Az is micsoda egy film!Mekkora színészekkel!A Nyom nélkül-t láttad? Bár ez már kimeríti az off-olás fogalmát! :)
0
2009. január 28., szerda 20:44
52685
S még egy Cseh Tamással kapcsolatos múltbeliség:
Cseh Tamás és Kovács László ötlete alapján rendezték meg Tatabányán A legvidámabb barakk a Kádár-korszakban című „kiállításszínházi” rendezvénysorozatot. A kiállításszínház vizuális, akusztikus és dramaturgiai eszközökkel jeleníti meg a szóban forgó 30 év szellemiségét, a másként gondolkodás keserűen ironikus mosolyával tekintve akkori önmagunkra.
Mindez 1991-ben történt az itteni A Közművelődés Házában, Bereményi rendezésében. Sajnos egyáltalán nem hallottam róla, pedig akkor már a videotéka révén valamennyire kultúrakörön belülinak számítottam. Viszont így már világos, hogy a nagyjából egy évvel későbbi "A turné" egy része miért a Közműház ronda piros közegében lett rögzítve.
most posts by TM
0
2009. január 28., szerda 20:42
7926
Akkor azért! :) Jó volt így eldumálgatni.Kevés ismerősöm szereti/ismeri Cseh Tamást.Volt egy haver akivel összejártunk borozni és zenét hallgatni,de elköltözött.Azóta igazából senkivel nem sikerült még beszélgetni ezekről az élményekről.
0
2009. január 28., szerda 20:39
16970
0
2009. január 28., szerda 20:38
52685
Mivel nem Cseh Tamással énekli, hanem saját 1985-ös "Micsoda útjaim" című lemezén.
most posts by TM
0
2009. január 28., szerda 20:37
52685
Igen, megvan a film. :)
most posts by TM
0
2009. január 28., szerda 20:31
7926
Ez a Töröcsik Maris rész nekem nincs meg. :(
0
2009. január 28., szerda 20:31
1682
"Nekem is úgy van meg.Eredetiben már csak Cseh Tamást veszek." Ez nem azt jelenti, hogy minden más zenét amit hallgatsz másolt? Szóval ki kard által él........
0
2009. január 28., szerda 20:29
7926
Ugyanez a téma! Nekem az első találkozás /későn,dehát nem vagyok túl öreg! :)/ a Mélyrepülés volt.A "hogy hajol meg a szélnek az az egy az a hülye fa" sokáig nekem is viccesnek hatott,aztán elért az első szerelem és pontról-pontra értettem az egészet!De ez sok másik számmal is így volt.A Születtem Magyarországon.. mai napig könnyekig meghat.Ez az ember olyan szinten élte az életet és adta át érzéseit-érzéseiket/Bereményi/ ami azt hiszem nem sok embernek sikerült.Közel30 évvel fiatalabb vagyok nála mégis mintha az én életemről énekelne.
0
2009. január 28., szerda 20:28
1682
Már voltam, melegszendvicset ettem :)
0
2009. január 28., szerda 20:25
9489
Engem az egész Cseh Tamás örület gimben kapott el, hála imádott tanárunknak, így azért már jobban fogtam/fogtuk, miről szólnak a szövegek.
A Törőcsik Maris mondatod nagy találat. Biztos emlegettem már, nincs ma Magyarországon olyan művésznő, akit annyira tisztelnék, mint őt. A legnagyobb! És nagyon örülök, hogy már jól van.
Láttad a Skorpió megeszi az ikerket reggelire c filmet? Egy csoda, vele, Eszeniy Enikővel, akit szintén nagyon szeretek, Rudolf Péter és Garas Dezső. De szerintem - azt súgja valami -, hogy láttad....
