Az MGM-es korongoknál tapasztaltam már én is hasonlót, de csak spot-lámpánál vettem észre az igen vékony, pókháló vagy méhsejt-szerkezetű - ahogy Te is írtad - széttöredezett adatréteget. A lejátszók gond nélkül viszik, "beletekerésnél" is zökkenőmentesen - mármint normál üzemmenet szerint - történik minden a játékosban. Ja, egyébként néhány Paramount-os filmnél is tapasztaltam... Arra gondolni sem merek, hogy esetleg egy-egy szállítmány kint töltött néhány órát egy konténerben télen és sz*rrá fagyott közben...
Sohasem tisztítottam DVD-t - és nem is fogok - , mert csak kárt okozok a korongnak. Hiszen a "súrolás" nyomokat hagy maga után...
És már hogyne aggódnék a kisebb karcok miatt is, főleg, ha azok gyáriak, mert nem használt DVD-ket áll(t ?) szándékomban vásárolni, hanem gyári újakat - érintetleneket, ha úgy tetszik. Hiszen ha ez nem lenne fontos nekem, akkor nyugodt szívvel vásárolnám a használt, agyontaperolt, összegányolt DVD-ket, mert nem érdekelne a dolog. Lehet, hogy annyira sem, hogy inkább akkor már letölteném a filmeket...
Tényleg - ezek szerint naivan - azt hittem, hogy öreg koromra lesz egy saját tékám. Akkor majd azt nézem és veszem le a polcról, amit akarok. Mondjuk biztos levehetem majd, de csak vakarom majd a fejem, hogy vajon mi a jó istenért kentem össze lekvárral azt a korongot? Mert már nem emlékeznék rá, ugye... Mármint hogy évtizedekkel ezelőtt miről is diskuráltunk ebben a topicban... :-O
Totálisan megértem azokat, akik egy fillért sem fizettek egyetlen egy filmért sem, hiszen ismét csak ők jártak jól. Mi, akik egy kisebb vagyont elköltöttünk GYÁRI, EREDETI DVD-kre, csak szívunk - nem is keveset. Na mind1, a tanulságot mindenki vonja le magának...