Keresés

milyen zenét hallgatsz?

2009. május 10., vasárnap 20:27
A nagybetűs Zene globális, összekötő erejéről készített eddigi leghatásosabb videó
Jó szórakozást hozzá! :)
0
2009. május 10., vasárnap 14:54
Az Exciter nyitódalát a Dream on-t. Ez nálam egy olyan DM dal, amit rengetegszer képes vagyok egymás után meghallgatni...

CHAR(13) + CHAR(10)Depeche Mode - Dream OnCHAR(13) + CHAR(10)Uploaded by Dewax_Mode - Watch more music videos, in HD!
0
2009. május 10., vasárnap 10:13
A Hybrid Theory mellett még a Meteora is teljesen fogyasztható.. sőt nekem talán többször volt hozzá hangulatom mint a bemutatkozó albumhoz.
A Bizkittel valahogy én is így vagyok .. A Significant remek album lett, míg a Starfish olyan jól sikerült, hogy az egész világot megbolygatta. És ezzel a kettővel ki is merült a zenekar.
A hard rock oké, de a metál és társai pláne ha túlzottan depresszívre vagy szélsőségesen trancsírozósra sikerültek, nálam nem igazán működnek. Korlátozottak is az ismereteim e téren.
Igen fontos a muzikalitás - persze mindenki maga dönti el.. illetve érzi, hogy hol vannak ennek a határai. Műfajon belül talán a Staindnek sikerült legelőször album szinten is a kedvenceim közé kerülnie! Fantasztikus muzsikusok akik nem restek kicsit kilógni a sorból. Talán ezért is lett oly sokak állandó kedvence.
Előkeresem már én is ezeket a koraiakat.. :)
0
2009. május 9., szombat 19:05
Szegről-végről ismerem, de most jó, hogy felemlegetted, a napokban tuti végighallgatom. Amennyit hallottam belőle, az egy kicsit blues-os, chillout-os mókának tűnt, de ezzel persze semmi baj sincs. Mike-kal viszont elfogult vagyok, nélküle olyan lenne a Staind, mint a pizza ketchup nélkül. Egyébként már a J-Cat-ben is Jon tamtamolt, úgyhogy a J-Cat a Staind 50%-át adta a világnak :)

Az első 2 album tényleg nem a rádiófüggőknek készült, de én azokat is nagyon szeretem. A Tormented igazi tombolós album lett, jófajta pattogós-ropogós riffekkel, a Dysfunction-t viszont azért kedvelem, mert főleg gitárilag (valszeg foglalkozási ártalom) kimondottan sokoldalú: ott is a derékban hajlongós gitártémák dominálnak, viszont minden dalban van valami egyedi, elég csak a Just Go egyszerű, de nagyszerű alaptémájára gondolni, de a Mudshovel remake-je az üveghangos-húzogatós (itt pl látszik, hogy mire gondolok) riffjét sem mondanám tucatmotívumnak. Aztán vannak persze mérsékelten nyugisabb dalok is lazításnak (Me, Home), de egy igazi Staind albumra kellenek azok is a kvinttologatós zúzdák mellé. Az A Flat pedig gyakorlatilag a BTC-s For You, csak lassabban van pengetve a szaggatós rész (tudod, az a tárá táttárá :D), meg fél hanggal lejjebb. Ráadsául ennél az albumnál Mike már szívesebben próbálkozik a mélyebb hangokkal, szerintem a Tormented-nél még nem is használt baritongitárt. Engem pedig könnyű elvarázsolni pincéig hangolt gitárokkal, és slap-pelős bassztémákkal (KoRn, ajjaj).

Az én Bizkit-tapasztalataim eléggé soványak, gyakorlatilag csak a Chocolate Starfish-t (klasszikus) és a Significant Other 1-2 dalát ismerem, ezek alapján viszont nem éreztem a ráhatást. Érdekes, mert a CS volt az az album, ami elkezdett a műfaj felé terelni, hogy aztán a LP (nyugodj békében) Hybrid Theory-ja teljesen letaroljon, de azt leszámítva sose voltam oda a Bizkit-féle dolgokért. Apropó LP, e korai felvételen a Staind-poszter azért már ott figyel a falon :)

