Keresés

Töketlen tokok és lappangó lemezhibák leltározása

2015. július 2., csütörtök 23:26
Jó, akkor a te kísérleted a mai napon indult.

Mint írtam, másfél hónapja én sem láttam rajta semmit, de az addig pihenő státuszból kikerült (kis felületen érintkezett bőrrel, több hő és fény, no meg más összetevőjű levegő is érte).

Ha augusztus 17.-e körül újra megnézed és még mindig nincs rajta semmi, akkor aláírom, hogy amit előzőleg írtam LEHET még helytálló :P Ha viszont lesz rajta, akkor tuti biztos a dolog.
0
2015. július 2., csütörtök 21:48
Levettem a polcról: ugyanaz, négynyilas tok,a tok kódja megfelel az általad leírtaknak. A lemeznek SEMMI baja nincsen. Akkor mégsem áll meg ez a feltételezés, úgy néz ki.
0
2015. július 2., csütörtök 19:25
Újabb adalék a lerágott csont témához: A ragacs

Fontos infók:
1) Ha van Lois és Clark 1. évadod, akkor nézd meg, hogy milyen állapotban vannak a lemezek, mert a frissen rendelt, raktárról szállított (vagyis 8 éve kiadott) első évadom minden lemeze ragacsos volt.
2) Ha van Nulladik Óra c. kiadványod, csekkold.
3) Ha van Hóbortos Hétvége c. kiadványod, ami műanyagtokban jelent meg, akkor azt is vedd elő szemrevételezés céljából...

Az utóbbival kapcsolatban írnék néhány sort. Nem rég költöztem és a dvd kollekcióm új helyre került, ami nagyjából ugyanolyan körülményeket jelent, mint az eddigi helyen (zárt, sötét, ahol azért szellőznek is a kiadványok). A költözés miatt úgy határoztam, hogy végignézem a lemezeimet, mert hát olyan baromi sok időm van. Volt két ragacsos, letisztítottam őket.

A történet eddig ennyi, aztán ma feltévedtem ide és látom, hogy Bernie olyan interaktív elemekkel bővítette szórakoztatási repertoárját, amire nem számítottam. (a.k.a. egy fórum társunk lejátszhatatlan weekend at bernie s-be botlott)

Nekem két fajta kiadványom is van ebből a filmből. Előbb sajnos csak egy papírtokosat sikerült beszereznem, majd később már egy normál tokos kincs is az utamba akadt. A nagy lemez ellenőrzés során (nagyjából másfél hónapja) egyiken sem volt elváltozás, ma viszont, amikor újra rájuk néztem, a műanyag tokos ragacsos volt.

A műanyag tok a máshol már emlegetett DV XXX-X (389-4) típus. Mindebből maximum annyi a tanulság, hogy minden mindegy, kivéve a tokokat. Mindegy ki és mikor adta ki, még az is, hogy milyen anyagból a lemezt. A lényeg a kémia, mint ahogy azt már sokszor tippelgették/biztosra mondták mások is.

(A papírtokos verzió köszöni szépen, jól van.)
0
2015. május 16., szombat 19:17
Ajándékba megvettem a Segítség c.(Pro Video kiadvány) filmet és fekete négynyilas tokban van(!),abból a fajtából,ahol belül betű és szám van.
0
2015. április 9., csütörtök 16:29
Én először a 4nyilas tokokat cseréltem le átlátszó amaray-re,majd tegnap jött meg kilencven darab a maradék fekete tokos filmeknek.
Mivel csak 252 db DVD-m van amiből már eleve jó pár digipack/fém vagy clear tokos ezért inkább lecseréltem mindegyiket egységesen átlátszóra.

Nagyon örültem neki mikor kész lett,pedig csak egy halom műanyag,de olyan frankón néz ki. :)
0
2015. február 15., vasárnap 18:18
Most jutottam el odáig, hogy elkezdjem a kritikus tokok cseréjét, és érdekes megfigyelést tettem. Nem tudom, mennyi alapja van, de egyelőre látok benne rációt.

