Azt en sem tudom, miert a gagyi muanyagba kellett a DVD/BD-t csomagolni. Persze a Warner es a Columbia nem ezzel kezdte...
0
2019. január 1., kedd 15:36
6925
Egy szakember mondta ezt nekem.Szerintem arra gondolt, a szenyezodes egy darabja lejohet, es akkor belul barmi lehet.
0
2019. január 1., kedd 0:59
352
Dettó, én is az első résznél kötöttem ki a biztonsági mentésnél :(
Eléggé elgondolkodtató ez az egész... baromira nincs kedvem évente lemezeket ragacsmentesíteni, ha megdöglik a lemez, jön a biztonsági mentés, én ezért már fizettem. Max átrakom másik tokba, hátha magától gyógyul.
És akkor arról nem is beszélve, hogy gyakran fut bele az ember karcos, ujjnyomos lemezekbe, amit cseréltetni/takarítgatni kell (ilyenkor mondom magamnak, vadász-vadász...). Lásd StudioCanal ujjlenyomatgyűjtemény legutóbb... Egy(!) lemezen nem volt ujjlenyomat, pedig ketten vettünk egy-egy teljes sort a haverral.
Épp ezért nagyon nem akarok már az UHD BD-be sem beleugrani, az optikai adathordozók felett eljárt az idő... Persze egy-két top kedvencnek lehet nem tudok majd ellenállni, de szerintem nálam már itt a vége, bármennyire is szeretem én is kézzel fogni a filmet. Persze nem csak ez az egyetlen érvem ellene, de kicsit elegem van a szívásból. Szép kiadások sincsenek már túl sűrűn (pl digi), pláne itthon, de külföldön is mindenhol főleg csak a steel, tisztelet a kivételnek (pl csehek). De 6 különböző országból rendelgetni sincs túl sok kedvem... A kiadások mellé adott cuccok is gyakran gagyik (lásd Genisys fej), közelében sincsenek pl. a GYU szobros kiadásainak...
Hogy miért nem lehetett az 1.44-es floppy tokjához hasonlót kitalálni a cd/dvd/bd-khez, az rejtély, biztos drága lett volna :D ... De legalább az ujjlenyomat problémát megúsztuk volna és talán ezek a környezeti hatások is kevésbé érvényesülnének. (Mondjuk az első cd írómhoz volt caddy, ami gyakorlatilag ugyanaz).
0
2019. január 1., kedd 0:36
352
csabaga: "Piszkosat, fokeppen ragacsosat be sem szabad rakni a lejatszoba, hazavaghatja a fejet."
Azt hogy? Tudtommal nem érintkezik a fej a lemezzel.
0
2018. december 10., hétfő 17:11
315
Ugyan nem film, de teljesen töketlen tok: Ma megvettem a Deutsche Grammophon 120. születésnapját ünneplő 7CD-s kiadványt. Gyönyörű, 12"-os Vinyil méretű tokban van a hét lemez, 120 felvétellel 2017-1897-ig. Két papírlap közé van becsúsztatva mind. Kivettem az első lemezt és karcos. De mint a rohadás. El nem tudom képzelni hogy ki tartotta ezt jó ötletnek a DG-nél. Mindegyik lemez ilyen. Elsőre féltem hogy lejátsza-e egyáltalán, de szerencsére lejátsza. Tudom, nincs mit tenni, de felháborító hogy egy ilyen nagy múltú vállalat ilyet csinál. Mindenkinek további szép napot!
0
2018. december 2., vasárnap 20:00
6925
Ezt az agyoncsomagolást a csehek csinálják, ott kapni leginkább már a kibontás előtt ragacsos lemezeket...
Egyszer fogadtam is, mikor megláttam, hogy a lemez fekete négynyilasban van és igazam lett.
0
2018. december 2., vasárnap 19:57
6925
Egyes esetekben az Amaray tok sem minden...
Nem a ragacsosodásra gondolok, hanem egyéb váratlan szennyeződésekre.
Az aranyyzínű lemezek is előbb-utóbb problémásak lesznek.
Nálam a Harry és Sally ( átlátszó Amaray tokban volt) tizenvalahány év után kezdett váratlanul "elpiszkolódni" a lemez széle felé. Megtisztogattam, azóta semmi gond. Most a Rocky-t figyelem, az is aranyszínű...
0
2018. december 2., vasárnap 18:45
2693
A papír is veszélyes. Legalábbis az a papírtok. Nekem van egy PC-s játékom, ami ilyen tokban volt, rajta a CD kulccsal és úgy 1 évtized után átütött rá a ragasztó nyoma. Bár gond nélkül olvassa, zavart hogy nem tettem egy rendes tokba.
Ez az újabb ragacsodós lemez téma végett átnézem az ünnepek alatt a gyűjteményem. Filmről-filmre. Jó ideje tervezem hogy a kedvenceket átteszem Amaray tokba.
0
2018. december 2., vasárnap 15:36
3090
Gondolod, hogy a fogyasztóvédelem munkatársai - egy átlagos magyar polgárhoz hasonlóan - szoktak filmeket vásárolni?:) Különben viszont aligha tudhatnak a problémáról, egészen addig, amíg nem jelzi feléjük valaki olyan, aki szokott... Az már más kérdés, hogy vajon mennyire érdekli őket.
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2018. december 2., vasárnap 15:33
6925
Van egy teka, ahol cd tokban vagy papirban tartjak a lemezeket. Helytakarekos es semmi baja nincsen...
