Szegről-végről ismerem, de most jó, hogy felemlegetted, a napokban tuti végighallgatom. Amennyit hallottam belőle, az egy kicsit blues-os, chillout-os mókának tűnt, de ezzel persze semmi baj sincs. Mike-kal viszont elfogult vagyok, nélküle olyan lenne a Staind, mint a pizza ketchup nélkül. Egyébként már a J-Cat-ben is Jon tamtamolt, úgyhogy a J-Cat a Staind 50%-át adta a világnak :)
Az első 2 album tényleg nem a rádiófüggőknek készült, de én azokat is nagyon szeretem. A Tormented igazi tombolós album lett, jófajta pattogós-ropogós riffekkel, a Dysfunction-t viszont azért kedvelem, mert főleg gitárilag (valszeg foglalkozási ártalom) kimondottan sokoldalú: ott is a derékban hajlongós gitártémák dominálnak, viszont minden dalban van valami egyedi, elég csak a Just Go egyszerű, de nagyszerű alaptémájára gondolni, de a Mudshovel remake-je az üveghangos-húzogatós (itt pl látszik, hogy mire gondolok) riffjét sem mondanám tucatmotívumnak. Aztán vannak persze mérsékelten nyugisabb dalok is lazításnak (Me, Home), de egy igazi Staind albumra kellenek azok is a kvinttologatós zúzdák mellé. Az A Flat pedig gyakorlatilag a BTC-s For You, csak lassabban van pengetve a szaggatós rész (tudod, az a tárá táttárá :D), meg fél hanggal lejjebb. Ráadsául ennél az albumnál Mike már szívesebben próbálkozik a mélyebb hangokkal, szerintem a Tormented-nél még nem is használt baritongitárt. Engem pedig könnyű elvarázsolni pincéig hangolt gitárokkal, és slap-pelős bassztémákkal (KoRn, ajjaj).
Az én Bizkit-tapasztalataim eléggé soványak, gyakorlatilag csak a Chocolate Starfish-t (klasszikus) és a Significant Other 1-2 dalát ismerem, ezek alapján viszont nem éreztem a ráhatást. Érdekes, mert a CS volt az az album, ami elkezdett a műfaj felé terelni, hogy aztán a LP (nyugodj békében) Hybrid Theory-ja teljesen letaroljon, de azt leszámítva sose voltam oda a Bizkit-féle dolgokért. Apropó LP, e korai felvételen a Staind-poszter azért már ott figyel a falon :)