Keresés

Zenei DVD-k

2007. február 5., hétfő 0:57
Madonna
The Confessions Tour

Végre megjelent a koncertfelvétel DVD-n is. Mivel láttam a koncertet élőben ezért eléggé zavart egyes részek hiánya a tv verzióban. A lemezen a teljes koncert felvétel rajta van, hossza 2 óra és teljesen megegyzik az élő verzióval. (a tv-ben köztük magyar adókon vetített változatból kb. 20 perc hiányzik...)
Kép: tökéletes
Hang: pcm stereo, 5.1 dts. Ez utóbbiban hallgattam meg, nagyon jó, bár egy-két helyen lehetne javítani rajta főleg az első néhány dalon. Igaz a Wembley-ben sem szólt sokkal jobban...!
Extrák: egy hosszabb felvétel az előkészületekről, és két másik rövidfilm.
Az igazi extra a teljes ajándék koncert (még nem hallgattam meg, de valószínűleg az) CD ami hozzá van csomagolva dvd-hez :)

Az ára kifejezetten baráti; 11 font volt.
Vedd meg.
0
2006. november 12., vasárnap 0:53
War of the Worlds Live

http://www.hmv.co.uk/hmvweb/displayProductDetails.do?ctx=280;-1;-1;-1&sku=571356&locale=uk

Annak aki nem tudja, mi ez; Jeff Wayne musicalje, Wells alapján, fantasztikusan jó progresszív rock zenével, modern máig is ütős hangszerelésben.
http://www.thewaroftheworlds.com/
Sokan nem tudják, hogy mit hallannak, amikor a talán legismertebb dallamot meghallják rádióban, tv-ben, mely az Eve of the War, de a Forever Autumn is hatalmas siker volt a maga idejében.

Sajnos erről a koncertről lemaradtam pedig a felvétel alapján nagyon jó.
Jeff Wayne maga vezényli a teljes musicalt, a zenekar és az énekesek is tökéletesek. A háttérben pedig a Wells regény világára komponált CGI-élöszereplős montázs van ami remekül illeszkedik és kapcsolódik a színpadi eseményekhez is. Az előadásban megjelenik egy a Wembley stadion teljes magasságát elérő marsi jármű is, ami fényeivel effektjeivel még tovább növeli a hangulatot. Amit a műsorban látunk az az, amilyen a film is lehetett volna.

A dvd remek, a kép ahhoz képest hogy koncertfelvétel kiváló, a hang dts. Riportok, háttérinfok és még sok minden más mind megtalálhatóak a 2 lemezes kiadványon.

Jó hír, hogy az előadást jövőre megismétlik elvileg a dvd-vel lehet elővételben jegyet venni rá.
0
2006. október 2., hétfő 14:50
az unkle dizájnja klassz, a doboz kialakítása meglehetősen szerencsétlenre sikerült: a papírdobozt nem lehet szétnyitni, legalábbis én nem mertem, mert hamar elkezdett recsegni-ropogni. a két fakkjában lévő két-két papírtokos cd-t így elég nehézkesen lehet kibányászni, s ezek tárolása is meglehetősen kiskerti (a kartontokokat egy-egy hungarocell lapocska választja el egymástól. jobb lett volna egy négyfelé nyitható digipakk...

a boc cd-hez mellékelt daywan cowboy promo dvd nagy plusz. :)
0
2006. október 2., hétfő 14:49
szép színesek... :)
0
2006. október 2., hétfő 14:48
no, megjöttek a szépségeim skóciából:

0
2006. szeptember 26., kedd 13:22
Hali!

Ja, hát a vad banda, még az ősidőkből, Rennie Pilgrem, meg a haverok, mostanában nincsenek formában, de olyan 99-2004-ig nagyon komolya muzsikákat készítettek. Én meg pont a lassabb vonalon vagyok képben, kevesebb tánczenét hallgatok mostanság. Lecsendesedtem. Thievery Corporation: Versions-ra lazítgattam tegnap például.

Nem voltam ott a Tayo-Freelanen, mostanában kevesebb partira járok. Sokat láttam ezeket az arcokat már keverni, Tayo a Gluglu-n is ott volt 2 éve. De nem lehetett rossz:)

Inkább az ilyen extra partik érdekelnek, mint az Elevated, na ott elég komoly fellépők lesznek...

