Keresés

milyen zenét hallgatsz?

2005. július 4., hétfő 10:06
Köszi az infót, Derceto!
Már csak azt nem értem, mit keresett a mostani koncerten Török Ádám, és hová lett a jóarcú Gilmour? :))
most posts by TM
0
2005. július 4., hétfő 9:16
Már több, mint egy éve igérgetik a Pulse DVD-t, azóta folyamatosan dolgoznak rajta. A legutolsó (májusi) információ szerint szeptember/október táján jelenhet meg.

Naprakész PF infók itt: http://www.brain-damage.co.uk
0
2005. július 4., hétfő 3:51
A bátyám révén alsótagozatos csenevészként áramlott belém az asztali Unitrából a Pink Floyd! A korai lemezektől egészen a Fal-ig az akkori utolsó lemezig bezárólag. Amit elsőre megszerettem, az az "Another brick in the wall" volt, de később már mindegyik felvételt kívülről fújtam! Szóval csatlakozom a hozsannázók táborához!
Apropó! Pulse dvd-ről van híretek? Még mindig csak egy video cd-ről hallottam, pedig már nagyon kellene!
most posts by TM
0
2005. július 4., hétfő 3:40

Mint sokan én is ezzel az albummal ismertem meg a bandát. Ki ne hallotta volna nap, mint nap a rádióban a pörgős American Idiotot vagy a Holidayt, vagy a dallamosabb Boulevard of Broken Dreamst?! Minden rádióban ezek a számok szóltak.
Mint sokak szerint, kritikusok, kívüállók, rajongók szerint ez az album teljesen más, mint a többi. Kevésbbé punkos, sokkal inkább rockos. Rá is fért a bandára egy kis válltás, mert a végén még ők is úgy végezték volna, mint szegény Jacko. Ha állandóan ugyan abban a stílusan énekelnek, unalamsak lesznek és senki nem fogja venni a lemezeiket. Szerencsére a Green Day nem esett ebbe a csapdába és új albumával meghódította világot. A számoknak mostmár több mondanivalójuk van. Nem csak egy kurváról vagy egy csajról, aki hú de jól néz ki és nekem kell ő, vagy egy nyári buliról szólnak a számok. Sokkal tartalamasabbak és dallamosabbak a számok. "Jason White" új szóló gitáros jót tett a bandának. Sok terhet levett Billie Joe válláról, sokat tud és ötvözték a gitárok hangját és valami egészen elképesztő dallamvilágú számok születtek. Míg Billie Joe csak akkordokat játszik a ritmus gitárján, addig Jason szólózik. Nekem nagyon bejönnek a 9 perces számaik a Jesus of Suburbia és a Homecoming (e a kettő a koncerten is elhangzott:), lassú és rövid részek válltakoznak benne.
Holiday pörgős ritmusai, ide-oda csapkodnak, nem hagynak egy perc nyugalmat se. Ezt a számot mindig (Billie szerint) F...ing George W. Bus-nak és a ő politikusainak küldi. Ezzel a számmal, mindig komolyan beszólnak az Amerikai politikusoknak.
A Boulevard of Broken Dreams kellemes ritmusai kicsit elvarázsolnak, állomba szenderítenek. Szövege is nagyon jó, kicsit darkos érzést kelt. Nekem nagyon ejön ez az érzés, ami majd a Whatsername-nél visszatér szintén.
A We are the Waiting dallamai továb altatnak, kellemes dob és gitár részei megnyugtatnak. Majd a St. Jimmy egy nagy pofon szerűen felriaszt és őrületes, gyors ritmusaival magával ragad.
A Give ME Novocaine szintén kellemesen indul, maj gyors és pörgős refrénje lesz. Itt szereplőnk csak a Novocaintól vár szeretet, nyugalamat, csókot és minden egyebet. A She s a Rebel egy lázadó csajsziról szól, 2 perces pogó őrület.
Az Extraordinary Gir, egy nem hétköznapi csajról szól,aki egy hétköznapi világban él. Ő egedül érzi magát eben a világan nem talál társat, mint egy "Like a child left behind, Like a pet left in the rain!"
A Letterbomb c. szám elején a szöveg szerintem mindent elárul a dalról: " Noody likes you, everyones hate you, they re all out whitout at you, heaving fun!"
A Wake Me up When September Ends lágy dallamai nagyon kellemesek, egy esős őszi napon nagyon jó lesz hallgatni. Az idő múlását taglalja a dal és, hogy az esőben is megvan minden szép (én is szeretem az esőt:) ) és jó. Felkéne őt ébreszteni azért, ha szeptembernek vége!:)
homecoming ugyan úgy egy 9 perces opusz, mint a Jesus a Suburbia, az 4 részre tagolt dal változatos és nagyon jó.

