Keresés

Töketlen tokok és lappangó lemezhibák leltározása

2010. november 6., szombat 19:35
Na kérem: most bontottam ki a HF díszdobit, a Kerülj Szinkronba! kiadások figyelnek benne. Ilyen "pillangófüles" - vagy milyen - no name-es tokban vannak a korongok, amelyek makulátlan állapotban vannak. De gondolom, most, hogy érintkeztek a levegővel... :-O

Szóval megnéztem neonnál, halogén lámpánál, normál fénynél, de semmi. Természetesen rájuk is leheltem, de úgy sincs semmi. Idáig... :-?
0
2010. november 6., szombat 19:28
Nincs mit. Cserélj tokot miután lemostad azt a ganét erről a szép filmről. :)
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2010. november 6., szombat 18:40
Az Egyszer tényleg ragad. Jó, hogy szóltál, köszi.
0
2010. november 6., szombat 18:31
Díszdobozról jut eszembe, még ellenőrizzétek a Warner-es Hitchcock dobozt, és az összes Warner-er két lemeze filmeket: Constantine, Harry Potter filmek, Rózsa neve, Trója, stb...
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2010. november 6., szombat 18:29
Martin Scorsese díszdoboz
0
2010. november 6., szombat 18:25
Ja, és két újabb cím, amit érdemes lecsekkolni: RABLÓHAL, EGYSZER.
0
2010. november 6., szombat 18:24
Amit megfigyeltem:

A GHE adja ki az új filmeket ilyen szar tokban, így talán nem ártana felhívni a figyelmét erre a problémára, és mint új kiadó, még az elején kellene értesülnie erről a problémáról.

Mr. U! Szemüvegtörléshez alkalmas törlőkendő jó? Azt használom a lencsém tisztításához. Valamint a TV-mhez is kaptam egy törlőkendőt, azt használtam eddig.
0
2010. november 6., szombat 16:56
:(
Nem tudom, hogy tudtad összekarcolni meg milyen kendőt használtál?
Óvatosan csinálva semmi baja nem lehetne.(elvileg...)
Nekem kétszer kellett rajta átmenni a kendővel, mert elsőre még maradtak foltok a közepénél, de azután minden maszat eltűnt.(20 percet még néztem is a halálos fegyver 4-ből.)
500 és 1000Ft között lehet kapni direkt ehhez való eldobható kendőkből egy halommal.
Először letesztelném egy pár forintos összemocskozott írható lemezen a módszereket.
0
2010. november 6., szombat 16:51
Igen, én. Nekem a gépi DVD-ROM viszi őket, de rendszeren még nem teszteltem.
0
2010. november 6., szombat 16:50
Leellenőriztem az összes Warneres filmem, hál isten csak két esetben találkoztam ragaccsal vagy valami hasonlóval: Az utolsó szamuráj extra lemezén és az Óz, a csodák csodája díszdoboz filmlemezén. Úgy tűnik tehát egyelőre nagyobb az ijedség, mint a tényleges baj, viszont a Halálos Fegyver 2. és 4. továbbra is bosszant. Rendesen le tudtam törölni róluk a ragacsot spéci törlőkendővel és alkohollal, viszont továbbra is lefagynak néhány perc után. Valaki próbálta már lejátszani ezeket a tisztítás után?
0
2010. november 6., szombat 16:44
Sikáld magad akció :S. Én a jövő héten nézem végig a lemezeimet :S
0
2010. november 6., szombat 16:38
Feladtam!!! A Halálos fegyver 4-et tegnap szarrá karcoltam, miközben lemostam a ragacsot róla. A Sebhelyek film felületén folt maradt, a Vérbeli hajsza felület is tiszta folt.

Amikkel találkoztam még: Tégla, Harry Potter 5., Trója (régebbi kiadás), Excalibur, A szomszéd nője mindig zöldebb...

Én tényleg feladtam, nem tudom lemosni ezt a szart a lemezről, mert foltot hagyok magam után, és szétkarcolom a lemezt. Több kárt okozok mint jót. Ennyi.
0
2010. november 6., szombat 16:26
Nem hiszem.
Én olyasmivel nyúltam hozzá, ami lencséhez való.Nem csinált karcot meg nem maradtak ilyen vízcsepp szerű foltok az alkoholos tisztító után.
0
2010. november 6., szombat 16:21
Mikroszálas törlőkendő is jó?
0
2010. november 6., szombat 16:11
Megnéztem az Ocean s filmeket, az Azt beszéliket és a Magnóliát, mindegyik lemez hibátlan.
0
2010. november 6., szombat 16:11
Nekem is simán lejött.Nem hagyott foltot.Van dvdtisztító kendőm is itthon, de még ki sem bontottam.Régi szöszmentes szemüveghez való rongy simán megoldotta a problémát.
0
2010. november 6., szombat 16:09
De foltot hagy utána, nekem nem jött össze. Teljesen elvette a kedvem az egésztől. :-(
0
2010. november 6., szombat 16:07
le lehet azt szépen szedni, csak türelem!
0
2010. november 6., szombat 16:01
Képtelen vagyok leellenőrizni az összes lemezt. :-(( És letörölni sem tudom maradandóan a ragacsot, a sebbenzinnel meg foltot hagy a felületen. Mi a szart csináljak?
0
2010. november 6., szombat 15:49
De jó, a Halálos fegyver 2. is akad és kifagy (most épp a 12. percben), pedig már lepucoltam. Igaz egyelőre csak számítógépen tudok tesztelni, de azért ez elég elkeserítő.

Rendszeresen nézem a régebben vásárolt filmjeimet a házimozin, ott még nem volt probléma semmivel, pedig tuti jópár ilyen tokom van. Este kipróbálom a rendszeren is a két Halálos fegyvert, plusz amit még esetleg találok... Nagyon remélni, hogy ott nem fagy.
0
2010. november 6., szombat 15:39
Nekem is ez a legnagyobb problémám.Már arra is gondoltam,mappába teszem a tokok pedig maradnak a polcon,mint a tékákba,de félek a karcolódásoktól,úgyhogy ezt gyorsan el is vetettem...
0
2010. november 6., szombat 15:35
Én is mindjárt odaérek az "ellenőrzéssel" - emlékeim szerint még ki sem bontottam a dobozt... :-/

Azt azért megjegyezném, hogy egy időben a SONY DADC-s korongokkal volt probléma. Több filnél is jelentkezett az említett felhősödés / foltosodás...

Viszont pár hónappal ezelőtt, amikor is voltak az FHE-s filmek fillérekért a multikban, akkor betankoltam rendesen. Az "Örökké tudom..." filmekből is vettem vagy hatot, de csak egy volt makulátlan: az, amelyik AMARAY-tokban figyelt. Ez mondjuk aggasztó... :-(
0
2010. november 6., szombat 15:18
Bassza meg, egyelőre a Halálos fegyver filmeket néztem meg, a 2. és 4. rész ragacsos, utóbbi először lejátszhatatlan volt, egyáltalán nem indult a film. Aztán letöröltem sebbenzinnel, le is jött a ragacs, de a film megakad 1 perc 21-nél, pedig semmi ragacs nem látszik már rajta és karc sincs. Akárhogy tisztítom, nem megy tovább, csak ha átugratom ezt a részt. Fakk...
0
2010. november 6., szombat 15:17
igaz, de bár ne létezne... :/
0
2010. november 6., szombat 15:16
Azt hiszem lassan tényleg többet érnének a kiadók, ha inkább papírtasakba termelnék a filmjeiket, ha már a tokokat utólag a vásárlónak amúgy is le kell cserélnie.
0