Óh, mondd
Ki mondta, hogy rám várj
Ki mondta, hogy rám várj
Ki mondta, hogy rám várj
Mondd, óh, mondd
Nézz rám, nézz rám
Ki mondta, hogy rám nézz
Ki mondta, hogy rám nézz
Ki mondta, hogy rám nézz
Mondd, óh, mondd
Mért rám, mért rám
Árnyékban jártál láthatatlanul
Napfényre léptél váratlanul
Ne várj tovább, jöjj el
Ne várj tovább, jöjj el
Ne várj tovább, jöjj el
Szólj, hogy jössz
Óh, ne, csak jöjj
Magamban jártam sok-sok éven át
Sok ember között kerestelek
Nem szóltam én, hogy te vagy az a lány
Mégis eljöttél elém – óh, el
Ki mondta, hogy rám várj
Ki mondta, hogy rám várj
Ki mondta, hogy rám várj
Mondd, óh, mondd
Nézz rám, nézz rám
Ki mondta, hogy rám nézz
Ki mondta, hogy rám nézz
Ki mondta, hogy rám nézz
Mondd, óh, mondd
Mért rám, mért rám
Árnyékban jártál láthatatlanul
Napfényre léptél váratlanul
Ne várj tovább, jöjj el
Ne várj tovább, jöjj el
Ne várj tovább, jöjj el
Szólj, hogy jössz
Óh, ne, csak jöjj
Óh, ne, óh, ne, csak jöjj
Óh, ne, csak jöjj
Óh, ne, csak jöjj
Óh, ne, csak jöjj
1965 nyarán, immár több, mint negyven éve született e dal, amely az első magyar nyelvű beat-szerzemények egyikeként vonult be a történelembe.
Bródy János első dalszövege ez, melyet azután legendás versek, lázadó írások, szerelmes balladák hosszú sora követett:
Ne gondold, Miért hagytuk, hogy így legyen, Az utcán, Még fáj minden csók, Óh, kisleány, Kis virág, Láss, ne csak nézz!, Te kit választanál, Micimackó, Jelbeszéd, Ha én rózsa volnék, Ne vágj ki minden fát, Vidéki kislány, Levél a távolból, Jöjj kedvesem, Elvesztett illúziók, Hunyd le a szemed, Mama kérlek, Filléres emlékeim, Földvár felé félúton, A Kárpáthyék lánya, Csak egy nap az élet, Egy hétig tart, Maszkabál, Boldog születésnapot, Szabadság szerelem, Mindannyian mások vagyunk stb..
Színházi munkái: Fehér Anna, Doktor Hertz, Kőműves Kelemen és természetesen az István a király.
Bródy Jánosról széles e hazában nagyjából mindenki tudja, hogy mit jelent a neve, személyisége, azt is, hogy a magyar kultúrtörténet meghatározó alakja, hogy a magyar nyelvű popzene meghonosítója, hogy általa lett hivatalosan is elfogadott ez a műfaj, hogy a szigorú és féltékeny társművészek képviselői az ő művészetét elismerik és becsülik.
Bródy János 2006 április 5-én ünnepli 60. születésnapját.
Isten éltessen, mester Bródy János Tini Bá!!!