És végül az albumról a személyes kevenc a Whatsername.
Nagyon tetszik a dal dallam világa. Az elején nagyon egyszerű do és ritmus gitár keverékét hallhatjuk 1-2 Jason White szóló gitár beleszólással. A refrén aztán nagyon prögős, de nem fledeteti az elején halható szomorúságot. be is igazán szomorúság ez, hanem egy emlék keresése. A lány nevére nem emlékszik és erre próbál rájönni. NAgyon jó dal. Ezt nagyon ajánlom az albumról!

Íme a dal refrénje:

Remember, whatever
It seems like forever ago
Remember, whatever
It seems like forever ago
The regrets are useless
In my mind
She s in my head
I must confess
The regrets are useless
In my mind
She s in my head
From so long ago

(Go, Go, Go, Go..)

Remélem ezzel a "kis" ajánlóval kedvet csináltam nektek ehez  fantasztikus albumhoz!

ÜDV,
Gerike
0
2005. július 4., hétfő 2:03
Nekem a Dark Side a kedvencem, szerintem ez az album van legjobban összerakva, ez a legegységesebb. A számok önállóan is zseniálisak, de egyben az igazi, annyira jól kapcsolódnak egymáshoz, mind tematikusan, mind zeneileg. Bármilyen meglepő, az én kedvencem az albumról az "Any Colour You Like". Az ultimate pszichedelikus élmény, drog nélkül. Zseniális!
0
2005. július 3., vasárnap 22:02
Én meg úgy gondoltam most picit amerikára megyek rá!:)

Bruce Springsteen - Born In The U.S.A.
Bad Company - Rock Of America
Riot - Born in America
Def Leppard - Hello America
Love/Hate - Wasted in America
0
2005. július 3., vasárnap 21:52
Biztos lenne még több, de csak azokat írtam le, amik megvannak és most le is mentek nálam magnóról vagy cd-ról.
0
2005. július 3., vasárnap 21:27
+ még amik városokról vagy országokról, helyekről szólnak:

Bon Jovi: Queen of New Orleans
Bon Jovi: Midnight in Chelsea
Sash!: Equador
Kowalsky meg a Vega: Budapest éjjel
Eagles: Hotel California
Beach Boys: Surfin  USA
Flowerport Men: Let s go to San Francisco
Scott MCKenzie: San Francisco
0
2005. július 3., vasárnap 21:16
Nemrégiben városokról szóló popdalokat hallgattam, most sort kerítettem az országokról, szigetországokról, szigetekről és kontinensekről szóló dalokra. (Afrika most kimaradt, mert korábban már volt a zenés programom fő témája.)

