Keresés

milyen zenét hallgatsz?

2005. szeptember 7., szerda 22:20
Loreena McKennitt: The Mask and Mirror
0
2005. szeptember 7., szerda 22:08
0
2005. szeptember 7., szerda 18:28
Én aDark Side of the Moon-t is szeretem. :-)
De azért Cseh Tamás az Cseh Tamás. :-)))
0
2005. szeptember 7., szerda 12:07
Jeff Buckley-Grace
0
2005. szeptember 7., szerda 12:00
0
2005. szeptember 7., szerda 11:26
Arra emlékszem, hogy mindig vártam, mikor jön a "helikopteres", meg a "csilingelős" rész, már ami a Pink Floydot illeti. Nagyon tetszett az egyik szám címe, ha jól emlékszem "Óvatosan bánj a baltával, Jenő!" Mellette ment még Queen is, slágeresebb zene révén azt hamarabb megszerettem. Az évek során aztán megtanultam értékelni Floydot, az egyik kedvencem.
most posts by TM
0
2005. szeptember 7., szerda 9:56
No látod, ez érdekes, mert a Pink Floyd is állandóan műsoron volt a nővéremnél, de tőlük mégse ment el a kedvem. Lehet, hogy azért, mert nem értettem a szövegeiket?
Kedvenc zenéim egyébként a Floydtól azok, amelyek a ZABRISKIE POINT-ban szólnak, meg a JULIA S DREAM, bár tudom, hogy általában a THE WALL albumtól esnek extázisba a rajongók.
0
2005. szeptember 7., szerda 9:52
Cseh Tamást? Én, aki Donna Summer és Amanda Lear emlőin nevelkedtem? Sajnos csak képletes értelemben... :))
0
2005. szeptember 7., szerda 8:35
Erre mást nem lehet mondani, csak annyit, hogy remek!
A Phantom of the Opera az egyik legjobb szám a korongon, de
nekem leginkább az End of all hope jött be. Dinamikus, kemény,
de mégis "lágynak" ható dallamaival. A női énekhang nagy ötlet volt! :)

0
2005. szeptember 7., szerda 1:20
Cseh Tamást én is az idősebb testvér révén ismertem meg. Engem azonban nem zavart, hiszen szövegcentrikus kisgyermek révén díjaztam, hogy annyi borzalmas, ráadásul érthetelen szövegű Pink Floyd, Nazareth, stb. zene után valami olyan szól, amit értek is! Akkurátus ember lévén, lejegyzeteltem az összes dal szövegét a helyre kis írásfüzetembe, és mentem ki a többnyire lábtengózó barátaimhoz terjeszteni a kultúrát! Szomorúan tapasztaltam, hogy nem vevők Cseh Tamás munkásságára, pedig akkor már - kilencéves fejjel - kívülről fújtam az egész albumot! A barátságom e zenével mindmáig megmaradt, Bereményi szövegei kötetbe szedve is megvannak!
most posts by TM
0
2005. szeptember 7., szerda 0:56
Fieldnek szeretettel:

Cseh Tamás : Dal a ravszdi Shakespeare William-ról

Hol volt és hol nem volt, Dániában
Egy királyfi, aki egy szép napon,
Hogy leplezze titkát, mely rosszra vinné,
bolondot mímelt, ó borzalom.

Bolondok között így lévén józan,
Mérgezett kardba ütközött;
S trónjába nyugodt urak beültek
Székelvén béke és harc között.

Ám e királyfi úgy hala meg,
Hogy adának néki díszsírhelyet.
És eme sírt, ó borzalom
Láthatni ma is a színpadon.

Refr:
E kies hazában mutass nekem
Egy oly nagy ravaszt, mint Shakespeare William!
E kies hazában mutass nekem
Egy oly nagy ravaszt, mint Shakespeare William!

Egy sötét éjjel neje nyakára
Helyezte kezét egy mór vezér,
S belőle végén a szuszt kinyomta,
A látványt így nem zavarta vér.

Látjátok, micsoda kacskaringók
Jellemzik szívünk útjait.
Vacogva sandítunk tükreinkbe,
Hol a kulcs, mely minden zárt kinyit.

Itt állunk úgy, mint a mór vezér
Magunk kifosztva másokért.
Itt álunk és a szánk nyitva van:
– Ez aztán tud, ez a Sekszpír Viliam!

Refr:
E kies hazában mutass nekem…

Valószerűtlen púpot a háton
Valószerűvé tenni kell.
Méghozzá úgy, hogy világnak hátát
Hajlítni kell egy púpig el.

És ha egy gigászi gerinc is hajlik,
Richard-nak púpja nagy mintát követ.
Meggörbedt időben meggörbedt férfi
Legelső divatfi még lehet.

Viszkető háttal bámuljuk őt,
Idők hajlását felismerők,
Mert Richard király a nagy vég előtt
Négy felvonásra divatba jött.

Refr:

És tükrünk szétszórt szilánkjait
Shakespeare úr ragasztja, foltozza itt.
Mi itt állunk és a szánk nyitva van:
– Hogy miket tud, ez a Sekszpír Viliam!