0
2009. január 28., szerda 20:24
52685
Desiré megnémulból
most posts by TM
0
2009. január 28., szerda 20:21
52685
Engem az Antoine és Desire ért még nagyon gyerekkorban el. Valami azonban már akkor is megfogott, mert az összes dal szövegét leírtam, amivel a bakelitlemezjátszót sikerült jól szétgyötörnöm. Az elsőre megjegyezhetetlen sorokat hamar betanultam, s az utcán a haveroknak énekelgettem belőle, tudtam, hogy kifekszenek a "bogaras számon", vagy a "fel-le huzigált Icán". Aztán már nem tudom hogy, de kezdtem rájönni, hogy ez nem poén, hanem hótkomoly. A Tangót esténként sokszor énekelte együtt az egész család, bizony ez a mai sokcsatornás tévézésnél furának hathat.
Még egy momentum beugrott az emlékek közé. Ahogy Törőcsik Mari énekli a Desire elmúltból: Micsoda útjaim voltak nekem...
Szerintem ha ezt hallaná, akkor megtapsolná Edith Piaf...
most posts by TM
0
2009. január 28., szerda 20:19
7926
Azt hittem azért mondtad a kirándulást! :) Most épp a Vodka 32 FT és Mambó magnón szólt a dal!
0
2009. január 28., szerda 20:19
9489
Majd jól ráküldöm Vértes földrajz tanárnőt a barna trottőr cipőjében és a nylon blúzában.:))
0
2009. január 28., szerda 20:17
7926
:)
0
2009. január 28., szerda 20:16
7926
Azt te honnan tudod hogy szép számú?Egyébként nem szándékozom lecserélni,mert nem hallgatok túl sok zenét,azért meg nem érné meg.Amit szeretek és sokszor meghallgatok megvan eredetiben,mert jelent valamit.Nem akarok védekezni,miért kellene?Nem is értem miért kötekedsz?
0
52685
Figyi, most a komoly Cseh Tamás-rajongók beszélgetnek. Menj addig vacsizni! :)
most posts by TM
0
9489
Azóta bezzeg rájöttél, milyen baromi jó a szövege, mi? :)
És a Tanulmányi kirándulásnak? Klasszikus! :)
0
2009. január 28., szerda 20:12
1682
És a szép számú írt CD-idet mikor cseréled le? Mert arra biztos nem felehetsz úgy, hogy nem jelentek meg, hanem szalagról, vagy hanglemezről lett átmentve, és amint kijön meg is veszed.
0
2009. január 28., szerda 20:09
7926
Megnéztem!A You tube-on is van fenn pár klipje.Mikor nálunk járt nem mertem tőle autogrammot kérni,pedig nem vagyok egy gyáva gyerek,de valahogy úgy éreztem ki vagyok én hogy egyáltalán megszólítsam.Nagyon szeretem egész gyerekkorom óta,akkor még nevettem a Rubin piros tangón. :)
0
2009. január 28., szerda 20:03
52685
Nézd meg te is az alábbi piros link rejtette videót! Angyali egy ember, nagyon bírom őt! :)
Kis kiegészítés a látnivalóhoz: A videóban utolsónak bejátszott dal címét hibásan írták Dunáék, olyan, hogy "Jó reggelt Balogh Ádám" nincs. Lemezen "Antoine és Desiré történelemkönyve" névvel ismerhette meg a nagyérdemű. Bereményi Géza "Dalok" kötetében pedig csak mint "Balogh Ádám" szerepel e nyelvi lelemény.
most posts by TM
0
2009. január 28., szerda 20:03
7926
Most ahogy megnéztem a linket,köszi TM, :Apa kalapja? A tuti kedvenc: Lee Van Cleef a Műcsarnokról.
0
2009. január 28., szerda 20:00
7926
Természetesen vannak írott dvd-im,mert neked nincsenek mi?Pl:A menekülő ember,a már várva várt dolog/szinkronnal/,Twin peaks 1-2 évad szinkronnal,felirattal,Ichi és hasonló dolgok,/meg egy két bukta film/amik még nem jelentek meg és ha megfognak le is lesznek cserélve.