Keresés

milyen zenét hallgatsz?

2009. december 1., kedd 22:14
0
2009. december 1., kedd 22:03
Sokan nem szeretik a Star Wars II-t (mondjuk én alapból nem vagyok nagy "SW-buzi"), különösen a romantikusabb részeket szokták kifogásolni benne, ám számomra mégis ezen jelenetek zenéje a legnagyobb pozitívum a filmben.

0
2009. december 1., kedd 9:16

0
2009. december 1., kedd 9:08

0
2009. november 30., hétfő 19:42
Kedves John Williams, Legend Of Film Music!

Válaszoltam. :-)
0
2009. november 30., hétfő 19:36
Most olyan előadókat hallgatok, akikről azt pletykálták, hogy valójában nőnek öltözött/átoperált pasik. Volt, aki nem tagadta, hogy az, mások esetében maradt a kétely. Amanda Learről például sok „barát” állítja, hogy még fiúkorából ismeri, amikor Amandát még Alainnek hívták, de másoknak az a véleménye, hogy ez csupán marketingfogás volt. (Az idén állítólag 70 éves Amanda mindmáig nem erősítette meg a férfiúi mivoltáról terjengő híreket.) Ami biztos, hogy Amanda az egyik legnőiesebb előadó, aki a diszkó világában feltűnt, és karrierje ékes bizonyítéka annak, hogy a sikerben a szuggesztív egyéniség, az előadói képességek legalább annyit nyomnak a latban, mint a hangterjedelem. Az ilyen-olyan tehetségkutató műsorok láttán hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy minden bokorban felfedezésre váró arany torkú pacsirták vannak, ám nem egyszer kiderül, hogy ezek a jól éneklő tehetségek egyvalamit nem tudnak igazán: eladni a produkciót (tisztelet a kivételnek). Ezt viszont Amanda mindig is nagyon jól tudta, fellépései az ilyen-olyan tévés showműsorokban némi túlzással például felérnek egy lightos peepshow-ban tett látogatással. Lear igazi sztár volt: lehetett rajongani érte vagy gyűlölni, de valószínűleg keveseket hagyott hidegen. A következő klipben az egyik kedvenc Lear-számomat énekli:

THE SPHINX

Bibi Andersen az egyik legismertebb spanyol transzszexuális művész, akit állítólag valóban átoperáltak. A magyar közönség például Almodóvar A VÁGY TÖRVÉNYE (1987) című drámájában láthatta Bibit, a főszereplő kislány édesanyjaként. Kuriózum, hogy a női karakter a cselekmény szerint egy férfivá operált nő, ám Almodóvar mégsem ezt a szerepet adta Andersennek, mert szerinte ez túl kézenfekvő lett volna, nem jelentett volna valódi színészi feladatot Bibi számára. Alant Bibi 1983-as szólólemezének slágerét énekli, és az alakja alapján valóban nem könnyű elhinni, hogy valaha pasi volt.

CALL ME LADY CHAMPAGNE

Divine nevét sokan ismerik, részben John Waters botrányfilmjei (a RÓZSASZÍN FLAMINGÓK-ban például kutyaürüléket eszik és élesben leszopja a fiát játszó színészt), részben diszkóénekesi karrierje miatt. Bobby Orlando irányításával készítette első felvételeit (Shoot Your Shot, Shake It Up stb.), de a híres producer-szerző átverte, ezért némi pereskedést követően a brit Stock, Aitken, Waterman-trióval dolgozott tovább. Velük készítette alant látható slágerét is. Egyébként rajongott Liz Taylorért, de azért az 1980-as években őt is megcsipkedte egy híres mondásával: „Mindig is szerettem volna úgy kinézni, mint Elizabeth Taylor. Erre most ő néz ki úgy, mint én.”

YOU THINK YOU RE A MAN

És végül egy számomra teljesen ismeretlen előadó, akiről igazából nem tudtam eldönteni, hogy transzvesztita-e, vagy csupán egy elegáns, de nem igazán csinos hölgy. A neve: Vivian Arden.

FAISONS L AMOUR

0
2009. november 30., hétfő 19:27
0
2009. november 30., hétfő 19:25
0
2009. november 30., hétfő 18:53
Hans Zimmer - Rain Man - Leaving Wallbrook, On The Road

0
2009. november 30., hétfő 18:47
Kedves Mozsy!

Válaszoltam a megfelelő csatornán. :)

Üdvözlettel:
John Williams
0
2009. november 30., hétfő 16:34
Azt hiszem Én is tudok segíteni. Megtaláltam. :-)
Egyébként 2 album is van! Az egyik a Original motion picture soundtrack, a másik a private score. Ez utóbbin van a Surface of the Sun. És ez utóbbi olyan változat, mintha a filmből lenne kivéve csak a zene. :-)
0
2009. november 30., hétfő 14:03
Ez engem is érdekelne Kedves Tadam. :-)
Egyébként én a Surface of the Sun-t nem látom a zenealbum számai között.
0
2009. november 30., hétfő 13:35
Akit esetleg érdekel....

Interjú James Horner-el az avatar zenéjéről....

A letöltésre kattintva pedig meghallgatható az interjú maga...  Akit valóban érdekel a filmzene világa annak érdekes lehet... a műmájereknek meg unalmas :)

http://www.filmmusicmag.com/?p=4342
0
2009. november 30., hétfő 13:28
És átmásolnád nekem, ha szépen megkérlek? :)
0
2009. november 30., hétfő 11:56
Szerencsés fickó vagy...:)
0
2009. november 30., hétfő 11:54
Nekem megvan az egész filmzene, benne ezzel a számmal is.
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2009. november 30., hétfő 11:52
Nincs meg sajnos.Engem is érdekelne.:)
0
2009. november 30., hétfő 11:49
Ez igen hatásos zene. Megvan netán neked? Érdekelne.
0
2009. november 30., hétfő 10:59
0
2009. november 30., hétfő 10:42
John Ottman - Valkyrie - They ll Remember Us

0
2009. november 28., szombat 21:22
Egyedi Wrong feldolgozás:

0
2009. november 27., péntek 15:13
Howard Shore - Silence Of The Lambs

0
2009. november 27., péntek 15:01
howard shore: the silence of the lambs. nagyon jóóó!
0
2009. november 27., péntek 13:27

0
2009. november 27., péntek 13:14

0