Keresés

Úszó erőd (vágatlan változat) (DVD)

2019. január 23., szerda 18:48
Úgy tudom, a " Kerülj szinkronba" lista 200 filmet tartalmazott,de csak a fele jelent meg végül...
0
2019. január 23., szerda 16:03
Valóban! Ez a dolog nekem is évek óta bántja már a "csőrömet"... méghozzá nagyon! Ezeknek a lemezeknek az újra(szinkronos)-kiadása a Provideo dolga lenne amúgy, de énszerintem -sajnos- már nem fognak kijönni... :(
0
2019. január 23., szerda 15:50
Nekem csak az a fura, hogy a második részt ki tudták adni szinkronnal, ezt viszont nem. Mondjuk a Warner-katalógus majd összes Seagal-filmjének szinkronos változatával adósak maradtak.
0
2019. január 23., szerda 15:22
jav.: ripacskodik
0
2019. január 23., szerda 15:00
Jó kis szinkron az, és a Rosta-féle Seagal-szinkronnal -bár ő persze Szakácsi Sándor magyarhangjával a legjobb- sincs semmi bajom;  habár az eredeti hanggal is "kiegyeznék", a probléma az, hogy a feliratos kiadás a filmből (amiből, ahogy megnéztem itt a dvd-k adatlapját, volt egy vágott, majd aztán egy cenzúrázatlan verzió is) nagyon régóta joglejárt már...
0
2019. január 23., szerda 14:37
Ez a kiadás tudtommal vágatlan verziót tartalmaz.
0
2019. január 23., szerda 14:16
Annyira nem nagy kár szerintem a szinkronért. Rosta Sándor nem az igazi Seagal hangjának, akkor már inkább az eredeti.
0
2019. január 23., szerda 14:08
Nos, én egyáltalán nem tartom e mozit Die hard-utánzatnak; ez nálam Steven Seagal régi jó klasszikusai között egy közepes film, mint pl. a saját maga által rendezett Lángoló jég is (de legjobb mozijai számomra az Ölve vagy halva és a Törvényre törve). Jones (aki pedig nem ripacsodik a szerepében, hanem Tommy karaktere, William, egészen nyilvánvalóan elmebeteg -s ez a filmben el is hangzik egykori főnöke szájából-, aki a filmecske előrehaladtával aztán egyre jobban megbolondul: "Világéletemben a régi szombati rajzfilmeket szerettem, a legjobbakat!" -mondja benne zavartan ő... mint ahogy én is, hozzáteszem) és Busey pedig kiváló rosszfiú-páros (legalábbis hasonlóan remek, mint Henriksen és Vosloo, a Van Damme-os Tökéletes célpontból), s Seagal elbújhat mögöttük/előlük!

u.i.: Na és persze az Úszó erődnek sincs egyébként szinkronos (és vágatlan) dvd-újrakiadása a mai napig...
0
2019. január 23., szerda 13:09
Die Hard recept Seagal módra. - ÚSZÓ ERŐD kritika:

https://filmekapolcrol.blog.hu/2019/01/23/uszo_erod_315
0
2017. május 19., péntek 0:16
https://www.youtube.com/watch?v=1kd_Cdv11bA

Ez is ugyanolyan tanulságos elemzés, mint a Végképp eltörölni-hez készült, szerencsére hellyel-közzel itt is megúsztuk a vágott kiadásokat, a Nico az egyedüli kivétel, azt sikerült kétszer is cenzúrázottan megjelentetni nálunk (a feliratos verzió a nagyon vágott német, a szinkronos meg a kevésbé vágott angol kópiát használta). A Tűzparancs sajnos más tészta, azt a Warner intézte el saját hatáskörben.
0
2017. május 18., csütörtök 20:51
Volt szerencsém látni a teljes, vágatlan verziót a tv-ben nemrég (mostanság sokszor ismételik -többek közt- ezt a filmet is)... Benne volt pl. a zsoldos/statiszta Seagal általi hónaljba szúrása és Strannix (Jones) szemének kinyomása is (ami elég gagyin festett szerintem, s még be is lassították (rosszul) azt a pillanatot)!
0
2014. január 2., csütörtök 16:37
Szerintem HBO-n vágatlanul ment a film.
Mivel emlékeim szerint a Mostohaapa 3. is az X-rated verzióval ment az HBO-n (mivel mikor később megszereztem VHS-n furcsáltam, h egy-két jelenet mintha máshogy lett volna) aztán kiderült, h jól emlékeztem és VHS-n az R rated verzió volt. (legalábbis egy-két jelenet)