Refr:

E kies hazában mutass nekem,
Egy oly nagy ravaszt, mint Shakespeare William, William!
most posts by TM
0
2005. szeptember 6., kedd 23:09
Field!!!!!!! Már megint nem egyezik az ízlésünk? AZt hittem, te biztosan szereted Cseh Tamást! :-(((((((((((
0
2005. szeptember 6., kedd 22:19
"...mondjuk én ideteszem, te meg most odaállsz
aztán meg én állok oda, de akkor te már megint idetetted!
Á-há, á-há!" :)
most posts by TM
0
2005. szeptember 6., kedd 22:17
Na, ha valamivel ki lehet engem üldözni a világból, az Cseh Tamás lemezei! Nővérem anno annyira imádta, hogy egymás után rengetegszer lejátszotta egy-egy számát. Amikor már 50. alkalommal üvöltött a szobájából, hogy "E kies hazában mutass nekem, oly nagy ravaszt, mint Sekszpír Víliem", akkor közel jártam ahhoz, hogy
a) áramtalanítsam a lakást
b) laza eleganciával ráüljek a lemezre, majd sűrűn exkuzáljam magam a malőr miatt.
0
2005. szeptember 6., kedd 22:14
Azt az albumot is szeretem, különösen a B oldalt. :-))) A Tangó tényleg nagyon jó. Akkor biztosan ismered a Fehér babák lemezről a Rubinpiros tangót! Az valami zseniális, szintén. :-)))
0
2005. szeptember 6., kedd 22:12
Az én kedvencem tőlük az "Antoine és Desiré" album. Arról is a "Tangó" című dal. Édesdanyámmal rengeteget hallgattuk egykoron a hosszú téli estéken.
most posts by TM
0
2005. szeptember 6., kedd 22:09
Cseh Tamás: Fehér babák takarodója (1979)

Egyszerűen imádom Cseh Tamás zenéjét Bereményi Géza szövegeivel. Az életnek nincs olyan része, amire még ne találtam volna bennük példát. Nagyon érzékeny, őszinte és költői szövegek Cseh Tamás dallamos zenéjével és érdekes előadói stílusával vegyítve. Mindenkinek ajánlom, aki szereti a mély, elgondolkodtató számokat. Ha élőben látja az ember, az persze még ad hozzá egy pluszt! Utánozhatatlan!!!
0
2005. szeptember 6., kedd 19:16

0
2005. szeptember 6., kedd 17:14
:-)))) Hagyd, a számok attól úgysem változnak, kit érdekel, hogy egy betű rossz helyen van!
"isztambuli kupleráj" :-))))))))
0
2005. szeptember 6., kedd 17:12
Most égek, mint egy isztambuli kupleráj... :)) Az összes írott cd-men javítanom kell a tracklistát a hülye Eurythmics miatt! :)))
0
2005. szeptember 6., kedd 17:09
Nem, nem kedves Field! Jó, hogy észrevetted, hogy hiba van, de hibásan javítottad az elgépelésemet.  A helyes megoldás: EURYTHMICS. :-))) De jó volt végre kijavítani a szerkesztőt!!! :-))))
Egyébként nem tudtam, hogy A Bananaramas csaj volt a felesége. Szólóban is szerettem Annie Lennox-ot, amíg nem lett már nekem is túlságosan elvont. Ha nem is számai, de a klippjei kicsit már olyanok voltak, mintha nem teljesen lett volna normális bennük. :-)))
0
2005. szeptember 6., kedd 15:37
A "Here comes the rain again" az első klipek egyike volt, amit valaha láttam (Thomas Dolby, Cars és társaik mellett) , ott szerettem meg a duót. Több lemezük is megvolt, Dave-től a Candy Dulfer-es "felelgetőst" szeretem még nagyon "Lily was here", valamint díjazom egyéb háttérmunkásságát is, például a 3. Anastacia albumon végzett áldásos ügyködését, hogy mást ne említsek!
most posts by TM
0
2005. szeptember 6., kedd 14:57
Na végre, kijavíthatom az angoltanárnőt! Az együttes neve helyesen: EURHYTMICS. :))

Én is ezt a számukat hallottam először, bár Lennox és Stewart korábban THE TOURISTS néven is zenéltek, például Dusty Springfield I ONLY WANNA BE WITH YOU című örökzöldjét prezentálták. Annie Lennox szólóban is nagyon jó volt, s Dave-nek is volt egy-két jó szólószáma. Tudtad, hogy Siobhan (BANANARAMA, SHAKESPEARE S SISTERS) volt a felesége, akit Natalia Irgumburgumra (aka Imbruglia) cserélt le?
0
2005. szeptember 6., kedd 14:50
Eurytmics: Love is a stranger
Nagyon szerettem őket!!!! Annie Lennox egy istennő!
0
2005. szeptember 4., vasárnap 22:14
király vagy

dinosaur jr - goin  home
0