Újabb adalék a lerágott csont témához: A ragacs
Fontos infók:
1) Ha van Lois és Clark 1. évadod, akkor nézd meg, hogy milyen állapotban vannak a lemezek, mert a frissen rendelt, raktárról szállított (vagyis 8 éve kiadott) első évadom minden lemeze ragacsos volt.
2) Ha van Nulladik Óra c. kiadványod, csekkold.
3) Ha van Hóbortos Hétvége c. kiadványod, ami műanyagtokban jelent meg, akkor azt is vedd elő szemrevételezés céljából...
Az utóbbival kapcsolatban írnék néhány sort. Nem rég költöztem és a dvd kollekcióm új helyre került, ami nagyjából ugyanolyan körülményeket jelent, mint az eddigi helyen (zárt, sötét, ahol azért szellőznek is a kiadványok). A költözés miatt úgy határoztam, hogy végignézem a lemezeimet, mert hát olyan baromi sok időm van. Volt két ragacsos, letisztítottam őket.
A történet eddig ennyi, aztán ma feltévedtem ide és látom, hogy Bernie olyan interaktív elemekkel bővítette szórakoztatási repertoárját, amire nem számítottam. (a.k.a. egy fórum társunk lejátszhatatlan weekend at bernie s-be botlott)
Nekem két fajta kiadványom is van ebből a filmből. Előbb sajnos csak egy papírtokosat sikerült beszereznem, majd később már egy normál tokos kincs is az utamba akadt. A nagy lemez ellenőrzés során (nagyjából másfél hónapja) egyiken sem volt elváltozás, ma viszont, amikor újra rájuk néztem, a műanyag tokos ragacsos volt.
A műanyag tok a máshol már emlegetett DV XXX-X (389-4) típus. Mindebből maximum annyi a tanulság, hogy minden mindegy, kivéve a tokokat. Mindegy ki és mikor adta ki, még az is, hogy milyen anyagból a lemezt. A lényeg a kémia, mint ahogy azt már sokszor tippelgették/biztosra mondták mások is.
(A papírtokos verzió köszöni szépen, jól van.)