Keresés

Eredet (2 BD) (Blu-ray)

2012. március 30., péntek 9:17
Vállald is be, a legjobb extra úgyis az első lemezen van (maximális extraktor mód) :D
0
2012. március 30., péntek 8:36
Fingom nincs, csak bátor vagyok, bevállalom :)
0
2012. március 30., péntek 0:47
Az akciós Eredet BD végül valóban 2 BD-korongot tartalmazott, ugye jól sejtem?:)
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2012. március 29., csütörtök 13:42
Na összeállt a csomagom, ma vagy holnap kiderül a dolog! :P
0
2012. március 22., csütörtök 9:41
Valóban az egylemezes lesz akciós nem ez?
0
2011. április 11., hétfő 17:09
Igazából lenne honnan megrendelni ahol van azonnal. Csak azt akartam tudni várjak vagy inkább kockáztassak és menjek biztosra?
0
2011. április 11., hétfő 17:02
Ha megrendeled itt, biztosan tudnak szerezni belőle.
0
2011. április 11., hétfő 16:58
...mert van egy kazal belőle. Ezért nem kell erőltetve beválalnom online? Más kérdés mikor jutok legközelebb Debrecenbe, hogy megvehessem meg, hogy pont akkor lesz e a polcokon.
0
2011. április 11., hétfő 16:04
Lehet...
0
2011. április 11., hétfő 15:50
Vajon lehet még ezt kiadást offline kapni?
0
2011. március 9., szerda 21:00
Ez tetszik!
0
2011. március 9., szerda 20:56
Ma megvilágosodtam a filmmel kapcsolatban, spoileres, szóval csak saját felelősségre!!
Jó, hogy negyedik nézésre leesett...
Azért pörög csak a film végén a pörgettyű, hogy elvessék a gondolatmagot a nézőben, ugye ami ragályos és idővel elburjánzik... ez a film lényege. :)
Elültesse bennünk a gondolatot, ami megszáll minket.
Lehet, hogy volt már ilyen vélemény a filmvéggel kapcsolatban de most nem keresem vissza. :P
0
2011. február 24., csütörtök 15:15
eheh... szánalmas vagy... :) nem fogom neked bizonygatni a szakmai tudásomat, mert nem vagyok rászorulva. akinek kell az szerencsére tisztában van vele és elismeri.

enny: ennyi.
0
2011. február 24., csütörtök 15:09
Igen, a daruból 10-ből 10 ember tudja miről van szó csak te nem. Most hogy rákerestél google-ben hogy miről is van szó, bedobtál két szót bizonyítván hatalmas és utánozhatatlan szakértelmed :D
Legyen így, földig hajoltam előtted mester!
Mindenben igazad volt, én kérek elnézést.
0
2011. február 24., csütörtök 14:59
okszi :)

