Keresés

milyen zenét hallgatsz?

2008. november 19., szerda 20:18
Kedvelem az őrült énekesnőket, persze csak a fiatalabb éveimből.

Például az NDK-ból disszidált német punkkirálynőt, Nina Hagent, aki az 1980-as évek közepén Giorgio Moroderrel, az eurodisco pápájával barátkozott. Együttműködésük eredményeit ugyan aligha lehetne Donna Summer (Moroder egykori pártfogoltja) repertoárjával összekeverni, a kritikusok egy része mégis szóvá tette, hogy a közös produkciók túl populárisak. Kedvencem a ZARAH, amely a nagy német dívát, Zarah Leandert idézi-parodizálja.

Hagen egyik jó barátnője a jugoszláv származású LENE LOVICH volt (közös számuk 1988-ból vagy 1989-ből: Don t Kill the Animals), aki Angliában futott be a new wave hullámain. Korábban furcsa szakmát űzött: hivatásos sikítozó volt a horrorfilmek szinkronjaiban. Egyébként képzőművészetet is tanult, amihez hosszú haját speciális fonatokban fogta össze. Ez lett későbbi imázsa alapja: Lovich többnyire úgy nézett ki, mint egy szibériai javasasszony bő szoknyákban, hajában egy Röltex üzlet kínálatát megszégyenítő mennyiségben voltak különféle pamutok és fonalak. A Lucky Number című dallal futott be, de az én kedvencem a 2 évvel későbbi Bird Song.

Lene másik barátnője HAZEL O CONNOR VOLT, akit a magyar közönség is főleg az Üvegtörők (Breaking Glass, 1980) című filmből ismer, melynek nemcsak főszereplője volt, hanem mind a 12 dalt ő írta, hangszerelte, énekelte. Később kiderült, hogy az Üvegtörők előtt pár évvel egy szoftszexfilmben csillogtatta meg egyéb irányú képességeit. Mozgalmas életéről Undercover Plus néven írt könyvet a 80-as évek elején. Magyarországon is járt, közös kislemezt készített a KFT-vel, sőt speciális módon lépett fel velük egy budapesti koncerten: a fiúk a magyar fővárosban élőben zenéltek, Hazel egy londoni stúdióban énekelt, műholdas közvetítés révén láthatta őt a koncertlátogató közönség egy óriási kivetítőn. A kedvenc dalom persze az Üvegtörőkből való, a címe Eighth Day (részlet a filmből).

0
2008. november 18., kedd 18:31
Girls Aloud - Jump

0
2008. november 17., hétfő 21:18
http://www.youtube.com/watch?v=f16b2H77bZw
0
2008. november 17., hétfő 21:15
Linkin Park - What I ve Done

0
2008. november 15., szombat 17:01
Nekem meg a kedvenc AC/DC albumom, DualDiscen vagy LP-n édesmindegy :) !
0
2008. november 15., szombat 12:52
Ez egy igazi örökzöldség a 60-as évekből, később a THE B-52 s és DOLLY PARTON is énekelte, sőt a 80-as évek végén Petula énekével újra szerepelt a slágerlistákon Hithouse remixének jóvoltából. (Hithouse-ról néhány oldallal odébb Mikey-Softtal cseréltünk eszmét nemrég.)
0
2008. november 15., szombat 12:35
Éppen tegnap múlt 10 éve, hogy az Ikon koncert remegtette meg a megboldogult BS falait, eme jeles évfordulóra íme az Intro-Ikon-Induljon a banzáj egyben, 10 perces hosszban :) (S éppen tegnap Békéscsabán dübörgött az Ákos 40.... :)))

0
2008. november 12., szerda 0:51
Jean Michel Jarre: Rendez-Vous (1986) - 02 Second Rendez-Vous

Holnap este végre koncert... ha összejön. :DDD
0
2008. november 11., kedd 22:22
:) Érdekesek ezek a feldolgozások is, van amit feldolgozásban hallottam először de nagyon tetszett, aztán évek múltán az eredetit s utóbbi lett a nyerőbb :) Mint pl. ebben az esetben:

The WHO - Behind Blue Eyes
0
2008. november 11., kedd 22:18
Ebből én annyira szeretem a R.E.M. féle változatot, hogy más szóba sem jöhet :)

Ha már Észvesztő...én ezt a számot szerettem meg a filmből

0
2008. november 11., kedd 22:09
A zenei ízlésed jó creeper, mindenből egy kicsit :)

Én is összezavargok akkor :D Párom (s most már az én) kedvencem is:

Anouk - Losing my religion
0
2008. november 11., kedd 22:06
Mondjuk aki a zenei ízlésem alapján kíván megítélni, annak nincs könnyű dolga, mert csak ma este előkerült egy Argento-betétdal, a ´60-as évek "színpadi popzenéje" és napjaink elektro-house műfaja... :))

De hogy még jobban összezavarjak mindenkit, jöjjön egy örök "trip-hop" kedvenc:

0
2008. november 11., kedd 22:01
Ezt is imádom, csak azt az Észvesztőből! :)
0
2008. november 11., kedd 21:57
Nagyon szívesen :) A Lost remek sztorija mellett a jól eltalált, és hangsúlyos tartalommal bíró számokkal is remek hangulatot tudnak teremteni :) Másik remek szám a sorozatból:

Petula Clark - Downtown
0
2008. november 11., kedd 21:55
Hatalmas ez a Mamma Cass! :)

És akkor itt van tehát a Phenomena:

0
2008. november 11., kedd 21:51
Én most ezt, kedven AC/DC számom:
0
2008. november 11., kedd 21:46
Kipróbálom. Amúgy duplán köszönöm Neked, mert most megtudtam, honnan ered tavalyi év végi kedvencem:

0
2008. november 11., kedd 21:22
Mozilla Firefox böngészőben az adott youtube klipnél másold ki az Embed kódot s szintén Firefox alatt szúrd be azt a linket, nem kell hozzányúlni s már itt is az adott muzsika :)

Ha már a Lost 3. évadának hallgatom az OST-jét, akkor egy kis muzsika hozzá:

Mamma Cass Elliott - Make Your Own Kind Of The Music
0
2008. november 11., kedd 21:10
Ha valaki tud segíteni a youtube-ablak beszúrásban, annak köszi, egyébként meg egy leírhatatlanul isteni zene, mely Dario Argento "Phenomena" c. klasszikusának nyitánya alatt is hallható. A teljes klip, a film adott jeleneteivel megtűzdelve:

http://www.youtube.com/watch?v=khm1rm_AWBI
0
2008. november 11., kedd 13:47
Johnny Cash - Live at Folsom Prison
0
2008. november 11., kedd 12:59
ZZ Top - Antenna
0
2008. november 11., kedd 11:37
Iron Maiden

0
2008. november 11., kedd 11:28