Na most telt be végleg a pohár te szerencsétlen.... Eddig normális hangnemben szóltam hozzá ehhez az egészhez, de akihez nem lehet ahhoz nem lehet...
Először is, nem én változtatgatom hetente a nevemet 7 éve beszélgetek itt, soha senkivel komolyabb problémám nem volt, a nevemet egyszer nem változtattam meg, mert én vállalom magam, te meg egy komolytalan ember lehetsz. Már ez is tökéletesen tükrözi. Hogy te szakmabeli vagy? Ne röhögtesd már ki magad....
Nézzük akkor a tényeket szakértő úr, mit írtál, és mit írtam én. Még azt is a fejemhez vágod hogy nem írok információkat te meg konkrétumokat írtál? MIT????? Aki konkrétumot írt az én voltam, aki okoskodik az meg te vagy...
Nem voltam filmforgatás közelében sem, életemben nem láttam kamerát, és a kamerákat két ember cipeli... Történetesen a Le a fejjel című magyar "mestermű" forgatásának több napján is volt szerencsém megjelenni. Ez nem számít egy hatalmas költségvetésű produkciónak még magyar viszonylatban sem, de képzeld.... szépen ki voltak építve a sínek, valamint a legtöbb jelenetnél daru segítségével forgattak. Te szakértő vagy, a szakmában dolgozol, nem tudom ezen a daru dolgon mi lepett meg ennyire, hidd el nem toronydarura gondoltam, hanem speciális kameradarura. Ha tudod mi az, de gyanítom fogalmad sincs róla. Amit te írtál, képzeld olyat még csak véletlenül sem láttam hogy két ember pakolgatná a kamerákat. Röhej és vicc kategória.
Írsz az IMAX kamerákról. Mit írtál? Hogy 100 kiló. Ez Neked a hiteles és pontos információ? Világosan leírtam hogy Két darab 100 kiló alatti ilyen típusú kamera létezik, az egyik épp a Hubble 3D-t forgatta a teleszkóp összeszereléséről, mikor az Eredet-et forgatták. Az már újra más kérdés, hogy nincs is értelme erről a két 100 kilós kameráról beszélni, ha mozifilmekről van szó, mert ezeket soha nem használták ilyen célra. Ezt persze te sokkal jobban tudod nálam. Írjunk még érdekes dolgokat... Nolan a Sötét Lovag óta mondogatja hogy mekkora macera IMAX kamerákkal forgatni. Egyrészt teljesen más hosszúságú snittekben kell gondolkodni mint egy hagyományos kamerával való forgatás során, másrészt a kamerák amikkel forgattak, hatalmasak és dögnehezek. Nyilván felesleges ezeket Neked leírnom, mert te sokkal jobban tisztában vagy mindennel. Mitől is 300 kiló egy ilyen kamera? Maga a kamera eleve 150 kiló, és itt jön be az a tényező, amivel nyilván nem vagy tisztában. Ezekhez a kamerákhoz tartozik még egy hatalmas dob, amin az anyagot tárolják. Ez a hatalmas film és a dob szintén legalább 150 kilót nyom. Mondok neked még egy érdekességet, Nolanék össze is törtek egy ilyen kamerát, ami miatt 1,5 hónapot állt is a forgatás, hiszen tényleg nem minden sarkon lehet ilyet leakasztani.
A lényeg, hogy te semmi konkrétumot nem írsz itt, csak dobálózol dolgokkal, nem beszélve arról, hogy amit írsz az is hülyeség.
Csak gratulálni tudok neked, mert elérted amit akartál. Nem bírtam ki, és lenéző stílusban írtam most neked. Azt hiszem nem keveset tettél ezért, gyakorlatilag lenézel, sőt hülyének nézel.
Milyen alapon írsz te nekem olyat hogy életemben mit láttam és mit nem, mihez értek és mihez nem?
Tudod, én képesnek érzem magam arra, hogy érdekes és értelmes beszélgetéseket folytassak olyan emberekkel, akiktől látok érdembeli hozzászólást. Ha valaki ért valamihez, az érezhető az írásából. A te hozzászólásaidból csak a kötekedni vágyás érződik, semmi konkrét nem írtál amiben egyáltalán igazat lehetne neked adni. Ezek után még azt is írod nekem hogy nem tudom elfogadni amit írsz... Mit könyörgöm, hogy 100 kilós egy kamera, meg hogy emberek hordozzák. Körülbelül ennyi a szakértelmed. Ha pedig valóban szakmabeli vagy, akkor ez a szakma szégyene.
Mostmár neked is csak annyit tudok mondani hogy inkább olvass utána egy kicsit ha komolyabban érdekel a téma. Egyszerűen nem tartalak érdemes vitapartnernek, mert aki itt nem ért semmihez és dobálózik hülyeségekkel az kettőnk közül te vagy.
Mindenkitől elnézést a hangnemért, de már nagyon kiverte a biztosítékot ez a nemzetközileg elismert szaktekintély...