(csak halkan jegyzem meg, hogy amit te "darunak" titulálsz azt a hozzá nem értő szakmabeliek kránnak, vagy más esetben "jimmy"nek nevezik, de nyilván neked van igazad megint :)
0
2011. február 24., csütörtök 14:49
Na most telt be végleg a pohár te szerencsétlen.... Eddig normális hangnemben szóltam hozzá ehhez az egészhez, de akihez nem lehet ahhoz nem lehet...
Először is, nem én változtatgatom hetente a nevemet 7 éve beszélgetek itt, soha senkivel komolyabb problémám nem volt, a nevemet egyszer nem változtattam meg, mert én vállalom magam, te meg egy komolytalan ember lehetsz. Már ez is tökéletesen tükrözi. Hogy te szakmabeli vagy? Ne röhögtesd már ki magad....
Nézzük akkor a tényeket szakértő úr, mit írtál, és mit írtam én. Még azt is a fejemhez vágod hogy nem írok információkat te meg konkrétumokat írtál? MIT????? Aki konkrétumot írt az én voltam, aki okoskodik az meg te vagy...
Nem voltam filmforgatás közelében sem, életemben nem láttam kamerát, és a kamerákat két ember cipeli... Történetesen a Le a fejjel című magyar "mestermű" forgatásának több napján is volt szerencsém megjelenni. Ez nem számít egy hatalmas költségvetésű produkciónak még magyar viszonylatban sem, de képzeld.... szépen ki voltak építve a sínek, valamint a legtöbb jelenetnél daru segítségével forgattak. Te szakértő vagy, a szakmában dolgozol, nem tudom ezen a daru dolgon mi lepett meg ennyire, hidd el nem toronydarura gondoltam, hanem speciális kameradarura. Ha tudod mi az, de gyanítom fogalmad sincs róla. Amit te írtál, képzeld olyat még csak véletlenül sem láttam hogy két ember pakolgatná a kamerákat. Röhej és vicc kategória.
Írsz az IMAX kamerákról. Mit írtál? Hogy 100 kiló. Ez Neked a hiteles és pontos információ? Világosan leírtam hogy Két darab 100 kiló alatti ilyen típusú kamera létezik, az egyik épp a Hubble 3D-t forgatta a teleszkóp összeszereléséről, mikor az Eredet-et forgatták. Az már újra más kérdés, hogy nincs is értelme erről a két 100 kilós kameráról beszélni, ha mozifilmekről van szó, mert ezeket soha nem használták ilyen célra. Ezt persze te sokkal jobban tudod nálam. Írjunk még érdekes dolgokat... Nolan a Sötét Lovag óta mondogatja hogy mekkora macera IMAX kamerákkal forgatni. Egyrészt teljesen más hosszúságú snittekben kell gondolkodni mint egy hagyományos kamerával való forgatás során, másrészt a kamerák amikkel forgattak, hatalmasak és dögnehezek. Nyilván felesleges ezeket Neked leírnom, mert te sokkal jobban tisztában vagy mindennel. Mitől is 300 kiló egy ilyen kamera? Maga a kamera eleve 150 kiló, és itt jön be az a tényező, amivel nyilván nem vagy tisztában. Ezekhez a kamerákhoz tartozik még egy hatalmas dob, amin az anyagot tárolják. Ez a hatalmas film és a dob szintén legalább 150 kilót nyom. Mondok neked még egy érdekességet, Nolanék össze is törtek egy ilyen kamerát, ami miatt 1,5 hónapot állt is a forgatás, hiszen tényleg nem minden sarkon lehet ilyet leakasztani.
A lényeg, hogy te semmi konkrétumot nem írsz itt, csak dobálózol dolgokkal, nem beszélve arról, hogy amit írsz az is hülyeség.

Csak gratulálni tudok neked, mert elérted amit akartál. Nem bírtam ki, és lenéző stílusban írtam most neked. Azt hiszem nem keveset tettél ezért, gyakorlatilag lenézel, sőt hülyének nézel.
Milyen alapon írsz te nekem olyat hogy életemben mit láttam és mit nem, mihez értek és mihez nem?

Tudod, én képesnek érzem magam arra, hogy érdekes és értelmes beszélgetéseket folytassak olyan emberekkel, akiktől látok érdembeli hozzászólást. Ha valaki ért valamihez, az érezhető az írásából. A te hozzászólásaidból csak a kötekedni vágyás érződik, semmi konkrét nem írtál amiben egyáltalán igazat lehetne neked adni. Ezek után még azt is írod nekem hogy nem tudom elfogadni amit írsz... Mit könyörgöm, hogy 100 kilós egy kamera, meg hogy emberek hordozzák. Körülbelül ennyi a szakértelmed. Ha pedig valóban szakmabeli vagy, akkor ez a szakma szégyene.

Mostmár neked is csak annyit tudok mondani hogy inkább olvass utána egy kicsit ha komolyabban érdekel a téma. Egyszerűen nem tartalak érdemes vitapartnernek, mert aki itt nem ért semmihez és dobálózik hülyeségekkel az kettőnk közül te vagy.

Mindenkitől elnézést a hangnemért, de már nagyon kiverte a biztosítékot ez a nemzetközileg elismert szaktekintély...
0
2011. február 24., csütörtök 12:59
A magyar fórumok 95%-án ennél sokkal brutálisabb, oktondibb hozzászólások és veszekedések vannak Ez az Xpress-fórum azokhoz képest a béke szigete! :)
0
2011. február 24., csütörtök 12:42
Tényleg azért lobbantatok lángra mert egyik szerint IMAX kamerákkal forgott néhány, jelenet a másik szerint pedig nem?

