Keresés

Töketlen tokok és lappangó lemezhibák leltározása

2010. november 11., csütörtök 16:42
Nekem is tele van a tököm a DVD-kkel. Nemrég beszereztem a Constantine duplát. Én nem tudom mit csinálnak ezek a warneres gyerekek, a pöcsökön húzgálják a DVD-ket vagy micsoda, de lazán egy vastag karc fut körbe az adathordozón. Forgalmazza a Fórum média. Nem tudom ki a hunyó, de nem is lényeges. Drága pénzekért megvesszük és ez a hála... kidobta a gép, a földről meg felveszik és bele a tokba majd rá a celofán vagy micsoda? És ez már nem az első eset. Érdekes módon szinte csak a Warner-vonatkozású filmeknél van ilyen malőr.
K*rvára idegesít, ha csak egy karc is van a DVD-n, no de ez meg aztán pláne botrány.
Másik: vettem már olyan DVD-t, hogy UJJLENYOMAT volt rajta!!! Gyári, oridzsinál, celofános cuccon? Hátezmeghogy??!!
Ezek hirtelen, amik kikívánkoztak belőlem, de már nem egy ilyen esetem volt.
0
2010. november 11., csütörtök 16:31
Nem tudom, mit gondoljak erről az egészről. A topikot felfedezve én is átnéztem szinte mindegyik DVD-met, de hála Istennek egyiknél sem találtam ragacsosodást. Pár évvel ezelőtt jártam én is pórul a Nagyon vadon első kiadásával, azóta nem találkoztam ezzel a problémával.
Biztos, hogy a tokok a hibásak? Nem lehet, hogy inkább bizonyos lemezek anyagával van gond? Én még sosem cseréltem tokot, csak ezért gondolom.
Vagy esetleg a tárolás is közrejátszhat?
Jó lenne igazán a végére járni ennek az ügynek...
0
2010. november 11., csütörtök 16:25
Szép munka. Én is folytatnám ma, csak sajnos elfogyott minden dupla tokom, és most nincs újabb 5-6 ezer forintom tokokra. :-(
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2010. november 11., csütörtök 15:38
A végére értem az ellenőrzésnek és az erre fordítható pénzemnek is.
A scanavo, allaine, a négy nyilas sima és dupla tokokban lévő dvd-k középen  ragacsosak.
Összesen 337tokból 216-nál kell lemezeket tisztítanom, majd esetleg tárolót cserélnem.
Warner-ből mindent át kell nézni.
Egyéb:(a problémás külföldi kiadásokat most nem részletezném)
Jákob rabbi, Tokiói tortúra, A nagy ábránd, Két test egy lélek, Rosencrantz és Guildenstern, Vadbarmok, Szabad világ, Halálos tézis, Változó vizeken, Elrabolva, TV játék, A nyakörv, Kikötői hírek, Persona, Oké, Nyisd ki a szemed!, Az én kis falum, A szenvedélyek labirintusa, Asszonyok a teljes idegösszeomlás szélén, Mit vétettem, hogy ezt érdemlem?, A vágy törvénye, Áldott mélységek, Chéri, Az ifjú Viktória királynő, Zack és Miri, Mocskos zsaru, Zsernyákok, Sonny, O Horten, Kecskebűvölők, A harcmező hírnökei, A szerelem gyűrűje, Beugratás, Éberség, Crank2., Mansfield Park, Katonák voltunk, Baráti kör, Betty nővér, Szextúra, stb...
0
2010. november 11., csütörtök 7:37
A tegnapi nappal elfogytak a dupla tokjaim, de közel sem értem a végére a cserélésnek. :-( Most mi lesz?!
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2010. november 10., szerda 23:23
"Nem hiába,már akkor zsinórba *osták a korongokat a gyártósorok.Itt az eredménye. :/"

ha még mindig céhes műhelyben gyártanák az emberek a DVD-t, akkor meg rohadt drága lenne egy lemez! :) bár egy kis búzáért meg némi hazipáleszért igencsak minőségi kiadványokat kapnánk.
0
2010. november 10., szerda 22:26
Sőt olyannyira nem csak tok probléma,hogy nekem a Híd a Kwai folyón filmes lemeze is ilyen problémával küszködik,pedig Scanavo tokban van.A Sólyom végveszélyben-t meg elajándékoztam mikor megvettem BD-n,de a DVD dettó ugyanúgy felhősödött.Mindkettő még legelső kiadás volt.

Nem hiába,már akkor zsinórba *osták a korongokat a gyártósorok.Itt az eredménye. :/
0
2010. november 10., szerda 22:20
Nagyon hasznos ez a topik.a korábban felsorolt címek nálam is problémásak részben,tehát nem a véletlen műve a felhősödés.

De ez nem egy újkeletű dolog.Nálam már sok évekkel ezelőtt jelentkezett ez a felhősödési/ragacsosodási probléma,méghozzá ,ha jól emlékszem a Hegylakó 4. és a Halloween:20 évvel később legelső Mokép-es kiadásainál,valamint a Szeress ha tudsz Odeonos kiadványnál.Pedig akkor még nem is ilyen tokokat használtak,hanem javarészt Amarayt.

