennek a Mamma Mia! dvd-n elqrt felirata.
most posts by TM
0
2010. szeptember 3., péntek 17:19
13392
A felirat készítését a stúdió a hazai forgalmazótól teljesen függetlenül rendeli meg és készítteti el, sokszor a szinkron is eképp történik. Ha véletlenül egy mozis szinkron kerül a Blu-rayre, na bumm, ott esetleg van egy kis haszon is. Nézd már meg, hány BD jelent meg nálunk, és abból melyik cím volt a moziban szinkronizálva. Az 5%-ról beszélünk.
Igen, a jogdíjat minden országnak ki kell fizetnie - kivéve, ahol a stúdió önálló képviselettel van jelen, de akard már megérteni, hogy teljesen más ár születik, ha ezt a jogdíjat és az összes említett költséget 20-30 ezer eladott lemezre, 500-600 lemezre, és hetvenöt darab lemezre vetítjük.
0
2010. szeptember 3., péntek 17:19
17243
Igen, a mozis szinkront is ki kell fizetni. Sőt, ha nem ugyanaz a forgalmazó DVD-n, mint moziban, akkor többszörösen.
0
2010. szeptember 3., péntek 17:18
17243
A szinkront és a feliratot a stúdió gyártatja le egy (jó esetben) magyar szinkronstúdióval - a magyar forgalmazótól függetlenül. Ezt ezek után a forgalmazónak jó erős árfolyamon ki kell fizetnie. A függetlenség miatt van az, hogy sokszor már megjelenés előtt hónapokkal lehet találkozni magyar szinkronos kalózrippekkel, néha olyan kiadványokon, melyeknek még nincs is hazai forgalmazója, lásd DISTRICT 9.
0
2010. szeptember 3., péntek 17:04
291
a felirat és szinkron ugyanúgy elkészül a mozira, dvd-re.
0
2010. szeptember 3., péntek 17:02
291
A jogdíjat minden országnak ki kell fizetnie.
A feliratot és szinkront gyanítom mi gyártjuk le, nem egy koreai kisgyerek fordítja őket és mondja fel :), amit aztán mi készre kiküldünk egy dts, dolby hangsávként gyanítom egy verbatim dvd-r-n. Ezért akkor mégis milyen gyártási költséget fizetnénk?
Én igazából még mindig nem látom azt a költséget, amit más ország ne fizetne ki.
A darab költség meg megint olyan, hogy legyártanak 4 országra 1000 db-t és abból mi átveszünk 100-t, akkor mi a gyártási költség tizedét fizetjük ki, ennyi.
0
2010. szeptember 3., péntek 15:10
13392
Amint az oroszoknak, cseheknek, szlovákoknak legyártott BD átlépi az országhatárt, a hazai forgalmazónak még a polcokra rakás előtt, nulladik lépésként máris ki kell fizetnie a stúdiónak a film forgalmazási jogdíját, a ránk eső gyártási költséget, valamint a magyar szinkron- és feliratkészítés költségét. Mindez egy kicsivel több pénzbe kerül, mint egy egyoldalas színes lap. Míg a nagyobb piacokon mindez a költség nagyobb eladott példányszámra oszlik el, addig ezt nálunk 50-100 darabra kéne elosztani. Nekem nem az a kérdésem, miért drága egy Blu-ray lemez, hanem azon csodálkozom, hogy valaki foglalkozik ilyesmivel nálunk.
0
2010. szeptember 3., péntek 15:03
291
Nem olvastam végig az egészet, mert tényleg minden kiadásnál ez van DE - a dvd-k lehet hogy kint és itthon ugyanannyiba kerül de, míg itthon bd 2,5-3x magasabb áron fut, kint max egy ezressel drágább. - 50-100 db fogy egy bd-ből. csak uazt a bd-t legyártják ám az oroszoknak meg a cseheknek, meg a szlovákoknak is, ami azért nagyobb piac ám. Az itthoni kiadás kb annyival több, hogy a digipak mellé kapunk egy magyar egyoldalas színes lapot amin rajta van a tartalom. Nehogy már ez dobja meg úgy a költségeket.... - amúgy meg tőlem egész Európára gyárthatnák uazt a lemezt, engem nem zavar hogy a magyar mellett van francia, német, spanyol, holland, akármilyen nyelv. Feliratból biztos ráfér mind, hangból meg én azt mondom eredeti plusz 5 nyelv lefedi Európát. Simán ki kell küldeni itthonról egy lefordított feliratot, meg egy itthon legyártott hangot és kész, majd Honoluluban elkészítik a lemezt, az már nem érdekel. - arról amúgy nem beszélve, hogy kint a magyar feliratos film kerül ám harmadába az itthoni árnak, szóval... Egy jerry maguire kint 3e itthon még láttam 7-8e-rt. Uaz a lemez. Black hawk down szintén. Avatar szintén kint a németeknél fele annyi volt megjelenés napján mint nálunk. Itt nincs gyártási költség különbség, UAZ a lemez. Ezt idealizálja meg nekem vki.
