Keresés

Töketlen tokok és lappangó lemezhibák leltározása

2018. szeptember 11., kedd 21:51
Amaray. Akkor ragad csak, ha az elen vegihuzod az ujjad? Az meg fog szaradni, vagy a lemezt nem karcolva letorolheto.
0
2018. szeptember 11., kedd 21:10
Köszönöm a tippet! Csak amikor megfogom a lemez szélét, akkor érezni lehet kissé ragad. Nincs csík pár milliméteres, körbe. Belső köríven nem ragad. Mert szintén új lemezről van szó. Szélén tisztítsam?
Milyen minőségű tokba tegyem?
0
2018. szeptember 11., kedd 20:19
Ragad, vagy ragacs-csík van a lemez szélétől pár milliméterre, körbe? Néha újabban az is előfordul, a rétegeket összeragasztó folyadék folyik ki a lemez szélén.Azt elég óvatosan egy kendővel letörölni.

Mindenképpen tedd át másik tokba.

Ha tisztítani kell, szerintem szappanos vizet használj és törlőkendőt, ne benzint.Sajnos, mindenképpen valamennyire karcos lesz, de nem fog ragadni.
A belső körívet nézzed meg, az nem ragad-e?
0
2018. szeptember 11., kedd 20:12
Pro Videotól rendeltem DVD-ket, illetve BD-ket is. Becsomagolt fóliát kibontottam, és kiderült, hogy a lemez szélén kissé ragadós. Még új lemez, mégis van ez. Hogyan kell tisztítani, alkohollal? Áttegyem új Amaray vagy minőségi DVD tokba? Még soha nem tapasztaltam erről. Tippeket nagyon megköszönném!
0
2018. szeptember 6., csütörtök 14:54
Tokokat, ide!
0
2018. szeptember 3., hétfő 21:15
Piszkosat, fokeppen ragacsosat be sem szabad rakni a lejatszoba, hazavaghatja a fejet. Olyan lemezed volt, ahol megserult, vagy cafatokban lejott a szitazas? Nekem az utobbira egy esetem van:Hid a Kway-folyon 1. lemez.
0
2018. szeptember 3., hétfő 20:07
Hát, igen, gondoltam, hogy van rutin. Egyéb koszt, ujjlenyomatot már műtöttem le lemezről, de ilyen dologgal még nem fogalakoztam. De majd most. :)
0
2018. szeptember 3., hétfő 19:47
Nem megy kárba, minden lemez megmenthető volt, Én sem néztem át mindig, csak miután egy-egy alkalom miatt megdöbbentem.

A Rózsaszín Párduc rajzfilmes díszdoboz  lemezeit újra és újra kell tisztítani, ugyanaz a tok,mint a Titanic, de az hibátlan, vagyis érti a csoda...:)
0
2018. szeptember 3., hétfő 19:44
Biztos?

Komolyan, ott kezdődik.

Nem csak a ragacsosodás, hanem a "párásodás" is.

A ragacsosodás ott csak azt jelenti, simán ragad, de más elváltozás, lerakódás nincsen.
Nagyon nehéz onnan letisztogatni, hurkapálcika stb., de megéri, tokcsere után a lemez megússza.
A "párásodás" lepucolásával is meg lehet előzni a későbbi hibákat.
Sokat kísérleteztem, felesleges filmekkel és tokokkal.:)
0
2018. szeptember 3., hétfő 18:06
Az durva, de mondjuk (magamból kiindulva), van oylan dvd, amit már vagy 5 éve nem nyitottam ki. Tehát az, hogy te átnézed decemberenként, az megsüvegelendő. Komolyan. Viszont legalább nem lesz bosszantó, hogy kárba mennek.

