Keresés

Töketlen tokok és lappangó lemezhibák leltározása

2010. november 7., vasárnap 21:02
Nekem biztosan nem, mert hidegen hagy.
0
2010. november 7., vasárnap 20:59
Szerinted a BD időtálló lesz?

Itt egy időtálló formátum van: a digitális változat. Azt bárhonnan, bármikor eléred. (Most a digitális videótékára gondolok, tehát a legális formára).
0
2010. november 7., vasárnap 20:48
De hogy mennyi idő alatt megy tönkre?
Szerintem azért a végleges tönkremenetel még odébb van.Bár lövetem nincs van-e különbség anyagában,de van jópár olyan cd-m ami már több mint 15 éves és még semmi baja.Ha ennyit kibír a DVD is akkor talán nincs akkora baj...
De persze az mindenesetre nyugtalanító ami most történt.
0
2010. november 7., vasárnap 20:47
Ezek szerint a DVD lemezekre is igaz az a mondás, ami a sörre: Nem lehet megvenni, csak kibérelni!
0
2010. november 7., vasárnap 20:34
"Totálisan megértem azokat, akik egy fillért sem fizettek egyetlen egy filmért sem, hiszen ismét csak ők jártak jól. Mi, akik egy kisebb vagyont elköltöttünk GYÁRI, EREDETI DVD-kre, csak szívunk - nem is keveset. Na mind1, a tanulságot mindenki vonja le magának..."

Nagyon-nagy igazságod vagyon. Nem elég a sok újraszinkron, a nem megfelelő képarány - csonkolt kép -, ,ost már abban sem lehetünk biztosak, hogy időtálló az, amit kapunk.
0
2010. november 7., vasárnap 20:21
Eszembe jut, amikor úgy két hete felraktam a Boney M - Brown Girl in the Ring c. kislemezét, melyet még Anya gyűjtött be, inkább bele sem gondolok, milyen régen. Igaz, ráfolyt egy kis festék meg miegyéb, amíg úgy tíz évig alátét volt a hobbink kamrájának pultján, meg kicsit koszos is lett ez idő alatt, de megtisztogattam és lejátszottam.
Recsegett ugyan, de egyetlen akadás nélkül végigpörgött.
0
2010. november 7., vasárnap 20:10
Az MGM-es korongoknál tapasztaltam már én is hasonlót, de csak spot-lámpánál vettem észre az igen vékony, pókháló vagy méhsejt-szerkezetű - ahogy Te is írtad - széttöredezett adatréteget. A lejátszók gond nélkül viszik, "beletekerésnél" is zökkenőmentesen - mármint normál üzemmenet szerint - történik minden a játékosban. Ja, egyébként néhány Paramount-os filmnél is tapasztaltam... Arra gondolni sem merek, hogy esetleg egy-egy szállítmány kint töltött néhány órát egy konténerben télen és sz*rrá fagyott közben...

Sohasem tisztítottam DVD-t - és nem is fogok - , mert csak kárt okozok a korongnak. Hiszen a "súrolás" nyomokat hagy maga után...

És már hogyne aggódnék a kisebb karcok miatt is, főleg, ha azok gyáriak, mert nem használt DVD-ket áll(t ?) szándékomban vásárolni, hanem gyári újakat - érintetleneket, ha úgy tetszik. Hiszen ha ez nem lenne fontos nekem, akkor nyugodt szívvel vásárolnám a használt, agyontaperolt, összegányolt DVD-ket, mert nem érdekelne a dolog. Lehet, hogy annyira sem, hogy inkább akkor már letölteném a filmeket...

Tényleg - ezek szerint naivan - azt hittem, hogy öreg koromra lesz egy saját tékám. Akkor majd azt nézem és veszem le a polcról, amit akarok. Mondjuk biztos levehetem majd, de csak vakarom majd a fejem, hogy vajon mi a jó istenért kentem össze lekvárral azt a korongot? Mert már nem emlékeznék rá, ugye... Mármint hogy évtizedekkel ezelőtt miről is diskuráltunk ebben a topicban... :-O

Totálisan megértem azokat, akik egy fillért sem fizettek egyetlen egy filmért sem, hiszen ismét csak ők jártak jól. Mi, akik egy kisebb vagyont elköltöttünk GYÁRI, EREDETI DVD-kre, csak szívunk - nem is keveset. Na mind1, a tanulságot mindenki vonja le magának...
0
2010. november 7., vasárnap 19:42
A Household Hacker érdekes megoldása kamu: 1:47-nél vágás van, nézzétek csak meg az asztal szélére dobott összegyűrt papírt, illetve a tálban lévő dzsuvás folyadékot - mert egy hangyányit elmozdulnak. A papír egy kissé "kirúgja" magát, a folyadék meg egy kicsit "tovahalad / kering" a tálban. Nem is beszélve arról, hogy a kezek teljesen eltűnnek a képernyőről. Na, erről ennyit. Viszont a cikk kissé durva...

"A polikarbonát - nagyon hosszú idő után - de lebomlik. Az öregedés során a molekuláris lebomlás sárgulást, vagy hajszálrepedéseket (mikroszkopikus repedéseket a lemez felszínen) hozhat létre."

Nem is beszélve a nem megfelelő ragasztóról és máris kész a "káosz"... Komolyan mondom, hogy ennyi volt. Ez nonszensz, hogy pár év és kukázhatom a korongokat. Erőltetik itt a BD-t, szándékosan lebutítják a DVD-ket de persze én vágtam / vágom tönkre a hazai piacot, mert határozottan elzárkózom a BD elől és azt fontolgatom, hogy a büdös életben nem veszek meg többet egyetlenegy DVD-t sem... Most nem írok pontos összeget, de az tuti, hogy "99 óta lenne vagy 3-4 - ha nem több - milla a számlámon... Nem kell nekem elköltenem azt a havi x ezer Ft-ot DVD-re, amikor egy részéből megveszem az első 1 vagy 1,5 terrás vinyót, "oszt" jónapot!