Gyanítom ez lemezgyártási probléma is részben ,nemcsak a tokok hibája... :/
0
2010. november 10., szerda 22:15
Nekem is ragacsosodott.letöröltem némi tisztítóanyag és szálmentes kendő segedelmével és most makulátlanul néz ki.Át is raktam szépen Amaray-be és reménykedek. :)

0
2010. november 10., szerda 21:43
"Most már csak azt nem tudom, hogy ha ez a ragacs a lemezből jön ki az nem hiányzik a későbbiekben onnan?"

Ez jó kérdés, már bennem is felmerült.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2010. november 10., szerda 21:40
Köszi! Hát annak nem örülök, hogy a tied is ragacsos, creeper hsz-énél azt hittem csak én vagyok szerencsétlen, de úgy látszik nem. Amúgy ezt én is megfigyeltem, hogy ott marad az ujjnyomom. :/

Na kicseréltem a szutyok tokokat azoknál a filmeknél ahol volt ragacs. A közeljövőben remélem fél éven belül lecserélem az összeset. Visszaolvasva van pár szkeptikus ember, aki nem találkozott ezzel a jelenséggel. Annak csak gratulálni tudok, mert egy nagy adag idegbetegségtől menekült meg és kívánom, hogy ne is találkozzon ilyennel, mert ritka szar érzés.

Most már csak azt nem tudom, hogy ha ez a ragacs a lemezből jön ki az nem hiányzik a későbbiekben onnan?
0
2010. november 10., szerda 21:00
Szerencsés ember.
0
2010. november 10., szerda 20:56
Megnéztem, ragacsosodik. A k. Isten b.ssza meg az összes rohadt gyártót, vagy mit tudom én, ki a f.szom felelős ezért a k. ragacsért. :-(((

Amúgy még azt szoktam tapasztalni a ragacsos lemezzel, hogy ha megfogom a széleinél az ujjaimmal, akkor ugye ahol az ujjaim hozzáérnek a lemezhez, pára csapódik le a lemez nem szitázott részén. Ez a pára a ragacsos lemeznél nem tűnik el, sőt, ha sokszor fogdosod, összefüggő pára csík lesz s lemez szélén, végig ott, ahol valaha is megfogtad. Na, én most generáltam néhányat az új lemezre. Szétb.sz az ideg!!! :-(((
0
2010. november 10., szerda 20:47
Oké, ma este úgyis megnézem a filmet és referálok!
0
2010. november 10., szerda 20:14
(Nekem totál rendben van.)
0
2010. november 10., szerda 20:08
DS!

láttam a gyűjteményes topikban, hogy megvetted a Texasi láncfűrészes mészárlás: A kezdet filmet! megnéznéd, hogy van rajta ragacs? mert most vettem észre, hogy ez is WB film 4 nyilas tokban és ezen van egy nagyon kicsi ragacsocska!

azért ide írok, hogy ne tosszunk már szét más topikot is ilyennel!
0
2010. november 10., szerda 20:01
Elkezdtem átnézni az összes filmemet, de nagyon lassan megy. A fehér tokos filmeket is átnézem, szóval egyesével tényleg az összes filmem. Eddig nem nagyon találtam olyan durva lemezt, ahol be kellett volna avatkoznom. Rendszerint a Kerülj szinkronba! kiadványokkal vannak kisebb gondok, de mondjuk én kezdettől fogva fehér tokban tárolom őket, így például a Szökevénnyel egyáltalán nincs gondom. Az összes díszdobozomat átnéztem már, és a dupla tokokat cseréltem. Holnap folytatom, mert eléggé elfáradtam.

Rendeltem azért még 13 darab átlátszó tokot a teszveszről, mert abból sosem elég. :)
0
2010. november 10., szerda 19:12
na nekem is megjöttek a tokok! még szerencse, hogy a dobozra rá volt téve, hogy sniccert ne basszak bele, mert így szépen elvágtam volna az összes tok gerincén a fóliát! :O

kezdhetek cserélgetni... :S
0
2010. november 10., szerda 19:10
Nagyban nem.
Kicsiben egy tékából szoktam egy százasért tokot venni.
0
2010. november 10., szerda 19:00
és Te tudod hol lehet ilyett szerezni?
0
2010. november 10., szerda 19:00
ment válasz
0
2010. november 10., szerda 18:58
Igen, ez egy jó tok.Biztosan tartja a lemezt,és egy mozdulattal kiemelhető.
0
2010. november 10., szerda 18:55
Írtam.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2010. november 10., szerda 18:55
Tegnap végignéztem a régi Columbia filmjeimet.
Az egylemezes kiadványokkal kinézetre semmi baj nincsen.
Viszont a duplák(Híd a Kway folyón,Arábiai Lawrence,Harmadik típusú találkozások) lemezei belül furcsán néznek ki.Itt-ot csík,kisebb folt stb..Maga a lemez felülete hibátlan.
Ez már régebben feltűnt,akkor bele is néztem ezekbe,de semmi gond nem volt a lejátszással.
Az a baj, mikor megvettem,nem figyeltem oda a külsőre,így lehet,már akkor is ilyen volt.
Akkor még eszembe sem jutott,egy lemez karcos vagy felhős lehet,hiszen a CD-n soha nem tapasztaltam ilyesmit..
A Gyalog galopp viszont már biztosan nem volt ilyen felhős,mint most.Főképpen a 2. lemez.Ránézésre rémesen néz ki,szerencsére a lejátszó viszi.
0
2010. november 10., szerda 18:42
mi az email címed? nekem a boriték nem jelenik meg vagy irj a domi kukac dvdzoom pont hu címre
0