Keresés

milyen zenét hallgatsz?

2009. szeptember 8., kedd 22:37
U2: The Singles 1980-1990 (1998) - 10 The Sweetest Thing
0
2009. szeptember 3., csütörtök 0:12
KO Lacit és csapatát, a Budapest TV emlékére

Már majdnem el is felejtettem ezt a dalt, de hálisten a Vastagbőrön is szeretik.
0
2009. augusztus 27., csütörtök 1:38
Blackout II.: nem olyan ütős és recsegősen klasszikus, mint amilyen az I. volt, de azért jó újra együtt hallani Meth-t és Redet. Red hangulata, a mai nyálas hiphop kicsit ráül a témákra, de azért van benne néhány gyökerekhez való visszatérés is. és kevés a skip - azok is viccesek, ami jót tett az albumnak.
az amazonon 13 dollár, de ha vki a díszdobozt rendeli 19-ért - a 10. éves évforduló gyanánt az I. van még hozzá -, egy kétoldalas plakátot kap I/II borítóival. megéri.

10/7
0
2009. augusztus 26., szerda 18:04
café del mar vol. seis. alap. hibátlan.
0
2009. augusztus 26., szerda 14:51
0
2009. augusztus 26., szerda 13:53
IN MOUTH OF MADNESS OST!!!! Annyira kurva jó, hogy nem győzöm újra és újra meghallgatni. Aki szereti az ilyesfajta zenét, annak kötelező. Régóta kergettem már, és ma belefutottam 399 Forintért. Picit ujjlenyomatos, de ki a csudát érdekel. Bűn lett volna otthagyni. 10/9
0
2009. augusztus 24., hétfő 20:07
Két légy, egy csapás.:)
0
2009. augusztus 24., hétfő 19:54
Na, most végre meg tudtam hallgatni! Nagyon köszönöm, nagyon tetszett. Két dolog is eszembe jutott erről:

1. Legjobb barátomnak ez az egyik kedvenc olasz slágere, és mivel én először nem tudtam, melyik dalról beszél, elénekelt belőle egy részt. Jobb volt, mint ez az eredeti felvétel. :))

2. Egy kedves xpresszes ismerősöm a múltkoriban megpendítette, hogy át tudná másolni nekem ezt a filmet DVD-n. Most, hogy én is tudok majd neki megint cserét ajánlani (ámbár még restanciám is van felé), újra szóba hozom a témát. :))
0
2009. augusztus 24., hétfő 19:21
http://www.youtube.com/watch?v=iLeM-PN_-CA&feature=channel_page
0
2009. augusztus 23., vasárnap 18:34
Nekem úgy rémlik, mintha már írtad volna. megnéztem, később olvasom is.
0
2009. augusztus 23., vasárnap 14:47
én sem csípem darth vaderrel egyetemben! de amikor kati volt a vendég valamiért oda kapcsoltam (talán reggeli közben) és néztem. elég sok érdekességet megtudtam az akkori éneklésről főleg kovács katiról és, hogy sok szám amit ő énekelt el és mai napig a köztudatban úgy van meg, hogy az az Ő száma, a legtöbb nem is neki íródott. főleg a ki mit tud?-ban előadottakról volt szó.
0
2009. augusztus 23., vasárnap 14:26
ment mail. :)
0
2009. augusztus 23., vasárnap 14:12
Őszintén szólva, én nem emlékszem, hogy korábban megírtam volna a címét, de az biztos, hogy már említettem, hogy van. Ugyan az Isten se mossa le rólam, hogy fondorlatos módon toborzom az olvasókat, de aki nem kíváncsi rá, akkor sem fogja megnézni, ha most leírom a címét. Tőled se fogom zokon venni, ha nem látogatsz oda.

http://nosztalgiadisco.blogspot.com

Egyszerű dízájn a magamfajta egyszerű embernek. :))
0
2009. augusztus 23., vasárnap 14:07
Ebben igazad van. Emlékszem milyen nagy szám volt akkoriban, amikor a Pajtás egyik nyári különszámában megírták Dolly eredeti nevét. :)
0
2009. augusztus 23., vasárnap 14:05
Ha már említettétek a Kovács Kati által előadott feldolgozásokat, nekem ez a kedvencem tőle:

0
2009. augusztus 23., vasárnap 14:05
A Holnap hajnalig az egyik legjobb Neoton dal, ez  tény. Az Egy kis nyugalmathoz - ami ugyebár nem is Neoton-dal eredetileg- inkább kedves emlékek fűznek.