Egyébként ezt az unkle mixet honnan lehet letölteni? Meghallgatnám szivesen, csakhát nem szólnak olyan szépen ezek a mixek, az ilyen zenéknél meg azért fontosak a finom mélyek + magasak. Egyszer egy trekket, ami nekem jó minőségű mp3-ban volt meg, egy ismerősöm feltett bakelitről. Hát egész más volt...:)) De szivesen megcsekkolnám ezt az Unkle-t:)
0
2006. szeptember 26., kedd 12:44
ebay!
0
2006. szeptember 26., kedd 12:43
meat katie-t, evil nine-t és a többi törtfejet nem kell bemutatnod (ott voltál te is a tayo/freeland nyomorban, szombaton? :): nekem igazából hiphop-triphop vonalon vannak elmaradásaim.

neten is érdemes azért körülnézni, rengeteg kiadatlan cuccra lehet lelni (unkle essential mix, nyamm), meg preview-nak sem utolsó: épp most hallgatom az edit music for a film gyűjteményt, amelyben rengeteg sample, filmrészlet, miegymás van. talán mgé itt is nyílt fülekre találna. :) fel is került a rendelési listámra.

0
2006. szeptember 26., kedd 10:42
Na ez tényleg gyönyörű :)
Honnan rendelted?
0
2006. szeptember 26., kedd 10:07
Hali!

Szerintem nem kell félni ettől az Unkle kiadványtól, teljesen hivatalos megjelenés, a remixelők listája, pedig önmagáért beszél:
Dan F az utóbbi évek egyik legeredetibb breakbeat producere, aki olyan alapvetéseket rakott le, mint a Line Of Sight (meg főleg annak az Infusion Remixe)
Meat Katie - No comment, acid királyság, bár mostanában csinált egy-két slágeresebbet, de azért már több, mint 10 éve jelen van az elektronikus zenei szintéren és nagyon pofi zenéket is készített már.
Sasha a Globalundergrounf mixeivel már lerakta a névjegyét, hibátlanul mixel, remixel, és a produceri albuma, a 2002-es Airdrawndagger még ma is az egyik legnagyobb kedvencem, hibátlan minden másodperce, elektrotól ambientig minden van rajta.
RJD2 egy vérprofi absztarkt hip-hop producer, régi motoros már ő is.
Evil Nine - Adam Freeland hirhedt kiadójánál, a Marine Parade-nál indult figurák, akik először dobtak egy Cakehole-t, amin elhasaltam annakidején, most meg a Fabric 26-ot keverik, ha jól tudom. A produceri albumuk is figyelmet érdemel: You can be special too..
Stb...

Szerintem hibátlan lesz ez a kiadány, már nagyon várom, ha minden jól megy jövő héten sikerül beujítani.:)

Netről nem nagyon töltök le mixeket, nem szólnak olyan szépen szerintem, mint a CD, de főleg nem olyan szépen, mint a vinyl.
0
2006. szeptember 26., kedd 9:33
már meg is rendeltem. ;)

azért kicsit félek ezektől az UNKLE-rilízektől, szerintem a net televan nem hivatalos bootlegekkel, unklesounds-mixekkel, szar minőségű dj szettekkel. jó lenne, ha kijönne végre egy olyan dvd, amin az összes klipjük szerepel (a be there klipjére már nagyon vágyom, fősulis nosztalgia, sniffsniff ;), meg lavelle csinálhatna valami oylasmit, mint a gorillaz: élő koncert sztárvendégekkel - ha már az albumokon ott nyüzsögnek.
0
2006. szeptember 26., kedd 9:28
Eladó a Corrs: Live at Lansdowne road című dvd-je.

Ha valakit érdekel írjon: apacapaca@citromail.hu
0
2006. szeptember 26., kedd 0:00
hamarosan! a napokban hívni foglak.
0
2006. szeptember 25., hétfő 16:58
Bakker, ez azért nem semmi, megnyalnám utána mind a tíz ujjam. Cd-n én is bitorlom az Unkle Never, Never Land duplaCD-t, de ez igy ebben a tokban, DVD-vel igen finom:))) Ez a design nagyon fexik.

