Keresés

Töketlen tokok és lappangó lemezhibák leltározása

2010. november 9., kedd 18:09
Ha megérkezik holnap, akkor teszek fel róla. De még majd akarok egy adagot rendelni slim tokokból is, csak most egyelőre lecserélem az összes Warner-es tokokat, és valószínűleg jövő héten rendelek még egy szállítmányt.
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2010. november 9., kedd 18:07
arról is várom/várjuk a képeket!

köszi
0
2010. november 9., kedd 18:05
Kicsit hullámos, igazad van. De csak 5-t rendeltem belőle, pont ezért, amit írtál. A normálisabb 1 lemezes tokok holnap jönnek.
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2010. november 9., kedd 17:51
A négyeske nagyon jó, én mindig erre a fajtára cserélem a dupla lemezes kiadásaimat.
A hármaskának a külső fóliája (ahova becsúsztatod a borítót) feszül rá rendesen, nem hullámos?

köszi
0
2010. november 9., kedd 17:32
Megjött az első adag tokszállítmány, a nagyobb mennyiségű 1 lemezes adag holnapra várható. Remélhetőleg ezekkel nem lesz gond.

1.

2.

3.

4.

5.

0
2010. november 9., kedd 17:27
Szépen megcáfolod a saját magad által kitalált jelzőket. Ha ettől a bagatellizálástól megnyugszol, akkor neked már jó.
Sajnos nekem továbbra is rosszkedvem van a topikban leírtaktól, és se felszerelésem, se rutinom nincs abban, hogy a lemezeim tucatjait sikáljam, és jelenleg pénzem, meg időm sincs több száz tokot cserélgetni.

Ja, a kedvem romlékony, el is romlott.
most posts by TM
0
2010. november 9., kedd 17:25
Négy-nyilas és négy-nyilas tok között óriási különbség van: az egykori Warner Home Video-s négy nyilas olyan strapabíró, hogy verekedni lehet vele, viszont amelyik négy nyilasban pl. a jelenlegi Gamma-korongok hevernek, olyanok, hogy az ember szúrós szemmel néz rájuk, máris elhajlanak.
0
2010. november 9., kedd 17:18
Azt azért nem gondoltam, hogy ilyen könnyen lehet pánikot kelteni az emberekben. Megmondom, őszintén, hogy már a topic lapozgatása közben kételkedtem abban, hogy mennyi valóságalapja van a leírtaknak, de azért én is ránéztem néhány dvd-mre.

Nem mondom, azt, hogy nem találtam olyat, amin nem volt egy kisebb-nagyobb páraszerű lerakódás, de hogy lemoshatatlan ragacs, rohadás meg rozsdafolt legyen rajta...?! Ugyan már! Sőt 10 lemezből, jó ha egynél lehet tapasztalni a problémát. De egyébként is letörölhető, lemosható az anyag.

De hazudtoljatok meg, mutassatok már egy képet arról a bizonyos ragacsos felületről, rothadó dvd-ről. Mert az egész topicban egy képet láttam, azon is csak egy ujjlenyomatos dvd volt.

Ui.: egyébként meg tudjátok, ami elromolhat, el is romlik...
0
2010. november 9., kedd 11:38
Azért az is vicces, hogy a Trója legelső itthoni kiadását (moziváltozat) is ebben a négy-nyilas tokban forgalmazták, 6 éve a polcomon van, még sincs semmi baja egyik korongnak sem...

A Gyalog-galopp-nál szerintem megfáradt az anyag, mint annó a Terminátor 1 feliratos verziójánál, pedig soha nem tartottam fekete tokban, mivel a borítója kétoldalas. Úgyhogy nem mindig a tok a ludas ezek szerint...
0
2010. november 9., kedd 11:33
Ez sajnos tényleg így van.
0
2010. november 9., kedd 11:29
Na igen, az angolok az más világ, ott minden normál kiadású film Amaray-tokban van. Amiket nemrégen lelövettem itthon joglejárt Sony-filmeket eBay-ről vadiúj, bontatlan állapotban, mind abban voltak. Nincs is gond egyikkel sem...
0
2010. november 9., kedd 11:25
A Kék villámnak nekem az angol kiadása van meg. Az fekete Amaray tokban van. Bele is néztem most, tökéletesen lejátssza. Semmi gond nincs a felületével sem. Tökéletes állapotban van. Úgyhogy nem bánod meg, ha megveszed az angoloktól, mert azzal semmi baj nincs. Ezek után még szerencse, hogy amikor én meg akartam venni, akkor éppen itthon nem kaptam. Ezért vettem meg az angoloktól nagy szerencsémre.
0
2010. november 9., kedd 11:21
A Sony-filmek közül nekem a Kék villám szinkronos verziója az, ami úgy néz ki, mint a hányadék. Szappanos vízzel megpróbáltam lemosni a genyát, de semmi nem jött le belőle, megkarcolni nem sikerült szerencsére.

