Hogy vicces kedvű keresztapaként kreált hülyenevű topikomat kicsit elővegyem, megírom bele, hogy alkalmaztam a korábban javasolt szappanos vizes ragacseltávolítást. Igaz, én alkalmaztam hozzá alkoholos, nedves-kendős kiegészítést is.
A kísérlet alanya a Terminator feliratos, kétlemezes kiadása volt, ami valamikor az ezredforduló idején jelent meg. Furamód nem fekete, négynyilas tokban, hanem átlátszó Amaray-ben, mégis máig ez a legragacsosabb lemez, ami létezik.
Először az ujjamra nyomott folyékony szappant gazdagon és erős mozdulatokkal dörzsöltem fel körkörös mozdulatokkal az írott részre, úgy, hogy közben folyamatosan haladtam a korongon is körbe. amikor ezzel megvoltam és láthatóan a ragacsból jó sok darab vált le a dörzsölés hatására, akkor folyóvízzel öblítettem és még nedvesen rámentem az alkoholos kendővel, hogy az ne a száraz felülettel érintkezzen, hátha túlságosan erős a maró hatása. A kendőt belülről kifelé, sugárirányú mozdulatokkal húztam a felületen, közben nyilván a másik kezemmel mindig arrébb fogtam a korongon, mivel nem vagyok gumiember. mikor ezzel is megvoltam, és láttam, hogy ezzel a második művelettel lejött a többi dzsuva is, ezután újra bővízzzel öblítettem, s úgy tartottam, hogy lecsöpöghessen a maradék. Közben kézbe vettem a már előtte odakészített szemüvegtörlőt és azzal töröltem meg úgy, hogy előbb a látni vélt maradék apró darabkákat kitessékeltem a korong szélére, majd a kendő másik felével adtam neki egy erősebb, hüvelykujjal a felületre nyomott kendővel az elején említett körkörös mozdulatú dörgölést, hogy így végképp leszedjem azt, ami nem oda való. Az így feltárult, fénylő, aranyszínű felületen halványan látszanak sötétebb pöttyök a lemez anyagában, mintha himlős lenne a korong, ám ezek után (persze hagyva némi időt a biztos megszáradásra) már bele mertem tenni a lejátszóba, és pöccre indult, igaz, még nem néztem végig.
Ezen felbuzdulva ugyanígy letakarítottam a Testről és lélekről korongját is. Ott (még) nem volt ekkora baj, de már kezdett pimpósodni. :)
Azért ciki, hogy ezt is ilyen házi praktikákkal kell megoldani, ráadásul egy ilyen törlőkendő csak korlátozottan használható, mert ellenkező esetben visszakenődik, összekarcolódik általa a lemez, de hát vannak kiadványok, ahol a csere már nem megoldható, vagy a csere is ugyanilyen lesz...