Keresés

milyen zenét hallgatsz?

2011. november 19., szombat 13:14
0
2011. november 19., szombat 10:57
Esetemben a hazai-külföldi viszony pont fordítva van, ettől függetlenül logikus, amit írsz, megértelek. Arra kívántam csupán rávilágítani, hogy az árakat szabó ilyen-olyan szervezeteknek és velük együttműködő forgalmazóknak abszolút nem érdekük bővíteni a cd-eladások piacát - a top 10 aljára 75 példánnyal bekerülni? Vicc.
0
2011. november 19., szombat 10:53
Egyébként meg nem sajnálom a 3-4ezer forintot attól a tucatnyi hazai előadótól, akiknek a lemezeit kivétel nélkül mindig megveszem. Tudom, hogy cserébe minőséget kapok, és nekem ez az üzlet így korrekt. A külföldi, világhírű, mindenhol terjesztett lemezek nyilván hamarabb megtérülnek stúdiónak és előadónak egyaránt, de ez meg nem igazán érdekel, mert nagyon elvétve veszek külföldi zenét, akkor is általában a limitált dolgokat, ahol meg aztán megint nincs értelme olcsóbbságért perelni. Kevesebb "nem gyári" zeném van, mint filmem.
most posts by TM
0
2011. november 19., szombat 10:47
:)

Őt végignéztem tavaly, nem volt rossz, de nem vágyom rá mindennap. :)
0
2011. november 19., szombat 10:45
Renátát nyugodtan töltsd le, mivel Tolvaitól lopni nem bűn. :)
most posts by TM
0
2011. november 19., szombat 10:32
Azt írja a cikk, hogy "számoljunk az alacsony, 2000 Ft-os átlagárral". Igazából nem tudom, hol és milyen cd-t kap az ember kétezer, illetve ha ez az átlagár, akkor ezer-ezerötszáz forintért. Oké, Tolvai Renáta lemeze 1990 Ft volt, de Tolvai Renáta lemezt nem veszek. Minden alkalommal, amikor olyan boltban járok, végignézem a kínálatot, hogy azt a huszon-harminc albumot, amit elejétől a végéig szívesen hallgatok itthon mp3-ban, van-e "kedvem" legalizálni, de azokért a korongokért, melyeket szeretek, 4490 Ft-ért indul az árazás. Most nem azt mondom, hogy legyen minden ötszáz, de a fent említett Renáta-árszinten az ember nem azt érezné, hogy "úúú, ezen az áron ezt a rajongóknak szánták", hanem a magam részéről kétezerért egy-két olyan korongot is bedobnék a kosaramba, melyről csak 3-4 számot ismerek/szeretek. De így, ha két lemezt akarnék venni, kilencezer Ft-ot kéne fizetnem, az meg majdnem egy BD3D lemez ára, szóval kösz, nem.

Persze ennek is megvan az oka - Jeszenszky és bandája, illetve a hazai zenekiadók "élnek boldogan", ahogy Musinger (kis?)asszony is megaszondta, hisz ha nem vesz a magyar cd-t, akkor a kiesett pénzt beszedik az USB-eszközökbe és a hordozható tárhelyekbe épített ilyen-olyan járulékkal. Akkor mi a valagtól lenne olcsóbb a cd? Hát nem is veszek itthon.
0
2011. november 19., szombat 10:08
http://index.hu/kultur/zene/2011/11/19/mp3_kills_the_cd_star/

Itt jegyezném meg, hogy nem 4-5000 Ft-oknak megfelelő összeget kellett volna kérni a kb. 8-10-12 számot tartalmazó albumokért, akkor talán vették volna / vennék is az eredeti zene CD-ket még úgy is, hogy átalakul a zenehallgatási fogyasztás és nem kellene tárolniuk drágán meg megsemmisíteniük. A DVD is lement 990-ra akkor ez miért nem?
0
2011. november 19., szombat 9:12
Tegnap este bele is vágtam a frissen szerzett filmek megnézésébe.