Mondjuk nekem a külső szélén jelent meg eddig elváltozás (inkább), a belső körnél még nem volt baj, amit említesz.
0
2018. szeptember 3., hétfő 17:25
Ez az a topik. A lemezzel is lehet gond, mindegy miben van.Nekem is volt feher amaray esetem, de egy pucolas eleg volt, azota rendben van. Van amit evente tisztogatok, a tokcsere sem segit.
0
2018. február 27., kedd 16:07
Pont ennek a Terminator dvd-nek a topikjában megtaláltalak, még valami 2004-es bejegyzések között. Gondolom, más volt a nicked. :)
most posts by TM
0
2018. február 27., kedd 16:06
Nincs benne ördöngőség, ha elkezded csinálni és közben olvasod, tisztára érthető, hogy mi miután jön. Megfogod beszappanozod, leöblíted, de még nedvesen rámész az alkoholos törlővel, aztán a végén lecsöpögteted és a szemüvegtörlővel áttörlöd szárazra. Amit közé írtam, az a finomhangolása mindennek. :)
most posts by TM
0
2018. február 27., kedd 15:38
Eme megoldást feljegyzem. Bár bevallom kb. a felénél elvesztettem a fonalat. :) Egyébként van valami ötlet mi okozza eme jelenséget? Én cirka 16 éve gyűjtöm a DVD-ket és - igaz sok ilyen régi darab már nincs is tulajdonomban - de nem találkoztam ilyen vagy ehhez hasonló esettel.
...Ellenben egy másikkal igen, mikor a lemez, vagyis a film pixeljeire hullik szét vagy ponton megakad a lejátszó.
0
2018. február 27., kedd 10:50
Hogy vicces kedvű keresztapaként kreált hülyenevű topikomat kicsit elővegyem, megírom bele, hogy alkalmaztam a korábban javasolt szappanos vizes ragacseltávolítást. Igaz, én alkalmaztam hozzá alkoholos, nedves-kendős kiegészítést is.
A kísérlet alanya a Terminator feliratos, kétlemezes kiadása volt, ami valamikor az ezredforduló idején jelent meg. Furamód nem fekete, négynyilas tokban, hanem átlátszó Amaray-ben, mégis máig ez a legragacsosabb lemez, ami létezik.
Először az ujjamra nyomott folyékony szappant gazdagon és erős mozdulatokkal dörzsöltem fel körkörös mozdulatokkal az írott részre, úgy, hogy közben folyamatosan haladtam a korongon is körbe. amikor ezzel megvoltam és láthatóan a ragacsból jó sok darab vált le a dörzsölés hatására, akkor folyóvízzel öblítettem és még nedvesen rámentem az alkoholos kendővel, hogy az ne a száraz felülettel érintkezzen, hátha túlságosan erős a maró hatása. A kendőt belülről kifelé, sugárirányú mozdulatokkal húztam a felületen, közben nyilván a másik kezemmel mindig arrébb fogtam a korongon, mivel nem vagyok gumiember. mikor ezzel is megvoltam, és láttam, hogy ezzel a második művelettel lejött a többi dzsuva is, ezután újra bővízzzel öblítettem, s úgy tartottam, hogy lecsöpöghessen a maradék. Közben kézbe vettem a már előtte odakészített szemüvegtörlőt és azzal töröltem meg úgy, hogy előbb a látni vélt maradék apró darabkákat kitessékeltem a korong szélére, majd a kendő másik felével adtam neki egy erősebb, hüvelykujjal a felületre nyomott kendővel az elején említett körkörös mozdulatú dörgölést, hogy így végképp leszedjem azt, ami nem oda való. Az így feltárult, fénylő, aranyszínű felületen halványan látszanak sötétebb pöttyök a lemez anyagában, mintha himlős lenne a korong, ám ezek után (persze hagyva némi időt a biztos megszáradásra) már bele mertem tenni a lejátszóba, és pöccre indult, igaz, még nem néztem végig.
Ezen felbuzdulva ugyanígy letakarítottam a Testről és lélekről korongját is. Ott   (még) nem volt ekkora baj, de már kezdett pimpósodni. :)
Azért ciki, hogy ezt is ilyen házi praktikákkal kell megoldani, ráadásul egy ilyen törlőkendő csak korlátozottan használható, mert ellenkező esetben visszakenődik, összekarcolódik általa a lemez, de hát vannak kiadványok, ahol a csere már nem megoldható, vagy a csere is ugyanilyen lesz...
most posts by TM
0
2017. május 26., péntek 23:09
Én is így tapasztaltam. Csak sorszámos tokban észleltem ragacsosodást. Az olyan tokokat ki is dobtam mindet.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2017. május 26., péntek 18:52
Még egyszer a négynyilas tokokra visszatérve,úgy néz ki,ha nincsen száma( ezek a régiek),akkor nem okoz gondot.
0
2017. április 28., péntek 23:46
cserélik
0
2017. április 28., péntek 23:46
Nekem nem volt még ilyen gondom de hallottam már róla.Elvileg cerélik őket.
0
2017. április 28., péntek 20:00
Hibátlan gyári lemezek akadnak?

A csere sem segít?
0
2017. április 28., péntek 18:48
Én is remélem,hogy ez nem lesz tendencia.Végtére is vannak olyan BD lemezek amiken nem látni semmi karcot vagy elváltozást de mégis megakad a lejátszása.Gondolom egyedi hiba lehet,mint ezek amiket írtatok.
0
2017. április 28., péntek 8:07
Nekem elég sok Universal BD-m van. Remélem nem lesz ebből általános probléma... :(
0
2017. április 27., csütörtök 19:30
A Feledés Universal-film, azoknak a lemezeit meg nem a Sony gyártja, mint mindenki másét. Nekem egy Universal-os kiadású koncert BD-m ment tönkre úgy egy éve.
0
2017. április 27., csütörtök 17:09
Ne már... szóval akkor már a blu-rayek sincsenek biztonságban... még csak négy éves lesz a Feledés, ennyi idő alatt mi a fene történhetett vele?
0
2017. április 27., csütörtök 16:56
Nem is lényeg az idő. Ha a gyártásban megváltozott egy apróság az anyagminőségben elég lehet már 2-3 év is. Természetvédelem, költségcsökkentés etc.
0