Tegnap ezt a filmet is bepótoltam az eddig még életemben nem látottak közül. Most már értem, miért akkora kedvenc. Szó szerint hülyére röhögtem magam néhány jeleneten, meg a beszólásokon, annyira abszurd helyzeteket teremtettek maguknak a szereplők. Megkockáztatom, hogy ha eredeti hanggal néztem volna, nem adott volna ekkora élményt...
A kiadvány képminősége nagyon jó, bár néhol látszik, hogy nem mostanában forgatták. Jóval az amerikai BD-kiadás előtt jelent meg nálunk, tehát nem a vadonatúj kinti transzfert használták fel, hanem feltehetőleg a hongkongi kiadásét, ami a franciával is megegyezik. A DVDBeaver-en van összehasonlítás a három változatról, időtartamra a fentebb említett két kiadással egyezik meg a miénk. Az ausztrálok rosszabbul jártak, náluk 1080/50i transzfert forgalmaznak...
Ettől mi még szerencsére 1080p24 verziót kaptunk, AVC enkóddal, az eredeti 2.35:1-es méretben, utólagos módosítások nélkül. Természetes a látvány, nincs olyan érzése az embernek, mintha valami művi dolgot látna.
A magyar dts-HD MA 5.1-es hang szerencsére rendesen fel lett újítva, féltem tőle, hogy élvezhetetlen lesz. Hallottam részleteket anno a VHS-verzióból, ami gyakorlatilag hallgathatatlan volt. A DVD-kiadásnál is sokan panaszkodtak hanghibákra, de ami a kéklemezre felkerült, példás munka, hallani hogy dolgoztak rajta. Szépen kihasználja a teret, amikor a helyzet megkívánja. A színészek teljesítménye elsőrangú, ez a szinkron még akkor készült, amikor adtak a nívóra. Az eredetibe nem hallgattam még bele.
Extrák elég szép számmal vannak, ráadásul minden magyar nyelven.
Film: 100%
Kép: 90%
Hang: 85%
Extrák: 100%
Ez a kiadvány nagyon megéri az árát...