Keresés

milyen zenét hallgatsz?

2009. augusztus 23., vasárnap 13:07
Ma belefutottam Karcsi bába - Fenyő Miki é Szabó-Kimmel tamás voltak a vendégei. Rájöttem - mostmár végérvényesen - , hogy nagyon nem csipem a bácsit.(Lakatot)
0
2009. augusztus 23., vasárnap 13:01
Az említett válogatás címe emlékeim szerint Supra Hits volt.
A Magneoton kiadót 3 volt Neotonos alapította: Pásztor László (ő volt a nagyfőnök is), Jakab György és Bardóczi Gyula.
0
2009. augusztus 23., vasárnap 12:53
kapcsold be vasárnap reggelente a tv-t és nézzed az m1-en a nap-keltét! lakat t károly másról sem tud beszélni ha egy énekesnő neve felmerül csak kovács katiról. mondjuk a múltkor éppen a vendége volt és az egy elég érdekes és jó beszélgetés volt!
0
2009. augusztus 23., vasárnap 12:53
Bár te még nagyon fiatal vagy :)), lehet, hogy emlékszel arra a kazetta-sorozatra, amin évről-évre magyar sztárok külföldi dalokat énekeltek el, azt hiszem eleinte angolul, aztán magyarul is. Tán Super Hits volt a címe./Igen, az/ Zabáltunk, mert így jutottak csak el hozzánk a "nagy" slágerek. Azt hiszem, az Erdős Péter-féle Magneoton kiadványai voltak, s mint ilyenek, rengeteg dalt énekelt rajtuk a Neoton és/vagy Csepregi Éva.Nah, ez azokhoz képest fülmelengető...:)
0
2009. augusztus 23., vasárnap 12:49
ü=ö
ű=ú
szs=ssz

Mintha csak Rózsa Gyurit olvasnám a vasárnap esti Kapcsoltam ... - ban..::))
0
2009. augusztus 23., vasárnap 12:47
Örültem, hogy említetted Kovács Kati nevét, valahogy mostanában nem hallottam róla, pedig gyerekkoromban a szüleimnek tőle volt - Zalatnay Cini mellett- a legtöbb lemeze és a később begyűrűzű műsoroskazetta korszakban is vettem/vettük a lemezeit. Próbáltam visszaemlékezni a feldolgozásaira, de bevallom, nemigen sikerült, így első körben tőle - most nem a feldolgozásokra gondolok, bár szerintem ezek egy része az - az Inidián nyár ugrik be ( nah, ha jobban belegondolok, hiszen ez feldolgozás!:), a Mama Leone (az is az, igaz?), aztán valami olyan dal, amit az unokahúgának írt, valami ötödikes forma kislányról szól, aztán a szintén 2-től 5-ig-es Úgy szeretném meghálálni .. Hú, azt hiszem, mindenféle guglizás és jútúbozás nélkül ennyi jut eszembe, pedig - ez konkrétan rémlik -, ötödikes koromban egy nyári táborba menet az autóban Kovács Kati kazettát hallgattunk és fűjtuk kivülről a dalokat, előttem a borító, de a számok ... Szégyen...

Tóth Verának nagyon klaszs hangja van, de szerintem is nagyon messze áll Kovács Katitól. És az összes régi "nagytól", és ebben Cini is beletartozik, mégha ma már sokan nem is emlékeznek a dicsőbb korszakára.
0
2009. augusztus 23., vasárnap 12:40
Ha már Kovács Kati és feldolgozás... Mérges vagyok rá egy picit, mert nagyon szeretem az eredetit, de már nem tudom úgy hallgatni, hogy ne énekelném hozzá magamba a magyar szöveget :)) Persze azért mert nagyon tetszik a feldolgozás :) Csak az a kár, hogy a zenei aláfestés kicsit gyenge.

0
2009. augusztus 23., vasárnap 12:34
Én viszont még mindig nem tudtam meghallgatni a Tiédet, mert most valamiért teljesen néma a hangszóró.

Kovács Kati egyébként pályája első évtizedében (számomra legfigyelemreméltóbb korszakában) az akkori divatnak megfelelően nagyon sok külföldi sláger magyar változatát elénekelte, és túlzás nélkül mondhatom, hogy ezek a hazai változatok nemcsak egyenértékűek, hanem egy-két esetben még az eredetinél is jobbak voltak. A youtube-on egyébként található néhány videó, amelyen az egyik Megasztár-győztes, Tóth Vera Kovács Kati-dalokat énekel. Zongorázni lehet a különbséget (természetesen Kati javára), Tóth Vera viszont eszenciálisan mutatja be, hogy tulajdonképpen én miért is nem szeretem a ma oly divatos, és szerintem igen gyakran öncélúan bravúroskodó énekesnői stílust.
0
2009. augusztus 23., vasárnap 11:57
A Rockhajó filmzene cd-n volt rajta, persze már hallásból régebbről is ismertem, de előkerestem egy régi live felvételt erről a dalról 1965-ből. :)

