Látod, többek között ezért szeretek az xpressre járni. Hogy egy rokonlélek megható gondolatait megismerhessem.
Nem szeretem gyakran mondani ezt, de te a szívemből beszélsz. Hiába, a számomra legfontosabb élményben tökéletesen egyezik az ízlésünk, és a látásmódunk. Ez pedig többet ér ezer ellentétnél.
Tudod, azt különösképp értékelem benned, hogy ki mersz jelenteni olyasmit, amiről tudod, hogy másoknak egészen más a véleménye. Te nem félsz kimondani, hogy a Hook-ot, az E.T.-t tökéletesnek tartod. Én ugyanígy gondolom, és én sem szégyellem. Mert véleményem szerint nem feltétlenül attól tökéletesek, mert megfelelnek a filmmel szemben támasztott általános vagy szubjektív követelményeknek (egyébként igen). Hanem, mert sikerült megragadniuk az élet legfontosabb esszenciái közül néhányat: a vágyat, az álmodozást, a reményt, a varázslatot, és a szeretet erejét. Ezeket, mintegy palackba, sikerült befognia, és halhatatlan, örök köntösbe öltöztetnie mind Spielbergnek, de teljes mértékben egyenértékű módon Williamsnek. A lélek olyan húrjait tudják megpengetni, ami csak keveseknek sikerült eddig, és mi, akiknek a lelke rezonál az ő művészetük által, ehhez foggal-körömmel ragaszkodunk. Mert a miénk, és senki nem veheti el tőlünk a szépet.