0
2011. november 17., csütörtök 13:29
0
2011. november 15., kedd 16:22

0
2011. november 14., hétfő 7:10
0
2011. november 14., hétfő 0:52
Közben beugrott még a Mille Petrozza vezette Kreator is, amely szintén egy jóhaver favoritja volt. A Betrayer című számra emlékszem, meg az azt követő Coma of Souls albumra. Na meg arra, hogy a trash-re bukó haverom egyik napról a másikra U2-fan lett, ami miatt sokat cikiztük őt. :)
most posts by TM
0
2011. november 14., hétfő 0:42
Őket megnéztem volna én is, további statisztikalerontással kísérve. :)
most posts by TM
0
2011. november 14., hétfő 0:07
Cyco Mikoval a tavalyi WestBalkános koncertjükön sikerült végre farkasszemet néznem, és azt kell mondanom, zseniálisak voltak élőben (is). Visszajött a tinédzserkorom, pedig őket pont viszonylag későn, talán már a húszas éveimben ismertem meg. Mégis, beépültek az alapvető zenei hatások közé, és a mai napig nemhogy vállalhatónak, de frissnek és érvényesnek találom amit műveltek/művelnek.
A "fejkendős lófarok és térdzokni közé eső tetoválások száma" mutató pedig 100%-on lett volna, ha én meg a cimborám nem rontjuk le a statisztikát. :)
0
2011. november 13., vasárnap 23:23
A 90-es évek elején hallgattunk rengeteg Mike Muirt a ráckevei lakatlan szigetes sátorozások során. Mellette az Anthrax volt még közkedvenc, na meg kapcsolódó zenekarként a Public Enemy. Megadeth is sokszor bömbölt a magnóból, akkortájt jött ki a Rust In Peace, valamint a Pantera is, akiktől meg a Vulgar Display of Power volt a kedvencem. Sepultura is bejátszott, na és persze a Metallica is, de őket még egy még korábbi haveri körben szerettem meg még a 80-as években. Aztán ahogy kezdett szétesni a gyerekkori csapat, elmúltak a közös naralások, úgy kezdett el-elmaradozni a zenei palettámról a kemény zene, a grunge bandákat még egy ideig követtem, de azokból is talán a Pearl Jam zenéit ismerem, na meg néha egy két agyszaggatót (mondjuk S_ystem of A Down) előveszek, ha tombolhatnékom van. De azért szőrmentén igyekszem képben lenni, hogy  ha összefutunk régi haverokkal, ne legyen ciki, hogy nem vágom a zenei ízlésüket. :)
most posts by TM
0
2011. november 13., vasárnap 20:15

Az Anathema egyszerűen gyönyörű.... Rég hallottam ennyire szép zenét, pláne egy hajdani hörgős zenekartól. Akár filmscore-nak is elmehetne..

Egy kis ízelítő:

Az Iced Earth az új énekessel is kiváló, bár talán kevésbé epikus.

A Metallica és Lou Reed közös lemeze viszont nagyon nehezen befogadható. Elsőre értékelhetetlen.

0
2011. november 13., vasárnap 14:54
X-DDD

Meseszép festmény! :-)))
0
2011. november 13., vasárnap 12:36
Ó, az öreg Max bármikor jöhet, hogy a szétzúzott világ romjaiból törzsi tüzet rakjon a nappaliban. :)
0
2011. november 13., vasárnap 9:20
:-))))

És ehhez mit szólsz?

0
2011. november 13., vasárnap 4:03
Dragon, az utóbbi négy "lemezajánlóddal" (Zenebutik-zenehíd) nagyon betaláltál!
0
2011. november 12., szombat 23:30
0
2011. november 12., szombat 18:42
0
2011. november 11., péntek 19:35
0
2011. november 11., péntek 16:08
A múlt héten érkezett:

0
2011. november 11., péntek 16:07
A múlt héten érkezett: