Keresés

Töketlen tokok és lappangó lemezhibák leltározása

2014. augusztus 26., kedd 10:56
Még volt gondom néhány Warneres sorozattal is, amik fekete négynilas slimtokban voltak, és megjelent a ragacs. (Rejtélyek városa, A Főnök első évad). Azokat átrektam átlátszó slimtokba egy éve. Már azokon is halványul a ragacs, de még nem teljesen múlt el, de a lejátszást nem befolyásolja. Ha így halad, akkor fél-egy év múlva azokról is el fog múlni. Tehát én azt javaslom, hogy a négynyilas slimtokokban évő Warneres sorozatok tokjait is érdemes kicserélni a biztonság kedvéért. Gondolom, hogy azokat a tokokat is ugyanott gyártották, ahol a normál négynyilasakat.
0
2014. augusztus 26., kedd 10:50
Csak Amarayt szoktam venni, mert azokon vannak szellőzőnyílások. Az a biztos, ha szellőzik is a lemez.

Másfajta lemezekkel nem volt gondom, még a büdös fajta gagyi ProVideós tokokkal sem. Csak a fekete négynilasakkal. Az átlátszó négynyilasok is jók.
0
2014. augusztus 26., kedd 10:46
Jól érted. Csak átraktam átlátszó Amaray tokba a ragacsos lemezeket. Nem tisztítottam őket. Nagyjából másfél év alatt elmúlt róluk a ragacs. Némelyiknél egy éva alatt elmúlt, némelyiknek kellett két év is. De az átlag a másfél év volt. Csak azt a négyet tisztítottam meg, amik lejátszhatatlanok voltak. Jelenleg nincs ragacsos lemezem. Pedig biztosan volt kb. 20-30 darab. És szinte mindegyiket 2005 és 2007 között gyártották, és mind négynyilasban volt.

Én innen szoktam Amaray tokokat rendelni:

http://www.digitaldepo.eu/termek/dvd_tok/dvd_tok_14mm_amaray_clear

Először vettem 100-at, mert nagyából 80 négynyilas fekete tokom volt. A biztonság kedvéért én kicseréltem az összeset, ami ilyen tokban van. Inkább a régebbieket is. Azóta már vettem egy újabb 50-es adagot, még nagyjából 30 van belőle, ha újabbat kell cserélni. Azért szoktam 50-esével venni, mert annyi van egy dobozban az Amaray tokból.
0
2014. augusztus 25., hétfő 20:34
Két havonta járok át Párkányba szivart vásárolni, szívesen beszerzem a tokokat, utána Pesten átvehetitek tőlem. A következő utam szeptember közepén lesz esedékes.
0
2014. augusztus 25., hétfő 20:16
Én úgy láttam, Pesten a Vörösmarty u. 51. szám alatt vannak.
0
2014. augusztus 25., hétfő 19:44
Köszi,kár hogy csak Párkányban van üzletük.
0
2014. augusztus 25., hétfő 18:55
http://www.dvdpapa.hu/arak/dvdtok?gclid=CI_dpJbXrsACFW3JtAodwhoAAA

Itt próbáld meg, én valamikor bemegyek hozzájuk.
0
2014. augusztus 25., hétfő 18:52
Azt a méhek! Csak szúnyoghálós ablakot nyissál!
0
2014. augusztus 25., hétfő 18:46
Egy képet feltudna valaki tenni,milyen is ez a ragacs?

Sokféle elváltozás lehet egy lemezen.A méhsejtmintát mi okozza?
0
2014. augusztus 25., hétfő 18:43
Kettő nekem is a négyből,ezért gondolom,a Párducnál valami gyártási hiba lesz.
Ugyanabban a díszdobozban volt(van) mind a négy.

Bár hibátlanul lejátszható,csak hát a külseje nem fog díjat nyerni...
0
2014. augusztus 25., hétfő 18:41
Igen,az az egy gyanús lemezem fekete tokban volt.

Megírnád majd,hol lehet Amaray tokot rendelni?,A nagy műszaki boltunkban ugyanis majd  300 Ft.
0
2014. augusztus 25., hétfő 18:25
Említettem már, hogy volt ennek a fajta toknak egy régebbi verziója is, ami még nem bírt rohasztó tulajdonsággal, a Warner Home Video Magyarország használta. Csak aztán jött a gagyibb kivitel ugyanabból. A régebbi kicsit masszívabb is volt.
0
2014. augusztus 25., hétfő 18:15
Az az érdekes, hogy Nálam is van ragacsos lemet négynyilas tokban, de egy csomó lemez ami régebbi és ilyen tokban van az meg nem ragacsos, semmi külsérelem nem látható rajta!

Na erre varrjál gombot!
0
2014. augusztus 25., hétfő 16:38
Azért az mondjuk érdekes, hogy az Amaray tokok kivételével egyik sem szellőzik oldalról, mindegyik teljesen zárt, egyes egyedül csak az FHE négynyilasai okozzák a feszkót...
0
2014. augusztus 25., hétfő 16:29
Jól értem, hogy magától elmúlt a dolog tokcsere után? Tehát olyan lemezről is, amit nem tisztítottál?
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2014. augusztus 25., hétfő 11:48
Azt elfelejtettem írni, hogy nagyjából másfél év alatt múlt el egy-egy ilyen ragacs. Némelyik elmúlt egy éva alatt is.
0
2014. augusztus 25., hétfő 11:27
Biztos, hogy van köze a tokhoz. Nekem egy csomó ragacsosodott a külső szélén, ami fekete négynyilasban volt. De csak a négynyilasban volt ilyen. Főleg a Warner filmek. Volt négy lejátszhatatlan is, amiket sebbenzines tisztítással ismét lejátszhatóvá tudtam hozni. De az összes ilyet kicseréltem átlátszó Amaray tokba. És utána folyamatosan csökkent a ragacs mennyisége. Például a Durr, durr és csókra emlékszem, hogy ragacsos volt, de lejátszható. Mostanra az összes ragacs eltűnt róla. Olyan, mint újkorában. Szerintem azért, mert az Amaray tokon van szellőzőnyílás. Én azóta az összes fekete négynyilas tokot cserélem átlátszó Amaray-ra, azóta nincs bajom. A ragacs mostanra eltűnt az összes lemezről, amióta kicseréltem a tokokat.
0
2014. augusztus 25., hétfő 10:40
Az enyém olyanban volt pedig.

A többit meg már alátámasztották az itt lévő korábbi diskurzusok, meg a saját tapasztalatom.
0
2014. augusztus 25., hétfő 9:09
Az Emlékmás nem is olyan tokban jelent meg.

Átnéztem pár címet, de én nem tapasztaltam azt, amit írsz. Meggyőződésem, hogy amelyik lemezzel gond van, az nem a tok anyaga miatt van.

Előbb gondolnék a lemezre magára, kiegészítve mondjuk a szellőzés hiányával: az Amaray tokokkal ellentétben ugyanis ezek a tokok mondhatni légmentesen zárnak. Vagy ti nem gondolkodtatok el azon, hogy a hiba miért csak az adatoldalon jelentkezik?
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2014. augusztus 24., vasárnap 22:15
Abból is csak azok, amik feketében voltak, az átlátszó valamiért nem bántja a lemezeket.

A napokban találtam egy egész jó kis oldalt, ahonnan lehet rendelni Amaray-tokokat szarért-húgyért. Majdnem minden színben van. Valamikor majd ellátogatok oda, a belvárosban van az üzlet, most nem ugrik be, merrefelé.
0
2014. augusztus 24., vasárnap 22:05
Eddig nálam csak és kizárólag a négynyilasban lévők rohadtak meg...
0
2014. augusztus 24., vasárnap 21:21
Most ellenőriztem, az én Rózsaszín Párducaim rendben vannak.
0
2014. augusztus 24., vasárnap 20:57
én lecseréltem az összeset NEXTPAK-ra
csak sajnos már ez se kapható :(
0
2014. augusztus 24., vasárnap 19:22
Más tokkal nincsen baj,csak a négynyilassal?

Egy-kettő típus nem valami bizalomgerjesztő belül.
0
2014. augusztus 23., szombat 19:12
El ne felejtsem,a koszos tékás lemezeket már régen mosom-vasalom lejátszás előtt,mivel a DVD-t szennyezhetik.

Egyszer egy szervizben azt tanácsolták,kölcsönzői lemezt egyáltalán ne is rakjak komolyabb lejátszóba,csak valami napi nyúzásra való bóvliba.
Azóta ezt is teszem.

Egy másik hiba,egy-két lemeznél kezd megsérülni a szitázás.Kezd lejönni...Minden ok nélkül.Az egyikhez hozzá sem nyúltam évek óta.
Mindenesetre mindkét kiadványt megvettem újra.
0