Keresés

milyen zenét hallgatsz?

2010. március 21., vasárnap 22:51
A rádiók már egy hete játszák LADY GAGA új számát, a TELEPHONE-t. Mondták, hogy elég sokan tiltakoztak a klipp ellen és sok helyen tiltólistán van: nem adják a TV-k. Ahogy megnéztem az OFFICIAL VERSION-t, nem is csodálkozom... Íme, ITT van. Nem tudom, hogy meddig lesz nézhető ebben a formában, mert a YouTube-on a kilenc és fél perces "hosszú verzió" képileg némileg vágott! ;-)
0
2010. március 19., péntek 23:23
0
2010. március 18., csütörtök 17:44
Most éppen ezt:

0
2010. március 18., csütörtök 15:11
Donnie Darko Original Soundtrack & Score
Erősen szubjektív véleményem szerint egyik (ha nem A) legjobb vételem. Dupla cd a Donnie Darko eredeti filmzenéjével (Michael Andrews) és betétdalaival. Sajnos jogviták miatt a Proud To Be Loud lemaradt az albumról (a Pantera játsza valójában, a film végén Dead Green Mummies olvasható előadóként).
Izé.
0
2010. március 14., vasárnap 19:53
Sugababes - One Touch
Az első lemez, amikor még azt gondoltam, lesz belőlük valami. Azóta szanaszét vált a 3 lány karrierje, meg a Sugababes is minden albumot más felállásban vett fel, egy ígéretes trióból egy teljesen kommersz és jellegtelen együttes lett, követhetetlen tagcserékkel.
Az első album első lemeznek teljesen jó, persze amennyire fiatalok voltak akkor, a dalok a nagy szerelemről meg a jövőről szólnak, meg hogy anyu, ne félts már, stb.
Kellemes basszusok, a lányok jó hangja, jellegzetes, de változatos zenék.
Egyszervoltholnemvolt, 2000-ben itt tartottak.
0
2010. március 14., vasárnap 14:18
Tegnap a Szigorúan piszkos ügyek 2-t néztem, úgyhogy most ezt a magyar vonatkozású zenét hallgatom. Kár, hogy alig lehet érteni a szövegét, de így is csodaszép.

Hungarian Choir
0
2010. március 14., vasárnap 11:05
Most ezt hallgatom:

Rob Fisher emlékére aki már nem lehet közöttünk. :-((
0
2010. március 14., vasárnap 6:16
Kicsit kilóg a sorból, de most épp a Horgas Béla és Döme Zsolt Naplopó és Lókötő című zenés mesejátéka szól. Egy kis nosztalgia. Lókötő szerepében Szakácsi Sándor, és újra és újra meg kell állapítanom, hogy remek énekhangja is volt. Jellegzetes és karakteres. Hát... :-(
0
2010. március 13., szombat 23:15
Most ez szól:

0
2010. március 12., péntek 20:07
0
2010. március 10., szerda 14:57
0
2010. március 9., kedd 13:23
Most éppen ezt hallgatom:

Ha valakinek nem lenne ismerős, ő volt a Matt Bianco énekesnője az első lemezükön majd szóló karrierbe kezdett aminek egy összefoglaló válogatása ez a lemez. A Matt Bianco-tól nem volt teljesen végleges az elválása mivel az együttes 2004-es Matts Mood című lemezén újra közreműködött. Épp mostanában jelent meg új It s That Girl Again című lemeze amit még nem hallgattam meg de ami késik nem múlik. A hangja senkiével össze nem téveszthető.
0
2010. március 8., hétfő 18:30
Éppen ez szól:

Mellékesen ez is mai beszerzés egy kis CD bolt jóvoltából és baromira örülök neki. :D
0
2010. március 8., hétfő 12:11
Ugye hogy ugye? :)) Mellékesen válaszoltam a mail-edre.
0
2010. március 8., hétfő 11:45
Tudsz te normális zenét is hallgatni, ha akarsz. :D:D:D
0
2010. március 8., hétfő 11:30
Most ezt hallgatom:

Mellékesen múlt heti beszerzés, nem tudtam neki ellenállni. Gyönyörű nő, csodás hanggal. Ez a lemez különösen jóra sikeredett.
0
2010. március 7., vasárnap 17:46
:D állat egy szám....és  a másik se rossz!