Mikor muzsikálunk? :-)))
0
2006. szeptember 25., hétfő 16:33
ma megérkezett gyűjteményem eddigi legszebb darabja, az u.n.k.l.e - never, never, land albumának 2003-ban megjelentetett limitált változata, a CD-n 1 bonus track, a DVD-n klipek, remixek, werkfilmek, s kiszabott jó dizájn. íme a kis aranyos képekben (mellette az eye for an eye ep, ami szintén ma jött):

0
2006. szeptember 18., hétfő 13:49
Mostanában sok Unkle kiadvány jelenik meg, már azt sem tudom, melyiket vegyem meg, ez is nagyon igényes kiadvány. Mostanában egyébként van egy UNKLE szám, ami különösen sokat pörög nálam: Reign (Anagram Remix) 9 perces szám, de egy másodpercig sem unod, annyira sok "apróság történik benne" James Lavelle nagy arc:)
0
2006. szeptember 18., hétfő 13:45
Ez amit irtam, a Ninja Tune kiadót erősítő formáció, de tényleg érdemes lecsekkolni őket, finom kis zene.

Az Unkle képre reagálva: Gyönyörű.

Én erre a kiadványra hajtok most, ugyan csak CD, de eléggé korrekt:

UNKLE: SELF DEFENSE, 2006

CD1
Burn My Shadow (Junkie XL Mix) – PREVIOUSLY UNRELEASED
Burn My Shadow (Dan F Remix) – PREVIOUSLY UNRELEASED
Burn My Shadow (Luke Dzierzek Mix) – PREVIOUSLY UNRELEASED
In A State (Sasha Dub)
In A State (Sasha Remix)
In A State (Meat Katie vs Elite Force Remix)
Eye For An Eye (Swain And Snell Remix)
Eye For An Eye (Tyrant Remix)
Eye For An Eye (2 Sinners Remix)
Back & Forth (Secret Intro)

CD2
Reign (Original Mix)
Reign (Way Out West Mix)
Reign (Way Out West Instrumental) – PREVIOUSLY UNRELEASED
Reign (False Prophet Remix)
Reign (Evil 9 Remix)
Reign (UNKLE Re:construction)
Reign (Anagram Remix)
Reign (Three AM’s Black Swan Vocal Mix)
Reign (Beat Pharmacy’s Better To Reign In Hell Than Serve In Heaven Mix)
Reign (Morgan Geist Remix)
Reign (RJD2 Vocal Mix)

CD3
Reign (RJD2 Instrumental Mix) – PREVIOUSLY UNRELEASED
Reign (Trafik’s Stoned Rows Remix) – PREVIOUSLY UNRELEASED
Reign (Original Instrumental) – PREVIOUSLY UNRELEASED
Reign (Aiden Lavelle Remix) – PREVIOUSLY UNRELEASED
Reign (Ant Genn’s Acid Remix)
Eye For An Eye (Meat Katie s Twisted In The Globe Mix)
Eye For An Eye (Meat Katie s E Type Dub)
Eye For An Eye (Mode Remix)
Eye For An Eye (Force Mass Motion Versus Dylan Rhymes Remix)
In A State (Sasha’s Involver Remix)

CD 4
Blackout
Tracier
Panic Attack (Ape Sounds Remix)
In A State (DFA Remix Edit)
Invasion (Medway vs Eva: Coast To Coast Remix)
Have You Passed Through This Night?
Glow (Hybrid Remix)
Eye for an Eye Backwards (Joshua Homme & Alain Johannes Remix)
Safe In Mind (Chris Goss Remix)
I Need Something Stronger (Dan F Remix) – PREVIOUSLY UNRELEASED
Inside (Dan F Mix) – PREVIOUSLY UNRELEASED

0
2006. szeptember 18., hétfő 13:33
A klipek valóban nagyon korrektek, meg hát az a video, amikor az iraki háboróból pörögnek a képek, az egészen félelmetes, sokkoló...

