Keresés

milyen zenét hallgatsz?

2005. július 6., szerda 1:03
"A Nirvana az, akit azok közé a bandák közé sorolok, akik a 90-es évek első felében kivégezték a hagyományos értelembe vett a rockot a minimalizmusukkal"

Ha szabad megkérdeznem milyen bandák vannak még ott a Nirvana mellet? Már megbocsájts, de sztem ez elég nagy butaság! Vegyük most a Smells Like Teen Spiritet! Ez egy kibaszott nagy himnusz a 90-es éveknek! Egyszerű ez igaz! Mégis van benne vmi sokkal több, valami leírhatatlan, ami varázslatossá teszi az amúgy nevetségesen egyszerű dalt.
0
2005. július 6., szerda 1:00
"Az AIC vagy a hangert is a gráncs terméke, de valahogy az ő zenéik sokkalta "művésziebbek". Nem véletlen, hogy a Nirvana az egyszerűségével népszerübb volt"

A Nirvana nem az egyszerűségével volt népszerűbb, hanem azért, mert az Mtv egyszercsak elkezdte megkajálni, igy sok divatarc rákapott, ami Cobain-éknek nagyon nem tetszett. Másrészt a Nevermind-nak, a Nirvana financiális értelemben véve legsikeresebb albumának keverését Andy Wallace követte el, amiből egy kifejezetten puritán, populáris hangzást sikerült összehozni - amitől Cobain-ék szintén ki voltak bukva, de a kiadó nyomására nem változtathattak az anyagon. Én pedig kifejezetten örülök, hogy a Nirvana - ahogy te fogalmazol - "kivégezte" a hagyományos értelembe vett rockot (ami teljességgel korántsem igaz), mert szabad utat adott a fejlődésnek.
A Nirvana népszerűsége pedig nem csak a zenéjükben rejlett, hanem Kurt Cobain hihetetlen karizmatikus egyéniségében, és az, amit a koncerteken produkáltak - tipikus koncertzenekar volt. (És az egyedi, jó minőségű klipjeik még hozzáadtak egy adaggal - más kértés, hogy az mtv egy idő után halomszámra kezdte nyomatni. Cobain több interjúban hangsúlyozta, hogy ezek a srácok egyszerűen nem értik a zenéjük lényegét, ezért jobb lenne, ha a bulijaikat messziről elkerülnék.)
0
2005. július 6., szerda 0:49
"a Nirvana az egyszerűség mintapéldánya volt"

Érdekes! Ha jobban megnézed mondjuk a Tankcsapda Nagy slágereit, a gitártémák vannak olyan primitívek mint Cobain-é (elismerem)! És mégis mi nagy siker volt a Legjobb Méreg vagy a Menyország Tourist, melyek 3 akkordra írt számok. Ez így van a legtöbb slágerszám esetében! A Cobaint sosem tartottam nagy gitár vírtuóznak, Épp azért javasoltam Gerikének, mert az alapok ott vannak a Nirvanában!
0
2005. július 5., kedd 19:03
Jaj, bocsánat! Igazán nem akartam!:]
0
2005. július 5., kedd 19:01
Eszembe juttattad a Sum 41-t. :)
0
2005. július 5., kedd 18:55
ezt hogy értsem? :]
0
2005. július 5., kedd 18:50
Jujj! :)
0
2005. július 5., kedd 18:40
"Jó példa rá, a különféle punk zenekarok:) (akiket szintugy nem tartok nagy becsben:)"

hát, amiket a tévében látni, azokat én sem... sum 41 és társai ugye...
0
2005. július 5., kedd 18:18
Persze, hogy lehet szeretni az egyszerűséget is:)

Jó példa rá, a különféle punk zenekarok:)    (akiket szintugy nem tartok nagy becsben:)
0
2005. július 5., kedd 18:16
Végre valaki! :)

Én is azt vallom, hogy a Nirvana az egyszerűség mintapéldánya volt. Persze emiatt is lehet szeretni (én nem teszem). :)
0
2005. július 5., kedd 18:10
Persze gyere!
0
2005. július 5., kedd 18:07
"ha a Nirvana nem lazítja fel a 90-es évek talaját."

Hát izé:)

A Nirvana az, akit azok közé a bandák közé sorolok, akik a  90-es évek első felében kivégezték a hagyományos értelembe vett a rockot a minimalizmusukkal:)
Az AIC vagy a hangert is a gráncs terméke, de valahogy az ő zenéik sokkalta "művésziebbek". Nem véletlen, hogy a Nirvana az egyszerűségével népszerübb volt:)
0
2005. július 5., kedd 18:06
Figyu! Lehet h énis felmegyek az MSN-re! OK?
0
2005. július 5., kedd 18:04
"Azért csak régieket, mert az újak között nem találok annyira kimagasló tehetségeket"

Ebben MAXIMÁLISAN egyetértek!
0
2005. július 5., kedd 18:02
"Alice In Chains vagy a Soundgarden simán veri a Nirvanat minden téren"

Nálam ez a három banda egy szinten van, mindhárom egyedi, össze se lehet őket hasonlítani. Érdekes, de így van: Nirvana nélkül nincs se AIC se Chris Cornell, nem tudnak kibontakozni, ha a Nirvana nem lazítja fel a 90-es évek talaját. és ez fordítva is igaz. A Nirvana maradandóbbat alkotott, azért mert (mégha nem is így akarták) mindig a toplisták élén voltak. Az AIC és a SG inkább "szubkulturális jelenség".
0
2005. július 5., kedd 17:50
Azért említettem meg Cobaint, mert elég egyszerű és megtanulható riffeket csinált, az alapokat tőle lehet megtanulni. Kicsit okoskodok: Kurt szinte csakis az 5-ös gitárakordokat használta (tehát a legegyszerűbb gitártémákat alkalmazta) ami részt vesz - szinte! - az Összes rockszámban! De komolyan! Valamint kiélesedhet Gerike! ritmusérzéke és jobb lesz a "hallása" ahhogy ezt a zenészek mondják.
0
2005. július 5., kedd 17:34
0
2005. július 5., kedd 16:50
The Comeback Kid - Wake The Dead
0
2005. július 5., kedd 16:49
nekem:
kertigeri@axelero.hu
0
2005. július 5., kedd 16:48
http://www.theonenetwork.com/music_videos/comeback_kid/4109/wake_the_dead_300.html" target="_blank">The Comeback Kid - Wake The Dead

Stretch Arm Strong - Second Chances
0
2005. július 5., kedd 16:48
Akkor kié?
0
2005. július 5., kedd 16:42
Neked mi az elérhetőséged Gerike?
0
2005. július 5., kedd 16:36
van msn-em

ivan23@vipmail.hu
0
2005. július 5., kedd 16:12
A Gerike! által említett Double Talkin  Jive-ban nem az övé a főszerep. :)
0
2005. július 5., kedd 16:06
Jaja, nem mindig van a toppon, de én azért szeretem. ÉS a számot tényleg hallgasd meg nagyon jó.
Van msned? Ha van szívesen átküldöm.
0