Keresés

Eredet (2 BD) (Blu-ray)

2011. február 23., szerda 19:25
"Tipikus az a példája amikor az ember fejét szétfeszíti az ész, de akkora hülyeségeket ír, hogy csak na...."
Ha valaki kiigazítani akar, akkor nem ilyen mondatokkal operál!
0
2011. február 23., szerda 19:12
Ott nem vagyok regisztrált, itt meg igen. A Macbookon ez kb 5 másodpercbe telt... ;)

Nem szívesen, de azért megint kijavítanálak.... és mondom, nem kötözködés, csak javítás.... Nem tudok olyanról hogy az Imax kamerát darukkal kellene pakolni. Egy Imax kamera az kb 100kg, annyi mint egy átlagos sachtler dolly (ez a kamera kocsi...), amit két ember röhögve felelmel és odavisz ahova kell. Imax kamerákkal forgatnak már Mount Everesten, víz alatt, szélben, viharban, jégen, űrben, mindenütt... szerinted gond akkor egy mesterséges környzetben, Hollywoodban, egy majd 200 millió dolláros filmben megoldani? :) Tehát ezért mondom hogy nem a hely miatt döntöttek így, mint ahogy Wally Pfister meg Nolan is nemegyszer elmondta, pl a neves és elismert American Cinematographer hasábjain is, hanem az, hogy pl a síelős jelenetben valakinek síelve kézbenfogva kellett síelni a kamerával... Vagy rengeteg steadycam is van amit szintén egy ember tart... és ezek kivitelezése egy Imax kamerával igencsak lehetetetlen lett volna, ezért döntöttek a sima 5 perforációs 65mm-es filmnél. (gyakorlatilag ez a klasszikus 65mm-es film formátum amire az Arábiai lawrence, a ben hur és ezek készültek. Itt a negatív felület pontosan a harmada az Imax formátumnak, viszont a 35mm-eshez képest még így is sokkal jobb....)

És mondom nem kötekedés, de mit bánom én, vedd annak ha neked úgy jobb, én nem annak szántam...
0
2011. február 23., szerda 18:25
Igen ez is jogos amit itt írsz... Amit én írok az már a következtetés, mivel nem a szó szerinti fordítást írtam. Szerinted egy belső térben, ami egy berendezett szoba, hogyan mozogjanak egy 300 kg-os, legjobb esetben is 80 kg-os kamerával, aminek a mozgatása eleve nem oldható meg emberi erővel, csak daruk segítségével? Semmi másról nincs itt szó, csupán arról, hogy értelmeztem az olvasottakat, és továbbgondoltam azt. Amit konkrétan írsz, az nem megfelelő magyarázat, mert daruval bármilyen kameramozgást meg tudnának oldani. A hely az a tényező, ami szerepet játszott ebben a döntésben.

Remélem így már világos a gondolatmenet, és nem kell még a magyarázatot is megmagyarázni... Kötekedni persze lehet, én sose bántottalak téged, nem tudom mi bajod van velem, de majd jobban figyelek.

Azt pedig nehéz elhinnem hogy nem vagy a rajongóm... Kifényképezni ezt a képet, kivágni képszerkesztővel, feltölteni egy képmegosztóra, és beilleszteni ide már ötször annyi energia mint beírni oda az ellenérzéseidet...
0
2011. február 23., szerda 16:58
jah és még csak annyi... :P hogy nem a belső terek miatt nem lett IMAX, hanem a sok olyan jelenet miatt ami nagyon sok kameramozgatást, esetleg kézikkamerázást igényelt... de ezt tényleg nem kötekedésnek szántam, hanem helyreigazításnak .:)
0
2011. február 23., szerda 16:56
nem kapsz kitüntetett figyelmet, ne örülj :) keresgéltem a neten és ráakadtam. amúgy emlékezetem szerint hasonló dolgaid voltak itt xpress-en is már, de mielőtt kérdeznéd: nem emlékszem konkrétumokra. :) de azt hiszem az is valamiféle filmes technikával kapcsolatos dolog volt...

(az imdb egyébként ilyen szempontból nem támpont mert volt már rá példa hogy, legalábbis ilyen téren, helytelen dolgokat írt...)
0
2011. február 23., szerda 16:27
Igen én voltam, és még csak azt sem mondom hogy elgépeltem... Gyorsan írok, ahogy a fejemben jönnek a szavak, már írom is le... Panavision helyett Panasonic lett :D Mindenesetre köszi a kitüntető figyelmet, jól esik.

Ha másba is bele tudsz kötni, várom, ha igazad van még el is ismerem.
0
2011. február 23., szerda 16:15
Bármelyikünkkel előfordulhat ehhez hasonló öntudatlan félregépelés. Na jó, aki tökéletes, azzal természetesen soha.
0
2011. február 23., szerda 16:03
Hát ja, Panasonic helyett az inkább Panavision lesz...
0
2011. február 23., szerda 15:45
Ezt az Xpress-es Enny felhasználó hozta össze? Tipikus az a példája amikor az ember fejét szétfeszíti az ész, de akkora hülyeségeket ír, hogy csak na....

http://www.imaxbudapest.hu/forum/83
0
2011. február 22., kedd 14:10
eheh... most nézem, hogy a tok gerincén az szerepel: INCEPTION... :) a borítón meg Eredet... vicces...
0
2011. február 4., péntek 16:56
azt
0
2011. február 4., péntek 16:16
akkor ez azt jelenti hogy a bd+dvd kombós már nem lesz kapható?
0