Szóval nézegetem az ominózus négynyilas fekete tokokat. Nemcsak gyári tokjaim vannak ilyenek, de pár évig vásárolgattam is ilyen fajtát. Családi filmeket is tettem ilyen tokokba. Egy tízrészes sorozat két darabja volt ragacsos, és azt vettem észre, hogy az a két tok nem pontosan olyan, mint a másik nyolc. Gyár lemeznél csak egy volt kritikán aluli állapotban eddig, és arra is illik a leírás: olyan fekete négynyilasokkal van gond, amelyek belső gerincén a DV nnn-n felirat olvasható. Az "n"-ek helyén számjegyek láthatók.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2015. február 4., szerda 19:47
"kekec

A minap elővettem egy régebbi lemezemet (a Shane c. westernt), és meglepődve konstatáltam, hogy a film, annak ellenére, hogy első megnézéskor semmi hibája nem volt, és azóta csak a tokjában csücsült, most a 63. percnél lefagy, akadozik, de úgy, hogy még a menüben a fejezetválasztásnál sem enged az ominózus rész utáni fejezetbe belépni. Olyan, mintha a 63. perc után nem is lenne film a lemezen... "

1. Políroztasd meg, néha bejön.

2. Semmi sem tart örökké. Fáradás, anyaghiba; számtalan 10-17 éves lemez van még most is forgalomban. 2014 őszi-téli lemezeim nekem például 8+ évesek. Már az is csoda, hogy egyáltalán le lehet őket játszani. Persze, jó lenne, ha még 10 év múlva is meg lehetne nézni ezeket a filmeket, de ezt senki sem tudja garantálni. (Nem papírkönyvekről beszélünk.)

3. Tárolási körülmények?
0
2015. február 3., kedd 18:48
Ez rejtélyes.
Nekem volt egy lemezem,amiről hiányzott a második réteg,de az eleve így volt.
0
2015. február 2., hétfő 21:12
Vajon mi lehet az oka? Olyan lemezzel már találkoztam, ami eleve akadt, de ez volt az első, ami eddig minden hiba nélkül ment, most pedig akad, lefagy - mindennemű látható sérülés nélkül.
0
2015. február 2., hétfő 17:31
Szia! Nálam ugyanez a helyzet Takeshi Kitano Fivér című filmjével. Asszem vagy az 58. vagy a 61. percnél. Se asztali, se DVD-ROm nem képes továbbléptetni, illetve utóbbi a 65.perctől játssza tovább.

A másik a Freddy vs Jason korong. Félidőben megakad, viszont ellentétben a Fivérrel itt az asztalin is lehet tekerni, tehát a problémás egy-két perc után továbbpörgeti. Mindkét lemez karc és ragacsmentes.
0
2015. február 2., hétfő 17:15
A minap elővettem egy régebbi lemezemet (a Shane c. westernt), és meglepődve konstatáltam, hogy a film, annak ellenére, hogy első megnézéskor semmi hibája nem volt, és azóta csak a tokjában csücsült, most a 63. percnél lefagy, akadozik, de úgy, hogy még a menüben a fejezetválasztásnál sem enged az ominózus rész utáni fejezetbe belépni. Olyan, mintha a 63. perc után nem is lenne film a lemezen...
Több gépen is kipróbáltam, mindegyiken jelentkezik a hiba. A lemez ránézésre hibátlan, se karc, se ragacs, tökéletesen tiszta. Találkozott már valaki hasonló problémával, amikor egy elsőre hibátlan lemez egyszercsak ilyesmit produkál?
0
2015. január 1., csütörtök 21:31
Köszönöm szépen!
Kicsit zavar ugyan, de ez van. A lemezek sértetlenek és stabilan állnak a tokban.

Egyébként mikor innen rendeltem BD-t akkor pick pack pontra kértem a szállítást. Egy sportbolt volt, abban meg egy karton dobozban tartották a csomagokat. Elmentem, mondtam megkaptam az sms-t. Megmondtam a nevet, s a csajszi elkezdett kotorászni a csomagok között. Párat kivett, megtalálta az enyémet a többit meg vissza dobta (!!!) a dobozba... össze is tettem a kezem, hogy azok a tokok (se) sérültek.

A slipcase-szel kapcsolatban köszi a felvilágosítást, megvoltam róla győződve, hogy azok a plusz lemezhelyeket jelenti.
0
2015. január 1., csütörtök 21:24
Haha, jó a nickneved! :D

A kérdésedre sajnos érdemben nem tudok válaszolni, meg ha baromságot írok majd valaki úgyis kijavít, de szerintem nem kell aggódnod.
Egyrészt abban sem vagyok biztos, hogy a standard tokok 100%-osan légmentesen záródnak, másrészt a lemez olvasandó felülete alapból a süllyesztett káva alatt van, nem hiszem, hogy könnyen le tudna ott rakódni a por vagy bármi szennyeződés.

