Keresés

Ragadozók (DVD)

2010. október 22., péntek 20:42
Én nem a pénztárcám ellensége, hanem a szórakozásom legjobb barátja vagyok, ez az indokom arra, hogy nem várom meg, míg kedvencem ötödáron kerül a turkáló aljára.

Őszintén remélem, hogy a leárazott fogások ismertetése folyamán az ötszáz forintos vásárlókból hirtelen négyezer forintos kiadásokat vadászó filmkedvelők lesznek továbbra is, bár látszik, te sem gondoltad ezt komolyan, ezért használtál múlt időt.
Mindenesetre nekem a "hehe, múltkor hatszázért otthagytam, most már háromszázért elhoztam"-hozzáállással dicsekvő megjegyzésektől minden beugrik, csak nem az, amit most büszkén hirdetsz, nem beszélve arról, hogy az emlegetett csomó a fenének sem akar látszani az eladásokon, úgyhogy szépen kérlek, ne hülyíts minket mindezzel.

Nekem csak százas nagyságrendű "gyűjteményem" van, de abból, amit ráköltöttem, háromezres is lehetett volna. Sajnálom, hogy az ötödáron vásárlás mellett ötször akkorára nő a mellény, ha igényekről van szó.
0
2010. október 22., péntek 20:29
Ott nem lesz: az ingyenesnél nem lesz olcsóbb!

Az általad említett ársávban vásárolt fémeket vittem be a melóhelyre, miután szóltam, hogy ennyiért van, kell-e valakinek? Jópáran jelentkeztek, én meg vittem nekik, akik pedig még nem látták, annak megmutattam. Az egyik kollégám az IRON MAN fémet nézegetve - rajta az árcimkével - megkérdezte, miután megemlítettem, hogy 2 DVD-s: akkor ebben már benne van a 2. része is? Mert akkor kell egy belőle!

Na már most: hiába ennyi az ára, akit nem érdekel, az nagyívben lesz*rja és a továbbiakban is letölti. Ezen kár görcsölni bárkinek is. Majd azon kell, hogy az a pár ezres DVD-vásárló réteg is leáll a vásárlással... Rákapnak a sok terrás vinyókra, a kényelemre, nem kell idegeskedni a korongok összegányolt állapota miatt, ésatöbbi... Akkor viszont már késő lesz...
0
2010. október 22., péntek 20:27
Az lehet hogy Te és az ismerőseid a pénztárcátok ellenségei vagytok, de ha ugyan azt a kiadást x helyen 4000 forintért, y helyen meg ettől kisebb összegért kínálják, akkor én az y helyet választom.

Sosem fogom megérteni mi bajotok van azzal a topikkal. Legalább vesznek DVD-ket. Egy csomóan kezdtek el azután dvdket gyűjteni, sőt egyáltalán felfigyelni rá, hogy beírtam egy-két jó fogást. Aztán meg csak jöttek a levelek, hogy "jé, ez is megjelent itthon? Nem is tudtam, meg is vettem..."  Később, ugyanezek az emberek sokkal márkásabb kiadványokat is bezsákoltak, már nem 50 forintért, hanem teljes áron. Úgyhogy ennek inkább csak a pozitív hatásait látom. És inkább nálam végezze egy-egy ötven forintos Oldboy, mint a zúzdában. (Abból ráadásul direkt vettem egy + példányt arra a célra, hogy terjesszem az igét. Semmi mást, soha nem adtam kölcsön, senkinek.)

A nagyobb kiadók terjeszkedése nem igazán érdekel, rendezzék le a tacskóval. Nem érzek lelkifurdalást, hogy olcsón jutottam hozzá néhány olyan filmhez, amit teljes áron nem biztos hogy megvettem volna, vagy úgy egyáltalán.
0
2010. október 22., péntek 20:19
Így akarják a népet átszoktatni a BD-re... Engem mondjuk ezzel leszoktatnak a DVD-ről...
0
2010. október 22., péntek 20:16
Itt nem a filmről van szó okoska, HANEM A LEBUTÍTOTT SZ*R DVD KIADÁSOKRÓL! Több, mint 2e db.-os DVD-gyűjteménnyel (amelynek igen nagy részét megjelenéskor vettem teljes áron) a hátam mögött én sem fogok 3e Ft-ot kiadni egy képileg lebutított, nulla vagy minimális extratartalommal rendelkező új kiadásért...