KATE BUSH: Oh England My Lionheart
MIKE OLDFIELD: To France
AMANDA LEAR: Made In France
RICCHI E POVERI: Made In Italy
RICCHI E POVERI: Ciao Italy, Ciao Amore
ELECTRIC LIGHT ORCHESTRA: Letter from Spain
FAKE: Frogs In Spain
ELTON JOHN: Just Like Belgium
TONE BAND: Germany Calling
FRITZ: Hungaria
A LA CARTE: In the Summer Sun of Greece
EDDY HUNTINGTON: U. S. S. R.
AMANDA LEAR: Japan
MOONSHINE: China
KATE BUSH: Aegypt
JOHNNY WAKELIN: In Zaire
DEBBIE HARRY: French Kissin In The USA
SANDY MARTON: People from Ibiza
DSCHINGHIS KHAN: Madagascar
SNOOPY: Honolulu
GIBSON BROTHERS: Cuba
MILTON: Polynesia
DORIS D. AND THE PINS: Jamaica
GOOMBAY DANCE BAND: Sun of Jamaica
GOOMBAY DANCE BAND: Take me home to Jamaica
GOOMBAY DANCE BAND: Goodbye Santorini
SANTANA: Europe
VARGA MIKLÓS: Európa
BLONDIE: Europe
PROPHET X: Heart of Asia
MAGIC VOICES: Australia
GIBSON BROTHERS: Come to America
BABY S GANG: America
0
2005. július 3., vasárnap 19:12
Pink Floyd: The dark side of the moon

A Pink Floyd egyik legjobb lemeze (az én kedvencem a The Wall)! A Time és a Money című dalok a csúcspont. Zseniálisak! Gondolom sokan szeretik, de akik még nem ismerik, azoknak itt az idő, hogy közelebbi ismertséget kössenek a bandával, nem fogják megbánni! ;) Ez kérem szépen a nagybetűs ZENE! :)
0
2005. július 3., vasárnap 19:03
:)
0
2005. július 3., vasárnap 19:02
Hogy mit hallgatok?

Hát ezt:

Meg ezt:

És ezt:

Ja és ezt:

- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. július 3., vasárnap 18:28
Himsa - Cherum
0
2005. július 3., vasárnap 16:30
Büdösök - Henteskézre Ellenőrt!
0
2005. július 3., vasárnap 16:05
Jamamura!

Nem tudom olvastad-e már  ezt a cikket  a NIN bécsi koncertjéről, ezért gondoltam belinkelem. :) Jó olvasgatást.
0
2005. július 3., vasárnap 11:44
Alkaline Trio - Time To Waste
0
2005. július 3., vasárnap 9:58
garbage összes. edzünk a szerdai koncertre.
0
2005. július 3., vasárnap 4:25
Megnézem a petíciót. Viccnek is rossz. Aki ezt aláírja, az nyugodtan röhöghet magán is egy sort. De ahogy a neveket elnézem, az aláírók sem gondolták túlzottan komolyan.
0
2005. július 3., vasárnap 4:20
Ez sajna így van...
0
2005. július 3., vasárnap 4:18
Huh, ez nagyon ott volt! Miért kellett erre eddig várni? Remélem nem most láttuk őket utoljára együtt. Pink Floyd rulz!
0
2005. július 3., vasárnap 4:09
Gerike: mivel szép lassan felcseperedsz, elárulok 2 nagy igazságot:

1. A télapó NEM létezik.
2. Az online petíciók szart sem érnek. Nem éri meg azt a 10 másodpercet sem, annyira felesleges erőfeszítés.
0
2005. július 3., vasárnap 3:41
0
2005. július 3., vasárnap 2:41
John Lennon - Imagine (Nem nagyon létezik ennél jobb dal, szerintem...)

Imagine there s no heaven, it s easy if you try,
No hell below us, above us only sky,
Imagine all the people, living for today.

Imagine there s no countries, it isn t hard to do,
Nothing to kill or die for, and no religion too,
Imagine all the people, living life in peace.

You may say I m a dreamer, but I m not the only one,
I hope someday you ll join us, and the world will be as one.

Imagine no possessions, I wonder if you can,
No need for greed or hunger, a brotherhood of man,
Imagine all the people, sharing all the world.

You may say I m a dreamer, but I m not the only one,
I hope someday you ll join us, and the world will live as one.
0
2005. július 3., vasárnap 2:30
m1: live8 pink floyd most! :D
0
2005. július 3., vasárnap 2:29
nem így van. olyanhoz adom a nevem amit támogatok, amivel egyettértek, amit szeretk stb..
ez egyik kategóriába sem fér bele
0