A gond csak az, hogy joglejárt a film, BD-n meg eddig nem adták ki nálunk, különben azon cserélném. Na nem baj, az angol kiadásra tettek fel minket annó, hó végén meg megyek Londonba, úgyhogy adódik a csere...

A Gyalog-galopp első kiadásának mindkét lemeze is befelhősödött, pedig az átlátszó tokban volt mindig (de nem a négy-nyilasban, hanem Scanavo márkájúban). Ki érti ezt?

Nálam a Halálos fegyver 3. része szart be.

Eddig ezekkel találkoztam csak...
0
2010. november 9., kedd 11:09
Mind a négy film amit felsoroltam ugyanabban a fekete négynyilas tokban volt. Az Osztály, vigyázz! című filmet idén februárban vettem meg. Valamikor a tavasszal néztem meg. Akkor még símán lejátszotta a lejátszóm, a lemezen sem láttam semmit. Most meg fél évvel később meg már gond volt vele. De tisztítás után újból le tudtam játszani.
0
2010. november 9., kedd 11:07
Akkor csak nekem van fehér tokban a film. A Halálos fegyver 4-t ma vettem meg újra, szóval azzal nem lesz gond. Azért az Osztály, vigyázz filmet ha hazaértem megnézem.
0
2010. november 9., kedd 10:56
Nekem ugyan nincs meg az Osztály, vigyázz! (magyar felirat nélkül nem veszek filmet elvből, kivéve, ha magyar filmről van szó), de az soha nem volt átlátszó tokban.

Érdekes, nekem nem b*szódott el a Halálos fegyver 4-em...
0
2010. november 9., kedd 10:50
Úgy látom, hogy a Halálos fegyver 4. mindenkinél problémát okozott. Egyébként azokat a lemezeket, amelyeket letöröltem sebbenzinnel, nálam is foltot hagyott a dolog, és összekarcoltam a lemezeket. Na de most a Columbia filmek nem fehér tokban vannak? Azokat is ellenőrizni kell? Dömi azt írta, hogy a fehér tokokkal nincs gond. Most már teljesen tanácstalan vagyok. Az Osztály vigyázzal miért van gond? Az nem fehér tokban van eredetileg?
0
2010. november 9., kedd 9:59
Átnéztem én is az ilyen tokban lévő filmjeimet. Négy volt közüle lejátszhatatlan:

Halálos fegyver 4.
A szökevény
Osztály, vigyázz!
8 mm 2.

Sebbenzines tisztítással mindegyiket sikerült úgy megtisztítani, hogy mind a négyet most már hibátlanul le tudom játszani. De cserébe néhány kisebb karc keletkezett a lemezeken. Ezen kívül van még nagyjából húsz olyan lemezem, aminél már elkezdődött a folyamat, de még hibátlanul le tudom játszani őket. De van egy csomó olyan Warner, Columbia és BuFi lemezem, aminél semmilyen elváltozást nem látok. Azért elég mérges vagyok, hogy néhány éve vásárolt lemezek így néznek ki. A múlt héten jött egy csomagom az Xpresstől, abban is volt öt BuFi film és két ProVideo film, ami ebben a tokban van. Szerencsére azokkal még nincs semmi gond. De természetesen azoknál is ki fogom cserélni a tokokat ezek után. Ahogy nézegettem a filmjeimet, legalább száz filmem van ilyen fajta tokban. Úgyhogy mos vehetek tokot bőven. A biztonság kedvéért majd azokat is ki fogom cserélni, aminél még nem kezdődött el a folyamat. Nagyon bosszant a dolog.
0
2010. november 8., hétfő 20:03
A lemez szélénél,azzal párhuzamosan,most még vékonyabb sávban kezd előjönni valami anyag...
0
2010. november 8., hétfő 19:53
K.rvára igazad van, amigo, ilyennek ismerlek! :-))) Hagynám is magam meggyőzi, ha én meg nem én volnék. Te meg ilyennek ismersz, igaz? ;-)))
0
2010. november 8., hétfő 19:51
Nem akartalak megbántani,és más gyűjtőt sem.
0
2010. november 8., hétfő 19:49
de az nem ragacsos hanem felhős volt a lemez. nem?
0
2010. november 8., hétfő 19:47
Fehér,duplalemezes,nem nyilas tokban.
0
2010. november 8., hétfő 19:45
nyugi...   relax....
0
2010. november 8., hétfő 19:44
Én jó minőségű toknak tartottam. Szerintem ezért kár másokat leszólni, mert ebben a tokban tárolta a filmjeit. Ettől még nem lesz valaki kevésbé gyűjtő, mert meghagyta a tokokat. Én is meghagytam, most cserélem őket. Ez van. Most akkor én nem vagyok igazi gyűjtő? Tényleg ezen múlik?
0