A bevételekről pedig annyit, hogy amikor a kétezres évek elején igen jól ment a szekér, mindenki kussolt a pénzekről, meg ne kotorásszunk a másik zsebében, aztán meg a múltkor "előkerültek" igen érdekes számok az akkori bevételekről... Mondjuk azóta is kussolnak... :-O
0
2010. október 22., péntek 20:09
Teljesen igazad van.
0
2010. október 22., péntek 19:50
Én szeretném, ha a feliratgyártós internetes fórum olcsó dvd-k topicjában, ahová Te és az ismerőseid járnak, sokkal kisebb lenne a forgalom, mert akkor volna igazi súlya az utolsó bekezdésednek. A fémdobozt kilencszázé kiemelni az osanból az én értelmezésében nem biztos, hogy eléri a kiadó terjeszkedésének fogalmát.
0
2010. október 22., péntek 19:44
Jó, hogy szóltok, elfelejtettem megrendelni a dán csomagot. :)
0
2010. október 22., péntek 18:46
Ezt én is beszereztem, megvan még a Legyek ura, A per, Oldboy-Lady Vengenance-Mr. Vengenance trilógia (1-1-1 lemezesek), Horgász a pácban... :) Remélem én is javítottam a statisztikát.
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2010. október 22., péntek 18:42
Melyik? A madaras?
0
2010. október 22., péntek 18:40
OFF
Amúgy én már rájöttem, minden ilyen jellegű vitának egy értelmes konklúziója van: dögöljön meg a Teszkó. :)
ON
0
2010. október 22., péntek 18:38
Értékelem az őszinteséged, és hidd el szimpatizálok a hasonló kis kiadókkal, akiknek nem az elsődleges céljuk a meggazdagodás, hanem inkább az eldugott kincsek felszínre hozatala. Ezért minden tiszteletem a tiétek. Elsősorban nem is rátok vagy a kollégáitokra értettem ezt a dolgot, hiszen alapvetően rétegfilmekkel dolgoztok, amelynek amúgy sincs akkora piaca, mint mondjuk egy mainstream block vagy mockbusternek (hehe). Szóval ha személyes sértésnek veszed, akkor elnézést kérek.