De jó példa erre még a Halálos fegyver 2., ami VHS-n szintén vágott volt, egyedül a régi MTV, az HBO és talán az RTL klub a kezdet kezdetén vágatlanul vetítette.
0
2014. január 2., csütörtök 16:09
Újévre végre sikerült beszerezni ezt a kiadást is. Fura lesz szinkron nélkül nézni, már úgy megszoktam Rosta hangját :-)
0
2011. július 24., vasárnap 14:15
Fura, hogy épp ezzel a filmjével kapcsolatban írtam lófarkat, mikor az pont ebben nem volt Seagalnak.
0
2011. július 24., vasárnap 0:32
Javítanék egy dolgot (fontos, mert nem mindegy!!):

"nos, e két pillanat ELÖTT az..."
0
2011. július 24., vasárnap 0:16
Igen, Mikey.
Magam is szoktam az általad említett oldalt látogatni. Főleg ha olyan film (általában az akció műfajból, persze) jelenik meg, amiből létezik egy esetleges "soványabb" verzió is. Azért, hogy ne érjen a dvd megvétele után sokként, hogy a lemezre az adott mozifilm vágott verzióban került fel!
0
2011. július 23., szombat 23:40
A Movie-Censorship oldalon meg is tekinthető, miket vágtak ki az angol verzióból, csak a linket nem engedi beilleszteni a rendszer...

4 vágás, 6,84 másodpercben, ott a körfűrészes szcéna is...
0
2011. július 23., szombat 23:19
Ez a teljes változat nálunk csak a DVD-n látható, még a VHS-verziókban sem szerepeltek az említett jelenetek. Néztem is egy nagyot, amikor beszereztem a fullos lemezt pár éve, hogy mik azok a lassítások...

Ezek szerint nálunk a köztudatban az angol vágott verzió forog, még a tévékben is...
0
2011. július 23., szombat 22:08
Akárcsak a szintén Steven Seagal nevével fémjelzett Nico-ból, ebből is két verzió van: eredeti- és moziverzió (az utóbbiból a Retekklub -szintén- mégtöbbet kivágott).

Az Úszó erőd teljes változatától -én úgy tudom- a film mozis verziója három kissebb részben tér el:
-Seagal (Ryback) honaljba és combon szúr egy terroristát
-Egy másik faszit pedig rálök egy körfűrészre ami a vállánál félig levágja annak karját -közelkép (a moziverzióban csak "eltaszítja", majd hallani a férfi ordítását)
-Miután lófarkas barátunk a késpárbaj után lefogja Strannix-et (Tommy Lee Jones), majd annak fejével elöbb a konyhakést, rögtön utána pedig a hadihajó radar-képernyőjét is közelebbről megismerteti -ezzel végleg taccsra téve őt, nos, e két pillanat között az eredeti változatban látjuk, ahogy Seagal kinyomja a rosszfiú jobb szemét -lassított
0
2011. április 12., kedd 22:23
Nekem már több mint egy hete, hogy nem válaszol...
0
2011. április 12., kedd 22:11
Kb. 30-60 perc.
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2011. április 12., kedd 21:31
Mennyi idő elteltével válaszolt?
0
2011. április 12., kedd 15:58
Rákérdeztem a Pro Video-nal egy szinkronos új kiadásra, ez a válasz jött:

Tisztelt XY!

Az Úszó erőd még nem eldöntött, a Több mint testőrt viszont tervezzük a közeli jövőben szinkronosan kiadni.

Üdvözlettel

Koloszár Péter
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0