0
2010. november 7., vasárnap 18:13
Még ha találnék olyan lemezt...

Egy picit elgondolkodtam a dolgon és elkezdtem keresgélni a neten :) Nem akarok nagy hülyeséget mondani, de találtam egy érdekes cikket: http://antalvali.com/hirek/biszfenol-a-hatasa-a-szexualis-eletre.html

Ha tippelnem kéne, akkor nem a tok a hibás ezért a ragacsos jelenségért. A lemezek polikarbonátból készülnek és a kulcs szerintem a ragasztóanyag lesz, ami nem tudom,  hogy milyen anyag. Már alapból az is, hogy ragacs "keletkezik"...

Egy másik érdekes cikk: http://gepembernaploja.blog.hu/2010/08/18/hogy_tisztitsuk_meg_cd_es_dvd_lemezeinket
0
2010. november 7., vasárnap 17:52
Te kémikus vagy, vagy minek tanulsz, analizáljátok ki a ragacsot :)
0
2010. november 7., vasárnap 17:51
Ez még változhat. :)
0
2010. november 7., vasárnap 17:48
a ragacs meg nekem terminator 1 dvdn van, így megnézés előtt anno mindig lemostam szappanos vízzel. más ilyen kiadvánnyal nem találkoztam, de nem kizárt hogy van ilyen lemezem csak éppen a tokját nem nyitottam már vagy 8 éve ki...
0
2010. november 7., vasárnap 17:47
nah mindegy, örülök azért hogy látlak, nem mintha annyira kedvelnénk egymást, vagy annyira jókat beszélgettünk volna, mert ez baromira nem igaz, sőt továbbmegyek két értelmes mondatot még nem váltottunk egymással, de... de jó újra itt látni egy régi fórumtagot ;)
0
2010. november 7., vasárnap 17:42
Dömi még él! :)))
0
2010. november 7., vasárnap 17:41
Maradjunk a biokémiánál ;)
0
2010. november 7., vasárnap 17:39
Az túlzás azért. Nem mondanám azt, hogy visszatértem, egyszerűen csak néha beírok, ha erre járok. A téma felkeltette a figyelmemet meg most gépközelben vagyok. Nagyon utálok gépről tanulni, de nincs belőle könyv. :(
Nézelődök, mert van pár film, amit meg akarok venni majd mostanában - csak spórolni is kéne, mert most plazmára gyűjtök. (következő 2 hónapra amiket megrendeltem: Foglalkozása: riporter, Scorsese gyűjtemény, Indiana Jones filmek, Pillangó-hatás)
A ragacsra viszont nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen végtermék lehet, mert simán lehet egészségkárosító hatású is akár, hiába "csak egy törlés"... érdemes lenne bevizsgáltatni ezt a dolgot...
0
2010. november 7., vasárnap 17:30
Kenyérre kenni alighanem nem javalt.:)
Jó,hogy egy orvoshallgató is van itt:)))
0
2010. november 7., vasárnap 17:29
Négy filmem van ilyen nyilas fekete duplában,de egyiken sem láttam semmi hibát.
Közben rájöttem,hogy a Flinstons díszdobozok lemezeit valamikor évekkel ezelőtt ilyen tokba raktam,de azok is hibátlanok.

Viszont az Amaray tokban levő Hegedűs a háztetőn első aranyszínű lemeze méhsejt mintát vett fel,mintha a teteje széttöredezett volna.
A biztonság kedvéért azonnal vettem egy másikat.Érdekes,ott az első lemez már ezüstkorong.
Lehet,hogy ez is a régi hibás MGM kiadványok közé tartozott?
A Rocky ilyen aranyszínű még,de azzal ránézésre nincsen gond...

A legegyszerűbb mindent átlátszó tokba rakni.

A tisztításhoz:Vannak szettek folyadékal,törlőkendővel.Nálam a tékás összetaperolt filmekhez kiválóan bevált,bár néhány esetben csak a szappanos víz segített..
Az esetlege kisebb karcokért kár aggódni,semmi gondodt nem okoznak,egy csomó lemezen amúgy is "gyárilag" rajta vannak.
0
2010. november 7., vasárnap 16:47
szevasz joe!
rég láttalak errefelé!
cska visszatértél... :)
0
2010. november 7., vasárnap 15:52
Kérdéses, hogy ez a ragacsos anyag mennyire toxikus vagy karcinogén? A kémiai reakció végtermékéről semmit nem tudunk...
0
2010. november 7., vasárnap 15:46
Mondjuk az legalább megfogná a réteget... :)
Köszönöm a csekkelést, de azért most végignézem a hasonló szitázatlan lemezeket is, mert ez kezd nem tetszeni...
0
2010. november 7., vasárnap 15:44
Ez mondjuk így van.Óvatosan kell vele bánni mint a hímes tojással!
0
2010. november 7., vasárnap 15:41
Ja, az legalább nem ragasztja, csak repeszti a lik széleit! :-(
0
2010. november 7., vasárnap 15:40
újabbaK
0
2010. november 7., vasárnap 15:39
Én ezt már végképp nem értem!

Constantine: megjelenése óta ugyanabban a gyanús duplában, de egyik lemeznek sincs baja! Persze, tudom: még! De akkor mi van azokkal a lemezekkel, amelyek sokkal újabban, mégis sz.rrá ragacsosodtak? Pl. 300. A rosseb sem érti... :-(
0