"jah sokan eltüntek a fórumról, nem írnak. mint ahogy én sem írtam a mostani két három napot leszámítva jó régen. szal ezt is akkor magatoknak köszönhetitek hogy sokan már nem írnak."

Azért ebben van valami.

Ééééés mielőtt valaki utána bányászna: Töredelmesen bevallom, hogy rengeteg hülyeséget írtam ide, sértődtem meg, hisztiztem piszlicsáré okokból. Ég is a fejem rendesen ha visszagondolok:) Hiába na. kb. 6 éve regisztráltam ide, fejlődünk-alakulunk ennyi idő alatt is.

Egyébként még mindig sokkal barátságosabb az xpress-en a levegő, mint mondjuk a fotozz.hu ;-)
0
2011. február 24., csütörtök 8:03
a nick az egy dolog. azért változott meg mert nem szeretnék nagyon visszajönni egy olyan oldalra ahol azt nézik hülyének, azt nevezik a probléma, vita forrásának, aki a valós tényeket elmondja, ezt valamilyen adott témához nem értő nagyokos megcáfolja, meghazudtolja, és utána engem néznek hülyének ha bizonygatom az igazamat, alátámasztom a tényeket.... ilyen közösségnek meg nem akarok a része lenni. jah és persze jön a szokásos, hogy minek reagálom túl, miért írok meg újabb és újabb hozászólást? hát azért bazzeg mert ez a szerencsétlen Enny fals dolgokat hangoztat, és normálisan ezekre nem sikerült rávezetni a birka fejét, így kiborult a bili.

jah sokan eltüntek a fórumról, nem írnak. mint ahogy én sem írtam a mostani két három napot leszámítva jó régen. szal ezt is akkor magatoknak köszönhetitek hogy sokan már nem írnak.

a vélemény az meg egy dolog, a tények meg egy másik. nem véleményt írtam hanem tényt.
0
2011. február 23., szerda 22:57
Pont az Eredet kapcsán millió és millió hasznos és érdekes, egymást kiegészítő, vagy éppen a másik elméletét megkérdőjelező, békés, vagy épp lelkes eszmecsere olvasható ezeken a hasábokon. Nem gondolom tehát, hogy a társaság ne lenne képes akár szakmai információk alapján filmekről és filmkészítésről beszélgetni.
Viszont ahogy te ezt a témát tálaltad, egyáltalán ne csodálkozz, hogy az információcsere okán összegyűlt kerekasztal helyett már az elején sörösüvegdobálásba és székborogatásba torkollott a buli. Fejből tudom ugyanis sorolni azokat a szintén segítőkész és nagy, vagy éppen szerényebb tudású fórumozókat, akik megjelenésekor mégsem szabadul el a pokol, még akkor sem, ha homlokegyenest máshogy gondolják a dolgokat. Ja, hogy nagy részüket már hónapok óta nem láttuk? Nos, semmi nem történik ok nélkül.

Úgyhogy én nem gratulálok, mert ebben semmi rendkívüli nincs, ugyanakkor remélem, a legközelebbi visszajöveteledkor az új nicked mellé már valamiféle elfogadás is szorul beléd azok iránt, akiknek esetleg eltér a véleménye a tiédtől.
0
2011. február 23., szerda 22:39
Életemben nem írtam még le hasznos információt.Az sem tudom milyen az.
Nem olvastam még tőled "él" nélküli hozzászólást.
Én mindig élvezettel olvasom a bejegyzéseidet, még véletlenül se hagyd abba az oktatást...Egyedi módszereid vannak az tény.
Itt nem találtad meg a célközönségedet.Na bummm..
Minden héten elköszönsz, de azután csak visszatérsz.:)
Legyen így most is!
0
2011. február 23., szerda 21:29
hát tudjátok mit? egészségetekre...  belinkeltem valamit aminek a stílusa vitatható. Ok. Utána pedig korrigálásként leírtam egy két tényt amit Enny és a többiek képtelenek elfogadni. Nem nézek én hülyének senkit, csak azt aki nem ért valamihez és mégis szorgalmasan bizonygatja az igazát. Mivel ez egy fórum így úgy gondoltam, hogy pl kamerákról, technikáról érdemes lehet beszélni, korrigálni, infókat mondani, de ha itt ennyire mindenki qrva okos a filmkészítés területén akkor teljes szívemből gratulálok. Én úgy gondoltam hogy ezen a téren a tudásom és tapasztalatom alapján segíthetek abban, hogy az itt elvileg filmszerető emberekhez érdekes és pontos infók jussanak el. Úgy látom hogy itt ennek semmi értelme... Ok, az első hsz-emnek volt éle, ezt nem tagadom, de nem is tagadtam, utána viszont tényleg normális korrigálás volt a cél.