Amúgy a slipcase nem azt jelenti, hogy plusz lemeztartó lap van magában a tokban, hanem azt a ráhúzható fedelet, extra borítást, mint pl. a Halhatatlanok vagy az Emlkékmás remake BD esetén.
0
2015. január 1., csütörtök 20:56
Sziasztok!

Én a következő kérdéssel fordulok hozzátok.
Vásároltam Blu-ray-en egy sorozatot, s kintről rendeltem, mivel idehaza nem kapható ebben a formátumban. Hagyományos BD tokban van, amiben slipcase van, hogy elférjen benne az öt lemez. A dobozból sikeresen letörtem egy kicsi részt. A gerincénél hiányzik, amit gyárilag sem fed a papír, azaz ha összecsukom, ott nincs semmi. Ha nem nagyon nézem, akkor esztétikailag sem észrevehető.

Kérdésem mielőtt még eszement tokvásárlásba kezdenék, hogy (lehet hülye gondolat), de a lemezeknek semmi baja, a tokon sincs semmi sérülést ezt leszámítva. De lehet-e későbbiekben valami baja a lemezeknek, hogy a tokon van egy rés, amin be tud menni a levegő, vagy ezek egyébként sem légmentes zárt tokok?
0
2014. december 30., kedd 18:33
Sajnos.A régieken ugrálni lehetett.

A fekete meg néha sorjás is.

Én végül az össze filmem átnézése után sem találtam kapcsolatot a tok és a film állapota között.
Inkább az számít,ki és hol gyártotta a lemezt.
0
2014. december 24., szerda 20:16
Már az amaray is vékonyabb tokokat gyárt... :(
0
2014. november 10., hétfő 16:04
Ha valakit érdekel összefoglalva milyen hibák léteznek és praktikák az eltávolításra olvassa át:

http://homar.blog.hu/2014/11/08/misztikus_elvaltozasok_a_bolti_dvd-k_br-k_feluleten

Én DVD-t szerencsére már nem veszek, rászoktam a BD-re. BD-vel ilyen gondjaim nekem még nem voltak, karcos is csak azért volt egyszer, mert a fémdoboz szarrá volt törve :)

Valakinek 2013-tól frissen vásárolt lemezekkel volt ilyen gondja? (Akár BD, akár DVD)

0
2014. szeptember 30., kedd 20:19
Kicsit zavar és szokatlan,hogy a lemezt le kell húzni,óvatosan forgatva,ennél a toknál.

Leejteni nem szabad,mivel szinte garantáltan kiesik a DVD a helyéről.
0
2014. szeptember 30., kedd 20:16
Igen,jó tokok voltak ezek is a papírtok mellett.
Akinek van ilyen,vigyázzon rá,mivel törékeny és nem nagyon kapható már!

0
2014. szeptember 30., kedd 0:16
Az lett volna jó, ha maradnak a CTHE-s, "első fecskés", igazi műanyag tokok - olyanok, mint amiben a CD-k vannak: ha jól tudom, jewel case a hivatalos nevük. Feleakkora helyen elférne a gyűjtemény, bár súlyban a többszöröse lenne...
0
2014. szeptember 30., kedd 0:13
A Flexbox-os, első szériás tokok jók. Utána már spóroltak ők is, változtattak az összetételen - feketébb színű, könnyebb tokok. Azok szerintem már nem jók...
0
2014. szeptember 23., kedd 22:17
1. szappan+víz
2. sebbenzin törlőkendő
0
2014. szeptember 23., kedd 21:38
Mit használsz tisztításra és hol szerzed be?
0
2014. szeptember 23., kedd 19:36
A Warner papírtokos filmekre rá sem kell pillantani.

Szép,esztétikus,helytakarékos és főképpen nem műanyagból van.
Tökéletes lehetett volna DVD tárolásra.Csak sajnos drága volt.
0
2014. szeptember 23., kedd 18:45
Kellemes meglepetés,a fura belsejű Flexbox tokok(ebben árulták a kétlemezes Bond filmeket)teljesen jónak bizonyultak.
0