0
2009. május 9., szombat 17:50
azta.. :)
sehonnan semmi infó nem jutott el hozzám róla (bár egyáltalán nem tévézek és rádiót is évente ha 2x hallgatok), és egy jó ideje a honlapjukat sem néztem.
jelentősen populárisabb hangzást ütöttek meg a btc-vel mint a korábbi albumokkal.
nekem azok túl nyersek.
az cycle sikere szvsz erősen durstnek köszönhető. az albumon határozott LB áthallásokat lehet felfedezni. no meg a hozzá társított marketing is megtette a magáét.
family values tour stb stb.. :)

lewis staind előtti zenekarának a j-cat-nek a koncert albuma szintén kellemes meglepetés volt mikor először hallottam - az talán nem is hivatalos, csak egy bootleg. te azt hallottad már?
0
2009. május 9., szombat 17:23
Pedig már majdnem 1 éves :)
Eleinte nekem nem tetszett, 1-2 dal túl slágeres, és a Staind-et szólómentesen szeretem, de idővel megszerettem.

A 14 shades-szel kapcsolatban: vagy rosszul emlékszel, vagy én nem voltam beszámítható állapotban :) Az is nagyon jó, bár ahhoz legalább 2 év kellett, hogy megszeressem, de a BTC-t tekintem a Staind-diszkográfia csúcsának, és ez már valszeg így is fog maradni :)

Itt egy bónuszdal, kellemetes gitártémával és egy kis tekerős szólóval:

0
2009. május 9., szombat 17:12
ohhóóó...
kösz az infót/ajánlót! :)
erről az új albumról még nem hallottam.
gyorsan be is pótolom..

egyetértek, a break the cycle teljes egészében zseniális, de ezt mintha korábban a 14 shades-re mondtad volna.

0
2009. május 9., szombat 15:29
Staind - The Illusion Of Progress összevissza

Továbbra is a Break The Cycle a legjobb albumuk, de ez sem lett rossz.
0
2009. május 9., szombat 14:48
Ash - Twilight of the Innocents ....de már napok óta, hatalmas!

A másik pedig a zene ami miatt végignéztem a Taken végén a feliratokat:

Ghinzu - The Dragster-Wave

0
2009. május 9., szombat 14:04
Francois de Roubaix - Adieu L ami (Ég veled, barátom!)
0
2009. május 9., szombat 12:08
http://www.youtube.com/watch?v=1mjl7D_eyzk&feature=related
0
2009. május 9., szombat 10:59
Egy korai DM-et :) Fly on the windscreen

0
2009. május 5., kedd 10:59

Reggelre Marie Digby ideális
0
2009. május 4., hétfő 13:12
Constantine / The Mist / Steely Dan - Aja / Krétakör - Partika
0
2009. május 4., hétfő 12:55
0
2009. május 4., hétfő 10:37

You can be anything you want to be
Just turn yourself into anything you think that you could ever be
Be free with your tempo, be free be free
Surrender your ego - be free, be free to yourself

Queen - InnuendoCHAR(13) + CHAR(10)

barátaimnak...
0
2009. április 30., csütörtök 13:41
Mivel ma szabin van a kollégám, - aki nagyonmagyar mivolta miatt utálja Ákost - kivételesen hallgathatok Bonanzát és persze Ákos magában is. :) Hát igen, a BB koncertek jók voltak, ékes bizonyíték erre ez a nem annyira Vidám dal:

0
2009. április 30., csütörtök 12:18
Régi kedvencem a fiú bandák korából :) Step by step................ Olyan dudorászós, jókedves nóta, szerintem! :)

0
2009. április 30., csütörtök 2:14

valóban az 1 hónapja lévő workprinten még nem az official zene volt rajta,teljesen más,mint amire emlékszem/számítottam
0
2009. április 27., hétfő 17:44
The Streets: A Grand Don t Come For Free
0
2009. április 27., hétfő 2:03
Canned Heat - The Boogie House Tapes - Vol. 3.
0
2009. április 27., hétfő 1:26
The Calling: Camino Palmero
0
2009. április 27., hétfő 1:20

img src="http://i44.tinypic.com/2rh6zqg.jpg"

érdekes..nem nagyon érzem benne a ST hangulatot..talán majd filmmel együtt...
0
2009. április 24., péntek 15:05
Odett és a go Girlz!
0
2009. április 24., péntek 14:53
A Quimbyt "megcsalva" egy kis ebédszünetes pozitívizmus.:)

0