Nagyon köszönöm! E.T.-vel való 26 éves kapcsolatomról rengeteget tudnék mesélni. Már 1983 végén és 1984 elején is többször láttam a helyi moziban, aztán amikor elkerült a kópia Tatabányáról Komáromba, akkor az ottani Jókai moziban lebzseltem, ahol egyik barátom volt gépészsegéd, s olyan hülyén jártak a vonatok, hogy a napi két vetítésből az első előadás közepén tudtam odaérni, így aztán láttam a film végét, majd a második előadásból megnéztem az előzőleg nem látott első felét is a filmnek, s szakadó hóesésben rohantam, hogy ne késsem le a vonatot, és még este 8-ig hazaérjek, merthogy akkoriban még rend és fegyelem uralkodott. Aztán nem sokkal később felfedeztem egy tök jó lemezboltot Pesten a Kálvin tér sarkán, ahová hosszú lépcső vezetett le, mivel pinceszerű helyiség volt, s ott vettem meg minden héten a német Bravót, s náluk volt fellógatva egy olyan vinyl-filmzene, amelyiknek nem volt papírborítója, csak egy átlátszó műanyag, benne a nagylemez, és a barázdákra volt rányomva E.T. a világító ujjával, meg a másik felén a repülő biciklis esti kép a Holddal (ha jól emlékszem). Na olyat mindig szerettem volna, de kötötték az ebet a karóhoz, hogy az csak dekoráció, nem eladó. Persze a filmzene megvolt már, mivel akkoriban a Petőfi rádió még sugárzott ilyen műsorokat, hogy leadtak komplett, vagy majdnem komplett albumokat. Először a műsorvezető beolvasta a lemezen található tételek magyarra fordított címeit, és utána lejátszották elejétől végéig. Amolyan "Magnósok figyelmébe!"-szerű adások voltak ezek. Innen volt először E.T. muzsikám, a kis hordozható magnómon hallgattam is rengetegszer, még a paplan alatt sötétben is. Aztán lett normális hanglemezem is belőle, papírborítóval, amit azóta már elloptak sajnos. Most az évfordulós CD-t birtoklom, de ahogyan a Schindler-score sem gyakori vendég a fülemben, úgy az E.T. is már évek óta pihen a polcon. Nem is kell lemez, a fejemben van az egész.
Élőben biztos csodálatos a hangulat, egy ilyen koncert mennyei élmény lehet! Nekem egy páholyból, vagy egy oldalt lógó függöny takarásából kéne néznem, hallgatnom, ha egyszer eljutnék ilyen helyre, merthogy hajlamos vagyok annyira átadni magam a zene hatásának, hogy ahhoz sok pézsére lenne szükség, az meg mégis gáz, hogy a tubással együtt tülkölök, pedig Williams nekem nem int a pálcájával. :)