Ja, hogy témánál maradjunk, ezt a koncertet közvetlen a szinpadról rögzitették kézikamerával, kb. 1 méterre az előadóktól, az elejétől a végéig. :)
0
2005. július 24., vasárnap 12:05
1431
És előfordult olyan is, hogy a biztonsági ember vette kezelésbe az énekest. ; ) (Lásd: Nirvana 91-10-19-es Dallas-i koncert)
0
2005. július 24., vasárnap 12:04
1431
Csak nem a Pantera koncertra gondolsz?
0
2005. július 24., vasárnap 12:02
1431
Már bocs, de én még rohadtul nem láttam olyan jegyet, amin ez fel lett volna tüntetve. .-)
0
2005. július 24., vasárnap 11:04
2178
Az más, ha pl. a biztonságiak szólnak valakinek akinél ott a kamera, hogy tegye el, vagy ha rajta van a jegyen, hogy tilos, de lejönni a szinpadról és verekedni, az bunkó viselkedés!
0
2005. július 24., vasárnap 2:24
2682
Arnold, én megértem a te véleményedet is és Axl cselekedetét is. Nekem is van rengeteg Green Day koncert felvételem. Az egyiken PL. Billie Joe (énekes) elveszi a kamerás sráctól a kamerát, belevigyorog majd visszadja neki. Amúgy a Green Day koncertjegyemre rávan nyomatatva, hogy kamerázni stb. tilos, de a srácok nem veszik zokon. Axl nem szereti ezt, tudomásul kell venni és, ha szépen megkér, hogy tedd le, le kell tenni és nem ellenkezni és folytatni a felvételt. Meg kell érteni ezt is.
0
2005. július 24., vasárnap 1:50
2178
Láttam már olyat is, hogy az énekes nekiment a biztonságiőrnek, mert az az egyik rajongót kezelésbe vette. :]
0
2005. július 24., vasárnap 1:47
2178
Ez kabaré volt? Ha igen, akkor ezt megértem, mivel az illető lehetett pl. újságíró is... Ez viszont akkor megint más kategória, mint egy koncert.
0
2005. július 24., vasárnap 1:44
52685
De ennek a szabálynak a betartását egyébként sem a színpadról kellene betartatni, hanem a bejáratoknál...
most posts by TM
0
2005. július 24., vasárnap 1:41
52685
Az lehet, de elvileg az is tilos volt! Mondjuk az már alkat kérdése, hogy ki szalad le a tömegbe ezért verekedni! Hofi például a szemem láttára hagyta félbe az előadást, lement, elnézést kért az emberektől akiket felállított, a sor közepén ülőtől elvette a magnót, majd a színpadra hajította! Persze ripityára törött. Az illetőt előadás után kártalanította. Pedig az ő szövegeit kívülről fújta egy ország! De rendnek lenni kellett...
most posts by TM
0
2005. július 24., vasárnap 1:36
2178
Mint ahogy azt már említettem, voltam olyan koncertenken, ahol kameráztak és a zenekart k****ra nem izgatta...
0
2005. július 24., vasárnap 1:33
790
Hy !
Hallgat itt valaki rajtam kivűl, Semmi komoly-t, vagy Buttholes-t ?
0
2005. július 24., vasárnap 1:24
52685
Jó estét, sziasztok! Az hogy egy koncerten vagy egy színházi előadáson illik, lehet, engedélyezett-e kamerázni, ahhoz vajmi kevés köze van annak, hogy később lesz-e belőle dvd megjelenés! Ez a dolgok rossz megközelítése! Tudomásul kell venni, hogy egy ilyen előadás a fellépő művészek szerzői joga alá esik, és ebből kifolyólag tilos rögzíteni! Ezt egyébként minden jegyre rányomtatják, nem hiszem, hogy újdonságot mondtam volna!
most posts by TM
0
2005. július 24., vasárnap 0:56
1431
Naná hogy az. A film teljesen más, ott kifejezetten magát a képi és hanganyagot adják el, a koncert viszont egy előadás, egy fellépés, olyan mintha szinházban kameráznék - más kérdés, hogy azt akár ki is adhatják később dvd-n - az már az ő dolguk. Majd ha annyira elszaporodnak a koncertdvd-k és ezzel arányosan a kalózkoncertkézikamerás dvd-k (itt megint óriási különbség van, egy rossz minőségű, egyetlen nézőpontos, zötykölödő kézikamera és egy profin rögzitett koncertanyag között), hogy utóbbiak ártani fognak az előbbiek piacának, majd megtiltják ezt is. .) De ezzel szerintem még bőven ráérünk.
0
2005. július 24., vasárnap 0:50
2178
gondoltam, hogy ide lyukadunk ki! :] ez azért más, mert a moziban játszott filmekről mindenki tudja, hogy előbb-utóbb kijönnek dvd-n. viszont az összes létező koncertet nem biztos, hogy kiadják. a kamerás pedig nyilván nem megy oda a zenekarhoz megkérdezni, hogy ez a koncert ki lesz-e adva dvd, mert akkor nem veszi fel. :] amúgy én is voltam már koncerten, és én még olyat sosem tapasztaltam, hogy megverték volna kamerásokat, vagy elvették volna tőluk a kamerát. ez számomra nagyon fura és röhejes!
0
2005. július 24., vasárnap 0:49
1431
A kettőnek egymáshoz köze nincs. Ennyi erővel pofán verhetne bármelyik járókelő, mert mondjuk amikor ott jártam (ha ott jártam volna), le mertem kamerázni az Eiffel tornyot (abból is lehet kalóz DVD-t késziteni Eiffel cimmel, ami megintcsak árt az Eiffel toronnyal foglalkozó filmeknek:).
0
2005. július 24., vasárnap 0:26
1872
Akkor a moziban is lehet kamarázni? Náccerű! :)
0
2005. július 24., vasárnap 0:23
2178
Na, igen de ez ÉLŐBEN vette fel és akkor még hivatalos dvd sehol sincs. Tehát, nem azt másolta le. Egyébként, az eredeti koncert dvd-ken a koncert több kamerával van felvéve. Tehát, ebből a szempontből, nem lehet összehasonlítani a kettőt.
0
2005. július 24., vasárnap 0:16
1872
1.) Ha az az ember már nem veszi meg a DVD-t, ezzel mittudom én hány cent/dollár veszteséget okoz a zenekarnak. 2.) A felvételből lehet kalózDVD-t készíteni, amely forgalmazásával már kicsit nagyobb bevételcsökkenést lehet elérni.
0
2005. július 24., vasárnap 0:15
2178
Egyébként, Axl reakcióideje kicsit lelassulhatott, ha csak a 14. számnál vette észre a kamerát... no comment! :]
0
2005. július 24., vasárnap 0:12
2178
Hát, ha te élőben kamerával veszel fel egy koncertet az mitől kalózkodás?