0
2018. december 2., vasárnap 15:24
6925
A fogyasztovedelem ezt, hogy hagyhatja? Olyan tokba csomagolni, ami gyarilag art a lemeznek? A nem szamozott fekete negynyilas rendben volt. Mit csinalt a gyarto? Nincs erre egy vizsgalat? Ehhez kepest a UIP lemez belsejet kitoro tok semmi volt, azt ki lehetett ovatosan venni.
0
2018. december 2., vasárnap 15:24
6925
A fogyasztovedelem ezt, hogy hagyhatja? Olyan tokba csomagolni, ami gyarilag art a lemeznek? A nem szamozott fekete negynyilas rendben volt. Mit csinalt a gyarto? Nincs erre egy vizsgalat? Ehhez kepest a UIP lemez belsejet kitoro tok semmi volt, azt ki lehetett ovatosan venni.
0
2018. december 2., vasárnap 10:02
14594
Nemrég ugyanígy jártam a The Warriors DVD-kiadvánnyal, bár azon nem volt fekni. Háromból három megrohadt lemez. Azóta sincs meg. Boltos haver is csak nézett, a szeme láttára bontottam ki a második eresztéstől mindegyiket. Persze, hogy a négynyilas tokban voltak.
0
2018. december 2., vasárnap 0:37
1849
Majd mondom havernak akkor, de nem hiszem, hogy bántani fogja. Sok eredeti cuccot ki sem bont, csak megveszi, hogy támogassa a filmet, meg az alkotókat. Mondjuk ez már bontott, de érted...
0
2018. december 1., szombat 22:25
6925
A legrosszabbak a speci cseh kiadvanyok. Sima 4 nyilas fekete tok, becsomagolva, majd egy egyenfekni pl. Paramount klasszikusok, Oscar-dijas filmek, erre meg egy celofan. Tuti ragacsos, mikor kibontom.Ha a warner papirtok terjedt volna el, vagy a korai Columbia tok, talan egy ragacsos, foltos lemez se lenne...
0
2018. december 1., szombat 22:17
6925
Konkretan, ilyenkor szinte le kell vakarni, de lemegy...
0
2018. december 1., szombat 20:19
1849
Mivel ugye az első 2 évad jelent meg, nemrég odaadta a barátom, hogy kezdjek bele, mert egy nagyon jó sorozat. Eltettem, 1-2 hónapig vártam. Nemrég elővettem, hogy na lássuk, még az extrák is érdekesek voltak.
Ugyanezt tapasztaltam. Olyan mértékű ragacsosodás volt rajta (konkrétan levakarhatatlan), hogy az első részt is csak 40-50 percig vitte a lejátszó, után úgy beakadt, hogy nézhetetlen a cucc.
Mérgemben egyből bdrip. Most anélkül nem láttam volna ezt a kiváló sorozatot. Tudom, én is gyűjtő vagyok, de néha nagyon is jó, hogy tud az ember online forráshoz is jutni.
Neki meg visszaadta a sorozatot és közöltem vele, hogy elbánt vele az idő. :(
0
2018. december 1., szombat 13:07
52684
Mindegy, miből csinálják a korongokat, ha a tároló anyaga rossz. Plusz a kartontok is ad egy további szigetelést, ami elősegíti a káros folyamatot. Ajánlott megnézni minden olyan lemezt, ami kartontokban van. Az egyik első problémás lemez pl. a Táncoló talpak volt, ami szintén kartontokos.
most posts by TM
0
2018. december 1., szombat 11:42
3534
Tudtommal a DVD és a BD korongok gyártási eljárása különbözik egymástól. Előbbit fröccsöntéssel, utóbbit préseléssel állítják elő.
A DVD lemez felhősödéséhez és ragacs képződéshez kell egyrészt a rossz minőségű tok, és az ezen tokkal, a gyártási technológiából fakadó kémiai együtthatás.
BD lemeznél szerintem nem lesz ragacs képződés, de ez csak az én véleményem. Felhősödést már láttam, de le tudtam takarítani a lemezről.
0
2018. december 1., szombat 10:48
1493
Nekem Gyűrűk urából csak az első két rész van meg eredetiben, a dupla lemezes, a lapozgatós fajta, a harmadik rész írott. Már nagyon rég vásároltam őket, az idejére sem emlékszem, de egyiknek sincs semmi baja. De más filmeknél se tapasztaltam ezt a problémát. Kb 10 évig gyűjtöttem dvd lemezeket, sose volt velük probléma.
0
2018. december 1., szombat 8:51
1303
Remélem, lekopogtad...
0
2018. december 1., szombat 6:27
19952
Én meg néztem a GYU bd dobozban található lemezeket és semmi bajuk. Se ragacs, se folt, semmi.
0
2018. december 1., szombat 0:04
52684
A Trónok harca és A Gyűrűk Ura sem ússza meg a ragacsosodást...
Előbbinek a DVD-kiadásai már szemmel láthatóan és kézzel tapinthatóan kezdenek foltosodni, de már a BD-tokokon is lehet látni, hogy ugyanabból a "zsírosodó" műanyag lapozgatós tokról van szó, s egy-két apró foltból lehet prognosztizálni, hogy idővel a BD-korongok sem ússzák meg. A Gyűrűk Ura bővített BD-díszdobozában vannak még ugyanilyen lapozgatós tokok, azokban a DVD-k már ragacsosodnak, s így nem nehéz megjövendölni, hogy ugyanez vár a HD-lemezekre is. Szép kilátások, ugye?
most posts by TM
0
2018. november 13., kedd 19:11
6925
A felhősödés szerintem tokfüggetlen,az egy rosszul elkészített lemez.
Ragacsosodni is tud a lemez bárhol, csak van ahol nagyobb az esély.
0
2018. november 13., kedd 17:03
352
Fringe/Rejtély S01, ragacsosodás, felhősödés :( Nem négynyilas tok...