Keresés

milyen zenét hallgatsz?

2009. december 9., szerda 10:51

Pár nappal ezelőtt én is bemásoltam ezt a mesterművet (E.T.).Az összes J. Williams közül ez a kedvencem.
Nem vagyok nagy rajongó,azért viszont irigyellek, hogy alkalmad volt élőben hallani.
0
2009. december 9., szerda 10:20
És ha már a varázslatról beszéltem, akkor hadd osszam meg az egyik legszebb varázslatot, aminek valah fül- és szemtanúja voltam. Volt szerencsém ezt a tételt több alkalommal élőben látni-hallani, és hadd mondjam el, hogy a varázslat az életben még gyönyörűbb, még felejthetetlenebb. Azt hiszem, kedves Téglagyári Megálló, ha valaki, akkor te pontosan ugyanúgy tudnád értékelni, meg- és átélni ezt az élményt, ahogyan én. Ez most neked szól:

0
2009. december 9., szerda 10:13
Látod, többek között ezért szeretek az xpressre járni. Hogy egy rokonlélek megható gondolatait megismerhessem.
Nem szeretem gyakran mondani ezt, de te a szívemből beszélsz. Hiába, a számomra legfontosabb élményben tökéletesen egyezik az ízlésünk, és a látásmódunk. Ez pedig többet ér ezer ellentétnél.
Tudod, azt különösképp értékelem benned, hogy  ki mersz jelenteni olyasmit, amiről tudod, hogy másoknak egészen más a véleménye. Te nem félsz kimondani, hogy a Hook-ot, az E.T.-t tökéletesnek tartod. Én ugyanígy gondolom, és én sem szégyellem. Mert véleményem szerint nem feltétlenül attól tökéletesek, mert megfelelnek a filmmel szemben támasztott általános vagy szubjektív követelményeknek (egyébként igen). Hanem, mert sikerült megragadniuk az élet legfontosabb esszenciái közül néhányat: a vágyat, az álmodozást, a reményt, a varázslatot, és a szeretet erejét. Ezeket, mintegy palackba, sikerült befognia, és halhatatlan, örök köntösbe öltöztetnie mind Spielbergnek, de teljes mértékben egyenértékű módon Williamsnek. A lélek olyan húrjait tudják megpengetni, ami csak keveseknek sikerült eddig, és mi, akiknek a lelke rezonál az ő művészetük által, ehhez foggal-körömmel ragaszkodunk. Mert a miénk, és senki nem veheti el tőlünk a szépet.
0
2009. december 9., szerda 10:00
Ezt tökéletesen fogalmaztad meg. Köszönöm, hogy elolvashattam!
0
2009. december 8., kedd 18:48
Azt esti filmekre egy kis ráhangolódás...

Los abrazos rotos

Ne le dis à personne
0
2009. december 8., kedd 17:35
Meguntam, hogy az én linkeléseim reakciók nélkül süllyednek alá, s gondoltam, hogy akkor már a mások által betett zenecsomagokat magam cicomázom fel, amennyire telik. Egyébként adminisztrálnom kellene, úgyhogy csak azért lebzselek itt. Sajnos nincs főnököm, aki letolna. :)
Nekem nem lassú a gép, pedig most öt klipes oldallal "dolgozom" egyszerre.
most posts by TM
0
2009. december 8., kedd 17:28
Williams mostanáig utolsó olyan muzsikája, ami igazán mélyen tudott érinteni. Igaz, ehhez is hozzájárul az őt hordozó mesefilm, mely számomra ugyanúgy tökéletes, mint a Hook, vagy az E.T.. Annyi ragyogó karakter van benne, hogy hirtelen nem is tudnám eldönteni, melyikük is akarnék lenni, a nőket mámorba vivő Dzsigoló Dzsó, a gyemekrobot használati utasítása fölött tépelődő családvágyó felnőtt, vagy pedig maradjak továbbra is szeretetet kutató kisfiú. :)
most posts by TM
0
2009. december 8., kedd 17:22
Na ja.. nekem a nyaralás odaútja alatt sem lett vége (az 8 óra volt) .. :-)

Csak láttam, miket linkelt be JW, arról jutott eszembe.. Van rajt ilyen is bőven.
Amúgy nektek nem lassítja a betöltést ez a sok klip?
0
2009. december 8., kedd 17:17
Köszi szépen, nagyon jó! Bár még csak egy részét sikerült végighallgatnom, olyan sokmindent préselt rá az ügyes asztrodroid. :)
most posts by TM
0
2009. december 8., kedd 17:15
Szia TM! Ha már témánál vagyunk, hogy tetszik a CD? :-))
0
2009. december 8., kedd 17:04
Köszi, hogy találtál nekem aktuális kedvencet Williams muzsikái között! Mikor elkezdődött, akkor döbbentem rá, hogy ezt ezidáig csak a filmben hallottam, külön tételként soha. Most majd jól bepótolom. :)
most posts by TM
0
2009. december 8., kedd 16:57
Ezt a muzsikát a különlegesen egyszerű  kettősége miatt szeretem. Nem tudom, hogy a zenéhez készült-e a főcím grafikája, vagy fordítva, de nagyon jól harmonizálnak, s e hangjegyhalmaz frappáns válasz a Williams-filmzenéket kaptafára készültnek tartók számára is.
most posts by TM
0
2009. december 8., kedd 16:49
Ünepien gyászos, szomorúan vidám zenei háttér lelkek mennybemeneteléhez. Szívesen játszatnám a temetésemen, hogy mosolyogjanak a síromnál állók.
most posts by TM
0
2009. december 8., kedd 16:37
John Williams gyermek-szekciójának gyöngyszeme, közepén a felülmúlhatatlan You are the Pan című tétellel,

ami a nem kevésbé hatásos mozgóképpel

együtt ott és akkor és elsőre hatott, nem kellett kétszerannyi évesre öregednem ahhoz, hogy könnybelábadjon tőle a szemem.
most posts by TM
0
2009. december 8., kedd 16:04
Ritkán hallgatott szent zene, olyan különleges alkalmakra tartogatva, amikor az ember arra vágyik, hogy pengével simogassák a lelkét.
most posts by TM
0
2009. december 8., kedd 14:12
John Williams conducting the Boston Pops - The Cowboys - Overture

0
2009. december 8., kedd 14:10
John Williams - Close Encounters Of The Third Kind

0
2009. december 8., kedd 14:07
John Williams - Memoirs Of A Geisha - Becoming A Geisha

0
2009. december 8., kedd 14:06
John Williams - Munich - End Credits

0
2009. december 8., kedd 14:05
John Williams - Schindler s List

0
2009. december 8., kedd 14:04
John Williams - Saving Private Ryan - Hymn To The Fallen

0
2009. december 8., kedd 14:04
John Williams - Saving Private Ryan - Hymn To The Fallen

0
2009. december 8., kedd 14:03
Nem, a film is kitűnő.
0
2009. december 8., kedd 14:02
Remélem ez nem olyan lesz, hogy a zene jobban tetszik,mint maga a film.
pl.:Jurassic Park, A.I., Terminal, Minority Report, Stepmom.
0
2009. december 8., kedd 14:01
John Williams - Hook - Prologue

0