Viszont - mea maxima culpa- nem olvastam a blogodat, sőt, a címét sem tudom. Közkincs lehetne belőle? (Emlékszem, valahol korábban írtad a címét, de nem látogattam meg. Mostmár bezzeg futnék..:)
0
2009. augusztus 23., vasárnap 13:58
Ennek az eredetijével Nicole az NSZK színeiben megnyerte az 1982-es Eurovíziós Dalfesztivált. A dal szerzői egyébként az a Ralph Siegel és Bernd Meinunger, akik a 3 évvel korábbi fesztivál német versenydalát komponálták Dschinghis Khan címmel. Az azonos nevű együttes ugyan „csak” 4. lett azon a versenyen, viszont az övék lett a mezőny egyetlen igazi világslágere. Mi magyarok is örülhettünk ennek, hiszen a már említett Késmárky Marika (Edina Pop) és Mándoki László (Leslie Mandoki) személyében magyarok is voltak a csapatban.

Kevésbé köztudott dolog egyébként, hogy Csepregi Éva és Végvári Ádám viszont éppen Nicole-t előzték meg az 1983-as tokiói Yamaha-dalfesztiválon, amelyet a Time Goes By (Holnap hajnalig) című dallal nyertek meg.

P. S.: Érdekes, hogy a Neotont említetted, hiszen róluk épp a közelmúltban emlékeztem meg a régi idők popzenéjének szentelt blogomban, ahol az egyik csatolt klip szintén az Egy kis nyugalmat volt.
0
2009. augusztus 23., vasárnap 13:52
Időközben visszanavigáltam a mába és a tévés ajánló topikban folytatott beszélgetésemhez hozzátéve különösen  Mr. Unpronounceable -nak, de természetesen mindenkinek, ajánlom a már itt is megidézett nótát, hogy be is tudja tartani, amit ott írtam neki.:)
(Privátum: imádom ezt a számot..::)

0
2009. augusztus 23., vasárnap 13:42
Hát ami azt illeti, a közelmúltban itt az Xpressen megemlékeztem a Késmárky Marikával készült beszélgetésről, és attól én egyáltalán nem voltam elragadtatva. Nem Késmárky miatt... :))
0
2009. augusztus 23., vasárnap 13:39
Kati feldolgozásai között ott van például a Mit remélsz?, a Rózsák a sötétben (eredetije: Gigliola Cinquetti), a Szalmaláng, az Adagio, az általad is emlegetett Egy hamvas arcú kisgyerek (eredetije: Bimbo Jet együttes El Bimbo című száma) és Mama Leone (eredetije Bino slágere), meg még nagyon sok minden más. Később már voltak kevésbé szerencsés feldolgozásai is, mint például az Eruption One Way Ticketjére készült szám, vagy az Ottawan Hands upja által ihletett (szerintem egyszerűen borzalmas) Hol vagy, Józsi? Elénekelte viszont Donna Summer MacArthur Parkját is, amely vetekedett a diszkódíva verziójával, és noha maga a dal eredetileg a színész Richard Harris (!!) slágere volt, Kati az énektechnikailag sokkal nehezebb Summer-feldolgozásból indult ki.

Zalatnay Sarolta esetében úgy gondolom, muszáj elválasztani egymástól az énekesnőt és a celebet. Az utóbbi már épp eleget kivesézett téma, nem is foglalkoznék vele. Mint énekesnő viszont szerintem is nagy felfedezés volt, és sajnálatos, hogy pályája – talán a legelsőként a beatkorszak nagyjai közül – oly sajnálatosan félresiklott.
0
2009. augusztus 23., vasárnap 13:20
Nah, ha már youtube, adtam egy maflást a félműveltésgemnek és rákerestem Kovács Katira. Rá is jöttem, mennyi dalt ismerek tőle.... és hogy valóban, mennyi feldolgozása volt. Rá is bukkantam anyukám akkoir kedvencére, a Kisfilmek a nagyvilágból című műsor főcímdalára, azaz annak a magyarítására:

0
2009. augusztus 23., vasárnap 13:16
Akkorhát Hungaroton. Fiatal voltam akkoriban, no...:) /A Pajtásban nem amúgysem volt ilyen infó..../
0
2009. augusztus 23., vasárnap 13:15
A nagy Supra Hites kedvencem - ezúttal magyarul, mivel végül fel is került egy Neoton lemezre magyarul:

0
2009. augusztus 23., vasárnap 13:15
Erdős Péter 1968-tól a Magyar Hanglemezgyártó Vállalat jogtanácsosa, sajtóosztály-vezetője, a PR Menedzser Iroda igazgatója, a Hungaroton munkatársa, majd a Hungaroton Pro vezetője volt.
0
2009. augusztus 23., vasárnap 13:09
Tényleg, Supra Hits. Köszi a korrekciót, éreztem, hogy likas a memó...:)
Ha a Magneoton az ő hármuk kiadója volt, akkor hol volt Erdős Péter? Nem ő is velül dolgozott? Vagy az másik kiadó volt?
0