0
2010. március 7., vasárnap 1:37
Ágnes Vanilla - Férfiszóval
0
2010. március 7., vasárnap 1:37
Ágnes Vanilla - Férfiszóval
0
2010. március 5., péntek 9:40
0
2010. március 3., szerda 22:39
Kedves JW, hát már megint úgy írsz, hogy csak sűrű pislogásra meg állkapocs-lóbálásra futja tőlem! :-)))
0
2010. március 3., szerda 22:11
http://www.amazon.co.uk/Lord-Rings-Fellowship-Complete-Recordings/dp/B000BNI90O/ref=sr_1_4?ie=UTF8&s=music&qid=1267646987&sr=8-4

http://www.amazon.co.uk/Lord-Rings-Towers-Complete-Recordings/dp/B000IZJZIK/ref=pd_bxgy_m_h__text_b

http://www.amazon.co.uk/Lord-Rings-Return-Complete-Recordings/dp/B000V6BE6M/ref=pd_sim_m_h__1

Szép kiadások szép áron....
0
2010. március 3., szerda 21:33
Apropó! Ha kérhetnék egy képet a TELJES LOTR-Shore-ról, annak örülnék, mert nekem "csak" háromféle verzióban van meg a trilógia 3 lemeze, de azóta kijöttek a komplett score-ok, és érdekelne, hogy néznek ki, külön-külön vannak, vagy közös csomagban, meg ilyen apróságok. Ugyanis megvenném, csak kéne tudni, hogy melyik dizájnt keressem. Köszi! :)
most posts by TM
0
2010. március 3., szerda 21:05
Tessék csak belemenni abba a kielemzésbe, hadd legyenek soraid szememnek gyönyöre! :)
most posts by TM
0
2010. március 3., szerda 20:51
Az elmúlt és elkövetkezendő hetekben Howard Shore "A Gyűrűk Ura" című operáját élem meg. Ez a legjobb megfogalmazás egy ilyen elementáris, minden emberi érzelmet felvonultató, döbbenetes erejű, filmen túlmutató mű esetében. Szinte nem is merek belekezdeni ennek a masszív alkotásnak a bemutatásába és méltatásába, mert igen komoly zeneszakértők egész könyveket szenteltek neki, és talán még így is nehéz átfogni e modernkori zseninek egyszeri és megismételhetetlen remekművét, mely majd  - ha nem - 10 órán keresztül hömpölyög, fantasztikusabbnál fantasztikusabb, mély és bonyolult melódiák, témák és filmeken, órákon (és a valóságban éveken) átívelő harmóniák bonyolult és gyönyörű láncolata alkotja. Mindezt egyetlen ember néhány csomagnyi rotringheggyel, egy rotring ceruzával és több tucatnyi kottapapír segítségével a londoni The Rochester hotel szobájában hozta világra, hogy aztán az Abbey Road Studios-ban felvegye egy többszáz tagú zenekarral, három seregnyi - férfi, női és gyermek- - kórussal, és megalkossa a filmtörténet, és talán a 20.-21. század egyik legátfogóbb, legpompásabb modern operáját. Lám, mégiscsak belefogtam a méltatásába. Shore valami olyasmibe vágta a fejszéjét, aminek méretéről és későbbi jelentőségét - hasonlóan Peter Jacksonhoz - mind saját karrierje, mind az egyetemes zenetörténetben betöltött szerepe szempontjából talán fel sem fogta, máskülönben lehetséges, hogy bele sem mert volna vágni. Mert 5 évet áldozott életéből erre a grandiózus műre, melyet épp oly módon alkotott meg, miként a régi nagy zeneszerzők. Maga komponálta, hangszerelte és vezényelte az első hangjegytől az utolsóig, és a felvételek nem egy vagy két hétig, de egy-két hónapig tartottak több részletre osztva. A végeredmény pedig mindörökre megváltoztatta a filmzenét. Olyan méretű mű ez, mint John Williams "Csillagok háborúja" alkotása, melyet most tekintsünk egy 6 részből álló, 30 évet átölelő hasonló operának.
Howard Shore talán soha nem fogja tudni megismételni ezt az egyedülálló bravúrt, ám - bár örülnénk neki, hiszen annyival több zenei gyöngyszemet élvezhetne az utókor - talán ez nem is baj, mert így csak tovább emelkedik elévülhetetlen érdeme és jelentősége a Gyűrűk Ura-trilógiának, mely kiemelkedik a filmzene egyre terebélyesedő óceánjából, és még sok-sok éven át ad okot a zeneértőknek és laikusoknak egyaránt a kulináris műélvezetre. Én mindenkinek azt javaslom, próbálja meg részenként (A Gyűrű szövetsége, A két torony, A király visszatér) befogadni a teljes zenét (The Complete Recordings), mert így lesz igazán magával ragadó élmény Shore alkotása. Én, valahányszor újra meghallgatom, mindig felfedezek egy-egy új harmóniát, egy-egy  elrejtett, majd később kiterebélyesedő témát, valamely különleges hangszer mesteri, virtuóz előadásmódját, egy kórushang angyalian csengő szopránjának eddig fülemet elkerülő csodás rezonanciáját. Ez több, mint filmzene: ez ZENE. Ez maga Középfölde.

0