Ott nem vagyok regisztrált, itt meg igen. A Macbookon ez kb 5 másodpercbe telt... ;)
Nem szívesen, de azért megint kijavítanálak.... és mondom, nem kötözködés, csak javítás.... Nem tudok olyanról hogy az Imax kamerát darukkal kellene pakolni. Egy Imax kamera az kb 100kg, annyi mint egy átlagos sachtler dolly (ez a kamera kocsi...), amit két ember röhögve felelmel és odavisz ahova kell. Imax kamerákkal forgatnak már Mount Everesten, víz alatt, szélben, viharban, jégen, űrben, mindenütt... szerinted gond akkor egy mesterséges környzetben, Hollywoodban, egy majd 200 millió dolláros filmben megoldani? :) Tehát ezért mondom hogy nem a hely miatt döntöttek így, mint ahogy Wally Pfister meg Nolan is nemegyszer elmondta, pl a neves és elismert American Cinematographer hasábjain is, hanem az, hogy pl a síelős jelenetben valakinek síelve kézbenfogva kellett síelni a kamerával... Vagy rengeteg steadycam is van amit szintén egy ember tart... és ezek kivitelezése egy Imax kamerával igencsak lehetetetlen lett volna, ezért döntöttek a sima 5 perforációs 65mm-es filmnél. (gyakorlatilag ez a klasszikus 65mm-es film formátum amire az Arábiai lawrence, a ben hur és ezek készültek. Itt a negatív felület pontosan a harmada az Imax formátumnak, viszont a 35mm-eshez képest még így is sokkal jobb....)
És mondom nem kötekedés, de mit bánom én, vedd annak ha neked úgy jobb, én nem annak szántam...