0
2009. augusztus 23., vasárnap 11:53
Azt biztosan nem ismerem, inkább az eredeti rémlik valahonnan.
0
2009. augusztus 23., vasárnap 10:55
Elképzelhető, hiszen van magyar változata is: Kovács Kati énekelte (ha jól emlékszem, az 1970-es évek elején) Fázom címmel.
0
2009. augusztus 23., vasárnap 0:10
Köszönöm! Ő ismerős, de csak ennyi, talán már hallottam a dalt és azért cseng ismerősen.
0
2009. augusztus 22., szombat 23:34
Imádom Raffaellát, szerintem nagyon jó hangja van, és ahogy a Rai Unón szoktam látni, ő az a fajta temperamentumos olasz nő, aki nekem többnyire tetszeni szokott. A dalai közül az A far l amore comincia tu (Liebelei) a leginkább agyonjátszott, de én annál sokkal jobban szeretem a Ballo, ballo, a Pedro, az E salutala per me, a California, a Domani és a Ratatataplan című dalait.

A csatolt dalt most sajnos nem tudom meghallgatni, mert a család közben nyugovóra tért, és nem akarom, hogy felébredjenek. De azért én is küldök Neked egy másik olasz kedvencet.

NADA: Ma che freddo fa

0
2009. augusztus 22., szombat 21:54
De jó, végre valaki, aki ismeri és szereti Carrá-t! Bár a dalait kevésbé ismerem - ezt igen, a Tuca Tuca-t még és a Rumore-t -, műsorvezetőként és színésznőként - egy tévésorozatban lopta be magát a szívembe - nagyon kedvelem. A 90-es évek végén a Carrámba!Che sorpresa! volt a szombat esték kötelező műsora nálam.

Cinquetti még anyukámtól "maradt rám", ahogy sok-sok régi olasz dal még. Ezt biztosan ismered - ha már filmes oldalon vagyunk:)-:

0
2009. augusztus 22., szombat 21:37
Pedig ami azt illeti, szerintem Celentano jobb énekes, mint színész. Cutugnótól valóban agyonjátszották a L italianót, de ettől még a dal jó. Igaz, az én nagy kedvencem inkább a Serenata, de nagyon szeretem a Se mi ami című slágerét vagy a L Éte Indien (Indián nyár) általa előadott változatát is. Moranditól úgy isten igazából én csak azt az egy agyonjátszott számát ismerem, de azt aztán nagyon, hála a kívánságműsoroknak. :))

Az olasz „öreglányok” közül Gigliola Cinquetti és Raffaella Carrá a nagy kedvenceim. (Rita Pavonét például sose kedveltem se mint színésznőt, se mint énekesnőt.)

Gigliola Cinquetti: La pioggia

Raffaella Carrá: Tanti auguri

0
2009. augusztus 22., szombat 21:30
Oké, mindjárt.
0
2009. augusztus 22., szombat 20:54
Hát, nekem ezerszer inkább színészként tetszik, mintsem énekesként. Bár sok filmjét nem láttam, de amit igen, - úgy rémlik, hiszen régen volt - azok tetszettek. Cutugno-val az a baj, hogy anno a 2-től 5-ig-ben a L Italiano-t rongyosra játszották, kásőbb pedig már nem tudtam ettől elvonatkoztatni és így nem bírtam őt megkedvelni. Inkább újabb "cantautore"-kat fedeztem fel magamnak, a "nagy öregek" közül csak Morandi maradt.
0
2009. augusztus 22., szombat 20:29
Hívj!
0
2009. augusztus 22., szombat 20:20
Sorry, nem Cotugno, hanem Cutugno.
0
2009. augusztus 22., szombat 20:19
Is-is. A dal mindenképpen nagy kedvenc, hiszen Toto Cotugno előadásában is szeretem. Celentanótól ezen kívül is sok számot nagyon szeretek, nemcsak az agyoncsépelt Azurrót, hanem a későbbi termésből például a Veronica Verrai vagy a Quel punto című számokat. Színészként is kedvelem, ámbár nem mindegyik filmje tetszett.
0
2009. augusztus 22., szombat 19:56
Celentano a nagy kedvenc vagy a dal? Úgy értem, tőle - majdnem-minden, vagy a dalt szereted?
0
2009. augusztus 22., szombat 19:51
Egy örök olasz kedvencem, Adriano Celentano: SOLI.

0
2009. augusztus 21., péntek 13:37
Meg, még a múlt héten! Sokat rágódtam rajta, de aztán mégiscsak úgy döntöttem, hogy kell. A két fotóalbumért már megérte, a kitűzőkkel meg kidekoráltam a táskám. :)
0
2009. augusztus 21., péntek 12:49
Megvetted? Helyes! :)
most posts by TM
0
2009. augusztus 21., péntek 11:51
Na, azt hittem, az ilyen együtteseket rajtam kívül senki nem ismeri. :)) Örülök, hogy nem így van.
0