Annyira nagyon különlegességet mostanában nem szereztem(hacsak a 3 lemezes Criterion Brazil dvd-m nem számít annak;), de inkább maradjunk a muzsikáknál), szóval kb. ezeket:

Portished, NYC live (koncert, rajta még bónusz kisfilmek, amiket a Portishead tagjai rendeztek)

One Night With Blue Note (ez nagyon korreket kis jazz, igényes kiadvány, mint minden Blue Note)

Ezt a Greedy Babyt ujitottam en is, nagyjából ezeket, de CD-n ugy kb 120 db-ot az utobbi fel évben (The Orb, Monolake, Rex The Dog, Kid 606, Jon Marsh, Alex Gopher & Etienne De Crécy, Tipper, stb, ez elég hosszu lenne...)

Graz-ban lehet, hogy koccanunk, még nem 100%, hogy kijutok, de tervben van. Durva azért a fellépők listája......nagyon jó lesz az a party, kisbusszal van tervben...;)
0
2006. szeptember 18., hétfő 12:04
egy kis infó:

UNKLE Never Never Land (2003 UK Strictly Limited Edition 2-disc set comprising 12-track CD album [including bonus track  Awake The Unkind ] plus BONUS DVD featuring exclusive recordings and video footage, presented in a superb fold-out pack in 6" x 8" picture box.)

CD
1. Back & Forth
2. Eye for An Eye
3. In A State
4. Safe In Mind (featuring Josh Homme)
5. I Need Something Stronger
6. What Are Yot To Me?
7. Panic Attack
8. Invasion (featuring 3D)
9. Reign (featuring Ian Brown)
10. Glow (featuring Joel Cadbury of South)
11. Inside
12. Awake the Unkind

DVD
1. Tracier
2. Eye For An Eye Backwards
3. The Enemy / Hope Street Sessions
4. Hey Jack [Metamorphosis Remix]
5. Blackout
6. Eye For An Eye [Tyrant Remix]
0
2006. szeptember 18., hétfő 12:02
kérdésem stornó. :) erről a formációról még nem hallottam... utánajárok. jelenleg erre a kiadványra várok türelmetlenül:

0
2006. szeptember 18., hétfő 11:55
zeneileg tényleg nem kimagasló, de pusztán az a négy bónuszklip (new family, ahhh) megéri az árát. október végén fellépnek bob jaroc show-ja kíséretében az elevate fesztiválon grácban, végre láthatom őket élőben!

szereztél mostanában valami különlegességet? :)
0
2006. szeptember 18., hétfő 11:53
És akkor már itt az én új büszkeségem is, most ez megy oda-vissza a playeremben, ez is CD + DVD formátumban jelent meg, csodálatosan érzelemgazdag, de mégis (számomra) kellően elektronikus muzsika, a DVD-n ráadásul az albumhoz 3 különböző Vizuális Formáció készített videót, meg egyéb finomságok is vannak még a korongon, így a CD 60 perc, a DVD pedig 188 perc. Tartalmas, igényes, még sok ilyek pls. a polcomra;)

http://kepfeltoltes.hu/060918/blockhead_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
2006. szeptember 18., hétfő 11:31
Szia!

Megvan nekem is ugy 1 honapja, eléggé rendben van, bár zeneileg alkotott már Plaid sokkal jobbat is (PL: SPOKES, csak hogy a kedvencemet emlitsem), de ez persze szubjektiv, tényleg remek kiadvány;)
0
2006. szeptember 18., hétfő 0:21
huh, már el is felejtettem, hogy van ilyen topik, majdnem nyitottam egyet, ugyanis az utóbbi időkben minden korábbinál jobban rákattantam a zenei dvd-kre. ez főleg annak köszönhető, hogy mostanában már az olyan antiszociális underground zenei műfajok (eheh) területén is fel-felbukkannak érdekes megjelenések. egyik legutóbbi ilyen büszkeségem a PLAID nevezetű zenekar (a szememben erősen tartanak a világ legjobb elektronikus zenei formációja cím felé :) új albuma, amely CD+DVD formátumban jelent meg: a DVD-n a CD anyag szerepel klipekkel, dts hanggal, valamint 4 korábbi klip a banda házi kliprendezőjétől, bob jaroctól. íme a kiadvány:

0
2005. október 6., csütörtök 20:55
Faithless-Live DVD mikor lesz kapható?
0