Enny neked meg gratulálok, hogy továbbra sem fogadod el a tényeket. És ez azért kicsit vicces számomra mint szakmabelinek, hogy kamerát és tényleges filmkészítést még messziről sem látott ember mint Te megkérdőjelezel olyan dolgokat amiket leírok, de nem csak én, hanem a szaksajtó, amiről nyilván az életben sem hallottál pedig, de maga a film vezető operatőre, de még mrendezője is nemegyszer lenyiulatkozott.

Szal grat mindannyiotoknak, hogy ennyire nem tudtok túllépni semmin és mindig az örökös problémázás lesz mindenből és nem a filmekről, filmkészítésről hasznos és érdekes csevegés. komolyan grat.
0
2011. február 23., szerda 20:41
Ugyan, nem kell ennek különösebb jelentőséget tulajdonítani. Nem ez volt az első, sem az utolsó műbalhé az xpress történetében, ami csak és kizárólag annak tudható be, hogy valaki halálosan unatkozott, és a jó dolgában épp nem tudott magával mit kezdeni. De ezt sem kell magyarázni, hisz egyértelműen látszik az összes sorból.

Úgyhogy abszolút ne essen szarul, nem a személyednek szólt. Vagy belátja az illető, vagy nem, utóbbi esetben sem Te jársz rosszul, ennyit erről.
0
2011. február 23., szerda 20:17
Na, ez lesz az utolsó hozzászólásom ehhez a kérdéshez, már így is több lesz mint kellene. A stílusom... Már nem emlékszem mi volt az oka, nyilván nem ok nélkül írtam úgy ahogyan, bevallom nem olvasgatom fél évre visszamenőleg a fórumokat, erre nem nagyon van időm.
A kamerákkal kapcsolatban, nem tudom hogy ennyire naív vagy, vagy komolyan engem nézel ennyire hlyének? Aki itt lenéz bárkit is az Te vagy... Mount Everest, felvitték helikopterrel a kamerát, Űr nyilván egyértelmű súlytalanság, illetve a víz alatt sincs túl sok jelentősége a kamera tömegének. 100 kiló alatti IMAX kamerából összesen két darab létezik a világon, az egyik az Eredet forgatása alatt éppen az űrben járt. Az pedig, hogy két ember elvisz egy 100 kilós kamerát. Ez fizikailag rendben van. Nem tudom láttál-e ilyet valahol :D Ezek a kamerák sineken mozognak, vagy kamerakocsin, a legtöbb esetben viszont daruk mozgatják őket.

Ami az egészben a legnagyobb kérdés számomra, hogy most ez Téged kielégített? Vagy milyen szándék vezérelt ezzel? Egy másik fórumról kivágsz egy képet, belinkeled ide, nem tudom egyáltalán mi köze ehhez az xpress-nek, hogy jött ez ide. Tulajdonképpen mindegy is, örülhetsz mert sz@rul esett.
Úgy gondolom ahhoz, hogy valaki szimpla rosszindulatból ilyet csináljon, nagyon kell utálni a másikat. Komolyan nem tudom mivel érdemeltem ezt ki Tőled.
0
2011. február 23., szerda 19:45
az a stílus abszolút megfelel annak a stílusnak ahogy a linkelt fórumban Enny válaszolt egy másik nagy okosságra. :)

de amik utána jönnek azok tényleg kiigazítások, de nem magyarázkodom.
0