Úgy illik, hogy legyek én is őszinte: nem tartozom a célcsoportotokba. Az általatok forgalmazott filmek nagyon kevés része érint. Egy közös ismerősünk (Brumi) egy évig győzködött hogy nézzem meg az Oldboyt, aztán egy szórás alkalmával megvettem 990-ért (majd még kétszer 50-ért.). A top hármas listámon landolt a film, így egy talán nem meglepő hogy az elsők közt rendeltem be a Bosszú-trilógiátokat a kazános Oldboy mellé, úgy hogy a másik két filmet nem is láttam.
A letöltésekkel kapcsolatban bevallom, az Ádám almáit letöltöttem. Megnéztem és most itt pihen az előrendelések között. Vidéken ugyanis nem látom offline már egy éve. És nagyon gondolkodom a hamarosan megjelenő két másik dán filmen is (még nem láttam őket). A torrentezők nagy részét nem tudjátok ti se meggyőzni, vannak olyanok, akik a kedvenc filmjeikért is csak egy princo lemezt hajlandóak áldozni. Ha betiltják a letöltést, akkor majd megint az utcán árulják a másolt lemezeket...
Én és még jópáran viszont ha tetszik a cucc meg is vesszük. Ha a letöltések jó oldalát próbáljuk meg nézni, akkor nyertetek +1 (+x) vásárlót. Tudom, édeskevés, de ez is több, mint a semmi.
0
2010. október 22., péntek 18:37
Á, értem. Túl könnyen kanyarodunk a jól ismert panel-vitákhoz a konkrét kérdésektől, már észre sem veszem. :)
0
2010. október 22., péntek 18:35
- kapcsán + topikjában
0
2010. október 22., péntek 18:34
Ezek mind jó filmek, fene se gondolta volna, hogy a Ragadozók kapcsán kerülnek elő. :)
0
2010. október 22., péntek 18:33
Mikor a download gombra nyomnak, akkor konkrétan leszarják, hogy melyik stúdió vagy melyik kiadó munkáját csapolják meg.
0
2010. október 22., péntek 18:33
Hooligan említette meg, arra volt egy spéci válasz, nem globálisan az egész vitára értette.
most posts by TM
0
2010. október 22., péntek 18:31
Marienbadot is szereztem, jut eszembe, ráadásul teljes áron. :)
most posts by TM
0
2010. október 22., péntek 18:26
Szerintem nem jó feleket ültetsz a mérleghintára. A kalózkodás miben is szól bele a Blu-ray és Dvd-forgalmazás ellentéteibe..? A kiadó(k) mesterségesen szembeállítja(-ják) egymással a két formátumot (ezt ugye pont csak a vásárló réteggel tudják megtenni), te meg a közös ellenséget ütöd. Ami rendben van, csak nem érv az előző vitában.
0
2010. október 22., péntek 18:25
Én a Dal egy agyonvert fiúért vettem meg tegnap... igaz, nem akciósan akartam, de ha már így alakult :)
0
2010. október 22., péntek 18:22
Remélem, hamarosan javíthatok a statisztikán. Ma megvettem a 4 3 2-t. :)
most posts by TM
0
2010. október 22., péntek 18:22
Konkrétan azért  a filmért a sávszélesség is kár - én az amcsi változatot vettem meg és néztem meg még anno -, de szerintem nem a CORNERFilm-re gondolnak, amikor a szívtelen kiadókat emlegetik :)
0
2010. október 22., péntek 18:14
És ezt most nem azért mondtam el, hogy sajnáljatok vagy valami, csak kicsit elég már ebből a "minden kiadó dögöljön meg, mert semmibe veszik az ártatlan vásárlókat" szövegből.
0
2010. október 22., péntek 18:13
Csak egy adat: utánajártam annak, hogy a sok közül az egyik magyar torrentoldalon hányan töltötték le az ENGEDJ BE! DVD-R változatát: pontosan kétszer annyian, mint ahányan a kétoldalas borítóval, magyar szinkronnal, dts eredetivel és feliratos extrákkal rendelkező, 1.990 Ft-ba kerülő DVD-t megvették.
0
2010. október 22., péntek 18:05
A CORNERfilm egyik ügyvezetőjeként mondok neked egy őszintét. 3-4 éve csináljuk ezt a boltot, igazából csak azért, mert filmrajongók vagyunk, legalábbis pénzt még nem láttunk az egészből, csak majd egyszer szeretnénk... de mégis csináljuk, mert tök jó érzés, mikor egy gyógypedagógus könnyes szemmel felhív, hogy milyen nagy hatással volt rá az ÉLEK ÉS SZERETEK, vagy ha XY valamelyik fórumon azt írja, hogy A LÁTOGATÓ mennyire nagyszerű film, meg hogy az ENGEDJ BE! megváltoztatta a gondolkodását. Satöbbi. Ugyanakkor nagyon nem tudunk örülni, mikor a megjelenés másnapján azok a DVD-k - így meg úgy rippelve, vagy teljes egészében, igazából tökmindegy -, melyeken rengeteget melózunk, meg jó sok pénzt beleölünk abban a reményben, hogy azért nem rohad rá az összes a fejünkre, felkerülnek valamennyi magyar vonatkozású filemegosztóra, ftp-re, rapidshare-re, és még tudja fene, mire, amiről aztán az emberek leszedik "legálisan" meg ingyen. Persze, szar a törvény, meg mi is szarul csináljuk a dolgunkat, mert nem a világpremierrel egy időben mutatjuk be a filmjeinket (és nem fizetünk ki 10-20x-os jogdíjat a gyorsaságért), meg nem lógunk ott a világ összes fesztiválján, hogy már akkor lefoglalózzunk egy-egy alkotást, amikor az még csak az alkotók jegyzetfüzetében létezik, de mint említettem, azért szarul tud esni, hogy még mi kapjuk be.
0