0
2010. szeptember 3., péntek 14:55
1453
ez értehető, akkor csak én néztem el biztos... a PoP steelbook bd-t is :( okés nem vonok le következtetést "1-2" kiadásból ;)
0
2010. szeptember 3., péntek 14:15
17243
Sőt, még a szinkron ára is iszonyatosan megdobja a kinti DVD-k árát, ami nélkül szóba sem állnak a kiadvánnyal. Sőt, náluk is rekordokat döntöget a kalózkodás, meg ott is néhány ezer eladott példányra kell szétosztani a költségeket, szóvak még szép, hogy drágábbak náluk a DVD-k, mint nálunk.
0
2010. szeptember 3., péntek 14:06
1453
az az egy kiadás 1400el drágább, a másik meg 600 al? ok futottam :) na és? ja mondjuk számít mert 200ft-ért valaki az anyukáját is eladná :P ok megadom magam, nagyon drága kinn a dvd :D
0
2010. szeptember 3., péntek 14:04
1453
tudok angolul, mégis beszélgetek mindenkivel a saját nyelvemen is :)
0
2010. szeptember 3., péntek 14:00
52685
Na, ennek fuss neki mégegyszer.
most posts by TM
0
2010. szeptember 3., péntek 13:58
1453
mért drágább? egy kiadás, amúgy ugyanannyiba kerülnek :)
a 2rész mi??? nem tudom mért emlegeted ezt a kommunizmust mindig, hogy jön ide? valami beidegződés mint nálam a hasonlítgatás? akkor nincs baj :)
0
2010. szeptember 3., péntek 13:54
52685
Nekem ebből a sok kommentedből az jön le, magad sem tudod már, hogy mi ellen és mi mellett érvelsz. Ne adjanak ki lemezt, mert itthon drága és a kiadók sírnak, közben meg kiderül, hogy kint drágább, plusz még rárakódik a poastaköltség. Most akkor kinek éri meg és kinek nem, ki nyavalyog és ki nem, hol éri meg és hol nem? Csak ezt a ki mennyit keres-dumát hanyagoljuk, mert ennek megint olyan kommunizmusba révedés színezete van, ráadásul annyira relatív és szubjektív, hogy általános hasonlítgatásokra alkalmatlan. Különbségek mindig is voltak és lesznek.
most posts by TM
0
2010. szeptember 3., péntek 13:52
17243
Meg kell tanulni angolul és akkor nem kell csépelni a szót, fogyatékosokkal beszélgetni, stb.
0
2010. szeptember 3., péntek 13:48
1453
ja annyi, a robin hood is 9.99 3600FT nálunk 3000.- hatalmas különbség! és ingyé postáznak :) otthonra ugye... na akkor a központi fő kédés: egy angol melós hány darabot tud venni, ha heti 400font-ot keres, és egy magyar proli mennyit ha havi 400fontot?(jobb esetben se) az árányokra mi jön ki? hol van ez arányban?sehol.a lényeg már amit mondtam, de az értetlenek és fogy. kedvéért megismétlem: szócséplés és felesleges hasonlítgatni! ez luxus nekünk ;) ennyi :D
0
2010. szeptember 3., péntek 13:30
4792
szerintem a mostani itthoni új megjelenésű dvd árak tök barátságosak. Régen vettem utoljára filmet, de a napokban néztem offline boltban új 2 melezes megjelenéseket mint a titánok harca is és tök reális az ára.... a baj inkább az, hogy a szemem hozzászokott a jobb minőséghez így a BD-t venném meg, de sok film esetében mint ez is nekem drága ezért a filmért, így meg vegyem meg a bdt ami szarabb minőség? :D szal mérlegelni mindig kell....
0
2010. szeptember 3., péntek 13:20
17243
Prince of Persia: nálunk 2.990 Ft, Angliában még az amazonon is 13 font (kb. 4.400 Ft). Megnézzem a másikat is?